Dog.bg Форуми : Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?

#181 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 October 2008 - 09:18 PM

Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?
Е, не се предпазихме... На кучешката полянка познато куче (женско) нападна моето - без повод, без ръмжене за предупреждение. :(
Още се хапя, където се стигна, защото не предотвратих това. Даже не разбрах как точно стана - за секунди, докато бъбрех със стопанките на кучетата на полянката. Сепнах се от жалното квичене на кучето си - видях я по гръб, а нападателката я беше захапала за гърлото! :o
Е, после разбрах, че на "агресорката" не й е за първи път да напада така, а я води на разходка една бабка, която реагира на случилото се с безучастна реплика "Ами кучешка им работа! Тя моята я прихваща понякога..."  :huh:
Линда има рана на бузата и, което е по-лошо - не иска и да стъпи повече на въпросната полянка, дори да я няма там хулиганката. Заведох я - ами явно нервничеше и искаше да си тръгва. Иначе не забелязвам страх от други кучета, но явно самото място й навява лоши спомени.
Та се питам - да я водя ли там, да изчакам ли да забрави...  ;)
Уф, и на мен ми дойде до главата! :'(

#182 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 October 2008 - 09:51 PM

Минавайте, поспирайте,преди да е почнала да нервничи си тръгвайте. Почне ли обаче да нервничия успокой и само когато е ок, тогава си тръгвайте. Така постепенно оставайте повече. Ще й мине щом сега не изпада в паника от това място.

п.п. Бабето да го наритате (добре де...навикате) и да забрави да идва там.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#183 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2008 - 10:03 PM

Пффф... Евала, че сте реагирала спокойно! Аз не бих могла.  :angry: За това съм на мнение, че всички кучета трябва да са на повод, особено големите породи. Дано се оправи сладурчето. Не я насилвайте-постепенно ще свикне отново. Мисля, че е добре да я събирате да си играе с "добри" кучета, защото ще и помогне да забрави по-бързо, и носете лакомства. Успех!  :palec: :wub:
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#184 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 October 2008 - 10:25 PM

Мерси на всички, ще се опитаме да забравим...
А бабето ... на 80 лазарника е. Кучката й хапе женските в парка, мъжкаря на сина й - мъжките! :(
Бях чула за това, ама докато не му дойде на човек до главата... не си го представя наживо! ;)

Е, може да е офф, но тук ще си го кажа!
Сега отчитам колко примитивно съм мислила... Приближих се до полянката, огледах кучешката компания и видях, че има само МАЛКИ кучета, познати, с размера на моето... И някак се успокоих, пуснах я от повода и я изпуснах за минута от очи, уверена, че нищо не може да й се случи!
Е, наистина фактът, че нападателката е с размера на моето куче + косматата "яка" ни предпазиха от по-сериозните поражения, които биха последвали от атака на по-едро куче, с по-големи и по-яки челюсти.
Но като се замисля ... нападани сме три пъти, и то САМО от кучета от нашата категория!
"Страшните" големи кучета ни душат ...  и си отиват по пътя! :P
А на Линда така й се играе... 
Та от кого повече да се пазим? :(

#185 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 October 2008 - 07:09 AM

Ами пазете се от некадърни стопани на първо място. ;)
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#186 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 October 2008 - 06:31 PM

Цитат

Ами пазете се от некадърни стопани на първо място. ;)

Това май е най-добрият съвет...Аз съм с обратния на вас проблем...с голямо куче съм и постоянно трябва да пазя чуждите кучета, до като стопаните им си бъбрят някъде си...Жал ми е за кучетата, иначе....
User's Signature

Качена снимка

#187 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 October 2008 - 07:32 PM

Този,проблем ми е до болка познат,и обикновено имам проблеми със собс ;) ;)твеници на малки породи.Като,техният коментар най-често е :ама,то мойто просто се закача.Да,ама моята дивачка не обича и затова съм я хванал на къс повод,45 пощуряли кг.,стават проблем,а това сякаш те не го усещат/да ме извиняват всички собственици на такива породи/и се ръководят от максимата"моето е малко,значи е безобидно".Е да,ама не поне в този случай,и ако не успея да се отдалеча достатъчно бързо единственото ми спасение е във фразата "Моля приберете си кучето защото моето вече не го удържам".
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#188 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 08:36 PM

John,същата работа.Диалог:
Аз към една накипрена г-жа(по-точно с нейния гръб):Г-жо,може ли да си приберете кучето!
,докато нейния кокер се приближава бавно,но сигурно към муцуната на моя пес,който вече едвам задържам.

никаква реакция от г-жата.Повторих.Нищо.Следващото,което се чу,беше квичене.......
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#189 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2008 - 08:43 PM

Ами то е ясно, че на безхаберието на стопаните прави опасно всяко куче независимо от килограмите му! :(

Пресен пример от вечерната ни разходка.
Малко нахално мъжко уести, което джафкаше и досаждаше на всички ( лично съм му набрала, защото преди инцидента ми припика обувката - не за пръв път му е, аз съм му поредната жертва...  ;D) предизвика два едри мъжкаря. Собствениците им кой знае защо бяха решили, че полянката с играещи си малки кучета е подходящо място за тях и си ги доведоха там.
Драмата приключи с това, че момчето - стопанин на уестито, го вдигна на ръце, а двата песа скачаха по него озъбени, докато стопаните им най-сетне си ги прибраха.  :(

Но този път скандалът беше "мъжки" - ние, слава богу, този път бяхме само в публиката! :P
А и аз се старая да не допускам вече грешки - изпуснах Линда от поглед за минута и се случи, наръфаха я.  Още лекуваме нахапаната буза...  :(

Според мен много стопани на кучета считат, че разходката е време, когато те могат да си починат от домашния си любимец, оставяйки го да вее уши безконтролен под благовидния предлог "Ама той е малък", "Ама той не е агресивен", "Ама той не хапе"...
Или пък уж гледат, ама ако стане нещо - отчаяно викат по него, а той хич и вид не дава, че е чул и си продължава.
Вчера стопанката на едно куче, което се въртеше около нас и явно ни досаждаше, даже най-сериозно ми предложи ... аз да го хвана, нямало да ме ухапе!  :huh:  Щото то не я слушало и не идвало, като го вика! :(

И се случват ... случки! :o

#190 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 October 2008 - 07:39 AM

Това не е безхаберие,а липса на всякакво чувство за отговорност.Примера с нахапаното вчера дете е повече от показателен.То,кучето било обучено,досега не е правило така...Но,стопанина кой да го обучи?Защото,грешката е изцяло негова,кучето следва инстинкта си.Може би трябва да се въведе задължително посещаване на курсове ,за всеки който си взима куче за домашен любимец/мисля,че в Германия беше така,но не съм сигурен/А,моята сетерка току що стана жертва на милозливите съседи ,които хвърлят храна на горките бездомни.И те се настаняват пред вратата на входа.А НОК не я пуснах ,защото имаше деца наблизо.Изобщо случки,случки..
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#191 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2008 - 08:07 AM

Цитат

Според мен много стопани на кучета считат, че разходката е време, когато те могат да си починат от домашния си любимец, оставяйки го да вее уши безконтролен под благовидния предлог "Ама той е малък", "Ама той не е агресивен", "Ама той не хапе"...
Или пък уж гледат, ама ако стане нещо - отчаяно викат по него, а той хич и вид не дава, че е чул и си продължава.
Вчера стопанката на едно куче, което се въртеше около нас и явно ни досаждаше, даже най-сериозно ми предложи ... аз да го хвана, нямало да ме ухапе!  :huh:  Щото то не я слушало и не идвало, като го вика! :(

И се случват ... случки! :o

И ето ви го проблема - затова говорим и пишем романи, а то са само 2 изречения! ;)
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#192 Потребителят е офлайн   rally_pat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 10:45 AM

Охх, и аз да си кажа болката. Водим Дарк (лабрадор на няма и 5 месеца) на една поляна да тича. И там редовно пускат да тичат безконтролно един английски булдог и една сетерка, като за тях се знае, че са твърдо агресивни към кучетата.
Е, познайте снощи какво се случи - Дарк е с нахапани задни крака. Това не мога да го разбера, честно си казвам - може ли такава липса на отговорност? А стопаните - не, не прави така, и само ако стане мноооого тежко положението се сещат да реагират по някакъв начин.  :huh:
User's Signature

Качена снимка

#193 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 03:05 PM

Цитат

Охх, и аз да си кажа болката. Водим Дарк (лабрадор на няма и 5 месеца) на една поляна да тича. И там редовно пускат да тичат безконтролно един английски булдог и една сетерка, като за тях се знае, че са твърдо агресивни към кучетата.
Е, познайте снощи какво се случи - Дарк е с нахапани задни крака. Това не мога да го разбера, честно си казвам - може ли такава липса на отговорност? А стопаните - не, не прави така, и само ако стане мноооого тежко положението се сещат да реагират по някакъв начин.  :huh:

Ами като знаете,че редовно ги водят и че са агресивни а стопаните им не са адекватни би трябвало да избягвате тази полянка,не е приятно,не е редно ама е в интерес на безопасността на вашето кученце.Дано се оправи бързо миличкото,а вие си имайте едно на ум,много рядко тези с агресивните кучета се съобразяват с някой,може би само ако кучето му е по-силно и по-голямо от техните,на тях им прави кеф,че кучетата им доминират,пазете се!

#194 Потребителят е офлайн   rally_pat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 05:14 PM

dmst - за съжаление в момента това ми е единствената опция да водя малкия да тича и да изразходва енергия, и нямам избор. За себе си реших, че в момента, в който тези кучета се появят, ние си тръгваме, но ситуацията е много неприятна  :( Иначе малчо е добре, днес сутринта препускаше из къщи, явно моят уплах е по-голям от неговия...
User's Signature

Качена снимка

#195 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 06:29 PM

Не е малко това,което му се е случило на кутрето,на като всички деца  и той ще се оправи бързо. :blink: Има ли някакви последици за отношението му към кучетата след инцидента?
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#196 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 06:40 PM

Дано наистина да е добре малчото,ние също си имаме белег от подобна случка-един голдън го захапа като беше на 4 месеца заради една играчка и му перфорира муцунката,още си личи,ама сега старателно го пазя да не се доближава до него,защото вече сме големи и добре помним кой какво зло ни е направил!

#197 Потребителят е офлайн   rally_pat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2008 - 08:44 AM

Цитат

Има ли някакви последици за отношението му към кучетата след инцидента?

За щастие никакви  :blink: Същия душко добродушко си е, и иска да ходи да си играе с тях  ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#198 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2008 - 09:03 AM

Късметлии сте значи.  ;)
User's Signature

#199 Потребителят е офлайн   e4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2008 - 09:06 PM

За жалост такива хора по същия начин си възпитават и  децата.И го казвам това съвсем одговорно.Пускат си кучетата сами да обикалят а те на 20м зат тях,че даже някои ги гледат  :gnqv:от терасата.Безумие и безхаберие.Цяла ваканция по същия начин скитореха и децата им безконтролно :sviruka:Та да не дава господ да ми се случи такова нещо,че незнам.Със сигурност и двете ще сме мн стресирани
User's Signature

[u

#200 Потребителят е офлайн   michelangelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 12:09 PM

Ние сме от хапливите, /мини пинчерче - на 8 месеца/
сега ще се опитваме да се укротяваме, защото вече изпитваме ужас от разходките. Тича да хапе всичко живо - деца, възрастни, кучета, котки, всичко :huh:
User's Signature

Качена снимка

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема