Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#781 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 20 August 2012 - 10:50 PM

Показване на мнениетоjujkavn, в 20 August 2012 - 08:39 PM, написа:

Работи и ти за 400 лева и пести от залъка :md_064:

работех и за по-малко ( за малко повече от половин година можех да си позволя куче от развъдник,специално за моята порода говоря, дори се свързах със развъдчика,огледах кучетата,човека видя,че сме сериозни и дори ни намали доста от цената,но до покупка не се стигна по стечение на обстоятелствата и причината не беше финанси.Знам какво ми е коствало тогава(и аз съм била тийнейджър :md_064: ) на пръв поглед елементарни неща-дискотеки,кафета,цигари,алкохол,дрешки,та дори и разходи за храна и да беше си бая пестене не виждам кое му е смешното впрочем :ab_041:
Сега не бих си купила куче от развъдник не защото не мога да си го позволя,а защото има хиляди кучета по приютите и въпреки,че обичам всякакви с порода и без,следващо куче ако имам пак ще е от приют па макар и приличащо на някоя порода-специално НОК и рот са ми на душата.
Нищо лично просто изразявам мнение,че наистина със премерени разходи можеш да си го позволиш,както можеш да си го позволиш да си купиш примерно телефон за 1000 или телевизор на изплащане.Някои развъдници приемат тип разсрочено разплащане с договор ,така,че....всеки си избира.Куче от развъдник или приют,улица или зооборса всички ще ви обичат еднакво нека не се делим и да се сочим с пръст :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#782 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2012 - 11:00 PM

Показване на мнениетоjujkavn, в 20 August 2012 - 09:18 PM, написа:

Не знам какъв му е проблема на българина, но аз лично съм си делила половината заплата, за да ми се храни кучето с Hills, за да е здраво и щастливо. Какво да разделям за 10 кучешки години, аз колко от тях трябва да работя, за да си позволя куче .. не всеки работи за 700+ лв. заплата, явно тука все сте от богаташките квартали.. sigh

Аз не съм виждала магазини където продават кучета тука.. е, не съм от Мадрид. Нямам представа за колко продават кученцата от борси и съществуват ли въобще.

Относно 500те евра, ставаше въпрос за Испанско водно куче, жената която развъжда тази порода се занимава с това от повече от 10 години и успешно си продава кученцата извън Испания.

В Испания се продават кучета в зоомагазините и не само в Мадрид.Продават се и по сайтовете.Хората въдят както и в Бг.Изоставят,приютите са пълни....
Предположих,че става въпрос за Испанско водно куче :) То е като БОК в България. Имах в предвид ,че нито ще намерите Дого Аржентино,нито
Чихуахуа,нито Кане Корсо за 500евро пък макар и от неизвестен развъдник.От друга страна в Испания не е задължително да имаш отлични оценки от изложби за да бъде допуснато кучето до разплод.Можеш и да не го заведеш никога.Което ще рече ,че допълнителните разходи по посещаване на изложби са избор на развъдчика.
Ако човек реши по 50 лв да слага в една книга за след две години ще може да си купи куче за 1200 лв.
За справка-в зоомагазин едно чихи струва 800 евро,по Коледа и 1000 евро.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#783 Потребителят е офлайн   rosko1996 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2012 - 11:17 PM

ShiBumi_GirL
Аз мислих много за това и се отказах няма да му търся женска .
User's Signature

Качена снимка

#784 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2012 - 11:20 PM

:rc_036: :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#785 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2012 - 06:52 AM

Показване на мнениетоrosko1996, в 20 August 2012 - 11:17 PM, написа:

ShiBumi_GirL
Аз мислих много за това и се отказах няма да му търся женска .

:ba_025:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#786 Потребителят е офлайн   sim0nka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2012 - 07:42 AM

Аз не съм от "богаташки квартал" , дълго събирах за куче от развъдник. Когато събрах парите, ми се развали лаптопа и ми блъснаха колата...
В момента лаптопа си ми седи счупен, а колата в един гараж в очакване да влезе в сервиз (някога) , НО ! имам най-прекрасното здраво куче на света...
Въпрос на приоритети Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#787 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2012 - 08:29 AM

е направо ме разби :wb_052:

Е, явно прибързано се изказвам.. просто ми звучи невероятно да събираш пари много време, за да си купиш куче.
Евала на хора като sim0nka <3

#788 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2012 - 08:31 AM

Показване на мнениетоsim0nka, в 21 August 2012 - 05:42 AM, написа:

Въпрос на приоритети

именно :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#789 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:изобразително изкуство, чехословашки вълчак, БШОК

Публикувано: 21 August 2012 - 09:09 AM

Голям цикъл е тая тема! Само да се появи някой с конкретно питане и се почва малоумния спор- евтино, скъпо куче. Ама тия от анималбг въобще не искат малко пари. Платих април месец 800 лв за БШОК, като се добавят и набутаните консумативи по пощата- храна, витамини, обезпаразитяващи, транспортни разходи- станаха към 950. Въобще не виждам къде му е евтиното. Кучето умря след две седмици мъки с парвовирозата и парите скочиха доста над 1000. За сравнение само от чешки развъдник, проверен, искат 900 евра, от сръбски- 600, от друг в този район 800. Каква е огромната разлика- под хиляда лева. Качествено такова куче в нашия район на Европа можеш да намериш за около 1500 + - Какво му е толкова по- скъпото! Работя с разни материали- абсолютно доказано е за мен, че цената отговаря на качеството. Така че ако някой иска породисто куче добре е да не се стиска, а ако иска просто куче- пълно е с великолепни кучета, които ще ти бъдат вярни до гроб.
Много пъти съм казвал, че глупостта ми беше огромна тогава, а на всичкото отгоре не я платих и евтино. 800 лв не са толкова малко пари- да не мислите, че получих нещо повече от скапан син паспорт!?! За родословие ми поискаха още 150 лв, а всички печати за ваксини, обезпаразитяване, акквото трябваше да има се оказаха абсолютна лъжа. Кученцето изповръща огромни глисти в колата- добре, че децата не бяха там да видят тая картинка.
Знам какво значи добре гледано куче- имам дворно, което за три години и половина не се е разболяло нито веднъж. Единствената разлика с другото е, че не бях информиран какво се случва в момента в света на "породистите" кучета. Е, сега вече знам и знам, че сигурността и качеството струват едни пари, които са само малко повече от тези на борсите и частното развъждане. Спрете да дъвчете един и същи спор и да помагаме на хората, а не да ги объркваме. Породисто куче струва пари, просто куче е напълно безплатно, до момента на прибирането му. Това е истината!

#790 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 21 August 2012 - 09:16 AM

Показване на мнениетоjujkavn, в 20 August 2012 - 02:35 PM, написа:

Показване на мнениетоdesi79, в 20 August 2012 - 02:37 PM, написа:

Показване на мнениетоjujkavn, в 20 August 2012 - 12:01 PM, написа:

За мен 1500 лв. не са цена за куче. Това е една прилична сума за една хубава яхтичка :dry:

400-700лв бих дала за куче, но 1500 лв не .. къде отлетяхте хора :ud_009:
ти като му сложиш всичките ваксини и му купиш висок клас гранули + всичките нужди ( шампоанче, креватче, играчки, кокали, и други необходими козметики и аксесоари ) .. и вече си дал един куп пари.

Странно е ,че живееш в Испания и 750евро смяташ ,че са много за куче,но е добра цена за яхтичка.... :ud_009:

Живея в Испания, но съм българка и знам какъв е стандарта в България.. относно сравнението с яхтичката, честно казано нямам си и на идея колко струват, но 1500лв. са си много пари. Особено ако не си човек с "връзки" и уредено бъдеще :md_064: Не ми казвайте, че не знаете за какво става въпрос..

п.с. Тук едно породисто куче от известен развъдник струва 500 евро. За стандарта в Испания това е една много хубава цена!

Хайде бе 500 евро :-)) разсмяхте ме, породата с която се занимавам в 4 от 5 -те доказани развъдника в Испания цена за пет клас е 800 евро а за развъден и шоу е от 1500 евро нагоре. А в един специално започват от 2000 е. въпрос на избор и преоритети за хората,които купуват. И точно на тези 5 развъдника ама хич не им липсват клиенти. Даже и аз имам две женски от един от тези пет развъдника.
В крайна сметка човек сам оценява труда си и то не е само кучката да ти роди и хоп ще продавам. Ами ако тази кучка си гледал от бебе,колко си вложил за храна,изложби,козметика, вет. обслужване,снимки за дисплазии и куп подобни неща,след това да не говорим,че ако искаш да заплодиш в чужбина таксата за заплождане е минимум 1000 евро,хайде сега добавете път ( 80% от хубавите кучета са на минимум 800км. на запад ) хотел и недай боже и за изкуствено заплождане ако не стане по естествен път.
Ха сега кажете ми тези бебета особено шоу клас за 300лв. ли трябва да се продават ? Аз не оценявам своя труд,грижи и време за своите кучета на толкова. А и смятам,че когато летвата е по висока до моите кучета ще дойдат само наистина сериозните и отговорни стопани.
п.с. то е ясно,че много от хубавите български бебета намират своя дом в чужбина,където са оценени по достойнство.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#791 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:изобразително изкуство, чехословашки вълчак, БШОК

Публикувано: 21 August 2012 - 09:27 AM

Да, точно така стоят нещата и са прости- ако искаш куче, просто едно куче, избери си- навсякъде е пълно и няма да ти струва стотинка. Ако искаш порода си плащаш за порода. В света на всички домашни животни е така. Коне, кучета, котки, крави, кокошки, овце... Породата струва скъпо.

#792 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2012 - 10:49 AM

Чисто и просто изказвах мнение, не базирано на личен опит и познания..
Сега може би ми просветна малко повече и се радвам, че хора се отзоваха и изказаха своето мнение, за да можем да достигнем до някакво съгласие.
Има логика в това, което казвате petro и сте си прав. :rc_036:

#793 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 21 August 2012 - 11:30 AM

Жувка стига с тези буржоа и богаташки квартали. В България няма средна класа и по твойта логика никой не би имал породисто куче. :flagbg:
User's Signature

Качена снимка

#794 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 21 August 2012 - 01:46 PM

Показване на мнениетоrosko1996, в 20 August 2012 - 11:42 AM, написа:

Прави сте за почти всичко ,но знаете ли ,защо хората взимат кучета от такива места ,защото нямат парите и възможността да си вземат породисто куче ,както е при мен ,аз взех моя не от борса ,а от 1 хора,и кучето ми е в отлично здраве няма никакви проблеми с здравето ,а повечето от развъдник които познавам се разболяват много повече ,а той не ,просто ако си купувате кученце отидете на място където може да видите родителите и всичко .И аз все още мечтая ,за куче от развъдник което струва 1,200/1,500 лв . и не мога да си позволя ,а моя струва 150лв .

До голяма степен го отдавам на крехката възраст, но пък човек, като не може да каже нещо умно, по-добре да си замълчи.
Не мисля, че ти е ясно какво е родословно куче. Може да си мислиш, че познаваш родословни кучета, но те да не са такива.
Да твърдиш, че родословните боледуват повече е просто глупаво - това НЕ Е ВЯРНО!

В крайна сметка, за колкото си имала пари, за толкова си си взела. Важното е да го обичаш. Не изпадай в тъпото състояние да се оправдаваш за това и да убеждаваш другите, че едва ли не, твоето е най-хубавото. Изключително ме дразни как някои потребители продължават да изливат тонове глупости, каквото и да става. После други замотани четат по диагонал и някакси в главата им остава само:
"Родословието е просто хартийка."
"Кучетата от легитимни развъдници нямат имунитет."
"Кучетата от борсите се разболяват по-малко."
"Нашите развъдчици печелят по 1000 лв на куче, а в чужбина са наполовина."
Всичко това, не стига, че е малоумно, ами и води до още повече проблеми за невинни душици. Осъзнайте се вече, мамка му!
User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#795 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 21 August 2012 - 07:12 PM

Показване на мнениетоrosko1996, в 20 August 2012 - 09:42 AM, написа:

Прави сте за почти всичко ,но знаете ли ,защо хората взимат кучета от такива места ,защото нямат парите и възможността да си вземат породисто куче ,както е при мен ,аз взех моя не от борса ,а от 1 хора,и кучето ми е в отлично здраве няма никакви проблеми с здравето ,а повечето от развъдник които познавам се разболяват много повече ,а той не ,просто ако си купувате кученце отидете на място където може да видите родителите и всичко .И аз все още мечтая ,за куче от развъдник което струва 1,200/1,500 лв . и не мога да си позволя ,а моя струва 150лв .

...и този 150 лева не си ги дал от своя джоб. Извинявай че ти държа подобен тон, но ако 1996 в ника ти означава годината на раждането - то си набор с моя син. Купуването е най-лесното нещо, а после? Ми ако се разболее, ми ако се наложи животоспасяваща операция, ми качествена храна - амуниции- дюшеци - шампоани - обезпаразитяващи - играчки - лекарства в продължение на близо поне 10 години?

И недей се зарича че всичко ти е наред на кутрето - само на 9 месеца е, чакай, като поотрасне може да е здраво, но по никакъв начин НЯМА да прилича на породата си. Всеки ден срещам какви ли не същества, на които за 150 лв от борсата или животинския са им пробутали на хората като Ротвайлер/пинчер/доберман/дакел/кокер.

Кучета, които не приличат на породата си. Ама са за сто и пиийсе лева, нали?

И още нещо: в днешното общество след толкова години наблюдения се убедих че далеч не всеки човек трябва да има куче. Но ВСЯКО куче има нужда от стопанин.
За това вашата позиция относно по-евтинко така не издържа никаква критика.
Който иска куче от определена порода - да събира пари и да проучава развъдчици в България и чужбина. Който иска куче за душата - навън и в приютите е пълно.

Не може хем тако хем вако: хем пари нямам, хем искам да е породисто.
Безплатно сиренце има само в капана за мишки.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#796 Потребителят е офлайн   rosko1996 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2012 - 09:45 PM

Аз ако съм искала породисто щях да си взема ,но за сега не исках исках просто куче което да прилича на някоя порода ,а не да е 1 към едно и да 96 съм и парите съм си ги пестила ,за да си взема куче така че ...

И да знам какво е породисто куче ,за разлика от много хора и не казвам ,че моето куче е най-хубавото ,просто съм виждала много кучета с родословие които са много кекави и се разболяват не от сериозни болести ,а например от нещо елемнтарно което не е нищо,но мисля просто че са доста пари 1000 лв ,за куче което прилича на всикчи други и се раличава само по външност ,че прилича на дадена порода и че може да ходи по изложби ,дразня се например че така делят кучетата ,все едно делят роми (безпородни),българи(породисти) и просто няма как точно да обясня ...
User's Signature

Качена снимка

#797 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 21 August 2012 - 09:56 PM

Показване на мнениетоrosko1996, в 21 August 2012 - 07:45 PM, написа:

Аз ако съм искала породисто щях да си взема ,но за сега не исках исках просто куче което да прилича на някоя порода ,а не да е 1 към едно и да 96 съм и парите съм си ги пестила ,за да си взема куче така че ...

Що не взе от приюта тогава?
Значи не ми лъжи, аз този цирк съм минала със синковеца ми още първи клас: той искаше кокер, ама ако може да е без пари.
И щял да пести и другите тям дрън-дрън-ярини.

Не купувайте кучетата от зоо-магазин, борси или от махленски скачки, казвам ви го за да ви предупредя. Защото за ваште сто и пиисе лева после ей ги на породоподобни натикани в Богров, натикани по клетките в животинския пазар или аквариуми на зоо-магазините.

Дете, повярвай ми, това, което ти току що преоткриваш, съм го изяла от опита ми с цялата си горчилка.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#798 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2012 - 10:06 PM

Възможно е да е спестило детето...дъщеря ми също спестява за нейното си хоби всяка година,а е на 14.Проблемът е ,че се дават пари за нещо ,което го има и в приюта-с чип,ваксини,обезпаразитени,че и кастрирани даже.И там има породоподобни,а ако са излишни тези 100/150 лв винаги могат да се дарят на самият приют.В интерес на истината в Испания да осиновиш куче струва 80/120 евро.А в България има всички възможни улеснения ,но не ..Хората държат да си дават парите ,а после да се вайкат колко много им е коствало да ги съберат,как развъдниците са кожодери и видиш ли трябва и те да смъкнат до 200/300лв ,защото заплатите са малки и хората бедни.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#799 Потребителят е офлайн   rosko1996 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2012 - 10:46 PM

Питате ме защо не взех от приют ,защото повечето кучета там не приличат на никоя друга порода ,не са малки ,а и повечето са едри породи , а не малки и защото не мога да намеря 2-ри като моя там затова.
Furia_S - не ми говори за твоя син ,те повечето са така искат куче гледат го няколко месеца и мерака им отива и мама да го гледа ,да ама аз не съм така ,за това куче аз спестявам ,за да му купя всичко,той ми е като брат бих дала всичко за него , а не да го дам на мама и тати след година ,две и те да го гледат.( и не знам на колко си години ,но погледни как пишеш ,аз съм на 16 и пиша 100 пъти по-грамотно от теб).
User's Signature

Качена снимка

#800 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2012 - 10:58 PM

Избора си и е твой и ти вече си го направила.Хората се опитват да ти дадат полезни съвети,а ти се държиш като ощипана мома.На всеки кучето си му е най-най няма смисъл да го изтъкваш във всеки пост :smile:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема