Проблем с лапите
Публикувано: 15 December 2007 - 02:03 AM
Публикувано: 15 December 2007 - 02:13 AM
При него вета каза,че се получава от рязка смяна на температурата,започват да го болят ставите ...обикновенно отшумява от самосебе си,но може да се наложат и инжекции..препоръките са кучето да стои на топло
Незнам дали при твоята е същия проблем,но аз лично мисля,че е от застудяването.Навън ли я гледате?
При нас обикновенно се получава така почти всяка година,веднага щом падне първия сняг :( и застудее,за 3 дни е здрав прав климатизира се и започва отново да лудее..

Публикувано: 15 December 2007 - 05:14 PM
Моят непрофесионален съвет е да се отнесеш към рентгенолог-ветеринар.Най добре в Стара Загора.Направете снимка на лакетните стави на кучето и чак тогава решете от какво се нуждае животинчето.Проблемът може да е и другаде,но лакетът е най уязвим.Затова започнете от него.
Желая ти успех.
Така изглежда нормалната лакетна става:

"За да си добър член на стадото, трябва преди всичко да си овца."
Публикувано: 15 December 2007 - 05:22 PM
Цитат
Моят непрофесионален съвет е да се отнесеш към рентгенолог-ветеринар.Най добре в Стара Загора.Направете снимка на лакетните стави на кучето и чак тогава решете от какво се нуждае животинчето.Проблемът може да е и другаде,но лакетът е най уязвим.Затова започнете от него.
Желая ти успех.
Така изглежда нормалната лакетна става:
И кой е казал,че е нормално да куца :huh: ..просто споделих за моя проблем,които ми се стори подобен.Водила съм си кучето на вет,правени са му снимки и е преглеждан обстойно ...няма проблем нито със лактите нито с нищо,за кучето на автора на темата нищо не мога да кажа,точно ...просто предполагаме!
При моето пак казвам се получава,при рязка промяна на температурата най-често когато стане влажно,студено и завали сняг ..може би нещо като ревматизъм отшумява за 2-3 дни,без инжекции въпреки,че всеки път го водим на вет!

Публикувано: 16 December 2007 - 07:01 PM
При второто е съвсем друго положението. Да се изсл. кръвни показатели доказващи ревматизъм (ревмофактор, АСТ...) Има Бензацилин, 1 път седмично.
Публикувано: 02 January 2008 - 01:58 PM
Цитат
D-r Bobadova, какво е мнението ви за лекуване на паностеит с кетофен, много ли е вредно за стомаха и има ли по-подходящо лекарство с по-малко странични ефекти?
Кучето ми имаше паностеит преди 5м., оправи се с кетофен, но сега пак започна да куца, по празниците му дадох му аулин и е по-добре, но предполагам само временно. Той е голдън на 1г.3м, 35 кг.
Публикувано: 02 January 2008 - 02:00 PM

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 02 January 2008 - 02:37 PM
А превикокса, за който пишете че не е вреден, може ли да се използва за паностеит вместо кетофен?
Публикувано: 02 January 2008 - 02:45 PM
CANI FELI _ARTRIL
този препарат е разработен точно за тези прблеми , наи хубавото е, че няма странични ефекти - използваме го при немските овчарки в периода на растеж и ефекта е много добър
д-р Гетова
Публикувано: 02 January 2008 - 05:02 PM
Цитат
А превикокса, за който пишете че не е вреден, може ли да се използва за паностеит вместо кетофен?
Може :) На всички въпроси:)
От Кани Атрилът аз лично не съм доволна.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 09 January 2008 - 06:26 PM
Това ''канифели артрил'' ми прилича на тинтириминтирин. Какво е това чудо, за което не можах да намеря дори какво съдържа???
Публикувано: 09 January 2008 - 06:36 PM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 09 January 2008 - 08:21 PM