Dog.bg Форуми : Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?

#21 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 December 2007 - 11:24 AM

Цитат

Цитат

Много сори ,ма като чета как хващаш нападащо куче за гръкляна, дето разправяш и как  то си отваряло  захапката - пак от твоите съвети  - ми иде да експлоадирам ....

Извинявай, ама това не съм го измислила аз, ами го учат хората в специализираните курсове по самозащита. Плюс това това е единствения ефективен метод да накараш питоподобно куче да пусне ръката ти, вместо да си събере зъбите и да ти отхапе 1 кило месо от ръката. Това се прави в случай не срещу нападащото куче, а след като вече те е захапало и стиска здраво. Ако само крещих и пищиш няма да пусне...
Виж, ти ми кажи на тез курсове да не учат курсисите си да вършат глупости .Да не си набутват ръцете си  в биещо се или нападащо непознато куче.А това дет го пишеш за кучетата пит - вероятно нямаше да го правиш ,ако поне малко имаше идея за тях.
Аз отговорих  по-горе на въпроса в заглавието на темата ти.После някак нещата отидоха в друга посока, дето се намесиха разни гони и  кании ,които не са предпазване ,а за борба.Верно сякаш е война.Пък и имаше вече такава тема за въоръжението ,в която се изля много помия.Та нека гледаме да се предпазваме  като мислим повече предварително.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#22 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 22 December 2007 - 11:47 AM

Права си, че превенцията е най-доброто решение. Но за съжаление, понякога дори и когато си най-предпазлив се случват инциденти. А за курсовете по самозащите, може и да ги учат на грешни похвати, аз не мога да съм сигурна в ефикасността на действията им. А за кучетата пит, знам твоето мнение, че са всесилни, че за заредено оръжие, не са лъжица за всяка уста и т.н. Едва ли не горките добри питове излязоха егати непобедимите дяволски изчадия. Не е така, всяко куче си има цака, някои разбират от дума, някои не разбират и ги евтаназират. Само не си мисли, че говоря  теоретично и наизуст. Наистина темата малко се обърна от защита на война, но това е положението в БГ. Не четете ли вестници? Преобладаващите новини във вестниците са: Тока се покачва, наръгаха пенсионерка за 2лв, баща изнасили дъщеря си, домашни кучета разкъсаха англичанка... Настръхнаха ви косите, нали? Не си затваряйте очите. И бъдете силни. Колкото и да се предпазваме, да мислим, и т.н... винаги я има вероятността нещо или някой да реши да ни застраши. Мен лично са ме писали по вестниците, когато на 16-години ме нападна пияница през нощта за да ме обере. На другия ден него го писаха по вестниците, защото аз за щастие тогава тренирах бойни изкуства и дори бях асистент на треньорката и водех и тренировки....
Спирам, че стана "Страшен филм" 4...

#23 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 December 2007 - 11:57 AM

Цитат

А за кучетата пит, знам твоето мнение, че са всесилни, че за заредено оръжие, не са лъжица за всяка уста и т.н. Едва ли не горките добри питове излязоха егати непобедимите дяволски изчадия. Не е така, всяко куче си има цака, някои разбират от дума, някои не разбират и ги евтаназират.
Спирам, че стана "Страшен филм" 4...

off/не знаеш моето мнение.До  тук съм, че може да си докарам бан ако ти отговоря по същество.Хубав ден.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#24 Потребителят е офлайн   старото куче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2007 - 12:08 PM

Ми то с пиян човек и аз бих се справила не лошо! ;DА по въпроса с нападащите кучета мъжът ми си има теория-пускаш кучето да се оправя само.И му помагаш в боя колкото можеш.По добре отколкото да му ограничаваш движенията,докато го хапят.Става въпрос за голямо куче/в случая-дратхаар/.Ако е малко си го слагаш под мишница и заминаваш,а за средно не знам.Принципно аз си знам къде има лоши кучета и не минавам оттам да ги дразня.А ако ми се наложи оставям ги да се подушат и разменят любезности и почвам да си влача кучето по пътя,докато ония си лаят след нас.А през това време им говоря нещо със спокоен глас-мисля,че от човека зависи-трябва да запази самообладание и да не се паникьосва.

#25 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 22 December 2007 - 12:52 PM

Агалина, не искам да те засегна по никакъв начин. Всъщност знам, че мнението ти за питбулите и питоподобните е много добро. На мен бул-породите са ми любимите. Ако искаш кажи ми мнението си, няма да те баннат заради мнение.
...Всъщност отклонихме се от темата. Повечето съвети, които получих бяха: Бъдете внимателни, спокойни, заобикаляйте, не ходете там където има потенциална опасност от агресивни кучета, дори "Бягайте бързо" и т.н.. Но реално въпроса беше: Какво трябва да направим, ако реално бъдем нападати от куче, и то не когато сме сами, а когато разхождаме кучетата си.

#26 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2007 - 01:01 PM

Цитат

Ми то с пиян човек и аз бих се справила не лошо! ;DА по въпроса с нападащите кучета мъжът ми си има теория-пускаш кучето да се оправя само.И му помагаш в боя колкото можеш.По добре отколкото да му ограничаваш движенията,докато го хапят.Става въпрос за голямо куче/в случая-дратхаар/.Ако е малко си го слагаш под мишница и заминаваш,а за средно не знам.Принципно аз си знам къде има лоши кучета и не минавам оттам да ги дразня.А ако ми се наложи оставям ги да се подушат и разменят любезности и почвам да си влача кучето по пътя,докато ония си лаят след нас.А през това време им говоря нещо със спокоен глас-мисля,че от човека зависи-трябва да запази самообладание и да не се паникьосва.

Това със спокойния глас помага. Обикновенно на въпроса "Ще ме ядеш ли или да си ходя" им става смешно.  ;D Между другото от край време се навирам между шамарите и до сега не ме е хапало куче, мисля че имам проблем. Явно не съм вкусна.

Обаче има вероятност ако уплашите любопитно приближаващо ви куче то да ви ухапе - вас или кучето.

Та не си мислете да се биете с тях - в ръкопашен бой кучето има предимство. Предимството на човек е здравия разум(е ако го имате, ако не ходете се давете с глудниците),
именно да се избягват такива ситуации или ако има нещо да се реагира правилно и спокойно. Не мислете, че всички кучета много държат да ви сложат в устата си, те всъщност са гнусливи.

#27 Потребителят е офлайн   Тони Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2007 - 01:20 PM

Прочетах цялата тема, даже и двете теми. Едно от малкото адекватни мнения според мен е на старото куче   .   Разбира се , по-лесно е да пуснеш по-едро куче да се оправя само. Адекватната реакция на стопанина е най- важна, а паникьосването е предпоставка за неприятности. При среща на моето с чуждо куче, ме е страх повече от реакцията на стопанина, от колкото от самото куче. Аз например, винаги освобождавам от повод моето куче когато към него се приближи друго такова , пуснато - в 99% до бой не се стига, а за единя процент винаги има някакво обяснение... при всички положения дори и да се сбият е за кратко и до голями поражения не се стига - най-много някоя и друга дупка. При глутниците, по възможност процедирам по същия начин и до сега инцидент не е имало ...  " по възможност" защото ако е в близост до улица не го пускам, че е имало случаи глутницата да се разбяга , а той да тръгне да ги преследва....    
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2007 - 01:25 PM

По принцип съм съгласна с написаното от emetic, но макар че и мен не са ме нападали кучета, кучето ми са...И тогава не върви да ги разсмивам... За това да оставя кучето да се оправя само - адски безотговорно ми звучи...Вярно, така ще се спася от нахапване, ама с това се изчерпват предимствата. Щото като имам контрол поне над моето куче може да използвам първата възможност да се измъкнем към безопасно място, а като го пусна ще настане някакво меле, боят ще продължи по-дълго и раните ще са много повече.
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#29 Потребителят е офлайн   Тони Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2007 - 01:34 PM

Цитат

По принцип съм съгласна с написаното от emetic, но макар че и мен не са ме нападали кучета, кучето ми са...И тогава не върви да ги разсмивам... За това да оставя кучето да се оправя само - адски безотговорно ми звучи...Вярно, така ще се спася от нахапване, ама с това се изчерпват предимствата. Щото като имам контрол поне над моето куче може да използвам първата възможност да се измъкнем към безопасно място, а като го пусна ще настане някакво меле, боят ще продължи по-дълго и раните ще са много повече.
Всъщност , с пуснат питбул срещи не съм имал, а моя не се приближава до мъжки кучета на повод. Оглежда ги от няколко метра и като види , че са мъжки си тръгва, ако са женски - отива да ги провери. 
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 December 2007 - 02:07 PM

Мили хора, какви боеве, мелета, рани, дупки... Бр-р-р!
Лично аз мразя агресивността - както в хората, така и в кучетата, и си взех куче от неагресивна порода. Нищо лично против кучетата, склонни към агресивно поведение, нито към собствениците им - убедена съм, че тези кучета имат и други качества и достойнства, за които заслужават да бъдат харесвани и обичани от стопаните си. Но защо, за бога, се разхождат въобще кучета, агресивни или не, БЕЗ повод и БЕЗ контрол от стопанина си?! Аз водя моето куче на повод, макар че единствената агресивност, която проявява, е да облае несимпатичния срещнат - човек или куче, за което, разбира се, получава мъмрене, дърпам я за повода, извинявам се на човека... А под път и над път срещам по улиците свободно развяващи уши домашни кучета, стопаните на които се мъкнат две преки след тях с ръце в джобовете и не им пука какво става! А за това време могат да станат много неща ... включително и с фатален край.
Извинявам се, ако отклонявам темата, но аз търся за себе си отговор на поставения в заглавитето въпрос и не мога да го намеря. И през ум не ми минава да пускам кучето си да се бие, да го грабна на ръце и да бягам е гадно и унизително, да вадя "оръжие" срещу аресора - ами аз мразя агресията и не искам да плаша или наранявам никого. Да го увещавам мило да не ни яде? Да пълня джобовете с лакомства за отвличане вниманието? Да зашия шамар на стопанина, ако се появи?
Според мен въобще няма да има този проблем, ако стопаните водеха кучетата си на повод на всички обществени места. Без повод - само на "кучешки полянки", далеч от улици и централни алеи на паркове, но и там - под погледа и под контрола на стопанина и само за обучени кучета, които се подчиняват на команди. Иначе - има планини, гори, поля... Е, малко неудбства за стопаните, но трябва ли да превърнем целия град в "кучешка поляна" и арена на кучешки битки за надмощие, а ние да умуваме как да участваме в тези битки - активно или пасивно.
С бездомни кучета досега не сме имали проблеми - единствено и само с домашни. Е, не ходим в Южния парк по мръкнало...

#31 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2007 - 02:25 PM

rimela, когато започнат всички да си водят домашните кучета на повод - обещавам ти, няма да си задавам въпроси как да се предпазя от тях,а ще си живея спокойно. От моя страна това е изпълнено, предполагам и повечето от форума...чакаме останалия народ... Дотогава предпочитам да не си затварям очите - за доброто на кучето ми...
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#32 Потребителят е офлайн   Тони Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2007 - 02:40 PM

То, ако всички водеха кучетата си на повод по улиците, тази тема щеше да е излишна ;)
Това , че се крия зад кучето си, също не е вярно  - ако кучето ми е на повод и го задърпам в неподходящ момент - боя е неизбежен, а моето куче много уязвимо и безпомощно. Вариант е и отпускането/ пускане  на повода.
Пояснение - кучето ми не е агресивно, но не е и страхливо. Сигурен съм , че няма да нападне другото куче , а ще се защитава.  
User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 December 2007 - 02:55 PM

Цитат

rimela, когато започнат всички да си водят домашните кучета на повод - обещавам ти, няма да си задавам въпроси как да се предпазя от тях,а ще си живея спокойно. От моя страна това е изпълнено, предполагам и повечето от форума...чакаме останалия народ... Дотогава предпочитам да не си затварям очите - за доброто на кучето ми...

Моля те, не се засягай - изчетох с интерес всички мнения в темата, защото винаги е добре човек да знае какво да прави, ако му се случи нещо непредвидено и нежелано и мога само да благодаря на хората, споделили опита си. Това, заради което се включих в темата, е фактът, че даже между пишещите във форумите на dog.bg има хора, които считат, че е нормално да оставят кучетата си безконтролни, ръководени само от инстинктите си, даже когато това създава неудобства и опасност за други хора или кучета. Доводите: "ами кучета са, сбили са се...", "то моето не хапе!", "не минавайте оттук, щом ви е страх!"; "кучето ми е такава порода - какво да го правя, пазете вашето..." и т.н.
Ето това не мога да го разбера! А ако воденето на кучето на повод е правило, прието  от всички - ами да го спазваме! Още от днес. Всеки - за своето си куче! Иначе... обещавам, че ако моята Линда нападне вашето куче - няма да възразявам ако го пуснете от повода, за да се защити! Тя сега е 7кг с мокра козина...
- ако кучето ми е на повод и го задърпам в неподходящ момент - боя е неизбежен, а моето куче много уязвимо и безпомощно. Вариант е и отпускането/ пускане  на повода.
Абсолютно съм съгласна.

#34 Потребителят е офлайн   старото куче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2007 - 04:52 PM

Между кучетата има някакви правила-когато се срещне с непознати кучета те се изследват,душат и т.н.-даже и да си ръмжат.Даже и да се сбият винаги по-слабият отстъпва/избягва/ или просто ляга по гръб/предава се/.Ако бяхте кучкари от по-дълго време би трябвало да го знаете това.Тук става въпрос за единични кучета.Другояче стои въпроса с глутниците-там вече е страшно-те действат на принципа на глутницата-понякога и гони и убий.Имат си водач и го слушат-както при вълците.Тук много не съм сигурна до къде ще стигнат в запознаването.Но за да има такива глутници са виновни хората,защото не са се обадили където трябва-всеки си вика нали мен не са ме нападнали.Пак ще го кажа,когато се стигне до бой между кучета най-добрия вариант е да се пусне кучето,за да може да се защитава-ако кучето ви е голямо и ако не са повече от 2-3 кучета.Ако и вие тръгнете срещу тях тогава то добива сила от вас и продължава да се бие.Просто си тръгнете.Това не значи,че няма да има поражения,но няма да е най-лошото.А ако е питбул или нещо от рода тогава може да захапе фатално и няма пускане.

#35 Потребителят е офлайн   veso51 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 09:57 PM

Във Варна чух имало собственик на пит бул с отхапан пръст когато си разтървавал кучето в парка някой има ли повече информация

#36 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 March 2008 - 10:22 PM

Цитат

Във Варна чух имало собственик на пит бул с отхапан пръст когато си разтървавал кучето в парка някой има ли повече информация
Момочето с хъскито, което е пострадало от пит-а пише във форум Хъски. Писал че, че пита е ухапал стопанина си, но знаем как слуховете правят от мравката слон. Сигурно след седмица ще с еокаже, че на стопанина му липсва цяла ръка.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#37 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 10:24 PM

ъм... ако си пусна голямото куче с намордник между други кучета (то предполагам, че поне ще ръмжи щом неможе да хапе) дали ще го нападнат?
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 March 2008 - 10:31 PM

Цитат

ъм... ако си пусна голямото куче с намордник между други кучета (то предполагам, че поне ще ръмжи щом неможе да хапе) дали ще го нападнат?

Ако е агресивен и ги предизвиква няма значение дали може да хапе - ще го нападнат.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#39 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 10:32 PM

Цитат

Цитат

Ако е агресивен и ги предизвиква няма значение дали може да хапе - ще го нападнат.

Значи няма да ходим при други кучета...
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   Silvia_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 10:21 AM

Преди доста време имах ротвайлер който имаше доста странен характер...В смисъл че обичаше да си играе със всички кучета малки,големи,мъжки,женски...нямаше никакво значение за него...игра да пада.Но имаше един съсъедски дратхар който той неможеше да понася и понеже аз бях свикнала да го пускам без повод от вкъщи единия ден просто го нападна без нищо(разбира се при малко истерични викове от моя страна той остави горкото куче).После не си позволявах да го пускам без повод,но в мпмента в който той срещнеше дратхара направо полудяваше....С нито 1 друго куче не се беше случвало нещо подобно.Аз си бях взела поука от случилото се и се постарах да няма 2-ри път подобно нещо..
Преди 2 дни имах доста лошо изживяване с 1 изпуснато куче(приличаше малко на НОК,имаше нашииник,беше доста хърбав и ровеше в боклука).Бях купила торта от магазина и навън беше тъмно когато завих в тъмната уличка то стоеше пред мен и според моето скромно мнение беше готов да скочи срещу мен зарди тортата..За момент застинах на място пред него,но той се приближи и просто се простих с тортата за да предотвратя нападението.... :huh:
Според мен спасение няма от бездомните кучета.....

• (13 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни