Морски свинчета
Публикувано: 04 September 2008 - 09:13 AM
Цитат
и аз много съжалявам за снупчо! :'( а относно пати,като се върнах тяси е жива и здрава!много ми се радва ;D
супр,пожелавам на всички стопани с все още живи прасчовци да няма никакви болести и смъртни случаи вече,че само
като чета форума и ми става тъжно :'(
Публикувано: 22 September 2008 - 11:31 AM
Цитат
еьоо,нещо темата се загуби...искам да ви попитам до колко години живеят прасенцата?и как са вашите?
ами,някоъде четох,че живеят по 8 огодини,но една приятелка,която преди имаше морско свинче,каза,че като станели на по 4/5 почвали мн да боледуват и на тази възраст често умирали :(
Публикувано: 22 September 2008 - 10:43 PM
Здрасти на всички. Имам морско свинче на малко повече от 3 години.До сега не беше боледувало никога, но преди около седмица му стана нещо и все още не се е оправил. Не яде,не си играе, издава странни звуци и диша тежко.Водих го на ветеринар и каза, че може би е от сухата храна която му давам и му сложи някаква инжекция и каза на другия ден пак да го заведем.Похвапна уж малко ама това му беше.Заведохме го пак и този път каза, че било настинало и пак му слага инжекця и каза да му слагаме капки в носа.Водихме го вече не знам колко пъти и все още не се е оправил.Днес пак му давах най-различни зеленчуци и даже не ги помириса.Някой имал ли е подобен проблем? Да се надявам ли изобщо да оцелее или да се примиря, че няма да живее още дълго :'(
Публикувано: 23 September 2008 - 12:50 PM
Цитат
Здрасти на всички. Имам морско свинче на малко повече от 3 години.До сега не беше боледувало никога, но преди около седмица му стана нещо и все още не се е оправил. Не яде,не си играе, издава странни звуци и диша тежко.Водих го на ветеринар и каза, че може би е от сухата храна която му давам и му сложи някаква инжекция и каза на другия ден пак да го заведем.Похвапна уж малко ама това му беше.Заведохме го пак и този път каза, че било настинало и пак му слага инжекця и каза да му слагаме капки в носа.Водихме го вече не знам колко пъти и все още не се е оправил.Днес пак му давах най-различни зеленчуци и даже не ги помириса.Някой имал ли е подобен проблем? Да се надявам ли изобщо да оцелее или да се примиря, че няма да живее още дълго :'(
аз съм имала с първото ми свинче,разболя се и беше точно както ти описваш твоето.
заведох го в зоомагазина от където го взех,за да ми каже продавача там какво му е.той каза,че му давам прекалено мн суха храна и поради липсата зеленчуци,нещо му беше станало.за съжаление го бях завела прекалено късно и то умря.но ти недей да се отчайваш следвай оказанията на доктора и е много верятно да си се оправи ;)
пожелавам ви скорошно оздравяване ,ще стискам палци на твоя прасчо! :wub:
ако има подобрение пиши ;)