Борсите за кучета - защо не си струва
Публикувано: 27 August 2012 - 02:46 PM

Публикувано: 27 August 2012 - 02:46 PM
mil_, в 27 August 2012 - 02:43 PM, написа:
Да се пише колко гот било за кучетата по времето на соца и как нещо подобно трябвало да се върне е меко казано налудничаво.
Така беше. Случваше се да избиват кучетата на хората директно през оградата на двора ... истинска веселба си беше...

Публикувано: 27 August 2012 - 02:49 PM
Furia_S, в 27 August 2012 - 12:38 PM, написа:
p.s. Да, то остана и държавен контрол върху развъждането. Ловно-рибарския ли , като едно време?
Ми прекупвачите тогава сигурно квоти ще имате - тия на този, тия на онзи...
В тоя тема направо се изляха количества мозък.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 27 August 2012 - 03:06 PM
"Па кучета ги били избивали пред дворове" - ми крий си кучето в двора бре!
Зад нас една дама е изхвърлила едно ротвайлероподобно мелезче зимата навън, защото й подариха БОК. Моето куче, дори и да живея в къща с двор, що не се шляе нагоре надолу па макар и с нашийник? какви са тия стопани, дето в зимата (помните какво беше тази зима) в най големия студ го за.............баха кучето пред портата? Че го и прегазила нашта, щото дала била заден, понеже кучето се е топлило отзад под колата... Не успях да му помогна , това още ме изяжда, но около нас беше пълно. 2 месеца е изкарал, гонил колата на "стопанката" си и ае чао на кръстовището.
Тя спи спокойно сега. Но се питам, ако имаше глоба за нея и осъзнаване че някой ще го отстреля това куче, дали щеше да постъпи така?
Вседостъпност, липса на наказване.......абе, направо не ми се говори.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 27 August 2012 - 03:12 PM
Трябва да намерим златната среда, като започнем от забраната на борсите и животинските пазари (повярвай ми, аз тази миризма от репортажа си няма да забравя никога)... ужасно беше, особено онези в дървената клетка "каракачанки".

Публикувано: 27 August 2012 - 03:13 PM
Furia_S, в 27 August 2012 - 03:06 PM, написа:
Туйто. Колкото повече кучета отстреляни - толкоз повече кучкари осъзнати!
Трябва да поръчаме табели с новия лозунг.
Мали, тоя форум не е за четене вече.
Публикувано: 27 August 2012 - 03:21 PM
Аз залагам на състрадание. Ако човекът знае че кучето навън го чака смърт - той няма да е толкова безотговорен. Ще го пази. А сега как е? Ае шут в гъза, и все някой ще го вземе.
До нас имаше над три строежа, когато лично блъфирах (а аз наистина блъфирах, понеже не съм в състояние да убия куче) че идват хайките и аз съм ги извикала - ела да видиш как на родилата кучица и на цялото кутре са им намерили дом по селата. Осиновиха ги, видях ги с очите си.
Българина...абе човека въобще - състрадателен човек. Наистина.
П.С.
Имайте в предвид, ние не се караме помежду си, умуваме, така го приемете:-)

Публикувано: 27 August 2012 - 04:09 PM
Навремето, гениалните ръководители решили, че няма нужда от кучета. Те Бог бяха забранили, та какво остава за хайваните.
Та, да ти разкажа една прясна случка.
Преди няколко дни се разхождам с кучето си и един човек на видима възраст около 45 ме спира, и започва да ми разказва.
Как имал куче - самоед.
Внесъл го от бившия СССР.
Много си го обичал, гледал си го.
Ама един ден дошъл кварталния.
Влязъл в двора.
Застрелял кучето.
Пък взе, че се разплака. И на мен ми стана едно такова криво... Не знаех какво да му кажа. Той погали малко моето куче, извини ми се, пък си тръгнахме.
Та, така е било...

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!
Публикувано: 27 August 2012 - 04:27 PM
Аз не твърдя че трябва да ти влиза кварталния да ти гръмне кучето за да отчете бройката. Но и това малоумие от зоо-борсите и махленските скачки трябва да спре по някакъв РАЗУМЕН начин. И този разумен начин би могъл да бъде само под егидата на държавата. Оставете развъждането единствено и само в ръцето на развъдчиците. Всички останали у лево.
Във фармацията как е? Произвеждат позволени лекарства с лиценз. Всичко останало е шмекерия. Оставете развъдчиците да работят, на останалите стоп кранчето.
Нещо такова, разбираш ли?

Публикувано: 27 August 2012 - 04:36 PM
Епа да. Ти цветя и рози ли очакваш в този бал на дебютанти? И ти не ми го написа на ЛС)))) Шубееееееее)))
П.С. ей ся ще доде зъл модератор и ще ми натупа съобщенията с червено)))))))))) Нищо не правя - само се хилотя, когато хората ми се вързват:-))))
Добре. Шегата на страна.
Сега и в това време надали ще има това отстрелване в двора на кучетата (зоо-талибаните ще се разпискат и няма да има тая гадост, нали?)
Предлагам:
- спазването на ВЕЧЕ съществуващи закони.(упражняване на изпълнителната власт, която и тя не е на ясно, милата)
- оставяне на развъждането само и единствено в ръцете на развъдчиците (хлъзгава тема, но нека остане)
- категорична забрана на междусъседско скачване чрез общ регистр (бре хора, човек като гледа прасе все като продава малки трябва да отиде някъде, защо с кучетата не е така?)
Знам че само си мечтая и много имам какво да кажа, но мъъъъъъъъкаааааааааааааа........

Публикувано: 27 August 2012 - 05:49 PM
Те за последните 24 години само рушат.
Тяхната функция не е да ръководят кинологията, а да спрат случайното развъждане. Имам предвид, че щом има проблем с бездомните кучета, а продължават да се изхвърлят на улицата - трябва да се пресече тази практика.
Да, ама нашите дават 50 000 за популярилизаране във Фейсбук, а не могат да дадат 50 000 за софтуер за единен регистър на чиповете. Сякаш е супер трудно, ебаси. Някаква си малоумна база данни - вкарваш номер, излизат данни. Аз мога да го напиша на Паскал дори. След това, които зооклиники искат да работят с нея(разбирай да си закупят компютър и да поддържат интернет), да им се даде по един огромен стикер и това е.
Да, ама не... Всичко това се бави, защото има папане.
Тоест, от държавата - нищо не очаквай!
Развъдчиците... хммм в България да си развъдчик означава:
-да имаш женско родословно куче
-да се запознаеш с правилните хора
-да си регистрираш име в FCI
-да отделиш 7 дни и 500 лв за нужните титли
-да си харесаш мъжко куче(цената варира според амбициите ти)
-готово.
Но пък всеки човек трябва да си преценя от кой взима. В крайна сметка, както развъдчика преценя мен, така преценям и аз него.

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!
Публикувано: 27 August 2012 - 06:56 PM
KaiZen, в 27 August 2012 - 03:49 PM, написа:
Да, ама нашите дават 50 000 за популярилизаране във Фейсбук, а не могат да дадат 50 000 за софтуер за единен регистър на чиповете. Сякаш е супер трудно, ебаси. Някаква си малоумна база данни - вкарваш номер, излизат данни. Аз мога да го напиша на Паскал дори.
Бе какви 50 000 за софтгуер ? МЗХ-то профука 9 000 000 целеви за това и НИЩО. НИЩО.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !