Борсите за кучета - защо не си струва
Публикувано: 27 August 2012 - 12:51 PM
Хора, според мен трябва да се говори за кинология под егидата под държавата.
Понеже съм живяла в тази система (държавна централизация на кинология относно служебните породи) сега, връщайки се назад, започвам да оценявам плюсовете й.
Да, няма да можете веднага да отидете и да купите куче или цялото кучило, като кило домати. И точно това би било добре дошло.
Кой помни времената на соца, когато по улиците породистите кучета ги срещаха с уважение? Та нещо такова визирам.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 27 August 2012 - 12:55 PM
agalina, в 27 August 2012 - 10:53 AM, написа:
Тези форуми вече където и го влезеш - само лични нападки и простотии. Язък.
Тая е първата ми фрейлина - където отида аз, там прави реплика. Ни й знам проблемите, но явно й липсва внимание)))) Не е посмяла да ми пише на ЛС, шубе я е.

Публикувано: 27 August 2012 - 01:15 PM

Публикувано: 27 August 2012 - 01:23 PM
sosy, в 27 August 2012 - 11:15 AM, написа:

Ми спри да нападаш на лична основа бре, "гений".
Айде започни от теб.
Обещах ти да не почвам контакта с теб, но си толкова жалка че чак яд ме хваща. Хайде, многознайко, започни от себе си. А? Или си толкова улисана в чувствата си, че искаш да занимаваш целия форум с тях?
САМОУВАЖАВАЙ СЕ!
Спри да се излагаш. Явно имаш нужда от професионална помощ.(това не е обида, а състрадание)

Публикувано: 27 August 2012 - 01:30 PM
sosy, в 27 August 2012 - 11:27 AM, написа:

А аз, от личния си близо 10-годишен опит какво твърдя? Нещо по-различно ли, зоо-талибанке?
Бе я ми къш от екрана.

Публикувано: 27 August 2012 - 01:42 PM

Затова не им се вярва на хората, ама няма какво да се направи по въпроса. Всеки сам избира по кой път да поеме.
Публикувано: 27 August 2012 - 01:49 PM
Ако си сериозен и искаш породно куче пет-класа, то е достатъчно да обиколиш като турист няколко изложби, фирата в развъдниците винаги я има. Дори могат да ти го дадат в разсрочен план, ако си сериозен.
Аз обикалям като турист зад ринга от години, лицето ми е известно вече на развъдчиците. Буквално са ми предлагали без пари срещу изложбена дейност едно женско, но аз отказах, защото кучето не ми хареса а и родословието му - преди пет години на поредната Евразия.
Ти недей да ги дърмониш развъдчиците, там нещата са много сложни.

Публикувано: 27 August 2012 - 02:01 PM
ShiBumi_GirL, в 26 August 2012 - 11:14 PM, написа:

"орландо от лидл"....

Публикувано: 27 August 2012 - 02:03 PM
Просто не правете моите глупости, това е моята позиция. не се учете да слагате подкожни и мускулни инжекции в движение. Не бъдете "мечта на ветеринара", не произвеждайте инвалиди.
Умен човек се учи от грешките на чуждите хора, това ви казвам - бъдете умни, поучете се от грешките ми.
Какво толкова не е ясно?
Кучето трябва да стъпва в клиниката единствено за годишната ваксина. А не да й е почетен пациент.

Публикувано: 27 August 2012 - 02:23 PM

#834 Guest_navar_*
Публикувано: 27 August 2012 - 02:26 PM
Публикувано: 27 August 2012 - 02:38 PM
Бе я не ми разправяйте колко са безопасни и безобидни, ако на мое място бе някаква жена, която не знаеше как да се държи? И?
Безопасността на хората е над кучешката мафия. това е. Страшно им било. А сега не е? хех!
(само моля да не се почва с новорегнали от фейсбука инвазии)