Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#821 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 27 August 2012 - 12:51 PM

Така, и след като се разбрахме с чудесните ми недостатъци, да продължим по въпроса.

Хора, според мен трябва да се говори за кинология под егидата под държавата.
Понеже съм живяла в тази система (държавна централизация на кинология относно служебните породи) сега, връщайки се назад, започвам да оценявам плюсовете й.
Да, няма да можете веднага да отидете и да купите куче или цялото кучило, като кило домати. И точно това би било добре дошло.
Кой помни времената на соца, когато по улиците породистите кучета ги срещаха с уважение? Та нещо такова визирам.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#822 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 August 2012 - 12:53 PM

А вие що не се карате на ЛС?
Тези форуми вече където и да влезеш - само лични нападки и простотии. Язък.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#823 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 27 August 2012 - 12:55 PM

Показване на мнениетоagalina, в 27 August 2012 - 10:53 AM, написа:

А вие що не се карате на ЛС?
Тези форуми вече където и го влезеш - само лични нападки и простотии. Язък.

Тая е първата ми фрейлина - където отида аз, там прави реплика. Ни й знам проблемите, но явно й липсва внимание)))) Не е посмяла да ми пише на ЛС, шубе я е.
User's Signature

#824 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 01:15 PM

Не знам защо повечето хора се обиждат като им казваш истината ..., явно не са дорасли ?Пак ви повтарям - не вие и аз сме важни , защото докато пишем хората си произвеждат животинки , печелят си пари и хорото им върви ...Как един нов четящ човек ще отсее важното , като се засягате и пишете простотии , оправдавате се кой колко бездомни е спасил и други ...Доста лековерно е да се мисли , че като прочете някъде човек , че не трябва да си взима куче от борса и веднага ще се съгласи , но като започнете да нападате на лична основа със сигурност ще си помисли - аман от луди баби ...Спазване на добър тон в разговора е задължителен ако искаме да променим мисленето на дори и един човек . :ba_025:

#825 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 01:23 PM

Показване на мнениетоsosy, в 27 August 2012 - 11:15 AM, написа:

Не знам защо повечето хора се обиждат като им казваш истината ..., явно не са дорасли ?Пак ви повтарям - не вие и аз сме важни , защото докато пишем хората си произвеждат животинки , печелят си пари и хорото им върви ...Как един нов четящ човек ще отсее важното , като се засягате и пишете простотии , оправдавате се кой колко бездомни е спасил и други ...Доста лековерно е да се мисли , че като прочете някъде човек , че не трябва да си взима куче от борса и веднага ще се съгласи , но като започнете да нападате на лична основа със сигурност ще си помисли - аман от луди баби ...Спазване на добър тон в разговора е задължителен ако искаме да променим мисленето на дори и един човек . :ba_025:

Ми спри да нападаш на лична основа бре, "гений".
Айде започни от теб.

Обещах ти да не почвам контакта с теб, но си толкова жалка че чак яд ме хваща. Хайде, многознайко, започни от себе си. А? Или си толкова улисана в чувствата си, че искаш да занимаваш целия форум с тях?
САМОУВАЖАВАЙ СЕ!

Спри да се излагаш. Явно имаш нужда от професионална помощ.(това не е обида, а състрадание)
User's Signature

#826 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 01:27 PM

Просто ако спрете да си взимате кучета от ферми и магазини , подпомагайки хора измъчващи животните , ще спрете и да хленчите колко са болни те . :dh_188: Това е истината за всички , нали ? п.п Пак подчертавам - никой не нападам ..

#827 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 01:30 PM

Показване на мнениетоsosy, в 27 August 2012 - 11:27 AM, написа:

Просто ако спрете да си взимате кучета от ферми и магазини , подпомагайки хора измъчващи животните , ще спрете и да хленчите колко са болни те . :dh_188: Това е истината за всички , нали ? п.п Пак подчертавам - никой не нападам ..

А аз, от личния си близо 10-годишен опит какво твърдя? Нещо по-различно ли, зоо-талибанке?
Бе я ми къш от екрана.
User's Signature

#828 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 01:42 PM

Furia_S , тя донякъде е права. Като се загледа човек по снимки и др. инфо, то излиза, че повечето имат я Чау, Пинчер, НОК, Ротвайлер, Питбул и др.. :ab_041: Или пък държат да осиновят точно такова подобие. Никой не ще "цецко от пътя", нал тъй :ab_041: И като влезне някой и попита за кучето си и същите тези скочат и започнат да му говорят как неговото не струва и как трябва да даде 2-3хил евра или да вземе от приюта.. е леко несериозно. :ab_041:

Затова не им се вярва на хората, ама няма какво да се направи по въпроса. Всеки сам избира по кой път да поеме.

#829 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 01:49 PM

Слушай, пич,
Ако си сериозен и искаш породно куче пет-класа, то е достатъчно да обиколиш като турист няколко изложби, фирата в развъдниците винаги я има. Дори могат да ти го дадат в разсрочен план, ако си сериозен.

Аз обикалям като турист зад ринга от години, лицето ми е известно вече на развъдчиците. Буквално са ми предлагали без пари срещу изложбена дейност едно женско, но аз отказах, защото кучето не ми хареса а и родословието му - преди пет години на поредната Евразия.

Ти недей да ги дърмониш развъдчиците, там нещата са много сложни.
User's Signature

#830 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 01:56 PM

На мен ли обясняваш как и откъде се взима куче?
Аз ти казвам, че хората като видят че тия дето ги нападат са с мелези и не им вярват просто. :ab_041: Щото наистина повечето са с "породисто" ама от съседа или магазина.

#831 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 27 August 2012 - 02:01 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 26 August 2012 - 11:14 PM, написа:

за съжаление си е точно така :dh_188: Имам познати,които теглиха кредит да си купят плазма,такива дето си взеха телефон за 1200,а за куче едвам отделиха 100лв и му взимат възможно най-евтината храна Орландо от Лидл щото другите стрували скъпо.Манталитет нашенски как за едно куче ще дадем такива пари......

"орландо от лидл".... :zz_020: :zz_020: :zz_020: :eg_033: :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#832 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 02:03 PM

Голям праз че ме нападат - обичам кучето си, но не всеки може да извади трицифрена пачка през месец за лекуване.

Просто не правете моите глупости, това е моята позиция. не се учете да слагате подкожни и мускулни инжекции в движение. Не бъдете "мечта на ветеринара", не произвеждайте инвалиди.

Умен човек се учи от грешките на чуждите хора, това ви казвам - бъдете умни, поучете се от грешките ми.
Какво толкова не е ясно?
Кучето трябва да стъпва в клиниката единствено за годишната ваксина. А не да й е почетен пациент.
User's Signature

#833 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 02:23 PM

Никой никого не напада :ba_025: - сигурно го пиша за 100 път .От вас прочетох само обидни епитети и елементарни обиди , които не ме впечатляват и не бих паднала на това ниво да ви обиждам .Когато пиша , че не визирам никой - то е точно така , ако отговаряте по елементарно агресивен начин , то това говори лошо за вас .Радвам се , че тук пишат и хора които не приемат всичко като лична обида и умеят да четат - valnata :rc_036: Трябва тонът да е не само поучителен но и да е правилния . :ba_025: Моят апел беше да не нападате деца които видимо са объркани и не знаят какво е то родословието , а да им дадете пример - ваш или друг и тогава ще се зададе въпросът - ами ако и на мен ми се падне такова болно куче ? :dh_188: Когато човек е искрен и просто каже - не правете моите глупости , то той със сигурност ще бъде разбран , но когато е нападнат с думите кой набор си , плащал ли си данъци ...? :md_064: ...ами звучи несериозно , все пак и хората пишещи редовно тук са допускали такава фатална грешка за да си позволяват да съдят по този грозен начин ... :re_037: Хубав ден на вас и кучетата ви !

#834 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 27 August 2012 - 02:26 PM

помним времето на соца,когато породистите кучета се гледаха с възхищение,но помним че тогава не се говореше за родословия,изложби,грууминг,и хендлинг..не се продаваха аксесоари за по балдър лева( мейд ин чайна) ,нито гранули премиум клас..на никого не му пукаше дали кучетото има CAC,CACIB или квото още се сетите...ама помним и държавната политика към бездомните-всяка неделя ловната дружинка със заредени пушки из селото ,и нямаше бездомни..дааам,много неща помним

#835 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 02:27 PM

я па та`а даде заден. Егати скуката. Няма с кой да се сдракам. Емо от Враца къде е?

Навар,
Да, така беше, помним.
User's Signature

#836 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 August 2012 - 02:27 PM

И? като помниш?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#837 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2012 - 02:28 PM

Да, и по едно време се увлякоха и иззеха кучетата на хората и ги избиха.
Стига соц. носталгии, защото е било страшно.

#838 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 02:30 PM

Показване на мнениетоmil_, в 27 August 2012 - 02:28 PM, написа:

Стига соц. носталгии, защото е било страшно.

:ba_025:

#839 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 02:38 PM

Брей, било страшно за кого? За зоо-талибаните? Може би. Не им е място на глутницете по улиците, не ме убеждавайте, добре че съм вменяем стопанин и като ни нападнаха преди седмицата - нашата глутница, покрай която ходим шестта година с кучето на повод по командата редом до лявото коляно - като паднах и ме атакуваха започнах да ритам с краката та се разминах само със синини и те като ми чуха псувните с гласа ми, като иерехонската тръба, подвиха опашките и ушите назад и са избягали. Ми ако дъщеря ми 7-годишната беше с мен? Ми ако бях с пинчер, а не с чау, който по командата "СТОЙ" се заковава? Още ми пукат колената и са насинени. Ми ако беше бабичка някаква? С болонка или друг мелез между четка и чехъл?

Бе я не ми разправяйте колко са безопасни и безобидни, ако на мое място бе някаква жена, която не знаеше как да се държи? И?

Безопасността на хората е над кучешката мафия. това е. Страшно им било. А сега не е? хех!
(само моля да не се почва с новорегнали от фейсбука инвазии)
User's Signature

#840 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2012 - 02:40 PM

Четеш ли изобщо?
По времето на соца са изземвани и избивани домашните кучета на хората. В т.ч. и супер уважавани чистопородни.

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни