Dog.bg Форуми : Хамстери

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хамстери

#81 Потребителят е офлайн   summerlove Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 February 2008 - 09:58 PM

Благодаря ви за съветите ! От година имам зайче и зеленчуците и плодовете , които му давам са от магазина и му няма нищо . Преди и на хамстерите им давах такива , но за съжаление изходите бяха фатални . Според вас дали в това е бил проблема ?

#82 Потребителят е офлайн   Maggie Икона

• Rover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Музика,литература,кино,театър,фентъзи,езда,животни

Публикувано: 08 February 2008 - 03:11 PM

Напълно въможно е.На една приятелка така и почина.. :'(.Преди давах на моята хамстерка само то градината на баба ми понеже знам,че не употребявани разни вредни препарати и т.н.
User's Signature

- Сънищата сбъдват ли се ? – попита Роувър.
- Някои от моите, да – отвърна старецът. – Някои, но не всички; още по-малко пък веднага или докато ги сънуват.

#83 Потребителят е офлайн   summerlove Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 February 2008 - 04:35 PM

Преди малко ми донесоха хамстера и сега е ред на големия спор : да му даваме ли вода или не . Според мен е логично да получава вода . Та нали все пак е бозайник и в противен случай ще се дехидратира ?
Понеже сестра ми ми го донесе , тя твърди , че от човека , то когото го е взела не им давал . Това ми звучи много странно . Вие как мислите ?

#84 Потребителят е офлайн   Maggie Икона

• Rover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 February 2008 - 04:44 PM

Може и да не получава вода.Стига да си я набавя от храната - или ще му даваш повече плодове и зеленчуци.Ако те притесняват нитратите в тях може да си му даваш вода.Трябва да има поилка или с пипета. ;)
User's Signature

- Някои от моите, да – отвърна старецът. – Някои, но не всички; още по-малко пък веднага или докато ги сънуват.

#85 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:<br />

Публикувано: 08 February 2008 - 08:25 PM

Моите хамстери никога не са имали поилки и си бяха супер. Ако не съм им дала плодове и зеленчуци , богати на течности, им давах вода със спринцовка 20-30гр. Много обичат прясно мляко. Най-добре да е сухо. Така че, на самия отговор, ще ти отговоря, че може и да не получава вода ако си я набавя от храната  ;).
User's Signature

Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 12 February 2008 - 08:17 PM

здравейте,аз съм мелани(имам 4 хамстера)про4етох вси4ките ви страници и се спрях на това 4е хамстерите ви хапят.аз преди 2г и половина си взех първи,хамстер(казва се теди)взех го от магазина и ми казаха 4е трябжа да му дажам по 100гр.храна на 2 седмици.аз много се у4удих,но мислех 4е трябжа така.давах му по толкова.докато един ден тои беше много игрив и аз го изкарах на вън(в моята стая) но тои спря на едно място и не мърдаше освен да се изправя на задни лапи.огледа се и видя каде и е клетката и отиде при нея и по4на да си жла4и моцунката по земята(след като наближи клетката си)и знаесхе каде и седи храната(в едно плик4е до клетката)отиде до плик4ето и стана направо звяр :o(ако искате ми вярваите)станах и 4ервени о4ите и по4на да къса(яде)плика и стигна до храната.и ядесхе като невиждала,аз се опитах да я хвана но тя ме ухапа и продалжи да си яде храната.после и нямасхе нищо,но от тогава и давам по много пове4е храна и и няма нищо.а ако не и дам храна пова да хапе.(това беше няколко дни)след това си стана нормално хамстер4е но аз продължих да си я храня с пове4е храна и сега и няма нищо.

#87 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2008 - 08:21 PM

а след време реших 4е и трябва другар4е и взех едно(нямаше име)но се биеха ужасноо :angry: :angry: :angry:и седяха отделно.тогава 2-то ми хамстер4емного ме хапеше,но аз много си го оби4ах.но.... то... :'( :'( :'(по4инааа :'( :'( :'(

#88 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2008 - 08:22 PM

ако искате да ви разкажа и за сегашните хамстер4ета ми писшете в форума.бб за сега

#89 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2008 - 10:57 PM

Леле ужас...  ;D
Хамтерите много обичат да се изправят на задни лапички и да се ослушват. Така проверяват за други животни или заплаха наблизо, подобно като сурикатите. Хамтерите ядат и нямат спиране. Колкото и да му дадеш ще си го напъха в бузите, ще го сложи в някои ъгъл и ще си яде. Не бива да се дава по много. Може да умре от преяждане. Звучи ми супер нереално да хапе, ако не му дадеш повече храна..... Мои хамстери като намерят храната, събарят ктията влизат вътре и ядяха, но като им извиках по име идваха при мен. Не са били никога нападателни, зарафи това... Не знам за твоите.... Сложи храната на високо където не я стига и му давай храна от твоята ръка, за да разбере че не си лоша и нищо няма да му направиш. ;)
User's Signature

Качена снимка

#90 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 07:57 AM

аз казах 4е това беше само първата седмица.и не се обиждай но това 4е колкото и храна да му дадеш ще я изаде .това не е варно.аз след това си взех още 1 другар4е за теди.беше мъжко и както с другото много биеше моита малка теди.стояха разделени,но разликата беше 4е този ме хапеше ужасно и ми пускаше кръв.но всеки ден ги събирах и разделях и един ден не се биехаи аз ги сложих заедно.купих им страшно голяма клетка(има и по големи)и те си бяха ..се едно са си отраснали заедно.и след това незнам как но реших 4е ако купя от магазина още 1 другар4е ще са по добре.Но можете ли да си представите?!?като го пуснах при тях те запо4наха да го ядът и да мудърпат краката(искаха да го разкъсат) :huh: и го махнах и седя отделно(не съм правила опити да ги сабирам защото раните му се лекуваха 1 година а и можеше да има лош краи)и тка си живаха до преди месец и половина.докато крустника ми не ми подари за коледа ХАМСТЕР!?!аз мнго се радва защото се разбираха с сира4ето ми(самотното.казжа се марио)а новото е алекс,душеха се.но и това не продължи дълго(няколко дни)и алекс запо4на да пуска кръв на марио,и аз като поссегнах да ги разтървя МАРИО МЕ УХАПА.(тои никога не ме беше хапъл.предполага се 4е ме е помислил за алекс.)и така и тях ги разделих,и сега вси4ки вивеят отделно без теди и мишо(2-хамстер)и забравих да ви спомена 4е след като събрах теди и мишо,мишо ве4е не ме хамеше.само ако го стресна. :o :rolleyes:

#91 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 09:41 AM

Не се обиждам изобщо. Имах предвид, че колкото храна да сложиш, ще си я складират всичката и ще си я ядат докато останат трохи от нея  ;D. Имала съм достатъчо хамстери, за да твърдя едно или друго нещо  ;). Не е хубаво два хамстера да са в една клетка, ако те се бият. Имах двама братя. Биеха се през решетката, с която им бях разделила аквариума. Единият остана с половин ухо, но за щастие не се стигна до инфекция на ухото. Аз го лекувах. Най-добре е всеки хамстер да е в отделна клетка, за да се избегне такъв фатален край. Хамстерите са всеядни и няма да се поколебаят да изядат свой събрат.... Не знам за кой пътще го кажа, но хамстерите хапят от страх. А женските, когато имат бебета също са нападателни, но това е разбираемо.
Така че , не си прави опити да събираш хамстери, които се бият, защото някой ден може като се събудиш да намериш само единият хамстер.Сега може да са спрели да се бият, но не означава че никога няма да се сбият пак. Ако  все още са малки на възраст, то като порастнат определено отново ще се сбият.
User's Signature

Качена снимка

#92 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 06:28 PM

и ти не се обиждай но не си права моите се бият непрекъснато,не спират но не си пускат кръв а и нещо моето женско не иска да забременее :'(

#93 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 08:58 PM

Аз не се обижам изобщо. Ако ти пука въобще за хамстерите, то няма да ги оставиш и да им гледаш сиира докога ще се хапят "без да си пускат кръв".
Май тези хамстери ги имаш за някакви играчки....
User's Signature

Качена снимка

#94 Потребителят е офлайн   Maggie Икона

• Rover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2008 - 09:08 PM

Ем то не става така да забременее. :rolleyes: До колкото разбирам това са ти първите хамстери.Най-първите ми ги бях купила заедно и не се биеха.Но щом събрах Изабел с щерка и веднага се вкопчиха една в друга.Така,че най-добре се вслушай в съветите на лизата не ги пренебрегвай личи си,че тя има голям опит и не говори на изуст. ;)
User's Signature

#95 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 11:01 PM

Маги, мерси че се застъпваш за мен  :blink: !
Просто , когато имаш домашни любимци е нужно да полагаш грижи за тях, а не да си пестиш клетките и парите, за да бъдат по два в една клетка...Така животните се измъчват. Ти отсрани си като един съдист, който чака да се сбият до кръв, че да ги раздели.... Еми не те разбирам пък ! :rolleyes: :-
User's Signature

Качена снимка

#96 Потребителят е офлайн   tedito Икона

• Dogo lover
  • PipPipPip
  • Interests:Ветеринарна медицина!

Публикувано: 15 February 2008 - 01:02 PM

Здрявейте!
Мойте хамстери живееха в отделни аквариуми, но когато ги изкарвах навън нямаха пререкания освен ако мъжкия не вземеше да досажда много на женската ;D
Имах доста любопитни колеги и когато ги пуснеха в един аквариум обаче ставаше лошо.
Поздрави!

#97 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2008 - 05:41 PM

izobshto ne pestq pari,i izobshto ne sedq da gi gledam otstrani i da si mislq 4e sa igra4ki,oshte po malko nesa mi pyrvite.  :rolleyes:i pyrvo 4e nz kakvo imam nadpredvid s tova 4e se ''biqt''i vtoro ne se pravi 4e vsi4ko znaesh samo zashtoto si imala pove4e hamsteri.i ne si prava po4ti za nishto ot tova koeto si kazala.taka4e ne se pravi na mnogoznaeshta za mishleta!

#98 Потребителят е офлайн   Maggie Икона

• Rover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2008 - 06:02 PM

:huh: :- Никой не се прави на многознаещ!Темата е създадена за да си обменяме опит,полезни съвети и да се радваме на мишлетата си!А не за да се заяждаме и де се спорим упорито за глупости!
И извинявай,не се засягай толкова!Просто хората остават с такова впечатление от посответе ти.Недоизказване или нещо такова.Поне аз се обърквам докато чета.Обаче с това,че половина неща са глупости не съм съгласна!  :rolleyes: Съжалявам не го приемай толкова навътре.
User's Signature

#99 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2008 - 09:08 PM

Аз нямам намерение да споря с някого. Знам си за тях колкото искам. Но това твое държание към хамстерите е на съдист. Повече няма да кажа. Мерси за милите думи отправени към мен от теб(котето50)  :wub:
Ако си мислиш, че ще ме засегнеш по някакъв начин грешиш. Не си ти човекът,който ще ми казва каква съм и прочие.  :P
Маги, отново мерси за подкрепата!  ;) :blink:
Отправено към котето - на колко години си ? Ако питаш- защо...защото излгежда ако някой те насоли веднага гледаш да върнеш топката, и от друга страна - питам просто така.
User's Signature

Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 February 2008 - 11:03 PM

koteto50 този форум е за да се получава информация и да се помага.Лизата е отгледала толкова много хамстери,че всеки човек би се радвал да получи някаква информация от нея.Така че най-малкото имай някакво уважения.Тя си прави труда да ти обясни някой неща,а ти...

И пиши на кирилица ако обичаш!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7