Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?
Публикувано: 12 September 2008 - 10:25 AM
Вивиан, не зная защо, но е " трън в очите" на много кучета. Тук, в Северен парк, често я нападаха, докато свикнат с визията и. Предполагам, че ги дразни високият ръст, многото бяла козина и винаги високо вдигнатите глава и опашка. А тя никога, с никого не се е " заяждала" . Но аз и извоювах поне тук спокойствие, с цената на доста " битки" с всякакви кучета. Вече поне тук не я нападат често.
Публикувано: 12 September 2008 - 10:32 AM
Цитат
Да, историята Ви е невероятна! Доколкото съм запозната с Българското законодателство в подобна ситуация би могъл да бъде осъден човек само с неправомерно притежание и използване на оръжие, неадекватно, във вашия случай - до главата на малко дете - с евентуални фатални последици! До колко сте запознат с огнестрелните оръжия?! Вече препасан и нахъсан ...
Пази Боже!!!
И аз гледам декоративна порода, на разходка очите ми са на шест, имала съм ситуации и пострадалата обикновено съм аз. Пак казвам, в градски усовия всяко куче трябва да е на повод и стопанина му да го владее, това е задължително!
Може и малко предубедени да сме тук към подобни истории, но си стана практика някой истерясал родител да запали моторетка и да импровизира кървави драми... знам ли защо, за изспускане на парата или просто да става спор...
П.С. - "мокрия" период съм приключила около 4 годишна възраст и различното мнение не е обида ...пардон Убида. Съвсем компетентно мога да ви кажа, че с тая злоба, невладеещ се и готов да използвате оръжие ... Такъв филм може да си докарате, с всички екстри ... Избора е Ваш!
Бъдете здрав и по позитивен!
Точно така,човекът който спаси детето и затреля кучето го осъдиха,а собственика на кучето не,даже и обезщетение не плати на родителите на детето.Аз не съм имал НОК.Не знам какви санкиции са направвени към стрелящия но знам че имаше такива.
Аз искам да напомня че не съм за убиването на животни,а за спасяването на хора когато са нападнати
Публикувано: 12 September 2008 - 10:38 AM
Вчера се разхождахме и около нас 5-6 пинчероподобни злобни кучета и гадинките като ми се оплетоха в краката.От кое по-напред да я пазя.А тя милата като се оплаши и като си оплете повода около краката ми ,замалко да ме събори. Едно от зверчетата ме заръфа за крачола и започна да ме тегли. Та една жена ми се притече на помощ та като заритахме гадинките давидиш как бягат.
Публикувано: 12 September 2008 - 10:51 AM
Цитат
Ами чесно да си кажа незнам.Когато го взех беше голям на около 4-5 месеца.Донесох си го от Италия.Когато беше в къщи се държеше нормално,но излезехме ли на улицата ставаше лошо.Лаеше и ръмжеше всичко живо и колкото и да беше мил и галъовен в къщи на вън беше ....
Питал съм хора с опит и ветеринари но обяснение не получих.Затова и не го развждах в нормални часове.Когато порасна стана около 100 кг а аз едва го удържах,все едно ме дърпаше разярен кон.Собствениците му преди мен не ги познавам и не знам какво го беше узлобило,но факт беше че в къщи беше като бебе,кротък и мил,дори когато идваха гости.Идея нямам какво е провокирало агреията му.Е тя не се проявяваше всеки ден но пък когато се ядосаше ставаше страшно не ми се мисли.
Когато имам време ще сканирам снимки да го видите
Извинете ако съм убидил някои но искам да няма пострадали хора от кучета,камо ли деца.А ако питате мен да се стреля срещу собственика,но тогава яко ще загазим.А иначе при вас в софия е още по трудно.
И все пак пазете се.Поздрави :blink:
Публикувано: 12 September 2008 - 10:59 AM
Кучето е живяло при вас 12 години.(нали не бъркам броя?).За това време как не сте успели да го обучите?Не мислите ли,че един по-слаб повод и вие щяхте да се окажете на мястото на човека,за когото пишете в своя пост?

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 12 September 2008 - 11:08 AM
А относно килограмите,да толкова бяха 94 преди приспиването.Не съм го възпитавал по простата причина че не успях,гледал съм и други кучета,но това никога не се поддаде,агресията беше прекомерна.Не знам за килограмите дали са му били в повече,но той ядеше 5 кг крака на ден + гранули.Купата му беше голяма колкото леген.Изправен на задни лапи беше по-голям от мен.Бях го научил да спи в леглото при мен,а с времето за мен не остана място.
Публикувано: 12 September 2008 - 11:14 AM

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 12 September 2008 - 12:32 PM
Публикувано: 12 September 2008 - 01:31 PM
Или пък, като нападнат Виви, просто да я пусна, пък ако оцелее- екстра! Ако ли не- майната му!
Всъщност, dios1, Вие какво си опитвате да ни убедите?
Публикувано: 12 September 2008 - 01:45 PM
Публикувано: 12 September 2008 - 02:05 PM
Само това ми кажете-КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВЯ АЗ ?

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 12 September 2008 - 03:30 PM
заставаш в отбранителна поза и викаш неволята :sos: .

Публикувано: 12 September 2008 - 05:14 PM
shadow а дали това с елетрошоковата палка се случва и когато е съвсем кратко докосването, колкото да стресне кучето?
Публикувано: 12 September 2008 - 05:17 PM
Цитат
Да.. затова и някой човек, като го хване ток, трябва да го изриташ силно. Хванеш ли се за него, и двамата ще се изпържите. А когато едното куче е захапало другото, са си като скачени съдове. :-
Публикувано: 24 September 2008 - 04:00 PM
Моят кучо е НОК на почти година вече. Когато беше по малък многократно беше нападан от кучета къде бездомни къде домашни.Постепенно започна да изпитва недоверие към всички кучета били те малки или големи след още два три случая на нападения от глутница визирам 4-5 кучета с моя помощ се оттърва сега обаче не е способен да играе с куче като види бездомно да ръмжи или да се приближи става сташно настръхва и знам че е готов за атака.Същото важи и за домашните имахме си приятелчета с които играеше като малък сега не могат да се понасят ръмжат се.С по малките породи няма проблем ако не се опитва да му вземе играчката няма даже и да подуши с хора и деца също но си имам едно наум щом реагира на куче по този начин явно може да се прехвърли и към хора.Дълъг ще стане коментара но ще рискувам :blink:Също като при Китана която сподели че от нападения по нейното куче то се е научило да е нащрек но и не може да играе свободно играе си само с мен. :blink:Поне кварталните помиярчета дето го нападаха като малък не смеят да доближат сега се случва обратното той иска да ги ухапе не те него.При команда спира случва се да го пусна да потича късно вечер когато няма кучета и хора наоколо един път съседката изкара нейното кученце кокер тя също не е много общителна затова и бяха вързани и двете хрумна й да заскача по мен едвам удържах кучо такъв е един ревнив в момента се учи на социализация отново за пореден път.Исках да кажа че нападенията над кучетата ви не се отразяват само на вас а и на животинката как сега да бъде приучен да играе с куче след като изпитва такова недоверие към всички :angry: Днес го пуснах да поиграе с едно възпитано и добро куче съседче с помощ от страна на стопанина и работа от моя и на кучо страна се понасяха добре надежда има надявам се с работа и упорство да му помогна да бъде добър :wub:Но проблема си остава когато вижда агресивно поведение и нищо положително няма как да е нормално всичко.Поздрави на всички от мен и от Reks ;)
Публикувано: 24 September 2008 - 04:05 PM
Цитат
Това е малко вероятно - агресията към себеподобни не се превръща в такава към хора. Друг е въпросът, как Вие се държите с кучето в такива моменти. Неправилното реагиране може силно да задълбочи проблема. Освен това не забравяйте, че Вашето напрежение в случая се прехвърля и на животното.

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 27 September 2008 - 03:15 PM
Публикувано: 30 September 2008 - 12:12 PM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg