Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#901 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 September 2012 - 04:54 PM

Не знам да има дублирани дейности. Но ако ти знаеш, защо не сигнализираш където трябва. Нали не е разрешено? Ти знаеш ли на чие име е развъдника и какво работи човека? :re_037:

Цитат

Защото развъдчик не бачка дълго време за агенции като Нети и зооборси, не сменя нанайсе породи, при това все комерсиални, не прави дублирани дейности - тук Вип-пъпи там развъдник.

Свали розовите очила.. :ab_041: Повтаряш заучени фрази, но в действителност нещата не стоят така..

#902 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 29 September 2012 - 05:07 PM

valnata
Ти по една такава дама всички развъдчици ли ще ги съдиш? Ако не познаваш съвестни развъдчици, то аз познавам, ти къде с това примерче в А група?

Вълната, кой от развъдчици те е обидил така че ги емваш всички до един под ножа си?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#903 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 05:19 PM

Фурия, аз никой не съдя. Ти защо съдиш? Никой не ме е обидил, просто говориш неверни неща и всячески опитваш да изкараш едни хора светци.

Тия заучени фрази за любов, цветя, бели рози и др. ги зарежи. :ab_041:

Ти знаеш ли на кой е този развъдник?

#904 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 29 September 2012 - 05:25 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 29 September 2012 - 03:19 PM, написа:

Фурия, аз никой не съдя. Ти защо съдиш? Никой не ме е обидил, просто говориш неверни неща и всячески опитваш да изкараш всички светци.

Тия заучени фрази за любов, цветя, бели рози и др. ги зарежи. :ab_041:

Ти знаеш ли на кой е този развъдник?

Да не е твой? щото това ще обясни много неща.
Ако БИЖУ е замесена с вип-пъпи и руска рулетка, както бе замесена на времето с агенцията Нети и защитаваше дейноста на фермата Рая край Пловдив - много скоро това ще се разбере. В България сме шепа народ, а тези, които се занимават с кучетата - под лупа се гледат все едно.

Относно истинско развъждане - колко истински развъдници си видял от различни породи у нас и в чужбина и в колко у тях си влизал?
Пуснали са те в няколко ферми тип зайчарник с многоетажни клетки дето на търгашите после хората ръка не им подават и си решил че това е развъждането като цяло.
Защото ако беше поне веднъж влизал в истински развъдник - нямаше да лаеш така.
User's Signature

#905 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 05:33 PM

Колкото ми е нужно толкова съм видял. Нямам за цел да обикалям безцелно като въртолет развъдници, аз си следя няколко породи, които ми харесват. :mg_062: Това за зайчарниците не го разбрах, но виждам, че ти си добре запозната. :ba_025:

За какви колеги говориш? Твои колеги или мои? Не знаех, че и ти имаш развъдник. :ab_041:

А ти като не знаеш на кого е развъдника защо бързаш с глупостите? Я провери, после ще говорим.

#906 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 05:41 PM

Нямам развъдник, дребен. Мечта ми е, но може и да не я сбъдна:-))) Предпочитам да не правя номерата на рулетките, вип-пъпита, фермите Рая и т.н. и зоомагазиниерите.
А аз, за разлика от теб, обикалям като въртолет и то целенасочено у нас и в чужбина по ръзвъдници и сериозни изложби като турист. От години при това. От 2004-та ако съм точна. Предлагат ми расови женски от нашата и други породи на съвладение или дори срещу изложбена дейност за без пари или смешна сума. Защото развъдчиците са се убедили че съм неслучайна и сериозна. Аз отказвам, понеже не бързам и все още не виждам МОЕТО куче. Такива предложения съм имала - седях на ръцете и стисках зъби да не го грабна предлаганото кутре от работни родители с родословие, предлагано срещу грамотно читаво стопанисване, правилно гледане, защита на работна дейност, изложби.

Така че ае по-спокойно със свободни съчинения как не ти се обикаляло било. Като не щеш - прав ти път, кой те кара насила? Но тогава и не крякай безпомощно че видите ли било фермата също бетер като развъдника.

Не съди относно нещо, което не ти е познато.
Повярвай ми, пич, като се запознаеш с истински развъдчик, влезеш у дома му, пипнеш кучетата му - ще се засрамиш за тези дрън-дрън ярини дето ги извеза тук. Видеш ли с очите си толкова много труд, грижа и знания, езикът ти няма да се обърне да плюеш срещу развъдчика.
User's Signature

#907 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2012 - 05:59 PM

valnata, това твойто ми прозвуча като лафовете от преди 10/15 години.. "внимавай ,че знаеш ли този кой е.." :af_089:
Следили сме и другата тема и какво като е регистриран на друго лице.Нищо общо ли нямат ? Иначе и в твои постове сме чели предупреждения относно горепосочената борса.Или си забравил :beer:
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#908 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 06:02 PM

С Мил винаги се дърлям, но не мога да кажа че тя е клюкарка и т.н. Тя когато дава инфо - не лъже:

Показване на мнениетоmil_, в 18 July 2012 - 04:36 AM, написа:

Да се върнем към простите факти.
На страница "Начало/About us" на развъдник за чихухахуа Руска рулетка се кипри отявлената борсаджийка на име Елли Спасова, позната тук като **БИЖУ** (извинете, че не съм в час с всичките й никове и точния брой звездички). С нейното име е подписано изречението "Благодаря, че посетихте нашия сайт". Същата се e регистрирала тук и с ник RussianRoulette.
Въпросната няма право да развъжда кучета под егидата на FCI нито в България, нито в други държави, както е записано в развъдните правила на FCI.

Оттук нататък който иска, нека се прави на тъп и пита какво било нередно.
Достатъчно е, че тук присъства информацията, че в този развъдник развъжда борсаджийка.

Имам молба към мод да отдели цялата безмислена логорея относно случая в отделна тема, за да може тази да остане информативна. Въобще не ме интересува кой с кого и къде живеел и какво дупе имал. Темата не е предназначена всеки борсаджия да си пише десетки страници в нея, а само да служи като предупреждение за евентуалните купувачи, които са имали достатъчно мозъчни клетки да проверят в Гугъл името на даден развъдник или борса, преди да се нахвърлят на маслините. Нека запазим място и за другите борсаджии.
mlad6ito и той да не се прави, а да драсне едно ЛС на девойката :), то един майтап е майтап, докато е свеж.

Който пък разполага с информация, че собственици на други развъдници извършват прекупваческа дейност с кучета или са свързани с борси, нека добави иформацията кратко и ясно и толкоз.

User's Signature

#909 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 06:43 PM

Цитат

А аз, за разлика от теб, обикалям като въртолет и то целенасочено у нас и в чужбина по ръзвъдници и сериозни изложби като турист. От години при това. От 2004-та ако съм точна. Предлагат ми расови женски от нашата и други породи на съвладение или дори срещу изложбена дейност за без пари или смешна сума. Защото развъдчиците са се убедили че съм неслучайна и сериозна. Аз отказвам, понеже не бързам и все още не виждам МОЕТО куче. Такива предложения съм имала - седях на ръцете и стисках зъби да не го грабна предлаганото кутре от работни родители с родословие, предлагано срещу грамотно читаво стопанисване, правилно гледане, защита на работна дейност, изложби.

И мен какво ме интересува какво ти предлагат и какво не ти предлагат? Какво все го изтъкваш :ab_041: Много знаем, много обикаляме и разтягаме локуми, а сме с куче от зоомагазин.. :ab_041: Въпроса е, че говориш без да знаеш как стоят нещата и на кого е развъдника. Защо трябва да обикалям и да говоря празни приказки? Като искам куче ще ида и ще си купя, не искам да се подмазвам на някого, че да ми подари, или в съсобственост(това най-го мразя). Ти си ходи, търси си твоето куче, но недей да говориш без да си запозната.

desi79, за борса ли говорим в момента? За някоя си борса за кучета може и да съм писал, но тук става дума за развъдник, който е регистриран където трябва и е редовен.

Цитат

това твойто ми прозвуча като лафовете от преди 10/15 години.. "внимавай ,че знаеш ли този кой е.

Твой проблем.. минаха тия времена :ab_041: И какво ако имат общо хората? Да им забраним да се виждат, да имат бизнес и да пратим единия на заточение... :ab_041:

#910 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 06:46 PM

Вълната
ама като подкрепяш борсите и ги смяташ за идентичните с развъдна дейност защо лаеш, като нямаш опит? пазарувай в мола, с доставчика Бижу-Нети-шмети, защо атакуваш развъдчици от които бъкел не разбираш?
User's Signature

#911 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2012 - 06:55 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 29 September 2012 - 05:43 PM, написа:

Цитат

И мен какво ме интересува какво ти предлагат и какво не ти предлагат? Какво все го изтъкваш :ab_041: Много знаем, много обикаляме и разтягаме локуми, а сме с куче от зоомагазин.. :ab_041: Въпроса е, че говориш без да знаеш как стоят нещата и на кого е развъдника. Защо трябва да обикалям и да говоря празни приказки? Като искам куче ще ида и ще си купя, не искам да се подмазвам на някого, че да ми подари, или в съсобственост(това най-го мразя). Ти си ходи, търси си твоето куче, но недей да говориш без да си запозната.

desi79, за борса ли говорим в момента? За някоя си борса за кучета може и да съм писал, но тук става дума за развъдник, който е регистриран където трябва и е редовен.

Цитат

това твойто ми прозвуча като лафовете от преди 10/15 години.. "внимавай ,че знаеш ли този кой е.

Твой проблем.. минаха тия времена :ab_041: И какво ако имат общо хората? Да им забраним да се виждат, да пратим единия на заточение ли. :ab_041:

Да си регистрирал развъдник не те прави нищо.Когато около теб витаят слухове ,подкрепени с факти трудно хора запознати с материята ще те приемат на сериозно.Все едно някой политик да има лИбовна афера с някой от подземният свят и ти да не си помислиш ,че могат да връткат далавери. Стига моля ти се :ab_041: .
А за лафа,точно защото минаха тия времена ми стана смешно.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#912 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 06:57 PM

Фурия, ти ли ще ми говориш за опит? Ти ако разбираше нямаше да напазариш от зоомагазина, а щеше да си вземеш куче от "колегите" ти :ab_041: Това че си обиколила няколко изложби и се оставяш да те баламосват не значи, че имаш опит. Развъдник ли имаш, какво? Купила си си кучето от зоомагазин, това на мен ми стига.. И къде видя да подкрепям някого? Тук ти тръгна да плюеш по развъдник, не аз.

desi79, кой е казал, че хората трябва да приемат този или онзи? Въпроса е, че няма нарушения, за разлика от някои други 'стари" развъдници, за които всичко е любов. :ab_041:

#913 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 07:00 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 29 September 2012 - 04:57 PM, написа:

Фурия, ти ли ще ми говориш за опит? Ти ако разбираше нямаше да напазариш от зоомагазина, а щеше да си вземеш куче от "колегите" ти :ab_041: Това че си обиколила няколко изложби и се оставяш да те баламосват не значи, че имаш опит. Развъдник ли имаш, какво? Купила си си кучето от зоомагазин, това на мен ми стига.. И къде видя да подкрепям някого? Тук ти тръгна да плюеш по развъдник, не аз.

Нали за това предупреждавам - не пазарувай от магазина Нети-Бижу-Анималбг. През 2003-та нямаше такива предупреждения:-) Сърбай моята попара, бъди умен. И после от развъдник съм се опарила, за това пак предупреждавам: - ако търсиш определена порода, то проучвай развъдника и развъдчиците си.
Елементарно е, спри да подскачаш с лаене:-)))
User's Signature

#914 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 07:05 PM

Айде сега нямало информация. Много знаем, много ходим в чужбина, в дворчетата влизаме, а после пазарим от зоомагазина. Тук не говорим за Нети или други борси за кучета.. Ти си се опарила от развъдник, ама не си казала, да не би да го злепоставиш.. знам, знам. :ba_025: Трупай опит и проучвай сега.

#915 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2012 - 07:09 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 29 September 2012 - 05:57 PM, написа:

desi79, кой е казал, че хората трябва да приемат този или онзи? Въпроса е, че няма нарушения, за разлика от някои други 'стари" развъдници, за които всичко е любов. :ab_041:

Няма нарушения при регистрацията.Това е ,което знаем аз и ти :smile: Кой се ангажира да проверява до колко се спазват правилата,дали Иван като се обади за куче и цената не го устройва не му се предлагат от другите на по-ниска цена под предлог защото е без родословие? На такива хора трудно може да се има доверие.Дори и нищо нередно да не се прави и всичко да е супер спазено като правила и изисквания името на тази девойка вреди и опорочава.
Това е моето мнение и не задължавам никого с него.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#916 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 07:16 PM

Е, кой да се ангажира да проверява? Другите кой ги проверява? Онази дето прибра куче от приют кой се нагажира да я провери? Другата със сакатите кучета кой я провери? Ти знаеш ли, че в някои развъдници също предлагат други кученца, ако цената не те устройва? даже и на сайта им имаше качени преди време. тях кой ги проверява.. Монетата има две страни.

Това е моето мнение и не задължавам никого с него. :smile:

#917 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 07:21 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 29 September 2012 - 05:05 PM, написа:

Айде сега нямало информация. Много знаем, много ходим в чужбина, в дворчетата влизаме, а после пазарим от зоомагазина. Тук не говорим за Нети или други борси за кучета.. Ти си се опарила от развъдник, ама не си казала, да не би да го злепоставиш.. знам, знам. :ba_025: Трупай опит и проучвай сега.

Бре човек, след като се опарих от борсите ми доде акъла:-))) следварително. Гадно е, но не съм разкарала кучето си, не съм го евтанизирала и не го натирих. Бъди по-умен, не прави моите грешки, поучи се от тях, не ходи при измамници, не пазарувай кучета от магазин и мол, отсявай нужното инфо - взимаш другар за цял кучешки живот, за бога. Не всички гледаме пинчери, приятелю, някои и акита за евтаназия обявяват. Помисли малко колко е серозна ситуация като цяло, и ще ти се отще да се лигавиш.
User's Signature

#918 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2012 - 07:23 PM

Ами за това става въпрос.Монетата в развъждането има една страна.Другото не е развъждане,а печалбарство. Ти за кое си?
Подхода ти в темите за развъждането е странен.Не е важно да кажеш кое е грешно,кажи кое е правилно.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#919 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 07:39 PM

Фурия, обябяват ги за евтаназия, защото не знаят как се гледа куче, не защото са без родословие. После се оправдават с характера, че били едва ли не извънземни и не подлежали на обучение.. Аз си имам куче, не смятам да пазаря скоро, а и да реша да си взема няма да питам тук откъде и как.

desi79 , аз съм за правилното отглеждане и за това да се продават здрави кучета. :smile: Не знам кой колко печели и не ме интересува.

#920 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 07:39 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 29 September 2012 - 05:23 PM, написа:

Ами за това става въпрос.Монетата в развъждането има една страна.Другото не е развъждане,а печалбарство. Ти за кое си?
Подхода ти в темите за развъждането е странен.Не е важно да кажеш кое е грешно,кажи кое е правилно.

Ако това е за мен да отговарям? М?

Вълната,
Няма как да си хем тако хем вако - хем да си против развъдниците, хем против високите им цени, хем да си ЗА борсаджийката. На фурнаджийска лопата ми смърди тази повратлива позиция.
User's Signature

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема