Dog.bg Форуми : Хамстери

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хамстери

#301 Потребителят е офлайн   elerina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 November 2008 - 06:49 PM

И на мен така веднъж един от хамстерите ми роди буквално дни след като го взехме у нас... Ама добре, че имахме опит с бебетата от предишния път, когато два от трите мъжки, се оказаха женски  ^_^
User's Signature

When the last moon is cast over the last star of morning
And the future has passed without even a last desperate warning
Then look into the sky where through the clouds a path is torn
Look and see her how she sparkles, it's the last unicorn

#302 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2008 - 12:26 AM

Ахааа, ти се появи! Най-накрая! По-често влизай, де. Аз тъкмо пуснах предложение да си направим наш си подфорум - само за хамстерите и всички се разпиляхте! :( АААА, както казва баба ми "къде ги дават тия работи?"  ;D
А за моя проект - измислих как онова чудо ще го домъкнем у дома и ще го нарежем така, че да е максимално уползатворено. Остава да си купя лепило за дърво или силикон и каквото зависи от мен щке е направено. Не знам кога ще се започне същинската работа, защото стъклата не са в София и ще тр да се ходи до провинцията. Много ме изнервя това, че не зависи от мен нищо!!! Но ще взема да ида да видя за мрежи или решетки, но къде??? Имате ли идеи? Не знам къде да проверя за такива неща. Може би в Практикер ще има, но там е такава скъпотия...ще купя дървото оттам, че няма от къде, но ми се ще да не давам пари току така. Ако някой се сети нещо да казва!

#303 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2008 - 01:17 PM

rali_ku4eto, разкажи за хамитата - колко са, кога с ародени, майката как е, грижи ли се за тях?
А мен специално ме вълнува дали ще има бежовки или бяло с бежово, защото искам да взема/купя 2, ако няма да си ги запазиш, разбира се!  :blink: Пишиии, разкажи за бебешорите.

#304 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 November 2008 - 09:45 AM

Айде айде ваш подфорум...оляхте се :rolleyes:.

И ние в Зайците имаме да обсъждаме мноого неща, но не смятам, че ни е нужен собствен подфорум...
User's Signature

Качена снимка

#305 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2008 - 10:07 AM

И мен защо трябва да ме интересува ти какво смяташ? Ние пък смятаме, че ни е нужен!

#306 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:<br />

Публикувано: 08 November 2008 - 10:36 AM

А вие защо трябва да се карате за... глупости?  :blink:
Това попринцип е форум за кучета. Знаете ли изискванията една "тема" да стане подфорум? НЕ СА чак толкова любителите на хамстери, които посещават дог.бг...
20-тина странички НЕ СА съвсем много за създаването на подфорум.
А пък... кой пише тук? Броим се на пръстите на двете ръце.  :blink:
Сега видях страниците на зайците- 70та отива...
Лично според мен, това е прекалено нереално предложение.
И моля, без нападки.
Лек ден!
User's Signature

Качена снимка

#307 Потребителят е офлайн   grizko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 November 2008 - 12:21 PM

здравеите! Лизата може ли да те питам как си се справяла с толкова много хамстери! само като видях снимката ми стана ясно, за6о има6 толкожа много опит за хамстерите!  :o :->)  а искам да те питам понеже моя хамстер гризе пипетката как да му давам вода!  :rolleyes:  Съ6о така по колко храна да му давам на ден в купата!!!!!????? мерси предварително..... ;)

#308 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:<br />

Публикувано: 08 November 2008 - 03:43 PM

Всичко това е описано назад в темата. Даже ако не и на всяка страница...
Аз на моите хамстери НЕ съм им давала вода. Бяха си в перфектно здраве, който каквото и да казва. Единият ми хамстер живя.. пет..години... Но за сметка на това, ядяха плодове и зеленчуци съдържащи необходимата вода за организма им(краставица, ябълка ... например). Избягвах да им давам домати, праскови, кайсии... Много се омазваха с тях.
*
А относно снимката, това съвсем не са всичките ми хамстери, които съм имала...
*
Зависи от купичката... Моите, колкото храна да им сложех, си я набутваха в бузите и я складираха в ъгъла на гнездото си.
User's Signature

Качена снимка

#309 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2008 - 04:44 PM

Има поилки със железни накрайници но добрия стар метод както каза лизата си е безотказен някога така гледахме хамстерите сега излезнаха всякакви джунджурийки
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#310 Потребителят е офлайн   rali_ku4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 November 2008 - 06:45 PM

Цитат

Хеей, Честити ти бебета! Защо да е ужас? Какво толкова став? Кажи да помагаме със съвети, ако имаш нужда. Разкажи колко са големи бебетата - кога са родени, колко са? Майката какъв цвят е, за бащата май не знаеш? Аз имам желание после да те "отърва" от някое бебе, а може и повече от 1.  :blink: Разказвай!!!!

Ами предполагам са към 8 затова казвам че е ужас.А иначе не са на повече от 5 дни .Другият хамстер е мъжки но на може да роди за 1 седмица
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#311 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 09 November 2008 - 07:19 PM

Това, което не исках се оказа при нас - мъжко и женско са моите...
Имам питане - когато се разгони женската - кърви ли?
И - да сте чували за кастрация на хамстер  :rolleyes:?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#312 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2008 - 07:39 PM

;D Не, не кърви. Боя се, че няма начин или поне до колкото аз знам. Не съм чувала за кастрация на хамстер. Със сигурност може да се направи, но кой ли лекар ще се навие. Те за прегледи отказват и се правят на ударени "нали е просто мишка", та за кастрация...Изходът е да си ги отделиш или да подариш едното. Просто си ги гледай отделно, иначе ще имаш бебета.

#313 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2008 - 07:49 PM

Цитат

Просто си ги гледай отделно, иначе ще имаш бебета.
Не ни се дават - те са си "наиште мишоци" вече. И разделянето ми е кофти - живеят добре заедно, но май ще е единствения вариант...  :(
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#314 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2008 - 08:18 PM

Разбирам те. И аз тежко преживях, когато трябваше да разделя сестричките, които си живяха 6 месеца заедно, но няма начин. по-добре е така. иначе се продят като...хамстери.  ;D Ти мини шмаше, нали? Дано не бъркам. Ще ми кажиш ли може ли да ги пипаш и вадиш навън? Бях чела, че са като коршуми и не може да се пускат свободно дори и под надзор.

#315 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2008 - 09:45 PM

Минита са, да. И си ги пипаме. Дори сина ми (на 12 г) се научи да ги хваща и вади. В началото ги пипаше несигурно и те се стряскаха и бягаха, после като стана уверен се научи как да ги вади. На мне ми беше странно в началото, щото са много дребни, то си е трудно да държиш толкова малко същество.
Днес си ги държах и  разглеждах обстойно, когато с тъга установих, че са разнополови.
Виж, на вън не мога да ги пускам, пълно е с дупки, от които няма начин да ги извадиш.
User's Signature

#316 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 November 2008 - 11:18 PM

и аз преди развъждах хамстери ся имам само 2.Представете си 6 двойки хамстери как родиха през 1 и 2 дни и как ги отделях.Цялата ни секция беше така 1во шише от големите-1майка с 6малки хамита 2ро-1майка с 7хамстерчета 3то-1майка с 4 хамстерчета и 4 то-3 ма бащи ;D ;D ;DМалките бяха толкова сладички но вече не знаех какво да ги правя като ми се народиха толкоз много общо в къщи хамстерите бяха 23 :o :rolleyes: :o и като пораснаха отидоха в зоото :'(.Оставих си 4-2 мъжки и 2 женски но 2 та мъжки омряха от старост и ся имам 2 женски 1 дърта и 1 млада ;D
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#317 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2008 - 12:17 AM

;D Много готино е да имаш бебета и да им се радваш, но е мъчно като се разделяш с тях. Аз бях по-зле от теб преди години, но ги раздавах на приятели и познати. Получи се така, че зарибих цели 2 квартала.  ;D Много беше готино - децата ме обичаха, ама майките им не толкова.  ;D Най-вече защото преди това им бях раздала декоративни рибки.

#318 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2008 - 01:45 AM

Цитат

;D Много готино е да имаш бебета и да им се радваш, но е мъчно като се разделяш с тях. Аз бях по-зле от теб преди години, но ги раздавах на приятели и познати. Получи се така, че зарибих цели 2 квартала.  ;D Много беше готино - децата ме обичаха, ама майките им не толкова.  ;D Най-вече защото преди това им бях раздала декоративни рибки.
Като минеш на кучета и котки - ще почнат да те дебнат с лопати иззад ъглите  ;D
User's Signature

#319 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2008 - 12:57 PM

;D Така е. А сега вече имам куче  ;D Добре, че още е бебе.
Буши, ти какво направи с твоите бонбони. Между другото онзи ден видях такива и ги разгледах обстойно. Такива са бонбони. Направо да ги изядеш ти идва. Бях виждала, но не ги бях заглеждала. Толкова ми харесаха. Но пък ми се иска да мога за ги изваждам и да ги пускам поне на леглото без да избягат. То аз и големите не ги пускам на пода, а само на леглото.

#320 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2008 - 05:56 PM

Ами, мисля ги. Четох кога съзряват, имам около седмица за мислене...
User's Signature

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема