Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#861 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 27 August 2012 - 07:05 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 27 August 2012 - 11:42 AM, написа:

Furia_S , тя донякъде е права. Като се загледа човек по снимки и др. инфо, то излиза, че повечето имат я Чау, Пинчер, НОК, Ротвайлер, Питбул и др.. :ab_041: Или пък държат да осиновят точно такова подобие. Никой не ще "цецко от пътя", нал тъй :ab_041: И като влезне някой и попита за кучето си и същите тези скочат и започнат да му говорят как неговото не струва и как трябва да даде 2-3хил евра или да вземе от приюта.. е леко несериозно. :ab_041:

Затова не им се вярва на хората, ама няма какво да се направи по въпроса. Всеки сам избира по кой път да поеме.

И понеже се чувствам пряко ''засегната'' предпочитам да осиновя породоподобно отколкото да дам пари за него от борса или развъдник.Защо?-защото харесвам дадена порода,но не искам да пълня джобовете на някой,а искам да му дам дом,но харесвам определена външност.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#862 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 08:03 PM

Лошо няма. Ти харесваш външност и повечето хора харесват, но не искат 7-8 годишно куче, а искат бебе. Ами ако в приюта няма тяхната външност?! И след като няма малък кокер или пудел в приюта ще си купят за 100 лева, що да дават 2000? Те също искат външност, нали? Ти защо си купи ротвайлер за 200 лева(това го давам като пример, не се засягай).

И след като влязат тук, прегледат насам-натам и посмеят да попитат на главата им се изсипват 20 човека с подобия(купени повечето) и обясняват на хората как е добре да се изръсят с една торба пари. Очакват отсреща да бъдат разбрани, но е невъзможно, при положение, че техните кучета са за 70 лева от магазина. Възможно е хората да разберат, но както казва Sosy(извинявам се ако бъркам ника) трябва да се обяснява човешки, не с агресия, нападки и отрицание, както правят повечето. В повечето теми излиза че всичко що е неродословно мре. Ми не е така. Ама здравето, ама все е болно, ама хиляди за лечение отиват.. Също не е вярно и мога дам доста примери. И че в развъдниците всичко пращи от здраве и има гаранции също не е вярно. :ab_041:

Е, наскоро имаше един активист(защитник на родословията) който така яростно нападаше един потребител, че не чел, че тъп, че какво ли не, а се оказа, че същия този "осведомен" преди няколко месеца е взел куче от същата борса. И то взело, че умряло. :ud_009: Кой ще му повярва на такъв и кое му дава право да съди другите за грешките?

Това го пиша не за да не се купуват родословни кучета(пояснявам за Фурия) :ab_041: Това виждат децата и тези дето не са наясно, а докато схванат вече са с бан.

#863 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 27 August 2012 - 08:31 PM

Пич, бе кво значи цвилене "искат бебе"? Ае вънка да си гушкат поредно бълхарче - там, на улиците, е пълно.
Живяла съм в тази система, когато са отстрелвали безжалостно всичко дето шава. Когато породисти кучета бяха малко, когато породистите с медалите от изложбите ги посрещаха с почит и възхита.
Който е искал породисто - заставаше на опашката в клуба. Другите ги взимахме (като мен) от улицата помиярчета. И не се срамувахме от тях, макар че мечтаехме за свое собствено породисто куче.
И не сме кудкудякали че искаме бебе.
Вие пък поколение КЛИК искате тук и сега с щракане на мишката. Ми не става точно така, ша ма прощаваш, дребен.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#864 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 08:41 PM

Ми как кво. Кво значи харесвам външност? Ти що харесваш външност, а аз да не харесвам и да си взема бълхарче от приют? Едно време няма да се върне, тъй че да говорим за днес и утре, не за бай тошо.

Тоя речник ги бърка. Не знам дали разбираш. Не може ти да си пазарила от магазина и с такъв тон да им обясняваш на тях колко са тъпи и невежи, и как кучето им не е куче..

#865 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 27 August 2012 - 09:05 PM

Именно там опираме - картинката.
И именно резултатите на човешката мотивация "искам да си взема картинката" наблюдаваме навън. Наритани картинки, натирени, защото не са оправдали очакванията на средностатистическия потребител.
Няма да забравя думите на един треньор на конете:
- Млади човече, вие не обичате коня, а себе си върху коня, препоръчвам ви да яхнете мотор.

Същото е и с кучетата. Ако не обичаш кучето, а себе си в картинката как изглеждаш до кучето си - по-добре си вземи тамагочи.
Простичко е.
User's Signature

#866 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 09:12 PM

Няма кой да даде пример тук. Всеки си е взел "картинка", никой не ще бълхарчета. :ab_041: И някак си не върви собственици на реплики да се нахвърлят на останалите, щото и те искат реплика, не бълха. :ab_041: може би ако се обяснява малко по-спокойно един от сто ще разбере за какво иде реч.

Ти, аз и десетки други нямаме тамагочита, нали?

#867 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 27 August 2012 - 09:34 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 27 August 2012 - 06:03 PM, написа:

Ти защо си купи ротвайлер за 200 лева(това го давам като пример, не се засягай).

Отговарям ти веднага без да се засягам.Защото тогава не се бяхме информирали.Сега съжалявам,но не за кучето,а за подкрепата на този бизнес.Не мога да разбера защо продължавате да ''сочите'' с пръст ти що си взе от там(не визирам теб) пък са ревеш на другите не взимай.
Смятам,че го обясних няколко поста назад защо не трябва да се взима от там и защо препоръчвам да не се взима,макар аз да съм го направила.А между ''бълхарниците'' и моите породоподобни разлика няма пак си бяха бълхарчета и на нищо приличащи мелези.Не ме е било срам да си разхождам помярчетата(как не върви тая дума за куче :ab_041: )През вкъщи са минали 10тина ''Цецковци''
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#868 Потребителят е офлайн   asito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 09:35 PM

Основната причина да се вземат кучета от зооборси ,освен уж по-ниската цена, е и незнанието на хората,относно много вероятните бъдещи здравословни проблеми на любимците им.Аз скоро си взех куче.Прочетох всичко за породата,в много сайтове и т.н.И в тоя форум влязох,но на първо четене не видях точна,ясна и сбита информация защо да не си купуваме куче от зоомагазин.Та мисълта ми е,не може ли да се направи прозорец,който се появява при посещение на сайта,в който да има точна,ясна информация,придружена със снимки.Така всеки прочел,ще се замисли дали да рискува с кученце от такова място или пък от междусъседска любов.Мисля,че докато няма нужните закони,единствено информираността на хората може да ги възпре от подобна покупка.Хората колкото и да не им се дават много пари за куче,ще предпочетат да спестят още някой лев,но да са сигурни,че вероятността да е здраво е повече от тая да е болно.

#869 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 09:36 PM

Че колко сме тези без тамагочита? Атакувана съм с много въпроси всеки ден:
- Тва куче марково ли е?
Марково куче, боже господи.
User's Signature

#870 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 August 2012 - 11:05 PM

Не смятам, че вероятността куче, закупено от междусъседско размножаване, задължително ще е по-болнаво от такова, закупено от развъдчик.
Има примери във форума как са закупувани кучета от недобросъвестни развъдчици и кучетата са били с проблеми.

Ако нямаше проблем с бездомни кучета, за мен нямаше да е от особено значение дали кучето ще е с родословие, а щеше да е важно да видя в какви условия е отгледано кучилото и какво е здравословното му състояние и външност към момента.

В настоящите условия в България обаче всеки, който търси определена порода за куче компаньон, не търси само приятел, а търси екстериор - куче, с което да се показва по улиците (независимо дали има родословие кучето или не)- изключвам онези, които търсят работни качества в кучето. Давам само един конкретен пример - пътувахме до съседен град с едно от нашите подопечни кучета, единственото ни породисто или породоподобно куче, за мен няма никакво значение - ягдтериер. Момичето, около 16 годишно, искаше да си има куче и предпочиташе да спаси такова, вмесо да си закупи. Родителите му обаче държали да е породисто с аргумента "Не може да се разхождаш по улиците с помияр". Така или иначе семейството не беше одобрено. Имали са преди пинчер, който се озовал на село само защото пускал много косми по мебелите.

Цялата ситуация с кучетата, озовали се навън без дом, е един порочен кръг без изход от него. Защото живеем в консуматорско общество, превърнали сме се в консуматори, подтиквани да мислим предимно за това какво да купим, какво да получим, да го изконсумираме за един кратък срок, след което да го захвърлим на бунището. Да си купим нов мобилен апарат, защото е зареден със снимки на Лейди Гага, или защото има еди каква си функция, която реално никак не ти е необходима. Да си купим нов компютър, защото новите софтуерни програми вече изискват повече памет и старите компютри не успяват да функционират с новите приложения, да отидем с лифта до Рилските езера само за да слезем там и да нагъваме кебапчета и да си изхвърляме боклуците където ни падне. От нас се иска само да консумираме - да платим за лифта, да нагъваме от изкушенията, които са навсякъде край нас, за да се въртят парите от мен към теб, от теб към друг, от друг към мен и т.н.

Кой го е грижа за това, че езерата се превръщат в блата, че дървета се изсичат, че кучета, непожелани от никого, се изхвърлят? Ами аз не съм виновен - аз лично не съм изхвърлил куче навън, аз лично не съм отсякъл дърво, аз лично не си хвърлям боклука където ми падне. Да, но защото си поискал да купиш куче, някой се е полакомил за твоите пари и ти е продал едно от кученцата си. А какво е станало с онези, които никой не е пожелал да купи? Какво ще се случи с кучето, с което си се сдобил, независимо по какъв начин, ако не го кастрираш и някой ден му се родят кученца? Ще им намериш стопани, а те какво ще правят с тях - не е нито твоя грижа, нито твоя отговорност.

Докато мислим по начина - какво искам АЗ, какво ми харесва на МЕН - ще си се въртим в тоя порочен кръг. Кучетата са уникални, всяко си има свой нрав и характер. Породата не означава, че ще успееш да възпиташ кучето правилно. За всяко куче, с порода или не, са нужни познания, желание, време и внимание, за да се възпита така, че да не ти създава проблеми и да живеете щастливо. Кучето може да е огромно, но да е по-кротко и от агънце и обратното, може да е дребничко, но да ти създава ужасни проблеми. Зависи как си го възпитал. Някои кучета изискват повече търпение и внимание, но НЯМА куче, което да не изисква усилие от твоя страна, за да живеете съвместно без проблеми и в разбирателство.

Време е да престанем да мислим единствено за това какво искаме и очакваме ние, а да даваме шанс на съществата около нас да живеят нормално, защото виновните не са те, а ние, само ние - хората, и никой друг.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#871 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2012 - 10:46 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 27 August 2012 - 09:12 PM, написа:

Няма кой да даде пример тук. Всеки си е взел "картинка", никой не ще бълхарчета. :ab_041: И някак си не върви собственици на реплики да се нахвърлят на останалите, щото и те искат реплика, не бълха. :ab_041:

Айде по-кротко с обобщенията.

#872 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 10:49 AM

Кои са? И да има ще са мъничко, и все някой породист ще се размотава около "бълхата". :ab_041: Хората харесват външност, затова никой не осиновява 'обикновените", не е ли така? Аз съм срещал 2-3 с акана безпородни, всичко друго е с реплика. Кой го осиновил, кой си го купил. :ab_041:

#873 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2012 - 10:54 AM

А тук не става дума да не си вземеш породисто куче.
Става дума да не хрантутиш борси.
Поименно няма да ти изброявам кой какво има, просто не обобщавай като не знаеш.

#874 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 11:03 AM

Знам аз, знам. :ab_041: Породисти кучета има навсякъде, не е казано че трябва да са от борса. подхода на някои фенове на кетапите е грешен и в стремежа си да препратят хората към правилното място ги гонят.. А те иначе са с реплики.. та затова говорихме последно.

#875 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 11:04 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 28 August 2012 - 08:49 AM, написа:

Кои са? И да има ще са мъничко, и все някой породист ще се размотава около "бълхата". :ab_041: Хората харесват външност, затова никой не осиновява 'обикновените", не е ли така? Аз съм срещал 2-3 с акана безпородни, всичко друго е с реплика. Кой го осиновил, кой си го купил. :ab_041:

не е вярно. Осиновяват. Около мен имам живи примери. Да, помиярчета, да, безпородни. Но става дума за къща с двор като цяло, и не, не живеят на верига вързани с дажбата по един мухлясъл хляб през три дена.
Работата е там, че пазара на борсите и животинския осигурява достатъчен приток на никому ненужни кучета, попадащи в 99% във възможно най-неподходящи ръце. Наплива е ужасен, разбери.

Отивам да си нагушкам бълхара.
User's Signature

#876 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 11:07 AM

Е, колко са къщите с двор? На диванчета колко има? Гледам всеки води я нок, я друга марка се изтяга на диванчето.. :ab_041:

Добре де колко са изоставените породисти? Аз по улиците виждам много рядко някое хъски, или пък кокер. Това на годината веднъж, иначе "обивените" се множат с часове. :ab_041: Не може да ме убедиш, че хората не правят разлика и осиновяват обикновените улични кутрета. Я виж форума гъмжи и ако не ги вземат в чужбина дремят с години в приемни къщи.. А аз като намерих дакела знаеш ли колко кандидати имаше? Хем стара, обаче ше се избият.

#877 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 11:10 AM

Да, не споря с това, и колко от тези кучета са от развъдник? 99% са я от "едни хора" я от борса или животинския, или зоомагазин. Просто трябва да им се забрани тази търговия със закон, а ако има вече действащ такъв - да се приложи както му е редът. Всичките тези нети и АнималБг - да се третират като наркопласьори или сводници. (е, нарочно попрекалявам със сравненията, за да може алегорията да е ясна, но нещо такова визирам).
User's Signature

#878 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 11:16 AM

Показване на мнениетоwind, в 27 August 2012 - 11:05 PM, написа:

... Докато мислим по начина - какво искам АЗ, какво ми харесва на МЕН - ще си се въртим в тоя порочен кръг... Някои кучета изискват повече търпение и внимание, но НЯМА куче, което да не изисква усилие от твоя страна, за да живеете съвместно без проблеми и в разбирателство...

Време е да престанем да мислим единствено за това какво искаме и очакваме ние, а да даваме шанс на съществата около нас да живеят нормално, защото виновните не са те, а ние, само ние - хората, и никой друг.

:ba_025: :ba_025: :ba_025:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#879 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 11:17 AM

Цитат

Да, не споря с това, и колко от тези кучета са от развъдник? 99% са я от "едни хора" я от борса или животинския, или зоомагазин. Просто трябва да им се забрани тази търговия със закон, а ако има вече действащ такъв - да се приложи както му е редът. Всичките тези нети и АнималБг - да се третират като наркопласьори или сводници. (е, нарочно попрекалявам със сравненията, за да може алегорията да е ясна, но нещо такова визирам).

Невъзможно е. Това са много далечни мечти.. Не забравяй къде живеем и колко сме изобретателни, а законите са така направени, че вратичките са в изобилие. Пък и всеки иска марково, ама не му се дават хиляди за куче.

#880 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 11:36 AM

Е докато се тюхкаме и вайкаме "невъзможно е" - все на тоя хал ще сме. Възможно. Просто на даден етап не е приоритет за властите, колкото и да се скача по площадите. Възможно е, ако има законен начин да се преговаря с властите за да се фокусира вниманието им върху този проблем бих се включила (дори аз, с опърничавия ми характер и алергия към масовките, бих се включила в подобна кауза, стига да има смисъл и резултат на края).
Възможно е. Тези държави, където това е забранено, също са започвали от някъде. Стъпка по стъпка - така се извървява пътя.
Трябва да се забрани със закон тази търговия. С форумно образование и викове "За Бога, братя, не купувайте" - не става. От колко години го расправяме и виж го резултата - нулев.
Потребителя си е потребител, поколение КЛИК си е поколението на пепси и компютри, чрез разубеждаването нищо не променяме. Ни-що. Просто трябва да му се изземе на консуматора тази възможност да има лесен достъп до породоподобни от всякакъв калибър, цвят и пол. Друг начин не виждам.
User's Signature

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема