Canadian Eskimo Dog
Публикувано: 20 December 2007 - 09:16 PM

Siberian husky - a dog who find the way to my heart
Публикувано: 21 December 2007 - 01:32 PM
Цитат
Феновете на канадското ескимоско куче се увеличават бързо! Това показва колко пленителна е наистина тази порода.
Цитат
Да притежаваш такова граничи с мечтата да постигнеш невъзможното. И аз съм на границата между желаниято да имам подобно до себе си и опасенията, че не мога да му предложа нищо, откъсвайки го от мястото, на което принадлежи - Великият Север.
Гледайки снимките, за пореден път се изумих от една много характерна особеност на северните кучета - да притежават изключително милувидни (бледолики, както го срещнах някъде) физиономии, в контраст на тяхната природа и начина им на живот, който може да се опише само с една дума: оцеляване.
borislav - аз пък мисля, че да притежаваш такова куче не е невъзможно... дори и ако трябва да си промениш начина на живот - щом искаш - значи може, дори и България да не е най-подходящото място за него.
А това за несъответствието между миловидните им физиономии и твърдия характер - аз също съм си го мислила - но те са си такива според мен - ЕДНИ ОТ НАЙ-ЖИЗНЕРАДОСТНИТЕ И ЩАСТЛИВО ИЗГЛЕЖДАЩИ КУЧЕТА! В повечето случаи - усмихнати, с невероятен хъс за работа и движение, и в добро настроение. Това което забелязвам, е че те ИСКАТ да работят. Природата с тях ни дава пример как при най-тежките за живот условия могат да съществуват такива съвършени същества. И мисля, че това е едно от нещата, с които те ни пленяват и човек срещнал или общувал с такова куче никога не го забравя!
Ето още малко снимки да си подобрим и запазим красивото снежно настроение:

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]
Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 21 December 2007 - 01:41 PM
не пропускайте да включите мечтите си в тазгодишните коледни късметчета.

Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 21 December 2007 - 03:39 PM
И аз да се отчета с малко снимки ;)

- Някои от моите, да – отвърна старецът. – Някои, но не всички; още по-малко пък веднага или докато ги сънуват.
Публикувано: 02 January 2008 - 01:01 PM
Цитат
И аз да се отчета с малко снимки ;)
Хей, какви късметчета ви се паднаха.
На мен - познайте - падна ми се - точно това, което исках... Сега чакам да се сбъдне и ще ви информирам незабавно ;)

Публикувано: 02 January 2008 - 01:14 PM
Цитат
Ееее, за ОГРОМНО МОЕ СЪЖАЛЕНИЕ - Не! Просто като късмет ми се падна куче от тази порода ;D.
Вярно, че приличат на маламута - затова ги харесвам толкова...

Публикувано: 02 January 2008 - 01:30 PM
Публикувано: 04 January 2008 - 01:21 PM
Цитат
Разбира се, че нищо не се знае - кучето от снимката се казва Бафин и много ми харесва. Както и всички други от предните снимки всъщност
За цвета пинто при маламутите - мисля, че е недопустим - иначе се среща макар и много рядко маламути да имат бели петна на гърбовете - но според моите наблюдения такава украска не се приема добре...

Публикувано: 04 January 2008 - 11:58 PM
Разпечатах си календара, който направих формат А3 или малко по-голям, не ги разбирам. Даже в печтното студио бяха впечатлени от снимките, качеството им е чудесно! Скоро ще се занимая и с останалите месеци :)
Finve, дръж ни в течение как се развиват нещата около твоя късмет ;D
Публикувано: 06 January 2008 - 08:00 AM

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 07 January 2008 - 11:09 AM
Цитат
...
Finve, дръж ни в течение как се развиват нещата около твоя късмет ;D
Всъщност ще ви разкрия една тайна - на единия от късметите допълних с мънички буквички (CED) - това е съкращението на Канадско Ескимоско Куче, за да не се дразнят роднините - те нищо не разбраха естествено, но точно този късмет се падна на мен! ;D. Ще видим какво ще стане ;) Разбира се, зная, че това е в сферата на мечтите още, но никога не губя вяра
Цитат
Husky Lara - как си разпечата календара? Аз не успях, не мисля, че на обикновен мастилено-струен принтер ще стане добре.
Цитат
Горан - внимавай да не се пристрастиш към тях, както аз - оказва се, че е неспасяемо и нелечимо влечението към тези кучета - мисля си каква ли магия притежават щом само от снимки така привличат, представям си какво ще бъде наживо да ги гушнеш...

Публикувано: 09 January 2008 - 01:40 PM
Цитат
Husky Lara,Простичка идея, ама хич не ми стигна на ума да го направя сама. Нали ще ни пуснеш и другите месеци, като са готови - и аз ще заимствам идеята ти, нали може?

Публикувано: 12 January 2008 - 01:06 AM
Цитат
Влюбих се.
Наистина жалко, че нашия климат не позволява отглеждането на тези прелесни създания.
Всички сме влюбени :wub: :wub:!Вече казах,че дори да ги докоснеш е ОСЪЩЕСТВЕНА МЕЧТА :yahoo: :wub: :yahoo: :wub:!

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!