Dog.bg Форуми : Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?

#161 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 12 September 2008 - 10:25 AM

Сега се сетих за една ситуация, която е съвсем скорошна. Но тъй като ми се случва често, вече ги позабравям. Titka - banditka също присъства на нея: В Борисовата градина се разхождахме аз ( водех Вивиан) , мъжът ми( буташе количката с бебето) и Titka - banditka( с нейната Атина). Един доста едър бездомен пес ни фиксира и си избра точно Вивиан. Не бях виждала толкова смело бездомно куче. Той не се изплаши нито от виковете, нито от имитирането на хвърляне на нещо. Просто нападна. Аз придърпах Виви до мен и доста умело го шибнах в главата. Избяга. Titka - banditka си беше вдигнала високо кучето- та то е една плюнка. А какво щеше да стане, ако бяхме сами, без мъжът ми, аз бутах и количката и водех и Виви?
Вивиан, не зная защо, но е " трън в очите" на много кучета. Тук, в Северен парк, често я нападаха, докато свикнат с визията и. Предполагам, че ги дразни високият ръст, многото бяла козина и винаги високо вдигнатите глава и опашка. А тя никога, с никого не се е " заяждала" . Но аз и извоювах поне тук спокойствие, с цената на доста " битки" с всякакви кучета. Вече поне тук не я нападат често.

#162 Потребителят е офлайн   killers Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 10:32 AM

Цитат

Killers, да Ви благодаря за "хубавите" пожелания ли?!
Да, историята Ви е невероятна! Доколкото съм запозната с Българското законодателство в подобна ситуация би могъл да бъде осъден човек само с неправомерно притежание и използване на оръжие, неадекватно, във вашия случай - до главата на малко дете - с евентуални фатални последици! До колко сте запознат с огнестрелните оръжия?! Вече препасан и нахъсан ...
Пази Боже!!!
И аз гледам декоративна порода, на разходка очите ми са на шест, имала съм ситуации и пострадалата обикновено съм аз. Пак казвам, в градски усовия всяко куче трябва да е на повод и стопанина му да го владее, това е задължително!
Може и малко предубедени да сме тук към подобни истории, но си стана практика някой истерясал родител да запали моторетка и да импровизира кървави драми... знам ли защо, за изспускане на парата или просто да става спор...

П.С. - "мокрия" период съм приключила около 4 годишна възраст и различното мнение не е обида ...пардон Убида. Съвсем компетентно мога да ви кажа, че с тая злоба, невладеещ се и готов да използвате оръжие ... Такъв филм може да си докарате, с всички екстри ... Избора е Ваш!
Бъдете здрав и по позитивен!

Точно така,човекът който спаси детето и затреля кучето го осъдиха,а собственика на кучето не,даже и обезщетение не плати на родителите на детето.Аз не съм имал НОК.Не знам какви санкиции са направвени към стрелящия но знам че имаше такива.
Аз искам да напомня че не съм за убиването на животни,а за спасяването на хора когато са нападнати

#163 Потребителят е офлайн   taira_lora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 10:38 AM

Това и аз немога да си го обясня. Защо спокойните неагресивни кучета са най-честата мишена.Тайра я мразят всички кучета,а тя просто иска да си играе с тях и маха с опашка даже когато я нападат. Поне е добре ,че когато се оплаши се бута в краката ми за да мога да я защитя.Но аз вече определено немога да я вдигам, та това си е 23 кг куче трудна работа.
Вчера се разхождахме и около нас 5-6 пинчероподобни злобни кучета и гадинките като ми се оплетоха в краката.От кое по-напред да я пазя.А тя милата като се оплаши и като си оплете повода около краката ми ,замалко да ме събори. Едно от зверчетата ме заръфа за крачола и започна да ме тегли. Та една жена ми се притече на помощ та като заритахме гадинките давидиш как бягат.

#164 Потребителят е офлайн   killers Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 10:51 AM

Цитат

Въпросът ми към Killer, относно причините за тая огромна агресивност у собственото му куче остава актуален.

Ами чесно да си кажа незнам.Когато го взех беше голям на около 4-5 месеца.Донесох си го от Италия.Когато беше в къщи се държеше нормално,но излезехме ли на улицата ставаше лошо.Лаеше и ръмжеше всичко живо и колкото и да беше мил и галъовен в къщи на вън беше ....
Питал съм хора с опит и ветеринари но обяснение не получих.Затова и не го развждах в нормални часове.Когато порасна стана около 100 кг а аз едва го удържах,все едно ме дърпаше разярен кон.Собствениците му преди мен не ги познавам и не знам какво го беше узлобило,но факт беше че в къщи беше като бебе,кротък и мил,дори когато идваха гости.Идея нямам какво е провокирало агреията му.Е тя не се проявяваше всеки ден но пък когато се ядосаше ставаше страшно не ми се мисли.
Когато имам време ще сканирам снимки да го видите
Извинете ако съм убидил някои но искам да няма пострадали хора от кучета,камо ли деца.А ако питате  мен да се стреля срещу собственика,но тогава яко ще загазим.А иначе при вас в софия е още по трудно.
И все пак пазете се.Поздрави  :blink:

#165 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 10:59 AM

Кучето не е ли било с малко наднормено тегло?Доколкото съм запозната (пък и малко нереално ми звучат за куче 100,повтарям 100 килограма),нормалните килограми за неаполитанския мастиФ са около 60-70(за мъжките)...

Кучето е живяло при вас 12 години.(нали не бъркам броя?).За това време как не сте успели да го обучите?Не мислите ли,че един по-слаб повод и вие щяхте да се окажете на мястото на човека,за когото пишете в своя пост?
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#166 Потребителят е офлайн   killers Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 11:08 AM

Да,точно за това бях взел мерки,а когато вече беше неудържимо ....
А относно килограмите,да толкова бяха 94 преди приспиването.Не съм го възпитавал по простата причина че не успях,гледал съм и други кучета,но това никога не се поддаде,агресията беше прекомерна.Не знам за килограмите дали са му били в повече,но той ядеше 5 кг крака на ден + гранули.Купата му беше голяма колкото леген.Изправен на задни лапи беше по-голям от мен.Бях го научил да спи в леглото при мен,а с времето за мен не остана място.

#167 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 11:14 AM

Добрите стопани и нехайните такива се различават по отговорността,която проявяват към кучетата си и околните.Във вашия случай сте постъпили нехайно,като сте оставили агресията на животното(и то толкова едро) на случайността. Надявам се няма да се сърдите на малко критика от моя страна...
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#168 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 12:32 PM

Уж нямаше да се връзвам ама...Вие май не разбирате не става дума дали да защитаваш кучето си или член от семейството си става дума че се оформя опълчение което разхожда кучетата си въоражено и при някое изръмжаване е готово да гърми.Не мисля че това е решение дори за България. totschica Моите кучета също са доживявали дълбока старост при мен,още повече че това е някаква наследствена черта,израстнал съм с кучета когато това ако някои си спомнят беше доста проблемно.Не се чувствам експерт и нямам готово решение на този проблем,но и разхождането на куче вързано за количката на бебе ,,в скапан квартал ,,не е много разумно,точно това е че за съжаление трябва да се ограничават хората които знаят за какво става дума.Не мога да преценя дали съм НЕопитен и нямам намерение да описвам ,,ситуации,,до сега съм се справял.

#169 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 12 September 2008 - 01:31 PM

Ахааа! Значи, според Вас, аз не бива да  си разхождам кучетата и бебето? Или не заедно? Ми даааа :huh: какво ще му стане на бебето, ако си стои само в къщи, за да може мама да разходи кучетата....ами че най- нормалното за едно новородено е, да си стои само в къщи! Как не съм се сетила до сега.... :huh:
Или пък, като нападнат Виви, просто да я пусна, пък ако оцелее- екстра! Ако ли не- майната му!
Всъщност, dios1, Вие какво си опитвате да ни убедите?

#170 Потребителят е офлайн   Doberman1876 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 12 September 2008 - 01:45 PM

Еми то и срещу кучето да стреляш пак яко ше загазиш, и мен колко пъти ако са ме стреляли да знайиш :rolleyes:, вместо да си измисляте истории погледнете реално на нещата. Няма заградени места за разхождане на кучета, големите градове се напълниха с хора(от провинцията).

#171 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 01:48 PM

Не смятам никой да убеждавам в нищо само се чудя откъде толкова агресия във вас.Но щом вече сте решили хващайте оръжието и наслука.Аз бях до тук.

#172 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2008 - 02:05 PM

Ам,и като сте толкова против агресията кажете ми какво да направя като разхождам кучето си и срещу нас се залети озверяло куче,което с едно захапване може да разкъса моето или когато срещу нас изникне поредната глутница кучета и е готова да скочи върхо моето,а Рея си върти опашката и е гото да си играе с тях??? :-
Само това ми кажете-КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВЯ АЗ ?
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#173 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 03:30 PM

отговор:
заставаш в отбранителна поза и викаш неволята :sos: .
User's Signature

#174 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 September 2008 - 05:14 PM

liubka в повечето случаи безразличието върши работа.Кучетата обикновеено нападат, когато пазят нещо (територия, бебета, храна и т.н) и когато видят, че ти не застрашаваш тяхното нещо те оставят на мира. Но това е с нормалните кучета, а за другите....не знам, но и аз се интересувам много.
shadow а дали това с елетрошоковата палка се случва и когато е съвсем кратко докосването, колкото да стресне кучето?
User's Signature

Качена снимка

#175 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 05:17 PM

Цитат

shadow а дали това с елетрошоковата палка се случва и когато е съвсем кратко докосването, колкото да стресне кучето?

Да.. затова и някой човек, като го хване ток, трябва да го изриташ силно. Хванеш ли се за него, и двамата ще се изпържите. А когато едното куче е захапало другото, са си като скачени съдове.  :-
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#176 Потребителят е офлайн   Saphire Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2008 - 04:00 PM

Здарвейте на всички реших и аз да се включа в темата.
Моят кучо е НОК на почти година вече.  Когато беше по малък многократно беше нападан от кучета къде бездомни къде домашни.Постепенно започна да изпитва недоверие към всички кучета били те малки или големи след още два три случая на нападения от глутница визирам 4-5 кучета с моя помощ се оттърва сега обаче не е способен да играе с куче като види бездомно да ръмжи или да се приближи става сташно настръхва и знам че е готов за атака.Същото важи и за домашните имахме си приятелчета с които играеше като малък сега не могат да се понасят ръмжат се.С по малките породи няма проблем ако не се опитва да му вземе играчката няма даже и да подуши с хора и деца също но си имам едно наум щом реагира на куче по този начин явно може да се прехвърли и към хора.Дълъг ще стане коментара но ще рискувам :blink:Също като при Китана която сподели че от нападения по нейното куче то се е научило да е нащрек но и не може да играе свободно играе си само с мен. :blink:Поне кварталните помиярчета дето го нападаха като малък не смеят да доближат сега се случва обратното той иска да ги ухапе не те него.При команда спира случва се да го пусна да потича късно вечер когато няма кучета и хора наоколо един път съседката изкара нейното кученце кокер тя също не е много общителна затова и бяха вързани и двете хрумна й да заскача по мен едвам удържах кучо такъв е един ревнив в момента се учи на социализация отново за пореден път.Исках да кажа че нападенията над кучетата ви не се отразяват само на вас а и на животинката как сега да бъде приучен да играе с куче след като изпитва такова недоверие към всички :angry: Днес го пуснах да поиграе с едно възпитано и добро куче съседче с помощ от страна на стопанина и работа от моя и на кучо страна се понасяха добре надежда има надявам се с работа и упорство да му помогна да бъде добър :wub:Но проблема си остава когато вижда агресивно поведение и нищо положително няма как да е нормално всичко.Поздрави на всички от мен и от  Reks ;)
User's Signature

Качена снимка

#177 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 September 2008 - 04:05 PM

Цитат

хора и деца също но си имам едно наум щом реагира на куче по този начин явно може да се прехвърли и към хора.

Това е малко вероятно - агресията към себеподобни не се превръща в такава към хора. Друг е въпросът, как Вие се държите с кучето в такива моменти. Неправилното реагиране може силно да задълбочи проблема. Освен това не забравяйте, че Вашето напрежение в случая се прехвърля и на животното.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#178 Потребителят е офлайн   Saphire Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 September 2008 - 03:15 PM

здравейте margokk благодаря за отговора когато прояви агресия го корегирам веднага и ако е възможно го поставям да седне до другото куче като корегирам ако има заченка дори надявам се да е правилен подхода  :blink: говоря за домашно неагресивно куче към което моя е проявил агресия колкото до агресивните улични кучета по метода на безразличието опитвам с команда редом да се разминем и ако не стане заставам срещу агресора и чакам след кратко време сам се оттегля :wub:може да не е най правилният начин но само този знам все още се уча :blink:Напрежението много трудно може да се изкорени при човешката психика психясваш се панираш се и това е каквото и да мислиш няма как да не е така при озъбено хвърлящо плюнки куче срещу теб
User's Signature

Качена снимка

#179 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,Цветя,Хора,Мотори, Езотерика

Публикувано: 27 September 2008 - 05:34 PM

:o :rolleyes: за темата
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#180 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 September 2008 - 12:12 PM

По-добре е да отвличате вниманието на кучето си, отколкото да го карате да сяда до другото. Викайте го, давайте му лакомства, когато е кротък или си изпълни командите. Като начало започнете да учите да се разминавате спокойно с други кучета. Чака Ви дълъг път - не прибързвайте.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни