Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#121 Потребителят е офлайн   iveta 2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 May 2008 - 06:09 PM

Много бъркаш ако си мислиш ,че твоето куче като прилича на малък шпиц ще е такъв.Аз имам в момента малък немски шпиц женски бял на 3.5месеца можеш да видиш нейните снимки в моя сайт http://www.orchide-i...n-blossom.com/

#122 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 May 2008 - 06:10 PM

Цитат

Ами има много измамници на днешно време, аз например си взех моето куче от борса, не държах да е с родословие, защото със или без отличителните му белези съвпадаха с тези на мини шпица!Така, че стига да знаещ какво търсиш не е чак от толкова голямо значение с родословие или без.Но ако търсиш изложбено куче-търси с родословие ;)

Да, бяло пухче, с щръкнали уши. Прилича. А знаеш ли колко голямо ще порастне? Знаеш ли дали майка му и баща му са били здрави и не са имали наследствено предавани болести? Не.
Така че не препоръчвай зооборсите така охотно и не провокирай от незнание фруги хора да повторят твоята грешка.

п.п. А супер, писали сме заедно с iveta 2. И аз търсех кученце на 3 месеца, за да го сравня с твоето. Ивета го направи  :blink:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#123 Потребителят е офлайн   ramon4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 08:10 PM

Ами, да в едно сте прави по-добре е да е с родословие, незнам много неща ,да !Определено вашите думи ме притесниха.Какви са характеристиките на средния шпиц, съмнявам се много , че ще стане среден шпиц :- но все пак ми е интерсно.
User's Signature

Качена снимка
  http://park4pets.com/eson/es510x90.swf

#124 Потребителят е офлайн   iveta 2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 09:20 PM

Хич не се съмнявай,че ще стане среден шпиц защото той  Е среден шпиц.Ако прочетеш по-внимателно форума за среден(мител)шпиц ще се убедиш,че всички са купили кучетата си от борси и зоомагазини за малки шпицове които в последствие са надраснали стандарта.Разликата е,че малкия немски шпиц е висок до 29см. след тази височина се водят средни.А разликата от шпиц купен от борса и шпиц с родословие понякога(90%)е доста очебийна.Но в това и сама ще се убедиш след като кученцето порасне.
User's Signature

WHITE SPITZ KENNEL "ORCHIDE IN BLOSSOM"
http://www.orchide-in-blossom.com

#125 Потребителят е офлайн   ramon4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 10:09 PM

Цитат

Хич не се съмнявай,че ще стане среден шпиц защото той  Е среден шпиц.Ако прочетеш по-внимателно форума за среден(мител)шпиц ще се убедиш,че всички са купили кучетата си от борси и зоомагазини за малки шпицове които в последствие са надраснали стандарта.Разликата е,че малкия немски шпиц е висок до 29см. след тази височина се водят средни.А разликата от шпиц купен от борса и шпиц с родословие понякога(90%)е доста очебийна.Но в това и сама ще се убедиш след като кученцето порасне.

Ами , не мога да дам 1000лв. за шпиц с родословие, карай и с  редните са много красиви! :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#126 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 06:42 AM

Попринцип не намирам за нормално да се качва цената на кучето, ако е с родословие! Един развъдчик би трябвало да каже цената на кучето, примерно шпиц-1000лв, не трябва да има с родословие,без родословие, кучето си върви с него!Купувайки кучето заедно с него взимаш-родословие,паспорт,микрочип и всичките му екстри, няма пазарлъци! Това е изцяло мое мнение,разбира се!Имам спомен, че блнката,която се попълва за да извади развъдчика родословия е ОГРОМНАТА сума от ТРИ лева!!!
Мисля че вдигането на цените на този документ е по-скоро практика в зоомагазини със родословие 700лв, без него 450, защото при тях няма родословни кучета и когато куповача чуе какава е разликата се отказва от родословието, което  така или иначе в магазина нямат или е фалшиво!

#127 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 08:59 AM

Цитат

Попринцип не намирам за нормално да се качва цената на кучето, ако е с родословие! Един развъдчик би трябвало да каже цената на кучето, примерно шпиц-1000лв, не трябва да има с родословие,без родословие, кучето си върви с него!Купувайки кучето заедно с него взимаш-родословие,паспорт,микрочип и всичките му екстри, няма пазарлъци! Това е изцяло мое мнение,разбира се!Имам спомен, че блнката,която се попълва за да извади развъдчика родословия е ОГРОМНАТА сума от ТРИ лева!!!
Мисля че вдигането на цените на този документ е по-скоро практика в зоомагазини със родословие 700лв, без него 450, защото при тях няма родословни кучета и когато куповача чуе какава е разликата се отказва от родословието, което  така или иначе в магазина нямат или е фалшиво!

Един познат си купи голдън от кучешка борса и там му казали, че на кучето може да се издаде родословие, но ще е по-скъпо :huh:
Кучето или има родословие и се продава с него, или няма родословие и се продава без  :huh: Не ги разбирам такива хора-кучето уж вече има родословие, а може и без него да го продадат. Какъв е смисала-то така или иначе вече го има, после ако кучето го продадат без него какво ще стане с родослвието-ще отиде на боклука?!
User's Signature

#128 Потребителят е офлайн   ramon4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 10:16 AM

Цитат

Цитат

Един познат си купи голдън от кучешка борса и там му казали, че на кучето може да се издаде родословие, но ще е по-скъпо :huh:
Кучето или има родословие и се продава с него, или няма родословие и се продава без  :huh: Не ги разбирам такива хора-кучето уж вече има родословие, а може и без него да го продадат. Какъв е смисала-то така или иначе вече го има, после ако кучето го продадат без него какво ще стане с родослвието-ще отиде на боклука?!

Ето за това говорех!Ами аз купих моя шпиц за 450лв. без родословие, но не държах толкова много освен ако цената не остане същата.Нооо.... родословието определено влияе върху цената! :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 10:21 AM

Цитат

Ето за това говорех!Ами аз купих моя шпиц за 450лв. без родословие, но не държах толкова много освен ако цената не остане същата.Нооо.... родословието определено влияе върху цената! :rolleyes:

Да, когато го купуваш от зоомагазин и с фалшиво родословие, за което си дал маса пари.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#130 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 12:58 PM

Принципно съм съгласна с всичко написано от Бушката и Ивета,но дайте да си говорим честно.От краткия ми престой в този форум едно разбрах няма евтина порода,няма "рядка" порода,за всяка тема и порода си има хора които твърдят,че точно тази порода е много скъпа рядко се намира и струва пари.Да,съгласна съм .. родословните кучета са скъпи,но не всеки може да си го позволи.
Наистина има хора които нямат представа що е то родословие и купуват кучето си от борси и зоомагазини ей така наслука,но има и такива които са напълно наясно .... всеки иска здраво,право куче с изрядни документи и качества,НО не всеки може да си го позволи.Тези 1000лв хич не са малко пари и ако някои ги вадят с лека ръка,то други едвам ги събират.Но това значи ли,че трябва да се откажеш от мечтата да притежаваш такова куче?
Често съм си задавала тези въпроси защото гледам и двете страни на монетата.Твърдо съм против да се продават кучета по борси и зоомагазини,но ... факт е,че винаги ще има купувачи на кутрета от такива места... и не защото това е най-правилния вариант за купуване на живо същество,а защото цената която е обявена в някой елитен развъдник е главозамайваща ...
Безумно е да твърдите,че едно куче от развъдник не е скъпо или пък,че излиза по-евтино от това от борсата ... Ивета кажете вие една примерна цена колко горе долу биха вървяли кученца от вашия развъдник например?
Аз мога да кажа тъй като съм кажи речи наясно с цените да кажем при чау-чау.Кученце от магазин,борса или агенция без родословие струва 400-600лв,ако е бяло без родословие струва към 800-900лв,ако е пак от магазин или борса,но С родословие цената е към 1500лв ...
А ако е от развъдник 1500евро  :-
User's Signature

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   ramon4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 02:10 PM

Цитат

Принципно съм съгласна с всичко написано от Бушката и Ивета,но дайте да си говорим честно.От краткия ми престой в този форум едно разбрах няма евтина порода,няма "рядка" порода,за всяка тема и порода си има хора които твърдят,че точно тази порода е много скъпа рядко се намира и струва пари.Да,съгласна съм .. родословните кучета са скъпи,но не всеки може да си го позволи.
Наистина има хора които нямат представа що е то родословие и купуват кучето си от борси и зоомагазини ей така наслука,но има и такива които са напълно наясно .... всеки иска здраво,право куче с изрядни документи и качества,НО не всеки може да си го позволи.Тези 1000лв хич не са малко пари и ако някои ги вадят с лека ръка,то други едвам ги събират.Но това значи ли,че трябва да се откажеш от мечтата да притежаваш такова куче?
Често съм си задавала тези въпроси защото гледам и двете страни на монетата.Твърдо съм против да се продават кучета по борси и зоомагазини,но ... факт е,че винаги ще има купувачи на кутрета от такива места... и не защото това е най-правилния вариант за купуване на живо същество,а защото цената която е обявена в някой елитен развъдник е главозамайваща ...
Безумно е да твърдите,че едно куче от развъдник не е скъпо или пък,че излиза по-евтино от това от борсата ... Ивета кажете вие една примерна цена колко горе долу биха вървяли кученца от вашия развъдник например?
Аз мога да кажа тъй като съм кажи речи наясно с цените да кажем при чау-чау.Кученце от магазин,борса или агенция без родословие струва 400-600лв,ако е бяло без родословие струва към 800-900лв,ако е пак от магазин или борса,но С родословие цената е към 1500лв ...
А ако е от развъдник 1500евро  :-

Абслолютно съм съгласна с теб.Точно поради тази причина си взех от борса!И наистина ми е много интересно колко струва един мини шпиц с родословие.А,някой от форума ми беше казал, че е мини-шпиц ако е до 29см височина.Надявам се въпросът ми да не прозвучи тъпо- но как да го измеря от къде до къде? ;D
User's Signature

Качена снимка

#132 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 02:13 PM

На единия ти въпрос мога да отговоря така: и аз искам да карам мерцедес, ама нямам парите да си го купя. За това карам стара кола. Върши работа. Грубо сравнение, но става ясно какво искам да кажа.
Като искаш куче за малко или без пари - си взимаш куче от приют, от улицата и т.н. Кучето е куче - добър приятел, без значение от породата. Размера също може да бъде избран.
А те хем искат порода, хем за малко пари и накрая имат шапка, на която пише NIKEY,  а не NIKE - кучетата им само приличат на дадена порода, а не са от нея.  В характера също те очакват куп изненади, щото няма гаранции какво са родителите, какви други "породи" са забъркани и т.н.
User's Signature

#133 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 02:18 PM

Цитат

Абслолютно съм съгласна с теб.Точно поради тази причина си взех от борса!И наистина ми е много интересно колко струва един мини шпиц с родословие.А,някой от форума ми беше казал, че е мини-шпиц ако е до 29см височина.Надявам се въпросът ми да не прозвучи тъпо- но как да го измеря от къде до къде? ;D

За какво ти е минишпиц? Защо точно тази порода, след като дори идея нямаш от нея? Дали си чела предварително какъв е характера на тези кучета няма дори да питам.
Излиза, че наистина всичко е само до "красивата кукла" по мой вкус. А това, че повечето кучета се окзват после неудачен избор  - това няма да коменирам. Бигълите, които се купуват заради сладките си муцунки и после, чак после хората разбират какво означава енергично, ловджийско куче...
Щом продължаваш да защитаваш казузата на борсите, отговори ми: чустваш ли се добре, че си подпомогнала, т.е. косвено си виновна за трагедията на тези и такива кучета? Защото с покупката на куче от борса правиш точно това - стимулираш именно това, което се вижда на клипчето. Твоето куче идва от такова място.
User's Signature

#134 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 02:24 PM

Цитат

На единия ти въпрос мога да отговоря така: и аз искам да карам мерцедес, ама нямам парите да си го купя. За това карам стара кола. Върши работа. Грубо сравнение, но става ясно какво искам да кажа.
Като искаш куче за малко или без пари - си взимаш куче от приют, от улицата и т.н. Кучето е куче - добър приятел, без значение от породата. Размера също може да бъде избран.
А те хем искат порода, хем за малко пари и накрая имат шапка, на която пише NIKEY,  а не NIKE - кучетата им само приличат на дадена порода, а не са от нея.  В характера също те очакват куп изненади, щото няма гаранции какво са родителите, какви други "породи" са забъркани и т.н.
Да и аз ще ти дам пример същия като този които даде ти,искаш да си купиш мерцедес нов модел,но нямаш пари за този които излиза директно от автосалона нали,за това отиваш на Горубляне/борса за коли да речем и си купуваш стар модел мерцедес,НО мерцедес нали??! -... не лада да речем.
Не казвам,че съм съгласна и одобрявам този вид "пазаруване",но казвам какво според мен е масовото хорско мнение по този въпрос.
Разбира се,че е едно много добро дело е да дадеш шанс за един по-добър живот на едно бездомно кученце от улицата,но хората са готови да дадат ей тия скромни 300лв за кученце поне приличащо на породата в която са влюбени.Дали 5см ще го делят от  истинския шпиц да речем смятам за доста хора е без значение ...
Кофтито е,че се пълнят гушите на търговците по този начин,но не съм съгласна,че когато приютиш куче от улицата въпреки,че пак казвам би било чудесно да му дадеш шанс ... то със сигурност ще знаеш,какво е що е и колко ще порасне.Говоря когато е бебе може само да се гаде какво куче ще излезне,единствения вариант е да приютиш вече възрастно куче,а доста хора са на мнение,че "кученце се взима малко за да свикне"  :-
User's Signature

Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 02:30 PM

Цитат

хората са готови да дадат ей тия скромни 300лв за кученце поне приличащо на породата в която са влюбени.
Те дори не знаят нищо за тази порода! "Влюбват" се гледайки поредната серия на Бетовен или 101 далматинци. Връзката с това, което им хареса и мисълта, че това е живо нещо по този повод също отсъства.
Не случайно едни от най-подаряваните кучета са кокерите - силно доминантни кучета, които стопаните си нямат идея и никакво желание да възпитават. И после се виждат в чудо.
И - те НЯМАТ куче от любимата порода, някои дори не можеш да познаеш, че са от "породата" за която са представени. Имат подобия, който сполучи подобието му да е добро е късметлия.
User's Signature

#136 Потребителят е офлайн   ramon4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 02:34 PM

Цитат

Цитат

За какво ти е минишпиц? Защо точно тази порода, след като дори идея нямаш от нея? Дали си чела предварително какъв е характера на тези кучета няма дори да питам.
Излиза, че наистина всичко е само до "красивата кукла" по мой вкус. А това, че повечето кучета се окзват после неудачен избор  - това няма да коменирам. Бигълите, които се купуват заради сладките си муцунки и после, чак после хората разбират какво означава енергично, ловджийско куче...
Щом продължаваш да защитаваш казузата на борсите, отговори ми: чустваш ли се добре, че си подпомогнала, т.е. косвено си виновна за трагедията на тези и такива кучета? Защото с покупката на куче от борса правиш точно това - стимулираш именно това, което се вижда на клипчето. Твоето куче идва от такова място.

Ами НАПРОТИВ!Преди да си го купя много бях чела за шпицовете, и на въпроса защо държа на мини шпиц- защото са изключително красиви, умни и добри кучета.+ това искам да кажа, че височината му е 27см!Незнам защо ме набеждавате за неща които дори незнаете колко съм запозната и колко, не! :huh: Казвам моето мнение.Освен това не сам аз съм купувала кучета от тази борса поради тази причина съм избрала нея.И не ме обвинявай, аз говоря за моето куче не съм казала "Купувайте от борси и зоомагазини" :o
User's Signature

Качена снимка

#137 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 May 2008 - 03:39 PM

Е, и аз да се изкажа, макар че принципно гледам да не "съм на всяка манджа - мюрдия", но ме провокира развититето на дискусията.
В моя случай - преди да си взема куче, аз преглежах старателно обявите на зооборсите и всякакви там "продавам куче" - и си търсех домашен любимец. За щастие попаднах във форума на dog.bg, прочетох темите тук ... и ми стана ясно.
Избрах си порода "немски шпиц" - по-конкретно среден немски шпиц, и реших, че това е моята порода. Просто така реших, хареса ми!
И си купих именно СРЕДЕН немски шпиц от развъдник - видях бащата и майката. Не говоря за родословие - това е просто лист хартия. Но аз знаех, какво купувам, знаех, как ще изглежда новия член на моето семейство, какъв характер мога да очаквам от него, какви проблеми ще срещна при отглеждането му.
Никога не съм треперила с шивашкия метър в ръката - олеле, колко расте! Напротив - радвах се, че моето куче се развива така, както трябва, както очаквам.
И - слава богу - имам си куче, което е ТОЧНО такова, каквото съм го искала! Не по-голямо, не по-малко, не по-така или по не-така...
Е, признавам - докато чакахме поръчания от нас СРЕДЕН немски шпиц да се появи ( да се осъществи успешно заплождане, да се родят кученцата, да достигнат възраст за отделяне от майка им) - често спирахме пред зоомагазини, гледахме рошави сладури там в аквариумите, и много ни се искаше да не чакаме повече, да се приберем в къщи с някое такова сладурче, пък после... каквото стане!
Не го направихме и не съжаляваме.

Пиша всичко това, защото не ми харесва довода "не взимай минишпиц от зоомагазин или борса, защото той ще се окаже... СРЕДЕН шпиц"!
И утехата - "е, те и средните са красиви...".

Всички породи кучета, според мен, са красиви, желани, любими - за някого.
Просто всеки трябва да си избере своята.
И да не прави компромиси.

А ако не се вълнува от проблемите за "породност" на кучето си - е, тогава може да избира спокойно по всякакви други критерии. Просто всеки трябва да е наясно, защото иначе става "СМЕШЕН плач" - казаха ми, че е "нам-каква си" порода, а то какво стана!
  :(
А цените... Ами живеем в пазарна икономика, братя и сестри! Продавачът определя цената, купувачите я приемат ... или не! Ама аман от ментета! Избери, прецени, реши - и действай! Само не реви после - ама защо така стана... : :o
Поздрави от горда стопанка на среден немски шпиц и от самата шпиц-девойка, дето й е все тая колко е висока в холката и дали й е достатъчно дълга козинката, ама с кеф се гушка при стопанката си...
О, не, не ме целувай сега, Линда, виждаш, че съм заета... пиша във форума!
:blink:

#138 Потребителят е офлайн   misha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 04:09 PM

Цитат

.+ това искам да кажа, че височината му е 27см!

Чия височина е 27 см.? На твоето кученце в момента? На колко месца?
Мисля че коментираната височина от 29 см. се отнася за минишпиц в зряла възраст.

#139 Потребителят е офлайн   iveta 2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 06:44 PM

Ще ви кажа моята любима поговорка,каза ми я един французин когато споделих с него колко са скъпи моите кучета.КАГАТО ОБИЧАШ НЕ СМЯТАШ!!!Замислих се ,че е страшно правилна.Аз мога да кажа за себе си,че съм маниачка на тема красив,истински малък немски шпиц-бял.Дала съм много евро,но не съжалявам нито за 1цент.Аз притежавам това за което съм мечтала.Аз обожавам моите кучета.Когато ги извеждам получавам непрекъснато комплименти,хората се спират и се възхищават а не малко собственици на шпицове от борси и зоомагазини ме питат защо техните нямат такава козина и кога ще им порасне.Не си мислете,че родословието струва скъпо.Плащаш цена за труда на развъдчика да селектира само най-добрите екземпляри.Да доказва качествата на кучетата по изложби,да ги прави шампиони.За това е родословието ,колкото повече качествени родители съдържа толкова е по-висока цената на потомството.Развъдчика продава с кученцето и своето име,той иска името на развъдника му да е сред най-добрите.Затова не прави компромиси с качеството.За незапознатите(а виждам,че са доста)когато купувате куче от развъдник с родословие пред името му стои името на развъдника който го е произвел.Така запознатите като чуят името знаят от кой развъдник е.
Ето я и най съществената разлика при куче от магазин.Търговеца го интересува бързо да продаде стоката,тя не е качествена но неговото име не фигурира никъде.Той не е правил разходи по изложби и за заплождане с най-добрите разплодници.Важното е бърз оборот.Често търговците не знаят датата на раждане на кучето, но не ги и интересува те са само прекупвачи.
User's Signature

WHITE SPITZ KENNEL "ORCHIDE IN BLOSSOM"
http://www.orchide-in-blossom.com

#140 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 09:26 PM

Мисля че не се осъзнава какъв е проблема с това вземане на куче от зоомагазин , поне за хората които смятат че е нормално да си купиш животно от там!!! Кучето ще го обикнеш,то ще стане твой приятел когато видиш че не отговаря на стандарта на породата която си искал си казваш - майната му,това е моето куче с главно К, моя космат другар, за мен няма значение дали е 29 или 40 сантиметра, преживяваш го бързо! Какво се случва когато разбереш, че е болно, че има наследствени заболявания, които му причиняват болка и правят живота му непълноценен ... Спасението е ефтаназия!
Аз съм правила грешката да купя куче от зоомагазин, не бях наясно какъв риск поемам! Платих 1300лв за животинка която на третия ден почна да повръща глисти, а по-късно умря!!! НИКОГА няма да забравя болката на това пале, НИКОГА няма да проумея как е възможно да се случват такива неща, а още по-малко ми е понятно как има хора, които знаят какъв риск е това да вземеш куче от борса или зоомагазин и въпреки това го правят, ЗАЩОТО ПО-ИКОНОМИЧНО БИЛО, а болката по евентуалната загуба влиза ли в цената на кучето,което купувате????

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни