Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#621 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 16 July 2012 - 09:11 PM

Какво стана с мацката? Има ли още палави снимки и защо я криете, доста над средното съм по външен вид искам да се поглезим малко.
User's Signature

Качена снимка

#622 Потребителят е офлайн   спАЗъм Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 July 2012 - 11:36 PM

Показване на мнениетоRussianRoulette, в 16 July 2012 - 03:14 PM, написа:

За да не се ровите излишно, мога да ви услесня, най-лесно е да влезнете в сайта на Вип Пъпи и да проверите на страницата КОЙ обслужва тези кучета, а именно Д-р Спас Караджов! Той лично отговаря за здравословното състояние на кучетата. Той е човека който заверява и се разписва над здравните сертификати на кучетата от вип пъпи.

Показване на мнениетоyavor50, в 03 October 2008 - 08:47 PM, написа:

Цитат

Цитат

По-мнителните вероятно биха си помислили, че по този начин се отчита дейност, без оглед резултата....

Важен е резултата...никой не намира за уместно да се хабят ресурси за отчитане на безрезултатна дейност.Според тях вие повтаряте техни стари грешки,конкретизирам подписката и протеста в неделя.АФА е фондация с дългогодишен опит.ТЕ са тези,които извоюваха закона за защита на животните...ТЕ са се борили много пъти срещу такива безумни закони...Те са участвали във всички съставени нормативни актове.Не правят за първи път подобни протести,така че моето лично мнение е:най-добре ще направим,ако следваме примера им.За квалификацията на Явор,че правят всичко в духа на седемдесетте ли беше,по добре да остана без коментар...Аз се възхищавам на основателите на фондацията и всичко постигнато от тях,а то никак не е малко.В такъв случай мога да кажа на по-мнителните,че АФА са едни от малкото,които ако се захванат с нещо го правят както трябва...

Виж какво, мило ми наивно девойче, утре блестящата г-жа Боснева ще вземе да ти каже и, че благодарение на нея са спряли евтаназиите в Сеславци и, че е кастрирала най-много кучета в София. В момента въпросната госпожа разпространява слуха, че моя милост заедно с Радостина от Екоравновесие сме лобирали за временните приюти. Без коментар.

За твое сведение - същата госпожа е изключително близка и продължава да работи с д-р Спас Караджов, който над 5 години е работил като лекар в изолатора в Лозенец (тогава беше там) и лично е приспал над 40 000 кучета. Изводите сама си ги прави.

А истината за болшинството природозащитни организации е, че умират да си приписват заслуги. Доскоро се избиваха да се надвикват благодарение на кого са спрали да избиват кучета в Сеславци, сега ще се изпотрепат да убеждават шепата си привърженици как са спряли и Законопроекта за етажната собственост.

Показване на мнениетоagalina, в 20 October 2008 - 10:36 AM, написа:

Цитат

Аз съм страшно впечатлена от доктор Спас Караджов!
Невероятен специалист, хирург, диагностик! Отнася се винаги с внимание и любов към животните, с уважение!
Много мил и грижовен!
Интересува се, пита, отговаря на всичките ми безмислени въпроси и обяснява до най-малката подробност от какво и как има нужда кученцето ми, обръща и страшно много внимание и .. тя му се радва! :)

Д-р Спас Караджов ,който работeше години в Общинско предприятие Зоомилосърдие , база кв.Лозенец , София ли ?Ако е същият - невероятен специалист по евтаназиите - къде неколко десетки хиляди отрудени евтаназии. И аз страшно впечатлена- бях , съм и май и занапред се очертава да се впечатлявам ..И аз всеки ден го споменавам в молитвите си...

http://freeinf.tripod.com/bezdomni.htm

Цитат

Единственият ветеринарен лека в " Зоомилосърдие" Спас Караджов няма разрешение за упражнжняване на дейността от РВМС, затова пък работи и във Военна болница / вива-риума в Овча купел / и в частен кабинет на ул."Козлодуй" .

http://paper.standar...&article=111139

Цитат

Предприятието дава на ловците по 3,30 лв. за бройка. А ветеринарният лекар д-р Спас Караджов е получил 1478,40 лв.

http://iwns.tripod.c...10-zoom/bg.html
http://iwns.tripod.c.../vet.doctor.gif

Мил човек е д-р Спас Караджов.
Честен, почтен и най-вече много обича кученцата!

#623 Потребителят е офлайн   RussianRoulette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2012 - 11:57 PM

Браво, много е уместно да намесите бездомните кучета ОТНОВО и точно тук в тази тема както и статии и публикации от преди 10 ГОДИНИ и повече .... До такава степен сте се изчерпали и изтъркали през годините,че тук едно си баба бае, едно си баба знае! Много сте далеч от реалният живот извън този форум!
Не ви е срам! Един от най-добрите хирурзи в България! Да петните името на хората по този начин е недопустимо.
Ако е евтанизирал 40 000 бездомни кучета, то е СПАСИЛ поне 80 000 на знаини и незнаини хора които дори не четат този форум и не са негови потребители за да имат възможността да пишат тук!
User's Signature

FCI Kennel For Chihuahua "Russian Roulette"
Качена снимка

#624 Потребителят е офлайн   chihuahuas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 12:17 AM

Ето тук може да се види д-р Караджов в действие, как точно "евтаназира" кучета с лопатата! (от 10 мин. и 20 сек. нататък) :zz_020:

#625 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2012 - 12:38 AM

Мда,можах да изгледам материалът до десетата минута.И ми кънти в главата как са спасени 80 000 ...........
Да се запита човек как се минава от евтаназии с лопата и стрихинин,през борса до развъдник. Да живее бизнесът в България !!!!!!!!! Той е Руска Рулетка-за едни щрака всеки път на празно,другите нямат този късмет.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#626 Потребителят е офлайн   RussianRoulette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 12:52 AM

Хайде преди да пишете и да публикувате такива материали се уверете КОЙ точно е д-р Спас Караджов от клипа! Защото господина с карираната риза и лопатата определено НЕ Е той!
chihuahuas , вие сте една напълно неосъзната личност! Мизерни и страхливи хорица криещи се под някакви си никове! Съгласни ли сте утре ЛИЧНО да се видим и да кажете каквото имате да казвате на всички които споменахте в тази тема!?!?!? Очаквам Ви контактите на ЛИЧНИ съобщения ако така ще бъде по-удобно за вас!
През април месец преди изложбите ОТНОВО писахте с гръм и трясък и после едно голямо - НИЩО! Въпреки,че най-учтиво ви поканихме на изложбите вие НЕ дойдохте, както и никой от вашите "онлайн" съмишленици.

desi79, да се запита човек какво стадо овце сте! От къде тръгнахте и до КЪДЕ стигнахте! За да опетните името на определени хора минахте през борса, развъдник та и до бездомните кучета в България.
User's Signature

Качена снимка

#627 Потребителят е офлайн   chihuahuas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 12:55 AM

Показване на мнениетоОт 16 July 2012 - 07:50 PM:

Показване на мнениетоОт 16 July 2012 - 07:29 PM:

Добре, спирам и аз, щом никой не вижда нищо нередно в изнесените факти :ic_133:

Кой искаш да види нещо нередно. Явно се познавате и знаете някои неща за новорегистрираният развъдник. Отдавна се мъдреха безпородни кученца по сайтовете на така наречените "стари" кинолози, така че не виждам какво толкова негодувате срещу хората. Да, имат развъдник и какво лошо има в това? То всеки втори вече има, а някои не се притесняват да заплождат на всяко разгонване и да пускат пинчери по сайтовете си. Та какво толкова нередно има в този нов развъдник? Кой закон им забранява да продават кучета и с какво се различават от останалите?

Като ще си говорим за правила нека да те да важат за всички, не само за новите. Щото и някои от старите, "легитимните" "кинолози" се оказа, че са работели за зооборси.. :ab_041:

В този кучешки бизнес има много злоба и забелязвам, че "кинолозите" тук са много агресивни.. Ами хвърлете едно око и във вашата градинка, и вижте че тя не се различава много.

В градинката на който и от старите развъдници да погледнем, няма да намерим такива интересни факти :)

"Попаднах случайно в този форум. Прочетох всички мнения, ето го и моето: приятелката ми си купи йоркширски териер от въпросната госпожица от Vip Puppy с няколкото сайта и профили във Facebook. Малко след като приятелката ми си купи кученцето, то почина. Било заменено с друго, което също почина. Естествено, приятелката ми беше твърде разстроена. Не ми беше удобно да попитам веднага, но в последствие разбрах, че парите, които е дала, са и били върнати след доста перипетии. Оказа се, че и друга моя позната си е купила куче от нея, което, слава богу, е оживяло.
Та същата моя позната ми сподели, че е потресена от срещата с „VIP” госпожицата, която явно е обсебена от грандомания. Също така се е оплела в неграмотните си и нескопосани лъжи – в сайта й пише, че се занимава с над 100 породи кученца, а в действителност това е невъзможно, тъй като тя претендира, че родителите на кученцата са нейни. Непрекъснато парадира, че ветеринарният лекар от нейната клиника е зад гърба й и е издавал здравни сертификати на незнайно от къде взетите кученца. Няма смисъл да споменавам името на клиниката и лекарят – те са видни в нейните профили, както и във Facebook. Според мен дейността на това момиченце е необходимо да се сведе до знанието на прокурор, но това не е моя работа."
http://forum.dog.bg/...post__p__954651

"Здравейте,по темата за въпросната госпожа от Виппупи или там както се казва измислената и фирма.Та преди няколко дни в клиниката ми пристигна померанче закупено от нея и със "здравен картон" от въпросния "доктор", с който работи.Според картона кучето беше продадено с телесна температура над нормалната?!?!На собственичката/едно момиче-наивно подлъгано от гръмките заглавия/ и бе казано,че кученцето е с родословие,но ще и бъде изпратено впоследствие.Момичето е платило 1200 лв. за кучето!?!?Но не в това е бедата-на сайта на Виппупи е написано че кучетата са цитирам-"перфектни""уникални" "в отлично здраве""с микрочип" ит.н.Оказа се че кучето няма микрочип,не е в добро здраве,няма родословие.След като се обадих на въпросната Виппупи персона,се оказа че с родословие кученцата стрували 2400 евро!?!?А това било с родители с родословие?!?!т.е. тя си ги е кръстосала и селектирала :):):)През цялото време се държа много нагло и арогантно,като парадираше,че нейния "доктор" е гарантирал и е най-добрия,а другите нищо не разбират и да си гледат работата,а тя ще си казва кавото си иска на клиентите.В момента кученцето е с кератоконюнктивит на двете очи и заден увеит на едното!?!? "
http://forum.dog.bg/...post__p__989073

"Призовавам всички, които са решили да си купуват кученца никога да не се обръщат към развъдник Vip Puppy. Купихме си бебе померан от там на 2 месеца с направени УЖ всички ваксини. Оказа се че кученцето е болно от парвовироза. От нея се разболяват само кученца на които не са им направени ваксини или една ваксина е била използвана върху много кученца. В резултат нашето двумесечно бебе умря както и неговата сестра умря 3 дена по- рано от същата болест !"
http://www.facebook....394220037266269

"Купихме куче от тях , а те ни продадоха куче болно от КРАСТА !!!!!!! После се скриха, доктора при който ни бяха пратили да каже какво било здравното състояние на животното каза, че той не бил взел парите!!!! НЕ КУПУВАЙТЕ ТО ВИП ПУПИ !!!"
http://webcache.goog...g&ct=clnk&gl=bg

Интересно колко такива случаи е имало, и колко кученца са платили с живота си, докато се съберат парите за двете родословни кучета, които виждаме на сайта на развъдника.

#628 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2012 - 01:02 AM

Нямам аз кого да опетнявам нито пък имам полза.просто си чета и се възмущавам......Обвиниха Ви в доста неща ,не видях опровержение.ако наистина борсата и развъдника са на едно и също лице или на две свързани- Да ,от къде се тръгва и до къде се стига наистина.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#629 Потребителят е офлайн   RussianRoulette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 01:23 AM

Така е Деси, вие нямате отношение. Вие просто сте обикновен потребител и четете.
Повече от ясно и повече от видно е,че когато няма оснавателна причина да се захванеш с някого търсиш под вола теле. Пускаха се клипове и архиви от преди повече от 10 години с определена цел, направиха се регистрации с определена цел!
Всичко е повече от ясно .... Преди точно 2 месеца отново имаше подобна тема, отново от същите потребители, отново със същите неща. Сега повод е официално регистриран развъдник. Не ми се мисли какво ще стане когато един ден дай Боже се роди и първото кучило на този развъдник и се внесе още нова кръв в България.

Относно, chihuahuas - връщането на стари теми и мнения се счита за спам и тролстване! Не успяхте да кажете нищо повече по темата и зачекнахте стари постове, така ли? На кого смятате, че ще навредите по този начин? Единствено на собствените си нерви. Отлично знаете,че повечето от постовете публикувани в тази тема изобщо не са на наши клиенти, ами са ВАШИ и на Ваши съмишленици.
" Една приятелка си купи ....на, наш познат сестрата, бабата, вуйчото и т.н" - хайде стига вече! Нима в развъдниците за родословни кучета не е имало починали животни?!? Нима като са родословни те не боледуват?!? И понеже вече наистина прекалявате, отново ви приканвам - елате и кажете каквото имате да казвате в очите на хората :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#630 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2012 - 01:32 AM

И все пак не казахте на нас обикновените читатели-за едни и същи хора ли става въпрос.Аз също съм чела историите на много потребители минали през ада със кученцата си закупени от гореспоменатата борса.Ако дейността е паралелна това не е коректно.Ако поясните,ще се избегнат спекулации и от двете страни,ако желаете разбира се.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#631 Потребителят е офлайн   RussianRoulette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 02:26 AM

И е много хубаво,че Деси се намеси в тази тема което ни подсеща все пак да разгледаме "градинките" на по-старите развъдници, да видим дали няма да излезнат интересни факти, или направо бурени! Ще ни извиняват хората които ще се припознаят в долните редове, също така моля за извинение и за личните кореспонденции които ще се използват като доказателство! Голяма част от потребителите упоменати в долните редове са тясно свързани със новорегистриралите се потребители към днешна дата!

Темата е Правила за развъждане в клубовете

Развъждане на родословни кучета единствено и само с цел ПЕЧАЛБА, заплождане на кучета на всяко разгонване, използване на близък инбрийдинг /баща и дъщеря/ в легитимен, официално регистриран развъдник за Чихуахуа - АНФАРИС КИНГ собственик и титуляр Ана-Мария Димитрова гр.Варна, или позната тук във форума като модератор на подфорум "Чихуахуа" с никнейм - Ancheto

Изнесените факти са именно от Деси79
Качена снимка

От поста става ясно,че родословната кучка Апирина Мексикано Илвета Зорина е скапана от раждане, въпреки заветните си 2кг!!!! Такива кучета всеки един сериозен развъдчик занимаващ се с породата отлично знае,че НЕ може да се развъждат, защото предвид размерите си това би било огромен риск за здравето на майката! Същата тази кучка за огромен късмет на нейната собственичка се разгонва през 4 месеца и се пуска на всяко едно разгонване! :rc_036: Ето това се казва развъдна програма, за 10 години плодиш едни и същи кучета с един и същи мъжки!

Ето го и отговора на развъдчицата, разбира се ....

Показване на мнениетоAncheto, в 24 October 2011 - 06:33 PM, написа:

Пишете каквото си искате , но по ясно развъждане от развъждането в Моя развъдник няма да видите никъде.
Кое е псевдо развъждане ? Развъждането на супер класно куче с също толкова класна майка? След като в България нямаше до сега подходящ по качество мъжки аз компромис с женските си да ги заплождам с кучета с недостатъци няма да правя! А и да ви попитам като имам две женски колко мъжки да си взема ,а ? Или според Вас трябва да са 10 мъжки за една женска. Да ама моите кучета и сега спят в скута ми , а не като всички вие които си ги блъскате по кафезите. Освен това дори и от една и съща връзка никога не се раждат ЕДНАКВИ кученца!!! Айде със здраве, купувайте си кучета от зоомагазините!!

Същият този мъжки без недостатъци и супер качество от началото на тази година до сега оглавява едни от челните места в интернет обявите за търсене на нови партньорки, било то родословни или неродословни :rc_036:
Качена снимка

Вероятно наистина женските в развъдника НЕ са достатъчни за да покрият годишния бюджет на развъдника и му търсят представителки на породата, а може и от друга порода стига да приличат ... само и само да си докарат някой допълнителен лев във джоба! Резултата разбира се е на лице през март месец тази година когато на бял свят се пръква триколорно сладурче от породата с известният татко HELENA`S BAND SMILE FOR YOU внесен от Русия, шампион на България и Македония!

Качена снимка

Наивното момиче, наша съфорумка запложда неродословната си женска на шампиона от развъдник Анфарис Кинг без да подозира,че всъщност заплождането ще и излезне доста по-скъпо от очакваното ... Развъдчицата умело извърта нещата в нейна полза и уговаря същото това момиче да внесат заедно НОВА РОДОСЛОВНА ЖЕНСКА от Русия за съвместна развъдна програма! Същата тази развъдчица избира УМИШЛЕНО пет клас женска на ниска цена, с силно ОБЪРНАТА ЗАХАПКА /сериозен порок при породата/ единствено и само с цел развъждане и продажба на малките в България като ШОУ клас! По стечение на обстоятелствата обаче цялата сума за кучето се плаща от момичето, а не от развъдчицата и въпреки това документите на кучето са оформени на името на развъдник Анфарис Кинг! Изводите можете да си направите сами :rc_036: Същата тази женска съвсем скоро ще бъде заплодена и връзката ще бъде обявена на страниците на сайта на развъдника. Нейната съдба ще е същата както и на кучката заплождана 4 поредни пъти ....

Същата тази развъдчица която в момента не смее да си покаже носа във форума, а едно време беше модератор /ех, какви времена дойдоха/ във този форум беше в много добри взаимоотношения със въпросната борса Вип Пъпи, та дори им предлагаше да закупят мъжко ШОУ КЛАС куче в съсобственост от известен испански развъдник за Чихуахуа. Независимо от това,че са борса ... разбира се не и се отвори парашута и от тогава всякакви кучета свързани пряко или косвено със Вип Пъпи, включително и развъдник Руска Рулетка са трън в очите на нея както и на много други изявили се по ред причини във този форум напоследък! Разбира се всичко не свършва до тук ... след вноса на ТОП кучето както много го наричат от развъдник Руска Рулетка нещата излезнаха извън контрол. Изписаха се всевъзможни гадости, поникнаха като гъби - нови потребители с мултиакаунти от различни айпита, само и само да се създаде суматоха около новият развъдник. При внос на ВТОРО МЪЖКО куче на развъдник Руска рулетка от същият този испански развъдник от който искаше преди година да внесе нова кръв развъдчицата от анфарис кинг нещата станаха още по-сериозни, започнаха да се изпращат писма до испанската развъдчица наподобяващи особено много на писмата написани в този форум, за сверка копирам писмото изпратено до испанският развъдник през месец април, умишлено името на развъчика в Испания е изтрито.

Качена снимка

Разбира се, това е писмо изпратено до развъдчика непосредствено след като беше публикувана снимка на въпросното мъжко кученце в този форум преди то да дойде в България! При интерес ще публикуваме и отговора на испанската развъдчица за случващото се! От тук натам вярвам, всеки може да си направи сам извода, че всичко е въпрос на интереси! И хората написали постовете в тази тема са ПРЯКО засегнати от случващото се. Утре ако имаме време ще продължим, щом хората са решили,че се налага да изнасят такава информация във публичното пространство, нека така да бъде :ae_085:

И не на последно място, какво означава да заплодиш баща и дъщеря, само защото видиш ли мотото в развъдник "Анфарис Кинг" е "заплождане и бебета на всяка цена" дори ако това ни коства да ги продаваме БЕЗ родословие след това разбира се на цената на родословни по 3000лв! И след това говорим борсите какви кучета продават и защо регистрирали развъдници :rc_036: Това е обща снимка на албума на кучилото от развъдника с тяхната майка
Качена снимка

Това е снимка на майката на бебетата Anfaris King Arda , на която татко е небезизвестният Helena`s Band Smile For You .... който поради обясними причини не присъства в албума с бебетата :ab_041:
Качена снимка

И разбира се извадка от обява с вече порасналите инбрийдингови кученца които се продават БЕЗ родословие, на цена 3000лв като родословни, заради нарушение на правилата на БРФК също по обясними причини :re_037:
Качена снимка

За повече информация, можете да проверите на самият сайт на развъдник Анфарис Кинг където прилежно са изтрити всички произведени кучила през последните 2 години! Изтрити са също така голяма част от темите в този форум съдържащи компроментиращи факти за въпросният развъдник, разбира се обикновените потребители като нас няма как да направят подобно нещо, но развъдчицата се е възползвала максимално от привилегиите си на модератор във подфорума на чихуахуа преди да бъде свалена от този пост! :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#632 Потребителят е офлайн   RussianRoulette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 02:44 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 17 July 2012 - 01:32 AM, написа:

И все пак не казахте на нас обикновените читатели-за едни и същи хора ли става въпрос.Аз също съм чела историите на много потребители минали през ада със кученцата си закупени от гореспоменатата борса.Ако дейността е паралелна това не е коректно.Ако поясните,ще се избегнат спекулации и от двете страни,ако желаете разбира се.

Във всеки развъдник, магазин, ферма или както искайте го наречете е възможно да има смъртни случаи. Вие както и много други обикновени потребители сте чели мненията най-общо казано на конкуренцията на въпросната борса, или на хората пряко засегнати най-вече финансово, същите тези хора имат и регистрации тук -целта им е ясна. Дори да има 5% истина от всичко това което се пише, то останалите 95% са пълна заблуда написани с цел провокация и антиреклама. :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#633 Потребителят е офлайн   chihuahuas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 03:27 AM

Показване на мнениетоОт 17 July 2012 - 02:44 AM:

Показване на мнениетоОт 17 July 2012 - 01:32 AM:

Във всеки развъдник, магазин, ферма или както искайте го наречете е възможно да има смъртни случаи. Вие както и много други обикновени потребители сте чели мненията най-общо казано на конкуренцията на въпросната борса, или на хората пряко засегнати най-вече финансово, същите тези хора имат и регистрации тук -целта им е ясна. Дори да има 5% истина от всичко това което се пише, то останалите 95% са пълна заблуда написани с цел провокация и антиреклама. :md_064:

Поне си признахте, че сте борса, та чак и нормалния процент смъртни случаи взехте да обсъждате!
Ще ви разочаровам, не ме познахте, опитайте пак :md_064:
Само един въпрос имам, след като мъжкото ви куче е такова невиждано ТОП качество, защо зъбите му са 6х4 и защо преди няколко дни беше обявено за продажба в една фейсгрупа за породата? :ab_041:

#634 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 06:10 AM

Показване на мнениетоchihuahuas, в 17 July 2012 - 12:55 AM, написа:

В градинката на който и от старите развъдници да погледнем, няма да намерим такива интересни факти :)

Ще намерим и още как. Това по-назад малко ли е или още трябва да се търси. Щото има и още.. :dh_188:

Много се дразня така наречените "легитимни" като вземат да плюят по някой, а заобикалят удобно "своите" :wb_052: Спокойно бе хора купувачи ще има за всички. :ab_041:

#635 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2012 - 08:47 AM

Да ,в градинките има доста бурени.Но нима това означава ,че е коректно или нормално всеки да го прави.Факт е ,че при чистопородното развъждане също има смъртни случаи ,но едва ли са от непоставяне на ваксини,продажба в ранна възраст,измами при родословията и т.н.,нещо с което са известни борсите.Имам родословни и неродословно-трябва ли да направя пари от неродословното,за да си купя родословно?
И след като в правилата на ФЦИ е заложено,че развъдника не е борса-Кой и Как се следи за това?
Ако Клуб и Развъдчици са помогнали/приели в средите си човек занимаващ се мащабно с продажба на породоподобни от която и да е раса това за мен си е печалбарство,търговия и интереси ,а не Кинология !!!
User's Signature

Елинор Рузвелт

#636 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 10:18 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 17 July 2012 - 07:47 AM, написа:

Да ,в градинките има доста бурени.Но нима това означава ,че е коректно или нормално всеки да го прави.Факт е ,че при чистопородното развъждане също има смъртни случаи ,но едва ли са от непоставяне на ваксини,продажба в ранна възраст,измами при родословията и т.н.,нещо с което са известни борсите.Имам родословни и неродословно-трябва ли да направя пари от неродословното,за да си купя родословно?
И след като в правилата на ФЦИ е заложено,че развъдника не е борса-Кой и Как се следи за това?
Ако Клуб и Развъдчици са помогнали/приели в средите си човек занимаващ се мащабно с продажба на породоподобни от която и да е раса това за мен си е печалбарство,търговия и интереси ,а не Кинология !!!

+1 :ba_025:
Браво Деси много хубаво си обобщила и напълно споделям мнението ти.Съмнявам се обаче, че аз ще успея да съм толкова сдържана и дипломатична като теб към това, което ми се иска да кажа по темата, а именно...

Чета си тук и аз като страничен наблюдател и не мога да проумея, колко нагъл и без никакъв морал трябва да е човек, че да се опитва да тъче на два стана и то какви, а на всичко отгоре и да парадира и претендира за някакво нормално отношение?!Стана ясно, че всички явно са се овъртяли в някакъв безумен кадаиф :zz_020: , който просто не може да се коментира, но публично да тръгнеш да ми обясняваш, че видиш ли печално известната ти борса(колко хора са пропищяли) нямала нищо общо с новооткрития развъдник и да се правят някакви жалки опити да се омаловажат нещата до простичкото...'Ако някой иска родословно от развъдника, ако ли не от борсата' :ud_009: , на всичко това и някакви неориентирани и не по същество обяснения относно смъртността и процентите :ud_009: .Извинявам се много, но наред ли сте или толкова сте си повярвали, че да не осъзнавате, какво пишете?И после претенции да ви взима насериозно човек?
Ами поне да бяхте закрили, затворили , елиминирали борсата, та поне човек да се замисли....Абе тез хора дали пък не са решили да влязат в правия път и да правят нещата по правилата?!От два стола и то нестабилни , обикновенно се пада...Поне правете като другите бре...Тайно плодете на кило и , ако евентуално ви надуши някой изчезнете за известно време от хоризонта поне докато се позабрави. :mg_062:
Нещото, което ме подразни и развесели същевременно са заплахите за съд...Въпросните снимки, на които Вип-ката е лъсната по гол г.., предполагам не ги е изнесъл някой ваш роднина или не знам и аз някой близък или поне кръгът да е много стеснен(в такъв случай щяхте да знаете кой точно и какво и как да предприемете нали?)...Не върви да се прави на обиден човек така...хммм как да кажа...на голо... :ab_041:
Захванах въпроса, защото пък на мен ми е много интересно към борсата колко заведени иска има и колко народ се е занимал сериозно предвид случаите за, които чета?Предполагам нула, но то и затова е на това положение всичко в нашата мила Родина и въобще ви се обръща някакво внимание все още.Искрено се надявам, че това с годините ще се промени и хора като вас ще бъдат поставени на място един път завинаги.

п.п.Само да вметна, че който и "гениален" мозък да е измислил туй звучно име на новоизлюпения развъдник...според мен не е разсъждавал и въобще му е била някаква мътна боза в главата, когато е решил, че ще е "супер яко" евентуално...Някак си ми убягва, кой нормален човек ще отиде да си купи кученце от нещо, което се нарича "Руска ролетка", пък и с лепната борса за цвят простоооо какви асоциации ми идват на акъл....както и да е...

п.п.2..Уточнение с което искам да кажа на Руската ролетка и Вип-ката за да не се вкарат в някакви нови филми и размисли, че съм абсолютно страничен наблюдател, който изказва мнение съставено от всичко прочетено до момента.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#637 Потребителят е офлайн   chihuahuas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 10:18 AM

Ето такива наследствено обременени и обречени кученца продават във ВИП Пъпи/Руска Рулетка, представяйки ги за:

"Уникално СУПЕР МИНИ ЧИХУАХУА *TEA CUP * с тегло 280гр.! Мъжко,цвят Бяло на 55 дни, обезпаразитено вътрешно и външно, ваксинирано, с европейски паспорт, микрочип,Здравен Сертификат! Перфектна физика, малка къса муцунка, бейби фейс излъчване, ябълковидна глава и ясно изразен стоп! Кученцето се отглежда в домашни условия под постоянен ветеринарен контрол, напълно социализирано и контактно."

Виждаме го колко е контакно, то очите не може да си отвори горкичкото!

Кученцата се отглеждат в такива кутии! Отношението към кученцата на "Вип-ката" и на "Ветеринарният Лекар" личи по думите им в клипа!

#638 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2012 - 11:04 AM

A по -интересно е къде изчезнаха всички,които до вчера на всеки новопоявил се собственик на йорки,чихи и други подобни изяждаха главата му как се е прецакал,колко пари ще хвърли по вет,как ще стане 5кг и т.н. Или по колеги не се плюе ? Потресена съм,точно в дог.бг се зароди интересът ми към чистопородното развъждане ,изложбите и Кинологията като цяло.А то се оказва 70% търговия.Цъкнете в темата на Уипетите-това е развъждане,грижа,любов към това зад което заставаш с името си. А не екзалтирането на бебе в пластмасова кутия,минаващо 1 км на място.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#639 Потребителят е офлайн   RussianRoulette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 11:16 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 17 July 2012 - 08:47 AM, написа:

Имам родословни и неродословно-трябва ли да направя пари от неродословното,за да си купя родословно?

Деси, вие от както и други от потребителите тук, как решихте с какви пари са купени родословни кучета. Грешно е правите сметка на парите на хората. Нищо лично. Факт е, че не е коректно и нормално хората да правят много неща, но го правят. В този случаи просто се насочва вниманието на друго място. :md_064:

Показване на мнениетоgrigo009, в 17 July 2012 - 10:18 AM, написа:

Ако някой иска родословно от развъдника, ако ли не от борсата' :ud_009: , на всичко това и някакви неориентирани и не по същество обяснения относно смъртността и процентите :ud_009: .

Григо, вие защо смятате, че под тази статистика се визираме специално нас? Извинете, но предвид, че в клиниката идват купени кучета от развъдници, от борси, от часни лица вероятно човек може да си направи извод. Или може би, вип пъпи е единствената борса за кучета? Защото смятате, че след като е казано "хората сами ще преценят дали ще купят куче със или без родословие" то на всяка цена трябва да бъде закупено от тези две места?!?!? :re_037:
User's Signature

Качена снимка

#640 Потребителят е офлайн   chihuahuas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 11:21 AM

Показване на мнениетоОт 17 July 2012 - 11:04 AM:

A по -интересно е къде изчезнаха всички,които до вчера на всеки новопоявил се собственик на йорки,чихи и други подобни изяждаха главата му как се е прецакал,колко пари ще хвърли по вет,как ще стане 5кг и т.н. Или по колеги не се плюе ? Потресена съм,точно в дог.бг се зароди интересът ми към чистопородното развъждане ,изложбите и Кинологията като цяло.А то се оказва 70% търговия.Цъкнете в темата на Уипетите-това е развъждане,грижа,любов към това зад което заставаш с името си. А не екзалтирането на бебе в пластмасова кутия,минаващо 1 км на място.

Не се чудете защо цари такова гробно мълчание от страна на развъдчиците. Работата е там, че собственичката на борсата е събрала компромати за всеки един от тях, доста по-сериозни от тези за Ancheto, та затова не смеят да се обадят, горките! Да не вземе да изтипоса и техните буренясали градинки тук :ab_041:

Показване на мнениетоRussianRoulette, в 17 July 2012 - 11:16 AM, написа:

Григо, вие защо смятате, че под тази статистика се визираме специално нас? Извинете, но предвид, че в клиниката идват купени кучета от развъдници, от борси, от часни лица вероятно човек може да си направи извод. Или може би, вип пъпи е единствената борса за кучета? Защото смятате, че след като е казано "хората сами ще преценят дали ще купят куче със или без родословие" то на всяка цена трябва да бъде закупено от тези две места?!?!? :re_037:

Може би защото ВИП Пъпи е единствената борса за кучета с развъдник регистриран във ФЦИ, поне засега!

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

7 потребители четат тази тема
0 потребители, 7 гости, 0 анонимни