Dog.bg Форуми : Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?

#141 Потребителят е офлайн   Doberman1876 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 11 September 2008 - 02:14 PM

Големи екстрмисти и стрелци били всички  ;D. С кой пищов застреля кучето, с оня долу ли хах

#142 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 September 2008 - 02:26 PM

Вчера се прибирам с Рея от разходка и тъкмо да минем през една малка полянка,през която всеки ден минаваме,гледам една глутница кучета (708 кучета) по-големи от Рея.Направо ми прилоша.Добре,че ги видях навреме,че иначе незнам какво щеше да стане.Сега несмея повече да мина оттам.
И аз обичам всички кучета,но моето си го обичам най-много. Някой да даде съвет за ефикасен начин със справяне с бедомните кучета :-
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#143 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2008 - 02:29 PM

Цитат

Вчера се прибирам с Рея от разходка и тъкмо да минем през една малка полянка,през която всеки ден минаваме,гледам една глутница кучета (708 кучета) по-големи от Рея.Направо ми прилоша.Добре,че ги видях навреме,че иначе незнам какво щеше да стане.Сега несмея повече да мина оттам.
И аз обичам всички кучета,но моето си го обичам най-много. Някой да даде съвет за ефикасен начин със справяне с бедомните кучета :-
Колко кучета???  :o

#144 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2008 - 02:34 PM

ох, всичко е много сложно.за да няма ядове, всеки да мисли поне малко и да гледа къде разхожда кучетата си. моя за щастие нищо, че е голям, не е агресивен към други кучета и за щастие до сега съм нямала проблеми с уличните. но по принцип каквото и да си говорим, никой не може да каже как ще реагира в екстремна ситуация и да гарантира, че ще реагира правилно. Общо взето отстрани е много лесно, да не попадаш само в кофти ситуация
п.с. остави колко са, а как е успяла да ги преброи  ;D  :P
User's Signature

Successful people never worry about what others are doing!

#145 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 September 2008 - 03:26 PM

Stella_Popova Айк още е малък, но като порасне със сигурност ще започнат и конфронтациите...и аз си мислех, че Ред ще е винаги добродушно и сладко паленце, до като не се усети като мъж и не започна да го доказва на другите мъжки....За съжаление това ни принуди да спрем груповите разходки с мъжки кучета и да се ограничим до тези с които е израснал и женски.
По повод бездомните - от малък съм го учила да не им обръща внимание (като аз самата не го правя или поне се опитвам) и за сега (чукам на дърво) те го лаят, а той ги отминава с пренебрежение. Само един път се озъби на едно, което изкочи изведнъж под една кола, но беше на каишка и проблем нямаше. За това го разхождам на каишка на по-оживени или непознати за мен места и го пускам, когато съм сигурна, че няма с кой да стане проблем. За съжаление тези места в София са малко, но ако има желание човек, може да осигури на кучето си пълноценна разходка.
А по повод защитните средства....съгласна съм човек да има нещо такова в себе си. Пистолет ми е малко пресилено, а и все пак трябва да знаеш как да го използваш (най-малкото за да не гръмнеш собственото си куче в някое меле), но елетрошокова палка ми се струва идеален вариант. Хем е достатъчно мощно, за да прекрати инцидент, хем не убива животното...

totschica не вярвам, че ако имаше куче, което да може да се грижи само за себе си не би се притеснявала...Нима няма да се притесниш, ако видиш как твоето куче наранява друго беззащитно животинче? И двете страни на монетата си имат притесненията и грижите :)
User's Signature

Качена снимка

#146 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2008 - 03:34 PM

Не искам и да си представям какво е да разхождаш декоративна порода, както каза Точица.  :- То не е треперене, не е чудо..
Съгласна съм с Редика- електрошокови оръжия има навсякъде за свободна продажба. Цените са приемливи- под 100лева.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#147 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2008 - 03:35 PM

със сигурност ще се получи нещо такова като при Ред, но и аз го приучвам да свиква. А и по-интересното е че уличните кучета му се радват  :rolleyes:
Но така или иначе, аз съм ЗА отговорното разхождане на повод на публични места-поне при нас има места за игра достатъчно  :yahoo:
Мисля, че с кучетата, с които излизаме сега няма да има проблеми, понеже са заедно всеки ден и са свиканли много заедно. Дано не се налага и ние да ги спираме груповите разходки  :(
User's Signature

Successful people never worry about what others are doing!

#148 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 11 September 2008 - 03:41 PM

redika , права си! Не бих оставила кучето си да бие друго!
Помниш ли, веднъж ти казах да не разчиташ, че Ред ще си остане такъв- добродушко наивен?
Stella_Popova ! Ти " не леж на тая кълка" , че се разхожда с приятелчетата всеки ден! Виж Ред как се променя. Познавам го и много го харесвам- играят страхотно с Виви, но та е жена....

#149 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 11 September 2008 - 03:46 PM

shadow, да разхождаш куче , което не може и не иска да се брани, когато го хапят, е отвратително! Пуделяците са си такива!

#150 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2008 - 04:20 PM

Хора, куха съм. По-умен от мен човек ме сети, че електричната вълна се предава от едното на другото куче, ако са на калъп.  ;) Така че това с тоците е по-скоро за нападателни бездомници, колкото да ги прогони..
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#151 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2008 - 05:10 PM

за тези шокови палки,четах,че при ток понякога се стягала захапката и вместо да отпусне кучето стиска челуста максимало силно :(,поради съкращаването на мускулите
User's Signature

Качена снимка

#152 Потребителят е офлайн   ivelin9021 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 September 2008 - 08:39 PM

амиии аз имам болезнен опит ве4е с такива ку4ета ии сам взел превантивни мерки ножа в джоба като сам в квартала като съм някъде в гората примерно пистолета на колана и тва е..

#153 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2008 - 08:55 PM

Цитат

Цитат

Колко кучета???  :o

Ох,съжалявам,имах впредвид 7-8 кучета.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#154 Потребителят е офлайн   Titka - banditka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 September 2008 - 11:22 PM

Killers, да Ви благодаря за "хубавите" пожелания ли?!
Да, историята Ви е невероятна! Доколкото съм запозната с Българското законодателство в подобна ситуация би могъл да бъде осъден човек само с неправомерно притежание и използване на оръжие, неадекватно, във вашия случай - до главата на малко дете - с евентуални фатални последици! До колко сте запознат с огнестрелните оръжия?! Вече препасан и нахъсан ...
Пази Боже!!!
И аз гледам декоративна порода, на разходка очите ми са на шест, имала съм ситуации и пострадалата обикновено съм аз. Пак казвам, в градски усовия всяко куче трябва да е на повод и стопанина му да го владее, това е задължително!
Може и малко предубедени да сме тук към подобни истории, но си стана практика някой истерясал родител да запали моторетка и да импровизира кървави драми... знам ли защо, за изспускане на парата или просто да става спор...

П.С. - "мокрия" период съм приключила около 4 годишна възраст и различното мнение не е обида ...пардон Убида. Съвсем компетентно мога да ви кажа, че с тая злоба, невладеещ се и готов да използвате оръжие ... Такъв филм може да си докарате, с всички екстри ... Избора е Ваш!
Бъдете здрав и по позитивен!
User's Signature

Качена снимка

#155 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 08:16 AM

Все пак си мисля че това беше сайт за хора харесващи животните.Незнам дали ви прави впечатление но повечето от вас говорят за газови пистолети ,ножове електрошокови палки и все за неща които биха наранили доста едно животно.Ами какво ще кажете за ,,кучегоните,,те не нараняват и действат въпреки че много хора казват че нищо не става.Не видях никой до сега да ги споменава,незнам на каква възраст са повечето от вас но ,,око за око и ,,зъб за зъб,, ми се вижда жалко защото го отнасят животните.Нали не мислите че кучетата са играчки,те все пак са хищници и в някои от тях тази черта не умира.totschica цял живот сме имали кучета дори тогава когато вие сте играла на дама/това в никакъв случай не е обида/и да ви кажа честно само няколко пъти сме попадали в такива ситуации и то пак поради човешката простотия.мисля че решението не е въоражаване по някакъв начин и с енергията на хора като вас може да се постигне нещо по просто, хора които нямат елементарна култура да не могат да притежават кучета,да има някакъв тест може би който да преценява нивото на развитие на собственика.А не комшиите да ми дават разрешение дали да имам куче.Та моето мнение е че цялата ваша енергия може да се насочи точно в тази посока а не към воденето на война с кучета на които собствениците все още ходят на четири крака.Между другото цял живот съм имал кучета които са били уравновесени и много добри и сега този последния е за баланс на силите в природата направо е жив дявол,но се съобразявам с характера му и до сега слава богу нямам проблеми.

#156 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 08:54 AM

Въпросът ми към Killer, относно причините за тая огромна агресивност у собственото му куче остава актуален.

Мнението ми по темата:

Имам НОК,който сега е на 8 месеца.При нас е от 2 месечна възраст.За момента мрази всички кучета.Защо ли? Защото когато беше на 3 месеца няколко пъти го нападаха едни и същи ДОМАШНИ кучета.Две хъскита,чиято префърцунена и малко безмозъчна стопанка нито се беше постарала да ги научи на каквото и да било,нито намираше за нужно да държи на повод.Дори ,мисля аз(съдя от срещите ни,които са най-малко 5-6 и все "трагични")й доставяше удоволствие да "плаши" по-малките кучета със своите "страшни зверове".(интересно какво ще се случи,когато тези две кучета,нещастни със стопанката си,попаднат на огромния рот,който се движи също без повод...Не знам дали не се е и случвала такава среща).Палето беше на 3 месеца,както вече споменах,когато отникъде в градинката изкочиха тези две кучета.Нападнаха го,естествено.Малкия тогава се възстановяваше от счупване на задна лява лапа.Ами...какво да ви кажа.Казах й(защото това не беше първия случай-случвало се е и когато мъжът ми го е разхождал),че ако още веднъж стане нещо подобно,ще съжалява. Отново(заради тъпоумието й),това се случи. Ударих кучето й по главата...Е оная като се разписка....(имаше смелост,защото не беше този път сама),но като ме позна,си сви малко перките.Казах й,че съм я предупредила.

Изобщо,доста кучешка агресивност видя моя НОК като малък .....Това създаде и тая омраза към кучешкия род изобщо. Като видеше куче,без предупреждение се спускаше .Успяхме да решим проблема дотам,че когато минем покрай друго куче и го видя,че ще последва нападение от негова страна,му казвам провлачено "Неее!" и отминаваме без да се дърпа.Но омразата си остана.... Имаше случай с един помияр в село(ходим "на почивка" там през уикенда),който непрекъснато ни лаеше.Бяхме и с детето....Търпя,търпя,търпя,и най-накрая го нападна.Аз не си направих труда дори да го извикам-стопанката му гледаше как лаещото й чадо се е закотвило на метър от мъжа ми и детето и си влезе вкъщи ,демонстрирайки безразличие...
Малкия го сръфа доста,но само колкото да му даде по-сериозен урок.Кучето сега спазва почтителна дистанця и си седи в двора,макар че дупката,от която излиза,си седи недокосната-още едно доказателство за безхаберието на стопаните му.

Друг случай-на следващия ден.Минава каруца(все още сме в селото) и до нея се движи един безпороден пес,доста едър.Хващам си кучето за нашийника,мъжа ми и детето стоят на метър от нас.Кучето минава покрай нас ,нашия е забил поглед в него,но стои мирен. Обаче като видя,че пумито тръгва към детето и мъжа ми,се спусна като обезумял.Кучето нямаше лоши намерения(знам ли)-бавно се приближи,повече от любопитство към двамата,но нашия НОК няма откъде да знае това,нито пък го интересува....Едвам го удържах.....

Та така....Поне имаме сигурно средство срещу бездомните в квартала(които не са никак малко).На една разходка две  са се опитали да нападнат мъжа ми,когато го е разхождал...Е,освен,че не са успели,са се върнали и бити.....

Малко дълго ще стане,норазчитам на търпението ви. :blink:
Аз лично не се ядосвам толкова на бездомните-какво са виновни?Но ме изкарват извън кожата ми домашни кучета без каишка,чиито стопани демонстрират безхаберието си като някакво достойнство.Няколко пъти декоративни кучета (предимно кокери и един йоркшир) са се завирали в муцуната на моето куче ..Не е нужно да казвам,че във всички случаи това завършва с въргал или с опит за такъв. Най-фрапиращ беше случай с едно черно кокерче,без каишка.Стопанката му ходеше  пред него,преметнала не без самочувствие повода през рамо.Ние ходехме малко след тях,поради това,че нямаше откъде другаде да минем.Като видях,че кученцето идва насам,а моя почна да ме дърпа,казах(стопанката беше на 2 метра пред мен) :"Извинете,бихте ли си прибрали кучето?" .Никаква реакция.Повторих,като през тов време спрях и се опитвах да удържа кучето си .Кокера се приближаваше,въпреки всичко. Никаква реакция отново. Най-накрая стана белята. Чула квиченето на домашния си л1бимец,леличката най-сетне се обърна. Върза си кучето.Викам " Тоя повод за вратовръзка ли го ползвате?Ами ако кучето ми беше с 20 кг отгоре?Какво праим тогава?" .Нищо не каза.Какво да ми каже?!
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#157 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2008 - 09:48 AM

Цитат

Все пак си мисля че това беше сайт за хора харесващи животните.Незнам дали ви прави впечатление но повечето от вас говорят за газови пистолети ,ножове електрошокови палки и все за неща които биха наранили доста едно животно.Ами какво ще кажете за ,,кучегоните,,те не нараняват и действат въпреки че много хора казват че нищо не става.Не видях никой до сега да ги споменава,незнам на каква възраст са повечето от вас но ,,око за око и ,,зъб за зъб,, ми се вижда жалко защото го отнасят животните.Нали не мислите че кучетата са играчки,те все пак са хищници и в някои от тях тази черта не умира.totschica цял живот сме имали кучета дори тогава когато вие сте играла на дама/това в никакъв случай не е обида/и да ви кажа честно само няколко пъти сме попадали в такива ситуации и то пак поради човешката простотия.мисля че решението не е въоражаване по някакъв начин и с енергията на хора като вас може да се постигне нещо по просто, хора които нямат елементарна култура да не могат да притежават кучета,да има някакъв тест може би който да преценява нивото на развитие на собственика.А не комшиите да ми дават разрешение дали да имам куче.Та моето мнение е че цялата ваша енергия може да се насочи точно в тази посока а не към воденето на война с кучета на които собствениците все още ходят на четири крака.Между другото цял живот съм имал кучета които са били уравновесени и много добри и сега този последния е за баланс на силите в природата направо е жив дявол,но се съобразявам с характера му и до сега слава богу нямам проблеми.

Не ме разбирайте погрешно-аз много обичам животните-бездомни или не.Но моето куче е доста малко и освен това не умее да се пази от други животни-дружелюбно е към всички кучета и котки.Но след като вчера една котка му скочи на гърба,а Рея започна да пищи и да скача по мен д я взема-аз какво трябваше да направя? Може би трябваше да оставя котката да му извади очите... :huh:
Но да речем,че това не е толкова голям проблем.Ами ако минем покрай глутница кучета и те нпаднам моето,дори да искам няма да мога да го извадя здраво от зъбите на другите.Преди няколко месеца както си ходехме на разходка по нас тръгна някакво бездомно куче с големината на немска овчарка.Аз взех Рея на ръце и влязохме в един вход.Там стояхме половин час,докато онова куче си тръгне.Ако беше скочило все пак по мен,щеше да ме събори без никакво усилие. :o
Точно за това се чудя какво да направя,за да държа тези озверели животни по-далеч от мен и моето куче.Не искам да им причинявам болка,но просто не искам да си рискувам живота на кучето. :-
User's Signature

#158 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 09:52 AM

Честно казано не мисля,че някога този проблем,ще има разумно разрешение ! :huh: Уличните кучета ще ги има винаги  :( огромни кучета с неправилните стопани ще ги има отново винаги ! :huh: Вчера към 16:30 си разхождам моята ротвайлерка по улицата и изведнъж изскачат 3 псета, но осевиперели и тръгват към нас а моята е на повод и с намордник,знам че кучето ми не е зло но ми стига да подгони някоя котка и да я разкъса пред очите на 9-10 годишно детенце,моето вече в стойка и само ги чака да приближат аз вече и бях махнал намордника те онези бяха едри но хилави и тръгват към нас и моята се спуска и познайте какво стана ? :o Кучето ми скъса повода (той беше голямо въже 3 см ширина) и останах само с дръжката в ръка и почнах да и викам НЕ,ела Тори ела и си казах,че няма смисъл ама тя се върна и онея вече бяха избягали ! Но какво се прави при такава ситуация ? :rolleyes: Да пробвам да бягам а кучето въобще не иска да бяга а да им отвърне !
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#159 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2008 - 10:10 AM

" ... мисля че решението не е въоражаване по някакъв начин и с енергията на хора като вас може да се постигне нещо по просто, хора които нямат елементарна култура да не могат да притежават кучета..."
Вие, dios1 , как си представяте, че това ще се случи? Отлично знаете, че е невъзможно!
Не зная Вие от кога гледате кучета, но аз съм израснала с такива и вече над 20 години се грижа сама за тях! Не съм имала много, защото всички са живяли до дълбока старост! Имала съм много гадни ситуации, от които изхода е бил- моето куче в клиника! Защо? Защото ми беше жал да наранявам другите кучета! Да, ама вече не ми е жал! По- ми е мъчно за моите, а най- много се притеснявам за бебето ми! Често изпадам в ситуация аз, бебето в количка и Виви, вързана за количката! И когато ме нападнат, какво според Вас да правя? Да оставя да видя какъв ще е изхода? Веднъж почти ми срутиха количката! А ако бебето беше паднало на асфалта? Ако дори без да го хапят, просто някое куче беше минало през него? Вие явно не сте имали наистина проблеми, защото говорите като НЕопитен човек! Живея в скапан квартал, с хора, с адски ниска култура! Болшинството от кучкарите не могат да говорят, а какво остава, да си възспитат кучетата!
Та с други думи: Онова с " насочването на енергията" е за някой филм. Тук е България, а не цивилизован свят!

#160 Потребителят е офлайн   taira_lora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 10:20 AM

Светът не е перфектен никой неможе да твърди ,че ще гледа как разкъсват животното което е част от семейството му. Как може на някой да му е жал повече за звяра разкъсващ кучето му отколкото за окървавеното му пищящо и безащитно куче. Попринцип съм изклучително спокоен човек,но що се отнася до животинката ми бих проявила невероятна за мен агресия към всеки,независимо дали човек или куче,който иска да я нарани. Но чесно казано ме е страх все пак съм жена и съм с ограничени възможности и затова просто никога не излизам сама. А по въпроса дали трябва да е така на теория разбирасе ,че не.Но това си остава само на теория.

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни