Борсите за кучета - защо не си струва
Публикувано: 20 August 2012 - 03:02 PM

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!
Публикувано: 20 August 2012 - 03:37 PM
jujkavn, в 20 August 2012 - 12:01 PM, написа:

400-700лв бих дала за куче, но 1500 лв не .. къде отлетяхте хора

ти като му сложиш всичките ваксини и му купиш висок клас гранули + всичките нужди ( шампоанче, креватче, играчки, кокали, и други необходими козметики и аксесоари ) .. и вече си дал един куп пари.
Странно е ,че живееш в Испания и 750евро смяташ ,че са много за куче,но е добра цена за яхтичка....

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 20 August 2012 - 04:35 PM
desi79, в 20 August 2012 - 02:37 PM, написа:

ти като му сложиш всичките ваксини и му купиш висок клас гранули + всичките нужди ( шампоанче, креватче, играчки, кокали, и други необходими козметики и аксесоари ) .. и вече си дал един куп пари.
Странно е ,че живееш в Испания и 750евро смяташ ,че са много за куче,но е добра цена за яхтичка....

Живея в Испания, но съм българка и знам какъв е стандарта в България.. относно сравнението с яхтичката, честно казано нямам си и на идея колко струват, но 1500лв. са си много пари. Особено ако не си човек с "връзки" и уредено бъдеще

п.с. Тук едно породисто куче от известен развъдник струва 500 евро. За стандарта в Испания това е една много хубава цена!
Публикувано: 20 August 2012 - 04:49 PM
mlad6ito, в 20 August 2012 - 12:25 PM, написа:
jujkavn, в 20 August 2012 - 01:14 PM, написа:

Споко и аз съм социалист. Но съм модерен човек, а труда на хората заслужава да бъде оценяван правдоподобно. Нали ви дадох пример с оня развъдчик, човека беше готов да ми направи 300 лв отстъпка, никъде няма такова нещо. Не всички развъдници въртят просто бизнес, те пазят определена порода и я развиват, селекции, консумативи печалбата им в България смея да твърдя е нищожна. Пит Бул от Америка да си го купиш от развъдник и да го внесеш е около 5 хил. това само за пример.
Аз уважавам факта, че хора обичат и се грижат за дадена порода. Но замислете се, че подобни цени не могат да накарат простите, добронамерени хора да си купят породисто и здраво кученце. Мама ще види плюшената малка топка на прозореца на магазина и ще купи малкото създание за синчето, което има рожден ден.. примерно.
Как си обяснявате хилядите бездомни животни по улиците... дали голям процент от тях са били купени от въпросните магазини и след време изхвърлени, защото нещо не е било както трябва, а стопаните им не са били толкова загрижени?

Колелото се върти и промяна няма да има ако въпросните развъдчици движат "бизнеса" по същият начин..
Чисто и просто споделям мнението си

мисля, че почнахме със спама и предлагам да спрем до тук.. дискусии можем да правим много и в подходяща за това тема.
Публикувано: 20 August 2012 - 04:52 PM

http://a4.sphotos.ak...339304254_n.jpg
http://a3.sphotos.ak...133462425_n.jpg
Публикувано: 20 August 2012 - 05:01 PM

Публикувано: 20 August 2012 - 07:52 PM
sosy, в 20 August 2012 - 05:01 PM, написа:

Виж ся едно куче като си го вземеш не е като носните кърпи след 2 дена да свършат и да купиш нови нали? Ако дадеш 2хил. при среден живот да кажем 10 год. след като толкова се хващате за цената айде сметни на година с теб този другар колко струва - АБСОЛЮТНО НИЩО, струва ти само това да го храниш, да му купуваш разни неща (консумативи) и храна. Дори и 5 хил. да дадеш и да си внесеш кучето то пак живот и здраве ще е до теб 10 години. Тъй че не са много пари. Стандарта в България е мизерен, ама по тая логика ние нищо не трябва да имаме щото не можем да си позволим повечето неща които притежаваме. На 18г. си купих първото куче, продадох сума ти неща но намерих начин да си го взема.

Публикувано: 20 August 2012 - 07:59 PM

Като влезе човек в някой магазин за техника има опашка и се надпреварват да купуват на изплащане(това е кредит) а за куче им се виждат много. ми който е цървуланин и няма пари няма смисъл да мъчи животното..
Публикувано: 20 August 2012 - 08:01 PM
Та казвате колко от нас давали пари както трябва за кучето. Моето първо куче на 18г. както казах си го взех не беше от развъдник но беше добър екземпляр и струваше 600лв. тогава това не бяха малко пари за мен, но си продадох компютъра и други работи и взех кучето. После вместо да си купувам кутии цигари купувах му хубава храна и тн. Всичко е до човека това че някой си е взел куче без родословие не значи че ще го храни с боклуци и няма да се грижи за него, както и обратното.

Публикувано: 20 August 2012 - 08:23 PM
jujkavn, в 20 August 2012 - 03:35 PM, написа:
desi79, в 20 August 2012 - 02:37 PM, написа:

Живея в Испания, но съм българка и знам какъв е стандарта в България.. относно сравнението с яхтичката, честно казано нямам си и на идея колко струват, но 1500лв. са си много пари. Особено ако не си човек с "връзки" и уредено бъдеще

п.с. Тук едно породисто куче от известен развъдник струва 500 евро. За стандарта в Испания това е една много хубава цена!
Аз също живея в Испания и не съм съгласна ,че едно куче тук от развъдник и то известен струва 500 евро.Коя порода визираш и кой известен развъдник ?
Цените на по-голяма част от породите започват от 1000 евро на горе.Изключвам някои от испанските породи ,но съм сигурна,че за БОК в Бг също не искат 1000/2000 лв. Алано еспаньол например също започват от 1000 евро на горе.
За стандарта в Бг- нима Роял Канин продават по-евтино в Бг защото хората са по-бедни? Или цената на I-pod ,I -pad,I-phone e различна за българският пазар?

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 20 August 2012 - 08:26 PM
Не мисля,че цената е неоправдана,развъдчикът има доста разходи(някъде по назада беше обяснено доста подробно и с цифри).Проблема на българина не е че има нисък стандарт.Познавам много хора,които пестиха дълго време да си купят кола,телевизор и последно телефон за 1200лв,а си взеха куче за 150.Не защото не могат да отделят сумата след определен период на спесяване,а заради манталитет как ще дам за едно куче 1500примерно.
Хубав ден

Публикувано: 20 August 2012 - 08:35 PM
Цитат
По-скъпи са тук, но взимат на заем и купуват.

Както каза и ShiBumi_GirL събират, теглят заеми за телевизори и телефони а за животно им се вижда прекалено. Аз също имам познати(цървуланковци) с телефони за по 1000+ лева, но на кучето купуват храна Любимец, щото хубавата била скъпа.

Публикувано: 20 August 2012 - 08:36 PM

Публикувано: 20 August 2012 - 09:57 PM
Публикувано: 20 August 2012 - 10:02 PM
А за да отделиш парите за куче само за да го закупиш определено трябва да имаш други пари настрана за храна,лекарства,аксесоари и др.А и все пак имаш малка порода куче,която с 1кг храна каРА поне 10 дни сигурно.Не,че ти правя сметка де да не ме разбереш погрешно.
ПС:
Е сега пестиш и не си купуваш дрешки ама после може да наваксаш:
rosko1996, в 12 July 2012 - 05:34 PM, написа:
Публикувано: 20 August 2012 - 10:18 PM
Аз не съм виждала магазини където продават кучета тука.. е, не съм от Мадрид. Нямам представа за колко продават кученцата от борси и съществуват ли въобще.
Относно 500те евра, ставаше въпрос за Испанско водно куче, жената която развъжда тази порода се занимава с това от повече от 10 години и успешно си продава кученцата извън Испания.
Публикувано: 20 August 2012 - 10:30 PM
jujkavn, в 20 August 2012 - 08:18 PM, написа:
над 8о% от потребителите тук са съвсем обикновени средностатистически хора.Тъпо е да изкарваш едва ли не хората,че са някакви снобари затова,че са си пестили от залъка за да си купят здраво куче от развъдник.Нищо лично ,но звучи обидно и грубо.

Публикувано: 20 August 2012 - 10:39 PM

Работи и ти за 400 лева и пести от залъка