Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#401 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 16 June 2010 - 02:42 PM

Показване на мнениетоsempreviva, в 16 June 2010 - 02:36 PM, написа:

Що се отнася до развъдна дейност два пъти годишно не се допуска. Второто кучило не се допуска до регистриране- поне така е в Америка и по цивилизованите страни. Ако се допусне два пъти годишно тогава какво ни дели от Puppy Mills?? И там на всяко разгонване ги пускат.Защо да я заплождате два пъти??? Освен ако е за печалба. Защо да я уморявате два пъти след като и един път ще бъде достатъчно. И понеже и друг път съм се интересувала от Дого Аржентино знам много добре кучило в което и двамата родители са с родословие и са изследвани за всички аномалии но в кучилото е имало глухо куче и едно със сини очи :ud_009:
Това според казаното от вас е трябвало да бъде избегнато така както са направени всички необходими изследвания. Или всичко е игра на тото. Ако се случи ще го прикрием както направиха и с онези двете просто ги приспаха и това. Ни лук яли ни лук мирисали. На вас ако се родят такива ще кажете ли. А и не би трябвало - то родословието не предпазва от болести и аномалии.

О, боже... защо ли изобщо се хабим да обясняваме на всеки новодошъл, търсещ само конфликт!!! Да, ок всичко е наред и кучката ми бъде допусната до разплод при едно хубаво кучило, бих я заплодила отново след минимум година! И кое е това кучило на Дого? Имат ли кученцата издадени легитимни родословия и ако да - кои са те по родословие? Говорете с факти и имена на кучета! Много е лесно просто да си чешете пръстите по клавиатурата и да пишете недоказани факти!!! Не разбирам защо постоянно търсите конфликта в темата - вземете си кученце от Слатина никой не Ви спира!!!
User's Signature

Качена снимка

#402 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 16 June 2010 - 02:43 PM

Показване на мнениетоsempreviva, в 16 June 2010 - 02:46 PM, написа:

ок
ако е глехо и е позволено
ако е със сини очи е позволено
какъв трябва да му е повече кусура за да не бъде позволено
и да попитам ако имате в кучилото ви две или три такива кученца какво ще ги правите

ТХАХАХА,
момичета, трол е.
не се връзвайте и не хранете трола))))))))))))))))))))))))))
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#403 Потребителят е офлайн   sempreviva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 02:48 PM

Моля....
клуб дого аржентино българия създаден 1995
име на бащата-B-Ramo de la Marco Hause
майка- A-Terra De Lacy Atoazra

#404 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 June 2010 - 02:54 PM

Да, какво ли ще ги прави ако се родят 2 или 3 такива ??? Брех, каква дилема само??? Това автоматично прави paloma_blanka най-долният гешефтаджия и прочее .... Furia_S - :ba_025: трол е. Явно днес й е ден на госпожата! Тя харесва дого аржентино, на картинка, но да научи нещо за породата при наличие на печатно издание, клубен сайт и толкова много възможности в интернет - тя се занивама с глупости. Чист трол! А може и да е "госпожата от Слатина".
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#405 Потребителят е офлайн   sempreviva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 03:01 PM

Нямам идея от кучета и това си казах от началото. Генетика окраска и всички тези неща са напълно непознати за мен. Влязох да чета от вас дето уж сте хора с дългогодишен опит с кучета и още повече породисти кучета но от вас човек не научава нищо. Само критика сте.
В никакъв случай обаче от малкото колкото съм във форума не разбрах от къде точно трябва да купя едно кученце. В търсене ще съм след 2 месеца но видимо от вас няма да разбера нищо и не намирам никаква помощ. Говорите само за вашите интереси и нищо повече. То както е казано в чуждото око и прашинка виждаме а в нашето цял дерек не ни пречи. Принципа ви е -моето винаги е най -хубаво. Толкова кучета се продават в България дайте тогава някой добър развъдник за кучета в България. Един си е купил от Москва болно. Друг от скандинавските страни друго. От България кой може да купи. Значи няма нищо в България. Защо госпожата или господинът са пътували ди скандинавските страни за едно куче и не са си купили от Варна. Моля да отговаряте конкретно ако искате но ми се види все със заобиколки и препращания натам и на сам.Както ни изнася.

#406 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 16 June 2010 - 03:03 PM

Деси,
Ей такива... хора и стопани са изхвърлили като са се наиграли един дого и един питбул на стария ни адрес. "Ми тоооо кво да ти кажа, един приятел пуснал жееенската да роди за здраве(кво здраве?!) и те бяяяяяяяяха много" и които не успя да продаде ми ги даде и то нали страшно куче..."
В сервиза за охрана зимата двугодишно дого и заедно с него питче. Двамата са мъжки и не кастрирани. Какъв бардак настана там в сервиза няма да обяснявам. Ясна работа че бяха заети да се бият помежду си, а не да прогонват крадци на чистачки от много мургав произход.

"Подарете ми расово куче с родословие".
Изумяват ме тези хора.
User's Signature

#407 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 16 June 2010 - 03:04 PM

Вие кажете какво куче искате първо. После се обърнете към клуба. Всичко е елементарно.
Някой ден ще си взимам пак породисто. В БГ няма такива развъдници. Ще си взема от друга страна. Това е.

#408 Потребителят е офлайн   sempreviva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 03:04 PM

Не съм госпожата от слатина. Моля ако искате мога да ви дам тел номер да ми се обадите да си поговорим. Намирам се в Гърция. И търся в България защото уж да си подкрепяме българското.
Но и това не си струва само приказки са. Бай Ганьовщина. Тел е 0030-2731028476 даже е домашен. Аз не се крия зад анонимността- който иска да се обади.

#409 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 03:05 PM

Показване на мнениетоsempreviva, в 16 June 2010 - 03:06 PM, написа:

Нямам идея от кучета и това си казах от началото. Генетика окраска и всички тези неща са напълно непознати за мен. Влязох да чета от вас дето уж сте хора с дългогодишен опит с кучета и още повече породисти кучета но от вас човек не научава нищо. Само критика сте.
В никакъв случай обаче от малкото колкото съм във форума не разбрах от къде точно трябва да купя едно кученце. В търсене ще съм след 2 месеца но видимо от вас няма да разбера нищо и не намирам никаква помощ. Говорите само за вашите интереси и нищо повече. То както е казано в чуждото око и прашинка виждаме а в нашето цял дерек не ни пречи. Принципа ви е -моето винаги е най -хубаво. Толкова кучета се продават в България дайте тогава някой добър развъдник за кучета в България. Един си е купил от Москва болно. Друг от скандинавските страни друго. От България кой може да купи. Значи няма нищо в България. Защо госпожата или господинът са пътували ди скандинавските страни за едно куче и не са си купили от Варна. Моля да отговаряте конкретно ако искате но ми се види все със заобиколки и препращания натам и на сам.Както ни изнася.

Към каква порода се ориентирате? Куче ли искате или задължително порода?
User's Signature

#410 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 June 2010 - 03:05 PM

Всеки сам си преценява от къде да купи куче, от България или чужбина - въпрос на личен избор.

Аз например харесвам голдъните, имам не родословен такъв и планирам в бъдеще да си закупя родословен. В България има страхотни представители на тази порода, но тъй като знам какво искам и знам точно какво куче искам, ще си внеса от чужбина, не защото тук няма хубави кучета, а защото няма точно такова куче (такава линия, ако знаеш какво е това), каквото аз искам. Ако се наложи и до Луната ще отида, за да осъществя мечтата си.
User's Signature

Качена снимка

#411 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 16 June 2010 - 03:11 PM

Показване на мнениетоsempreviva, в 16 June 2010 - 03:06 PM, написа:

Един си е купил от Москва болно. Друг от скандинавските страни друго. От България кой може да купи. Значи няма нищо в България. Защо госпожата или господинът са пътували ди скандинавските страни за едно куче и не са си купили от Варна. Моля да отговаряте конкретно ако искате но ми се види все със заобиколки и препращания натам и на сам.Както ни изнася.

Специално при мен защото търся определени кръвни линии, присъствието на определени кучета назад в родословието и т.н. Винаги внасянето на куче е голям плюс за породата, защото така се разнообразява генофонда. Няма нищо лошо да се вземе куче от България, стига да има търсената от развъдчика кръв! А ако питате специално за Дого - обърнете внимание, че и върненските ни развъдници работят с основно внесени кучета и заплождат българско производство кучки с разплодници в чужбина. Няма как без богат генофонд да се създадат добри поколения!
User's Signature

Качена снимка

#412 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 03:15 PM

Тези кученца би трябвало да са мини шпиц!!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#413 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 03:19 PM

За сравнение бяло кученце от развъдника orchide in blossom(бяло) България и развъдник Foxy nose(цветно) България=

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#414 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 03:37 PM

Чух се по телефона с sempreviva, иска дребна порода, за домашен любимец който няма да дава поколение, мъжко. Открита и симпатична е, някое куче пет-класа може и да намери щастие при нея.
User's Signature

#415 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 16 June 2010 - 03:53 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 16 June 2010 - 03:42 PM, написа:

Чух се по телефона с sempreviva, иска дребна порода, за домашен любимец който няма да дава поколение, мъжко. Открита и симпатична е, някое куче пет-класа може и да намери щастие при нея.

Има бебочета в Без дом, след като не се търси породисто куче, едно бебе може да намери дом и добри хора.

Дали бихте осиновили ?
Качена снимка

#416 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 16 June 2010 - 04:04 PM

Навар, Деси - личните неща и обяснения - на лични съобщения.

Моля.

Качена снимка

#417 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 04:04 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 16 June 2010 - 03:58 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 16 June 2010 - 03:42 PM, написа:

Има бебочета в Без дом, след като не се търси породисто куче, едно бебе може да намери дом и добри хора.

Дали бихте осиновили ?
Качена снимка

не, предложих и този вариант, но жената просто се разкъсва между борсите и развъдниците. Много е симпатична, но се чуди защо да дава за куче от развъдник двойно повече пари, отколкото на зоо-борси, щом и никой няма гаранция за здраве а разликата в цените е драстична.
User's Signature

#418 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 04:50 PM

Развъдника дава гаранция за кучето разбира се .Борсите печелят от бройката на некачествени кучета,а развъдника от качеството и селекцията.В развъдника маже да се видят родителите и техните изложбени резултати,кучетата живеят като членове на семейството и носят името на развъдника в своето родословие.Ако иска болно и некачествено куче нека си купи от борса и после защо умря на 2-рия ден .По-добре да даде повече пари за куче от развъдник от колкото да лее после пари по докторите.Кученцата в развъдниците са качествени ,ваксинирани ,чипирани и с родословие(дори пет клас имат такова)!В борсите болни,некачествени,с глисти и купища от други.....

#419 Потребителят е офлайн   sempreviva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 06:33 PM

Ще ви дам един пример и ще очаквам да ми дадете точен отговор. Свързах се с развъдник който ми иска 1200 евро за мини шпиц а от зоомагазин го купувам 500 лева. Разликата е че едното струва 500 лева и друго е 2400 лева. Когато някой иска кученцето за изложби съм съгласна- но когато е само за домашен любимец не мисля че има толкова значение селекцията когато аз например не я разбирам тази селекция. То дали ще видя родителите или не също не мисля че трябва да платя такава голяма разлика от онова на което няма да видя родителите.Не всички кучета купени от зоомагазин умират на втори ден. И ако дойде и най лошото имам възможност да купя друго а ако ми се случи с онова което ще съм платила 2400 лева няма да мога да взема друго. Що се отнася до ваксинирането струва 10 лева и чипирането още 15 лева и хапче за глисти 2 -3 лева. Това в никакъв случай всичко заедно не струва толкова много пари. След като и развъдника не ми дава никаква гаранция за здравословното състояние на кученцето след като го взема в къщи - по добре да рискувам 500 отколкото 2400. Гаранция не ми дава никой. Ако може някой развъдник да ми даде гаранция че кучето ми ще е здраво само тогава ще се съглася да го купя от развъдник.Гаранция не дават за здравословното състояние а дават гаранция че ако му стане нещо ще ти върнат парите или ще ти дадът друго. А с това какво ще стане..... Ще го изхвърлим.

#420 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 16 June 2010 - 06:39 PM

Можете да си вземете и без пари от изолатор или приют. Все има породоподобни дребуси.
Но щом продължавате да повтаряте магазин та магазин ... ще напълните гушата на кучефермерите.

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни