Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?
Публикувано: 06 October 2008 - 09:18 PM
Е, не се предпазихме... На кучешката полянка познато куче (женско) нападна моето - без повод, без ръмжене за предупреждение. :(
Още се хапя, където се стигна, защото не предотвратих това. Даже не разбрах как точно стана - за секунди, докато бъбрех със стопанките на кучетата на полянката. Сепнах се от жалното квичене на кучето си - видях я по гръб, а нападателката я беше захапала за гърлото! :o
Е, после разбрах, че на "агресорката" не й е за първи път да напада така, а я води на разходка една бабка, която реагира на случилото се с безучастна реплика "Ами кучешка им работа! Тя моята я прихваща понякога..." :huh:
Линда има рана на бузата и, което е по-лошо - не иска и да стъпи повече на въпросната полянка, дори да я няма там хулиганката. Заведох я - ами явно нервничеше и искаше да си тръгва. Иначе не забелязвам страх от други кучета, но явно самото място й навява лоши спомени.
Та се питам - да я водя ли там, да изчакам ли да забрави... ;)
Уф, и на мен ми дойде до главата! :'(
Публикувано: 06 October 2008 - 09:51 PM
п.п. Бабето да го наритате (добре де...навикате) и да забрави да идва там.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 06 October 2008 - 10:03 PM
Публикувано: 06 October 2008 - 10:25 PM
А бабето ... на 80 лазарника е. Кучката й хапе женските в парка, мъжкаря на сина й - мъжките! :(
Бях чула за това, ама докато не му дойде на човек до главата... не си го представя наживо! ;)
Е, може да е офф, но тук ще си го кажа!
Сега отчитам колко примитивно съм мислила... Приближих се до полянката, огледах кучешката компания и видях, че има само МАЛКИ кучета, познати, с размера на моето... И някак се успокоих, пуснах я от повода и я изпуснах за минута от очи, уверена, че нищо не може да й се случи!
Е, наистина фактът, че нападателката е с размера на моето куче + косматата "яка" ни предпазиха от по-сериозните поражения, които биха последвали от атака на по-едро куче, с по-големи и по-яки челюсти.
Но като се замисля ... нападани сме три пъти, и то САМО от кучета от нашата категория!
"Страшните" големи кучета ни душат ... и си отиват по пътя! :P
А на Линда така й се играе...
Та от кого повече да се пазим? :(
Публикувано: 13 October 2008 - 06:31 PM
Цитат
Това май е най-добрият съвет...Аз съм с обратния на вас проблем...с голямо куче съм и постоянно трябва да пазя чуждите кучета, до като стопаните им си бъбрят някъде си...Жал ми е за кучетата, иначе....
Публикувано: 13 October 2008 - 07:32 PM

Няма лошо куче,има лош стопанин.
Публикувано: 13 October 2008 - 08:36 PM
Аз към една накипрена г-жа(по-точно с нейния гръб):Г-жо,може ли да си приберете кучето!
,докато нейния кокер се приближава бавно,но сигурно към муцуната на моя пес,който вече едвам задържам.
никаква реакция от г-жата.Повторих.Нищо.Следващото,което се чу,беше квичене.......

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 13 October 2008 - 08:43 PM
Пресен пример от вечерната ни разходка.
Малко нахално мъжко уести, което джафкаше и досаждаше на всички ( лично съм му набрала, защото преди инцидента ми припика обувката - не за пръв път му е, аз съм му поредната жертва... ;D) предизвика два едри мъжкаря. Собствениците им кой знае защо бяха решили, че полянката с играещи си малки кучета е подходящо място за тях и си ги доведоха там.
Драмата приключи с това, че момчето - стопанин на уестито, го вдигна на ръце, а двата песа скачаха по него озъбени, докато стопаните им най-сетне си ги прибраха. :(
Но този път скандалът беше "мъжки" - ние, слава богу, този път бяхме само в публиката! :P
А и аз се старая да не допускам вече грешки - изпуснах Линда от поглед за минута и се случи, наръфаха я. Още лекуваме нахапаната буза... :(
Според мен много стопани на кучета считат, че разходката е време, когато те могат да си починат от домашния си любимец, оставяйки го да вее уши безконтролен под благовидния предлог "Ама той е малък", "Ама той не е агресивен", "Ама той не хапе"...
Или пък уж гледат, ама ако стане нещо - отчаяно викат по него, а той хич и вид не дава, че е чул и си продължава.
Вчера стопанката на едно куче, което се въртеше около нас и явно ни досаждаше, даже най-сериозно ми предложи ... аз да го хвана, нямало да ме ухапе! :huh: Щото то не я слушало и не идвало, като го вика! :(
И се случват ... случки! :o
Публикувано: 14 October 2008 - 07:39 AM

Няма лошо куче,има лош стопанин.
Публикувано: 14 October 2008 - 08:07 AM
Цитат
Или пък уж гледат, ама ако стане нещо - отчаяно викат по него, а той хич и вид не дава, че е чул и си продължава.
Вчера стопанката на едно куче, което се въртеше около нас и явно ни досаждаше, даже най-сериозно ми предложи ... аз да го хвана, нямало да ме ухапе! :huh: Щото то не я слушало и не идвало, като го вика! :(
И се случват ... случки! :o
И ето ви го проблема - затова говорим и пишем романи, а то са само 2 изречения! ;)

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 15 October 2008 - 10:45 AM
Е, познайте снощи какво се случи - Дарк е с нахапани задни крака. Това не мога да го разбера, честно си казвам - може ли такава липса на отговорност? А стопаните - не, не прави така, и само ако стане мноооого тежко положението се сещат да реагират по някакъв начин. :huh:
Публикувано: 15 October 2008 - 03:05 PM
Цитат
Е, познайте снощи какво се случи - Дарк е с нахапани задни крака. Това не мога да го разбера, честно си казвам - може ли такава липса на отговорност? А стопаните - не, не прави така, и само ако стане мноооого тежко положението се сещат да реагират по някакъв начин. :huh:
Ами като знаете,че редовно ги водят и че са агресивни а стопаните им не са адекватни би трябвало да избягвате тази полянка,не е приятно,не е редно ама е в интерес на безопасността на вашето кученце.Дано се оправи бързо миличкото,а вие си имайте едно на ум,много рядко тези с агресивните кучета се съобразяват с някой,може би само ако кучето му е по-силно и по-голямо от техните,на тях им прави кеф,че кучетата им доминират,пазете се!
Публикувано: 15 October 2008 - 05:14 PM
Публикувано: 15 October 2008 - 06:29 PM

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 15 October 2008 - 06:40 PM
Публикувано: 28 October 2008 - 09:06 PM

[u