Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#761 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 20 August 2012 - 03:02 PM

Другият абсурд е, че има хора, които си купуват неродословни на цена на родословни. Ето това пък вече съвсем не го разбирам, ноооооооо докато има балъци ще има и тарикати. Не бих имал толкова против, ако търговията не беше с невинни животи. Това ме дразни, не нещо друго.
User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#762 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2012 - 03:37 PM

Показване на мнениетоjujkavn, в 20 August 2012 - 12:01 PM, написа:

За мен 1500 лв. не са цена за куче. Това е една прилична сума за една хубава яхтичка :dry:

400-700лв бих дала за куче, но 1500 лв не .. къде отлетяхте хора :ud_009:
ти като му сложиш всичките ваксини и му купиш висок клас гранули + всичките нужди ( шампоанче, креватче, играчки, кокали, и други необходими козметики и аксесоари ) .. и вече си дал един куп пари.

Странно е ,че живееш в Испания и 750евро смяташ ,че са много за куче,но е добра цена за яхтичка.... :ud_009:
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#763 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2012 - 04:35 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 20 August 2012 - 02:37 PM, написа:

За мен 1500 лв. не са цена за куче. Това е една прилична сума за една хубава яхтичка :dry:

ти като му сложиш всичките ваксини и му купиш висок клас гранули + всичките нужди ( шампоанче, креватче, играчки, кокали, и други необходими козметики и аксесоари ) .. и вече си дал един куп пари.

Странно е ,че живееш в Испания и 750евро смяташ ,че са много за куче,но е добра цена за яхтичка.... :ud_009:

Живея в Испания, но съм българка и знам какъв е стандарта в България.. относно сравнението с яхтичката, честно казано нямам си и на идея колко струват, но 1500лв. са си много пари. Особено ако не си човек с "връзки" и уредено бъдеще :md_064: Не ми казвайте, че не знаете за какво става въпрос..

п.с. Тук едно породисто куче от известен развъдник струва 500 евро. За стандарта в Испания това е една много хубава цена!

#764 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2012 - 04:49 PM

Показване на мнениетоmlad6ito, в 20 August 2012 - 12:25 PM, написа:

Показване на мнениетоjujkavn, в 20 August 2012 - 01:14 PM, написа:

За буржоазията със сигурност :dry:

Споко и аз съм социалист. Но съм модерен човек, а труда на хората заслужава да бъде оценяван правдоподобно. Нали ви дадох пример с оня развъдчик, човека беше готов да ми направи 300 лв отстъпка, никъде няма такова нещо. Не всички развъдници въртят просто бизнес, те пазят определена порода и я развиват, селекции, консумативи печалбата им в България смея да твърдя е нищожна. Пит Бул от Америка да си го купиш от развъдник и да го внесеш е около 5 хил. това само за пример.

Аз уважавам факта, че хора обичат и се грижат за дадена порода. Но замислете се, че подобни цени не могат да накарат простите, добронамерени хора да си купят породисто и здраво кученце. Мама ще види плюшената малка топка на прозореца на магазина и ще купи малкото създание за синчето, което има рожден ден.. примерно.

Как си обяснявате хилядите бездомни животни по улиците... дали голям процент от тях са били купени от въпросните магазини и след време изхвърлени, защото нещо не е било както трябва, а стопаните им не са били толкова загрижени? :dh_188:

Колелото се върти и промяна няма да има ако въпросните развъдчици движат "бизнеса" по същият начин..

Чисто и просто споделям мнението си :mg_062:

мисля, че почнахме със спама и предлагам да спрем до тук.. дискусии можем да правим много и в подходяща за това тема.

#765 Потребителят е офлайн   rosko1996 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2012 - 04:52 PM

Не се изразих правилно имах впредвид че тези породистите ,са по-подлежащи да се разболеят ,защото са прекалено пазени и хранени само с гранули ,а не че ще го продадат болно,аз моя не го взех от борса ,а от 1 човек ,на който и 2-те кучта (м+ж) ги гледа и затова ,аз ги виждам по обявите и виждам как изглеждат и кои са в добро състояния иги разбирам ,но има хора които не знаят и гледат само цената ,и не само това лъжат ги и те като не знаят вярват ,сега ще ви дам пример на едно съседско кученце ,което на скоро взеха уж за мини пинчер и ги излъгали че ще стане 2 килограма ,този мъник ще стане поне 4/5 :ab_041:
http://a4.sphotos.ak...339304254_n.jpg
http://a3.sphotos.ak...133462425_n.jpg
User's Signature

Качена снимка

#766 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2012 - 05:01 PM

И мнението ти е правилно jujkavn , защото нека си признаем , колко от вас форумци дадохте 2 000 / 3 000 лева за куче , качествена храна , медицински грижи и куп други необходими неща необходими за да влезе кученцето във вашия дом . :md_064: Повечето от вас пропагандират за кучета от развъдници , а са си взели от магазин / фурия .... :dry: / Лично аз не мисля да бъда част от тези крайни мнения , а мисля да се замислят развъдчиците , дали цената за пет клас е оправдана .Не визирам никого , но говоря от собствен опит . Тези кученца , домашни любимци не трябва да се включват в развъдна програма , имат отклонения от зададения стандарт и е желателно да бъдат кастрирани .Кое тогава определя твърде високата цена , имайки предвид стандарта на живот в България ? :dry:

#767 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2012 - 05:04 PM

?

#768 Потребителят е офлайн   rosko1996 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2012 - 05:05 PM

А какво ви е мнението за кучето излъгали си ацки много , нали ?
User's Signature

Качена снимка

#769 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 20 August 2012 - 07:52 PM

Показване на мнениетоsosy, в 20 August 2012 - 05:01 PM, написа:

И мнението ти е правилно jujkavn , защото нека си признаем , колко от вас форумци дадохте 2 000 / 3 000 лева за куче , качествена храна , медицински грижи и куп други необходими неща необходими за да влезе кученцето във вашия дом . :md_064: Повечето от вас пропагандират за кучета от развъдници , а са си взели от магазин / фурия .... :dry: / Лично аз не мисля да бъда част от тези крайни мнения , а мисля да се замислят развъдчиците , дали цената за пет клас е оправдана .Не визирам никого , но говоря от собствен опит . Тези кученца , домашни любимци не трябва да се включват в развъдна програма , имат отклонения от зададения стандарт и е желателно да бъдат кастрирани .Кое тогава определя твърде високата цена , имайки предвид стандарта на живот в България ? :dry:

Виж ся едно куче като си го вземеш не е като носните кърпи след 2 дена да свършат и да купиш нови нали? Ако дадеш 2хил. при среден живот да кажем 10 год. след като толкова се хващате за цената айде сметни на година с теб този другар колко струва - АБСОЛЮТНО НИЩО, струва ти само това да го храниш, да му купуваш разни неща (консумативи) и храна. Дори и 5 хил. да дадеш и да си внесеш кучето то пак живот и здраве ще е до теб 10 години. Тъй че не са много пари. Стандарта в България е мизерен, ама по тая логика ние нищо не трябва да имаме щото не можем да си позволим повечето неща които притежаваме. На 18г. си купих първото куче, продадох сума ти неща но намерих начин да си го взема.
User's Signature

Качена снимка

#770 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2012 - 07:59 PM

Не са много, като ги разхвърлиш за 10-15 години. То на тия дето мрънкат за цените им се свиди хубава храна да купят, щото чувала бил 80-100 лева, иначе са с плазми, таблети и смартфона задължително е изваден на масичката в кафето. :ab_041: На мен пък ми е писнало от подобни мрънкала. На такъв и за 100 лева да му го дадеш кучето, то тоя индивид ще го храни с трици и педигри, щото хубават храна пак ще му се види много скъпа. Улиците и приютите гъмжат от кучета, ама все се търси евтинка реплика.. :ab_041:

Като влезе човек в някой магазин за техника има опашка и се надпреварват да купуват на изплащане(това е кредит) а за куче им се виждат много. ми който е цървуланин и няма пари няма смисъл да мъчи животното..

#771 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2012 - 08:01 PM

Това ми напомня за волния каубой от красна поляна - Яни. Човека от любов към конете си е продал апартамента и си е купил кон лишаваше се от залъка си за него и за кучето си и същевременно гледаше болната си майка. А един кон струва адски много пари.

Та казвате колко от нас давали пари както трябва за кучето. Моето първо куче на 18г. както казах си го взех не беше от развъдник но беше добър екземпляр и струваше 600лв. тогава това не бяха малко пари за мен, но си продадох компютъра и други работи и взех кучето. После вместо да си купувам кутии цигари купувах му хубава храна и тн. Всичко е до човека това че някой си е взел куче без родословие не значи че ще го храни с боклуци и няма да се грижи за него, както и обратното.
User's Signature

Качена снимка

#772 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2012 - 08:23 PM

Показване на мнениетоjujkavn, в 20 August 2012 - 03:35 PM, написа:

Показване на мнениетоdesi79, в 20 August 2012 - 02:37 PM, написа:

Живея в Испания, но съм българка и знам какъв е стандарта в България.. относно сравнението с яхтичката, честно казано нямам си и на идея колко струват, но 1500лв. са си много пари. Особено ако не си човек с "връзки" и уредено бъдеще :md_064: Не ми казвайте, че не знаете за какво става въпрос..

п.с. Тук едно породисто куче от известен развъдник струва 500 евро. За стандарта в Испания това е една много хубава цена!

Аз също живея в Испания и не съм съгласна ,че едно куче тук от развъдник и то известен струва 500 евро.Коя порода визираш и кой известен развъдник ?
Цените на по-голяма част от породите започват от 1000 евро на горе.Изключвам някои от испанските породи ,но съм сигурна,че за БОК в Бг също не искат 1000/2000 лв. Алано еспаньол например също започват от 1000 евро на горе.
За стандарта в Бг- нима Роял Канин продават по-евтино в Бг защото хората са по-бедни? Или цената на I-pod ,I -pad,I-phone e различна за българският пазар?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#773 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 20 August 2012 - 08:26 PM

Фурия пропагандира да не се взимат кучета от ''едни'' хора и зооборси именно,защото преди 10 г са си взели куче от зоомагазин,което е с един куп болести и само тя си знае какво и струва това.Казва го именно за да предпази бъдещите пишещи опарени от зооборси.Това,че някой си гледа мъжко и женско заедно и можете да ги ивдите нищо не означава щом кучетата нямат изследвания и снимки и др.Всеки си поема риска.Гледам 4 неродословни кучета и си знам колко пари сме похарчили по доктори с 3 от тях,колкото да си купя 2 кучета от развъдник,но това е избор ,който човек прави доброволно какво куче да отглежда.Тук само предупреждаваме какви са вероятностите да ви се падне болно куче.Това,че кучето е от развъдник намалява риска кучето да е болно,но гаранция 100% няма.Но шансът да си вземете куче от борса и да е болно е в пъти по-голям.
Не мисля,че цената е неоправдана,развъдчикът има доста разходи(някъде по назада беше обяснено доста подробно и с цифри).Проблема на българина не е че има нисък стандарт.Познавам много хора,които пестиха дълго време да си купят кола,телевизор и последно телефон за 1200лв,а си взеха куче за 150.Не защото не могат да отделят сумата след определен период на спесяване,а заради манталитет как ще дам за едно куче 1500примерно.
Хубав ден :smile:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#774 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2012 - 08:35 PM

Цитат

Или цената на I-pod ,I -pad,I-phone e различна за българският пазар?

По-скъпи са тук, но взимат на заем и купуват. :ab_041:

Както каза и ShiBumi_GirL събират, теглят заеми за телевизори и телефони а за животно им се вижда прекалено. Аз също имам познати(цървуланковци) с телефони за по 1000+ лева, но на кучето купуват храна Любимец, щото хубавата била скъпа. :ab_041: Кво се оправдават все с тоя стандарт не знам. За почивки и телефони има а 1000 лева за 10 години няма. То кредит да изтегли ще връща по 20 лева на месец.. :ab_041: Такива изобщо не са за съжаление и не заслужават да имат живо същество.

#775 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2012 - 08:36 PM

500 евро пак от зооборси. Наскоро един пичага ни показваше "еталон за питбул" точно от испанска зооборса за по 500 евра. Българина е икономически неграмотен купувате си скъпи телефони на изплащане които ви излизат през гъза, пушите цигари за по 5лв на ден, децата ви ядат баници, какво остава да дадете малко повече пари за едно животно което ще е с вас поне 10 год. !!! Съжалявам просто се афектирам, аз когато бях малък пикльо съм могъл а тук някакви хора на години вече ми обясняват разни работи.Говорите за консумативи а правите ли сметка че и развъдчика има такива разходи и то не малки! 1000 лв. са нищо за 10 години това се пада по колко по 10 лв. на година ли нещо такова. Друг е въпроса че един стопанин ако не е съвестен и за 100 лв да го е купил после пак ще му купува от гадните гранули и ще го гледа в условия от типа "на синджир на двора".
User's Signature

Качена снимка

#776 Потребителят е офлайн   rosko1996 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2012 - 09:57 PM

Аз съм на 16 и нямам възможността да си взема куче от развъдник ,затова взех моя сладур ,който не бих заменила с никой тъй като го предпочитам от 50% от породите .Но за сметка ,че не е от развъдник и не струва много пари ,аз му усигорявам всичко ,храната му е роял канин той не яде друга ,купих му легло което е по-голямо 3 пъти от него ,има безброй играчки,каишки и внимание, мисля че едно от най - гледаните кучета всичкото му взимам и постоянно съм с него ,другите хора ги разкарват по 3 пъти на ден ,а аз по 5 пъти ако не смятам да излизам като съм на вън той е 24 часа с мен ,на вън стои до 12 вечерта с мен и с приятелите ми ,мисля че ако бях събрала пари да купя куче от развъдник нямаше да мога да му осигуря всичко това,защото щях да съм останала без пари ,аз си давам спестяванията за него ,за да му взема глезотий (нови каишки ,лакомства,дрехи .....),вместо да си купя някоя нова дрешка и нещо за мен .
User's Signature

Качена снимка

#777 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2012 - 10:02 PM

хубаво,похвално....но можеше да осиновиш примерно,защото по този начин спонсорираш хората от ,които си го взела да продължават да плодят кучета.Един такъв безкраен цикъл.Щеще да направиш добро като спасиш един живот.
А за да отделиш парите за куче само за да го закупиш определено трябва да имаш други пари настрана за храна,лекарства,аксесоари и др.А и все пак имаш малка порода куче,която с 1кг храна каРА поне 10 дни сигурно.Не,че ти правя сметка де да не ме разбереш погрешно.

ПС:

Е сега пестиш и не си купуваш дрешки ама после може да наваксаш:

Показване на мнениетоrosko1996, в 12 July 2012 - 05:34 PM, написа:

.Намерих му женско куче(то сега е на 6 месеца) с което искаме след 2,3 години да имаме кученца ,но като порасне дали ще стане нещо като види разгонено куче

User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#778 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2012 - 10:18 PM

Не знам какъв му е проблема на българина, но аз лично съм си делила половината заплата, за да ми се храни кучето с Hills, за да е здраво и щастливо. Какво да разделям за 10 кучешки години, аз колко от тях трябва да работя, за да си позволя куче .. не всеки работи за 700+ лв. заплата, явно тука все сте от богаташките квартали.. sigh

Аз не съм виждала магазини където продават кучета тука.. е, не съм от Мадрид. Нямам представа за колко продават кученцата от борси и съществуват ли въобще.

Относно 500те евра, ставаше въпрос за Испанско водно куче, жената която развъжда тази порода се занимава с това от повече от 10 години и успешно си продава кученцата извън Испания.

#779 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2012 - 10:30 PM

Показване на мнениетоjujkavn, в 20 August 2012 - 08:18 PM, написа:

явно тука все сте от богаташките квартали.. sigh

над 8о% от потребителите тук са съвсем обикновени средностатистически хора.Тъпо е да изкарваш едва ли не хората,че са някакви снобари затова,че са си пестили от залъка за да си купят здраво куче от развъдник.Нищо лично ,но звучи обидно и грубо. :smile:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#780 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2012 - 10:39 PM

Не съм искала да прозвуча по този начин, ама голямо пестене на залъци е паднало :db_046:
Работи и ти за 400 лева и пести от залъка :md_064:

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

4 потребители четат тази тема