Хамстери
Публикувано: 14 April 2008 - 09:24 AM
не аз не ги изхвърлям,а ги погребвам в кутии от сладолет с тор от градинката на бабата от съседния блок. :huh: :huh: :huh:
Може би донякъде и аз съм виновен че ги държах заедно :'( :huh: :huh:
Нищо нека не пълним темата с тъжни постове че и на мене ми става мъчно
Нека да продължаваме да си обменяме опит ;) ( или по-точно някой да пита а Lizata да отговаря ;) )
Може би донякъде и аз съм виновен че ги държах заедно :'( :huh: :huh:
Нищо нека не пълним темата с тъжни постове че и на мене ми става мъчно
Нека да продължаваме да си обменяме опит ;) ( или по-точно някой да пита а Lizata да отговаря ;) )
Публикувано: 14 April 2008 - 07:47 PM
Хах... не мисля да ти кажа. Ако беше прегризала гърлото му щеше да настъпи моментна смърт.Ама това мистериозно измиране на хамстерите ми е страшно странно... :rolleyes:
С какво ги храни последно? Какви бяха взаимоотношенията им един към друг(караха ли се, разбираха ли се ...) Какви плодове и зеленчуци им даде последно? От кога започна странното им (да го наречем) разболяване... ? Бяха ли с надути, твирди коремчета? Вечер искаха ли да играят, да се въртят във въртележката(ако имат такава в помещението), да искат внимания, да скачат по аквариума/ клетката, за да излязат.. абе такива ежедневни неща.
Ще чакам отговор, защото всичко е това наистина е мистериозно... :-
С какво ги храни последно? Какви бяха взаимоотношенията им един към друг(караха ли се, разбираха ли се ...) Какви плодове и зеленчуци им даде последно? От кога започна странното им (да го наречем) разболяване... ? Бяха ли с надути, твирди коремчета? Вечер искаха ли да играят, да се въртят във въртележката(ако имат такава в помещението), да искат внимания, да скачат по аквариума/ клетката, за да излязат.. абе такива ежедневни неща.
Ще чакам отговор, защото всичко е това наистина е мистериозно... :-

Публикувано: 15 April 2008 - 11:26 AM
Веднага ще ти отговоря-храня ги със суха храна,плодеове и зеленчуци.купил съм им специални витаминчета и солнично камъче за гризкане,не мисля че се караха-боричкаха се за храна примерно,но и нищо сериозно защото аз като ги видех да праявят така единия го изкарвах извън аквариума за да може другия да се наяде и обратно...Последно им дадох ябълка и краставици..като всички хамстери вечер ставаха и почваха да вуртят като луди колелото,влизаха и двамата и го въртяха заедно отвътре,в поилката всеки ден им сменям водата,един път им го разредих с мляко,бяха много щастливи..понякога скачаха по аквариума за да излязат когато съм ги виждал съм ги пускал..
Дано поне малко да се разбере случая :sos:
Дано поне малко да се разбере случая :sos:
Публикувано: 15 April 2008 - 08:40 PM
Хм... не знам...
Не може просто от нищото да са умрели. Ако е от битка между двамата, то отдавна трябваше да свърши така трагично. От колко време ги имаше хамстерите?Бяха ли им надути и твърди коремчетата? (не ми отговори на този въпрос в предния пост) Изми ли плодовете и зеленчуците добре преди да им ги дадеш?(може да са се натровили, ако са били купени от магазин и са били напръскани с отрова, която не им понася)
Не знам какво друго да питам... :rolleyes:
Не може просто от нищото да са умрели. Ако е от битка между двамата, то отдавна трябваше да свърши така трагично. От колко време ги имаше хамстерите?Бяха ли им надути и твърди коремчетата? (не ми отговори на този въпрос в предния пост) Изми ли плодовете и зеленчуците добре преди да им ги дадеш?(може да са се натровили, ако са били купени от магазин и са били напръскани с отрова, която не им понася)
Не знам какво друго да питам... :rolleyes:

Публикувано: 16 April 2008 - 09:35 AM
Две седмици :o. Тогава имам едно заключение- били са болнави от магазина.... Братовчедка ми два-три пъти си вземаше от магазин и умряха за отрицателно време... (1-2 месеца). Друг приятел по същия начин.Ходих с него да изберем някое здраво хубави и младо. Една ангорка, черно-бяла. Много красива беше... Е , и тя замина след 2 месеца . :rolleyes: След като им дадох от моите хамстери, ги гледаха в продължение на 2-3 години. Иначе и аз бях взела едно черно-беличко(Коко). Млад и красив. И той замина за отрицалтено време.
Просто НЕ ВЗЕМАЙТЕ ХАМСТЕРИ ОТ ЗООМАГАЗИНИ (изобщо животни....). Има и магазини, където се грижат за животните, но аз знам само един такъв в моя град. Бях си взела вълнисто папагалче от там. Гледах го около година. :rolleyes: Получи някакви гъбички около ЧОВКАТА(много странно ....) след това се разпространи около очите и умря горкия. Голям сладур беше...Та и за там не съм сигурна.(няма да споменавам имена)
Просто НЕ ВЗЕМАЙТЕ ХАМСТЕРИ ОТ ЗООМАГАЗИНИ (изобщо животни....). Има и магазини, където се грижат за животните, но аз знам само един такъв в моя град. Бях си взела вълнисто папагалче от там. Гледах го около година. :rolleyes: Получи някакви гъбички около ЧОВКАТА(много странно ....) след това се разпространи около очите и умря горкия. Голям сладур беше...Та и за там не съм сигурна.(няма да споменавам имена)

Публикувано: 16 April 2008 - 08:04 PM
Така е,но все паккато няма от къде другаде освен от зоомагазините-аз не познавам хора които развъждат хамстери....права си наистина в този магазин имаше около 10 хамстера в един аквариум.А продавачката ми каза уу ако знаеш колко мразя хамстери,толкова са ми гнусни,не мога да ги понасям и като ги хващаше да им гледа пола викаше "уууу!" и се мръщеше
Купих си нови хамстерчета,от друг зоомагазин където бяха само 5 във една огромна клетка,тези са много по-спокойни от другите.Подготвил съм и друг аквариум които е абсолютно същия и само да вида едно боричкане веднага ги разделям за да не се случва както при последните :huh:
Купих си нови хамстерчета,от друг зоомагазин където бяха само 5 във една огромна клетка,тези са много по-спокойни от другите.Подготвил съм и друг аквариум които е абсолютно същия и само да вида едно боричкане веднага ги разделям за да не се случва както при последните :huh: