- (13 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?
Публикувано: 19 December 2007 - 06:12 PM
Като се има предвид, че много хора тук във форума имат изложбени кучета, може би знаете колко може да струват белезите по вашето куче... счупените зъби.. а и най-лошото - смъртта на любимеца ви...
Темата винаги ще е актуална, затова очаквам съвети как предпазвате кучетата си от такива инциденти. Евентуално съвети за използването на отблъскващи спрейове, ултразвук, електрошок...
Публикувано: 19 December 2007 - 06:19 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 19 December 2007 - 06:23 PM
П.П: Така, давам ви малко повод за размисъл: тук
Публикувано: 19 December 2007 - 07:24 PM
Спрейове и прочие - не мисля, че ще ти стигнат ръцете, а и кучетата са бързи. За ултразвука - чела съм при информацията от производителите, че различни кучета реагират различно - може неприятния звук да ги ядоса повече и вместо да избягат да нападнат. При спрея може също така да се получи. А с електрошока не знам - не рискуваш ли да скачате всички дружно? Тоест вършат работа предимно при по-страхливи кучета - ама там е работата, че не те нападат. Извод - ниска успеваемост. Мисля, излишно е да уточнявам, че до това се прибягва в краен случай и при непосредствена опасност! А не профилактично при всеки Рошльо, лаещ от няколко метра предупреждавайки...
Знам, че нищо ново не ти казах, ама на, и аз се питам как...
П.П-Само не мога да се въздържа да отбележа, че на моето неизложбено куче му е неприятно да го нападат не по-малко отколкото на изложбените. А и придобитите белези не мисля, че имат отношение към качествата, които трябва да влияят на развъждането. Не се заяждам, просто се дразня от такива изказвания...

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 19 December 2007 - 07:43 PM
За електрошока обаче все още мисля.. Може би наистина има ефект, естествено ако не е толкова мощен, понеже използван срещу куче, той може да му спре сърцето. А целта ми не е да убивам, а да отблъсквам нападащи кучета. Плюс това шока не може да се използва, ако кучета вече са едно връз друго, понеже ще засегне и двете.
Какво правим тогава? Вече се чудя дали носенето на една бутилка с вода няма да има по-добър ефект? Примерно, ако стане кучешки бой, да се полеят кучетата с вода за да спрат и едва след това да се вземат други мерки.
Наистина се чувствам объркана. Тренирала съм 7 години бойни изкуства и мога да защитя себе си, но не ми стига въображение как мога да предпазя кучето си...
Публикувано: 19 December 2007 - 07:51 PM
Публикувано: 19 December 2007 - 10:52 PM
Значи какво правим ние в нашето общество с побойниците, престъпниците, убийците? Естествено, биват наказвани. Същото трябва да се случва и с кучетата с асоциално поведение. Естествено всички тук обичаме кучетата, и не вярвам някой да има желание да ги наранява, но все пак трябва да имаме средства за самозащита в такива ситуации....
Публикувано: 20 December 2007 - 10:14 AM
Публикувано: 20 December 2007 - 11:23 AM

Представете си само каква тишина щеше да настане,
ако хората говореха само това, което знаят.
Публикувано: 20 December 2007 - 11:31 AM
Публикувано: 20 December 2007 - 07:06 PM
Публикувано: 21 December 2007 - 03:30 PM
Цитат
Като се има предвид, че много хора тук във форума имат изложбени кучета, може би знаете колко може да струват белезите по вашето куче... счупените зъби.. а и най-лошото - смъртта на любимеца ви...
Темата винаги ще е актуална, затова очаквам съвети как предпазвате кучетата си от такива инциденти. Евентуално съвети за използването на отблъскващи спрейове, ултразвук, електрошок...
Изключвам разходки в райони ,в които има бездомни кучета, които не познаваме .Също и такива ,в които има домашни ,които не познаваме.Съобразявам се с часовете на разходка на кварталните кучетормозители - знам ги наизуст на коя леля са и на кой момък са ....Правила съм го винаги - без да значение дали кучето ми е изложбено ... .
Спрейове ,елекрошокове и там прочее глупости - на мен са ми смешни- честно.Не защото не съм имала приключения ,а заради обратното....
Защитата на кучетата ни зависи в огромна тепен от нас самите - повишено внимание и мисъл.Така можем да изключим по-голямата част от ужасите.За по-малката - няма начин.Кучегони ,самогони и секви гони и кании само и единствено ще ви направят ненормални след употребата им - в секъв смисъл..
Много сори ,ма като чета как хващаш нападащо куче за гръкляна, дето разправяш и как то си отваряло захапката - пак от твоите съвети - ми иде да експлоадирам ....

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 21 December 2007 - 03:41 PM
Обикновенно като вдигна кучето нависоко агресивното настроение се сменя с любопитно и се опитват само да я подушат застанали на задни крака и без да ми обръщат внимание.
И ако дамската аудитория ме попита как се вдига на високо куче 15 кг мога да ви кажа, че с достатъчно адреналин и 40 ще вдигнете. :P
Публикувано: 21 December 2007 - 03:50 PM
Цитат
да бе..ела го вдигни ти -36 кг пръхтящ вкопал краката си в земята непоклатим и риещ да отговори на атаката ..... ;D ;D

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 21 December 2007 - 03:52 PM
Цитат
Обикновенно като вдигна кучето нависоко агресивното настроение се сменя с любопитно и се опитват само да я подушат застанали на задни крака и без да ми обръщат внимание.
И ако дамската аудитория ме попита как се вдига на високо куче 15 кг мога да ви кажа, че с достатъчно адреналин и 40 ще вдигнете. :P
Странно, аз съм наблюдвала друго. При нападащи кучета - вдигането на мишената ги прави още по-смели, настървени и нападателни - нападат смело, хапят бутовете на не можещото да се защити, както и ръцете ви, защото са там някъде. Това става особено ако кучето е малко по-голямо от 5-6 кг и особено, ако не спира да се звери от ръцете ви.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 21 December 2007 - 04:11 PM
Може би това обяснява до някъде липсата на агресия към тях от другите кучета, знам ли.
Публикувано: 21 December 2007 - 06:50 PM

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 21 December 2007 - 07:42 PM
Цитат
Извинявай, ама това не съм го измислила аз, ами го учат хората в специализираните курсове по самозащита. Плюс това това е единствения ефективен метод да накараш питоподобно куче да пусне ръката ти, вместо да си събере зъбите и да ти отхапе 1 кило месо от ръката. Това се прави в случай не срещу нападащото куче, а след като вече те е захапало и стиска здраво. Ако само крещих и пищиш няма да пусне...
- (13 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »