Dog.bg Форуми : Хамстери

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хамстери

#281 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:<br />

Публикувано: 28 October 2008 - 08:34 PM

Каква ще бъде целта ти за Хамстерсленд- да си живеят там или като "увеселителен парк" ? Моят "парк" беше просто изграден- ограден с кутии, направени препятствия от лего, обездвижени тунелчета от тоалетна хартия, кутийка с пясък, стълбичка, на върха на която имаше по някой любим плод или магданоз... Не си спомням какво още, но не беше нищо особено. А за разходка, пусках хамстерите по половин час из коридора- няма такова скачане и лудеене  ;D Като искаха да се прибират идваха по мен и се катереха по дрехите ми.  :wub: Ах, какви мили спомени имам! Само апарат нямах... :(
Имам няколко лентови снимки- едната ще кача сега. Момиченцето не съм аз, само да спомена.  ;D
Та там са- Татко Томи, Син Мишо(или Белуша, не се сещам точно), Братче Томи, Лиза  :wub: и долу в измисления вграден "аквариум"(отпред има "пластмасово" стъкло, залепено от двете страни за секцията  ;D) е Коко(умря от тумор, бях го взела от една приятелка и живя един месец  :() Много сладък беше- черен с бяла брадичка и коремче.  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#282 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2008 - 08:43 PM

Моята идея е да си живеят там, но ще имат забавления от всякакъв тип. Най-важното за мен е, че всичко ще е направено от мен, дори къщичките си мисля да направя. Ако не стават, ще купя, но ще опитам. Мисля да направя много тетариуми, но да видим...всичко струва пари  :(  Днес видях квадратния метър на стъклото е 17лв. Та ще го измисля някак. Дано да стане! Искам ада си направя цял огромен кът и да го напълня с мнооооого хамита. Поне място имам...по-точно нямама, но за още животни винаги ще направя!  :blink:

#283 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2008 - 08:48 PM

А мислила ли си как се чисти това дърво, като се напои с пишкано... Никак не се чисти... Вмирисва си се... Според мен го направи малко с "надморска" височина.  Най-отдолу да е само стъкло и нищо друго за тоалетна, аако се научат в тези тоалетни за хамстери- супер. А пък по-нагоре да го правиш дървено.
Ама както и да го правиш- снимааай да крадем идеи.  :P Шегувам се, ама не е и за снимането!  ;)
User's Signature

Качена снимка

#284 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2008 - 09:03 PM

Мислила съм, да. Реших, че ще пробвам с тези тоалетни за хамстери. Може да прабвам с пясък или с тези, които са силиконови, или с едни, които са като гранули. Абе, важното е да пишкат там. Та първо ще пробвам с тези, които имам и после ще преценя как да ги направя. Идеята ми беше да са от дърво и за под, и за стени, а отпред да е стъкло, но може и да се внасят промени.

Ей, а вие да знаете, че приемам идеи всякакви! Давайте ги на воля  ;) Само да са по-евтино излизащи  ;D Какво да направя, налага се.

П. С. Една приятелка се чуди къде да си дене бебетата. Момиченца са и са на двайсет и няколко дена. Ако има желаещи, пишете бързо, защото ще ги носи в зоомагазин и ще ги остави там! АОк искате бебоче ми пишете. За София!

#285 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2008 - 09:52 PM

А... как ще се чисти цялото това, доколкото разбирам голяяямо съоръжение(брей.. така ли се пишеше  ;D) ?
И пак казвам- на твое място ще го направя долу( 8-9 санта високо) да е стъкло, за да нямаш проблеми с пишкането по дървото, защото наистина ще е неприятно...  :-. Или пък може да е всичко дърво както искаш, а да отделиш в края едно стъклено корито с пясък да речем, достатъчно голямо, за да не се изкушават да пишкат по дървото.
А това да не го гризат... Зависи дали ще им харесва. Осигури им пресни клонки, с които да си се занимават. Може да ги вържеш за конец и да висят. И на теб и на тях ще им е по-интересно. :P Леле, чак аз се запалих.  ;D Ама наистина снимчици да има на стъпките, които правиш.  :izcherven:
User's Signature

Качена снимка

#286 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2008 - 10:02 PM

За пишкането, наистина мисля да има голямо легенче с пясък за тази цел, надявам се да се запази дървото. Ще видя какъв ще е резултата с моите. Скоро ще им вземе такава тоалетна д апробвам. Пък и си мисля, че ако от бебета свикнат така, няма да пишкат насам-натам. Все пак из разните чужди форуми повечето клетки (то не са клетки, а царства) са именно от дърво и естествени материали, които могат да намерят в естествената им среда. Щом е така, значи има начин да се избегне и гризенето, и пишкането по дървото. Сега чакам отговори от един друг форум. Дано да ми отговорят. Там има повече фенове на хамитата и си мисля, че ще ме посъветват какво да направя.

#287 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2008 - 10:15 PM

Малко фъни.  ;D
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка едно мини хами  :wub:
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#288 Потребителят е офлайн   elerina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 10:13 AM

Цитат

Точно "Хамстерленд" ми е целта  :blink: да видим дали ще стане! Обещавам, че ще снимам. Дано да няма проблеми с осъществяването. А иначе някой да има представа дали няма да изгризат дървесината? Защото все пак са хамстери. Има много модели, които са такива, но аз да си попитам.Дарвото, което съм избрала е дебело около сантиметър, не е повече. Дали ще стане? по-точно дали ще остане?  ;D

Аз ще си правя клетка за зайчето и имам същите опасения - даже по-зле, че заекът ще изгризе дървото като стой та гледай :D Чудя се дали ако се сложи импрегнирано дърво за всички дървени части, това няма да ги откаже да ги гризат? Или ще се случи обратното и ще се се натровят?  :-

А на пода постели мушама, която затискаш по краищата с дървени летвички - като первазите по края на стаите, когато има положен паркет. Така няма да може да изгризе мушамата по краищата, а дървото отдолу няма да се мокри никога.
User's Signature

When the last moon is cast over the last star of morning
And the future has passed without even a last desperate warning
Then look into the sky where through the clouds a path is torn
Look and see her how she sparkles, it's the last unicorn

#289 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 02:54 PM

Хммм, за зайче е по-опасно. Може да изгризе наистина дървото, друг е въпросът, че докато направи достатъчно голяма дупка, за да избяга ще му отнеме много време. но дори и през малка дупка талашът ще пада.

Мога д ати препоръчам да отидеш в Практикер. Там има най-различни дървени плоскости и може да си избереш. има различни размери, цветове, дебелини и са от различни дървета. Пляс това може да ти го срежат на парчета, каквито ти искаш - 0,50ст сряз. Това е, което имам като идея. Но за зайче може би ще ти излезе по-скъпо да си го направиш, отколкото да си купиш клетката, защото дебелите плоскасти са доста скъпички. Но ти си прецени.
А за капак какво ще сложиш? Пиши кака се развива твоята идея.  :blink:

#290 Потребителят е офлайн   elerina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 03:18 PM

А, това ми напомня, че трябва да се провери от какво дърво да са плоскостите, защото някои съдържат отровни за гризачите вещества.

Аз имам две идеи, всъщност, но не съм решила кое да правя - едното е къщичка от този тип, а другото - клетка с дървено дъно и нагоре само мрежа, но да е на няколко етажа...
User's Signature

#291 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 07:01 PM

А как ще се чисти това голямо помещение?  :-
User's Signature

Качена снимка

#292 Потребителят е офлайн   elerina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 09:23 PM

Ако има достатъчно талаш или грнули, които да попиват, ще си се вадят с лопатка и ще се сменят, а от време на време може да се минава пода на клетката с мокър парцал и така... Като е постелена с мушама или балатум, имам предвид - да не попива дървото.

dolittle, ти твърдо ли си решила стените да са от стъкло. Може да пробваш с някаква по-едра телена мрежа примерно или нещо подобно - сигурно ще излезе по-евтино и по-маневрено от стъклото.
User's Signature

#293 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 09:38 PM

Изобщо не съм решила твърдо, напротив, точно по вариант с мрежа мисля. Но искам да имам малко повече време да обиколя да видя какви мрежи се продават, защото трябва да е метална, а не знам дали има толкова ситна, че хамитата да не бягат. Иначе ще е по-евтино и по-проветриво, няма да се задушава животинчето. Но дори да си остане варианта със стъкрото, днес намерих решение на проветряването...по-скоро как да влиза въздух вътре. Мислех да направя на капака или и по стените дупки с бор машина, но ме е страх да не ги изгризат и да започнат да бягат, та ми дойде една идея...трудно е за обяснение - нитове и замби. Не мога да ви обясня какво представляват, вижте в нета. Опитах се на мъжа ми да му обясня - не успях  ;D

Между другото, харесвам първия вариант на къщичката. А Ако е такава, виж, че тя отдолу не е с под, а с решетки. Може да направиш нещо такова и отдолу със скара, която се вади и почиства. (давам го като идея, аз лично го намирам за садистично и нехуманно това с решетките). Защо не питаш някоя баба по селата, повечето имат представа кака се гледат зайчета, аз лично като съм била близо до зайчарник, никога не ми е миришело - значи си има начин  ;)

#294 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 October 2008 - 10:35 PM

Гледала съм зайци (не мини, а оргоооомни) в къщи. Научават се да пишкат само в един ъгъл. Ъгъла бива оборудван с леген с пясък и проблема е решен.
Е като се разхождаха из къщи ръсеха дарадонки, но те се събират лесно и не смърдят. А като им се допишка търчаха си до тяхната си тоалетна.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#295 Потребителят е офлайн   elerina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 10:45 PM

Ааа, това с решетките на пода не бих го направила - ще се измъчи горкото. Абе, както можем да чистим цял апартамент, все ще изчистим и една заешка/хамстерска къщичка, няма проблем.

А иначе зайо в сегашната си клетка наистина пишка само в единия ъгъл, по мои наблюдения. Ама ако го пуснеш навън - хич не му дреме къде си върши работата. Даже във скута ми като седи се е случвало да ме намокри, никакъв срам няма. Перем все едно имаме бебе у нас.  :rolleyes:
User's Signature

#296 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 11:08 PM

Как са хамитата ви? Нещо се загубихме тия дни. Аз имам малко ангажименти сега и още не съм започнала проекта. Ходихме още на следващия ден, но се оказа, че тъпото дърво е 2.40м дълго и широко ужасно много и не може да влезе в колата. Та сига се опитвам да намеря вариант, в който най-рационално да се нареже на парчета, че д аняма много похабен материал.  ;D Какво да направя мама и баба са виновни  ;D те така са ме възпитали - икономия на всичко. Та сега по този въпрос се терзая. Хубавото е, че намерихме стъкла и цялата работа ще ми излезе почти безплатна.  :yahoo:

Моите бебоци сега се лекуват и възстановяват. Чакам резултати от грижите ми. Общо взето ги тъпча с витамини, минерали и най-разнообразна храна. Дано да помогне! Още не виждам някакво подобрение, но с аминали ден и половина. Ще почакам още малко. Иначе се реши, че едното бебе ще отиде при сестра ми, така че и тя е вече зарибена.  ;D Аз ще остана с двете ми дебеланки и едното момченце, което е още бебе, но пък е ангорскоооо  :wub:. Надявам се скоро да се сдобия с мечтаното бежово хами. Дано някой да подарява, аз лесно ще си купя,та те са по 2лв, но после ми е толкова гадно като гледам обяви и животинките се чакат стопаните като някаква стока. Дано да помогна на някой да си намери хора за мъничетата. Хайде пишете, от дни чакам някой да пише!!!

ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Не може ли да си направим подфорум "Хамстери"? Та ние държим 20 страници, а съм сигурна, че ако се обособи подфорум, ще станат много повече, защото така ще имаме повече теми, ще пишем отделно за къщички, за въртележки и декорации, за нашите идеи за терариуми и т.н. Сега темите умират, защото някой написва как му е хамите или че си има ново и темата се променя и забравя. Така ще може да си имаме отделни теми и да са си за нас - феновете на хамитата??? Какво ще кажете? Не заслужаваме ли наш подфорум?

#297 Потребителят е офлайн   natali11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2008 - 04:58 PM

аз съм "за"  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#298 Потребителят е офлайн   rali_ku4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 November 2008 - 12:16 PM

купих си хамстер .2 оказа се бременна и у нас е  ужас заради малките хамстер4ета
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#299 Потребителят е офлайн   natali11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 01:33 PM

Цитат

у нас е  ужас заради малките хамстер4ета

уточни малко думата "ужас"  :o
User's Signature

Качена снимка

#300 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 06:40 PM

Хеей, Честити ти бебета! Защо да е ужас? Какво толкова став? Кажи да помагаме със съвети, ако имаш нужда. Разкажи колко са големи бебетата - кога са родени, колко са? Майката какъв цвят е, за бащата май не знаеш? Аз имам желание после да те "отърва" от някое бебе, а може и повече от 1.  :blink: Разказвай!!!!

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни