Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#981 Потребителят е офлайн   axelcharry Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 October 2013 - 04:48 PM

ИСКАМ ДА ПРЕДОПРЕДЯ ЗА ТОЗИ САЙТ - http://zoo-magazin.b...bg/Pages/1.html !! ПРЕДСТАВЯТ СЕ ЗА РАЗЪДНИК ГОЛДЪН. А ТОВА Е ЗОО-БОРСА МОЛЯ НЕ КУПУВАЙТЕ КУТРЕ ОТ ТАМ .. !!!!

#982 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 October 2013 - 06:11 PM

Показване на мнениетоaxelcharry, в 20 October 2013 - 04:48 PM, написа:

ИСКАМ ДА ПРЕДОПРЕДЯ ЗА ТОЗИ САЙТ - http://zoo-magazin.b...bg/Pages/1.html !! ПРЕДСТАВЯТ СЕ ЗА РАЗЪДНИК ГОЛДЪН. А ТОВА Е ЗОО-БОРСА МОЛЯ НЕ КУПУВАЙТЕ КУТРЕ ОТ ТАМ .. !!!!

Това е всеизвестният анимал.бг, долен измамник....
User's Signature

Качена снимка

#983 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2013 - 06:58 PM

Показване на мнениетоTopsi, в 19 April 2005 - 12:54 PM, написа:

Това да се осъди малко трудно ми изглежда.
Защото дори и да имаш касова бележка за сумата тя не доказва че това е кучето.
Повечето кучета от една и съща порода струват една и съща сума.

Напълно е възможно да се осъдят. :) Аз не мога да си обясня друго, как хората не разбират, какво значи да имаш родословие. Същите хора нямат ли акт за раждане? :ud_009:

Друата теза, която защитавам , че в БГ трябва да се купи скъпо куче, за да няма после бездомни и изоставени животни по улиците.

#984 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 30 October 2013 - 02:13 PM

нека не сравняваме родословието с акта за раждане...и въобще нека не прехвърляме човешки черти върху животните...може би се опитвате да ни убедите,че ако човек няма акт за раждане той не е човек?? или е по малко човек от другите??? задайте си въпроса защо толкова много хора се обявяват в защита на заветните родословия ,и против въвеждането на ДНК теста ,който да удостоверява породна принадлежност?? защото ,тогава драги ми приятелю секва далаверката...току виж тогава нещата се окажат различни ..."Кинологията "е бизнес,тя е точно толкова любов към кучетата ,колкото футбола е любов към играта ..

#985 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2013 - 10:17 PM

не прехвърлям никакви човешки качества, нито си ме разбрал/а правилно.
казвам, че родословието е вид документ (частен или официален), който доказва дадено твърдение. в случая принадлежност към дадена порода и пр. купиш ли куче от развъдник , с документ то вътре има изследвания документи за едно и друго нещо. това с кинологията - да бизнес е, но не, сериозните развъдчици правят нужните изследвания и прилагат документи. иначе ако се окаже друго куче, се нарича измама. ако си купиш доберман и ти дадат родословие нали то доказва потекло и произход. ако се окаже, че не е доберман, а мастиф ще е измама. нищо друго.

родословието не прави кучето по-малко куче, а го прави куче, принадлежащо на порода, раса и т.н.

а тая любов към кучета е прословута в българия. толкова много обичаме кучетата си, толкова много ненавиждаме кинологията скъпите кучета и техните лоши развъдници и високи цени, че за това софия и не само се е заринала от бездомни, агресивни, болни, кучета. защото кинологията ни е виновна.

пак повтарям, българина, за да оцени нещо трябва да плати скъпо.

#986 Guest_navar_*

Публикувано: 31 October 2013 - 08:29 AM

тц,българина за да оцени нещо,трябва да порастне..това оправдание ,че клубните кучета трябва да са скъпи,за да може развъдчиците да вадят сериозен доход,като се разказват приказки за лека нощ ,колко скъпо видиш ли било да отглеждаш клубно куче( аз не намирам разлика ,въпреки че имам клубни,неклубни,и откровени мелези) накараха хората да търсят по борси,или в развъдници из Европата..нали се сещате че в епохата на интернет не е трудно да се направи лека справка,къде кое колко струва,и да се зададе въпроса "защо" защо да речем кучето в Бг и в Германия струва еднакво,а разликата в дохода и стандарта е очевадна,и защо в сърбия,македония или черна гора да речем цената на клубно куче е доста по ниска-там какво,нямат разходи ли ?? или техните клубни кучета са по малко клубни от нашите..?защо от официален клубен развъдник на шарпланинец в македония ми искат между 350 и 500 евро за куче,а в БГ за същата порода ми искат 1200 евро?? приказките от шипковия храст,може да си ги разказвате някъде,където хората нямат достъп до информация,за съжаление в БГ не е така,и затова се получава отлив от клубните кучета..как човек да си вземе куче от развъдник,като чете навсякъде за купени титли,оизложби,далаверки ,за развъждане на кучета с пороци и всичко това не е в името на любовта към кучетата,а в името на печалбата ..

#987 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2013 - 11:04 PM

Ама ти май не четеш, какво пиша?! Идеята на родословието е да докаже произход, не коментирам цената на кучетата. А ЗАЩО трябва да плати българина скъпо, защото само тогава ако му бръкнат в джоба носи отговорност и мисли, а не е безотговорен олигофрен, какъвто напоследък е масово явление.

Относно купуването на титли, корупция и пр. нали не мислиш, че ние сме открили топлата вода?! Да не мислиш, че на запад не е същото?! И не мисля, че цените са еднакви в БГ и Европа. А каква трябва да е според теб цена на куче от развъдник в БГ или Европа?? Или като сме бедни тук, дай да ги подаряваме, а не продаваме? Ами има си пазар за всичко. Аз смятам, че цената няма как да е под 400-500евро, защото най-малкото ако равъдника е сериозен е придружил с едно томче документи и излседвания, които струват една солидна сума пари. А за породите и закупуване на куче от чужбина не знам колко си запознат и проверявал, но куче започва от 1000Е от дадена порода. Тия дето продават по за 200-300лв/евро на куче сигурно са на принципа 300-400 кучета и което оцелее, от т.нар. борси дето ги хранят с количка и смески, живеят в землянки и нечовешки условия, в БГ също има такива, имаше един развъдник на лабрадори до Варна, на прима виста се сещам за него. На мен са ми предлагали порода куче от развъдник в Чехия, за 200Е от развъдник с 350 женски кучета само. Сещаш ли се, за какво говорим, че кучето може да не оживее да дойде до мен.
Имам позната , която купи така куче от Испания, за 300Е от такъв развъдник порода самоед, кучето едва оцеля, защото се оказа че има редица заболявания и сериозни проблеми заради условията в които е живяло. Та... вярно е, има кайма за 3лв.кг/ има и кайма за 10лв./кг. Трябва да се научим, че всичко струва пари, а хубавото е по-скъпо. Няма евтино и качествено.

И някой ако си мисли, че с развъждане , един сериозен и уважаван развъдник изкарва милиони, че прави БИЗНЕС, че издържа семейство/домакинство, е далеч от истината. Колко кучета ще продадеш 4-5-6-10 и колко пари ще направиш?? Милиони??? Точно борсите и зоомагазините карат на принципа на насипното и евтиното, няма изследвания, ваксини, лечение, може дае тежко болно, продват на 500-600лв. минимум в зоомагазините и тия борси ги гледат като прасета, че и в по-тежки условия. За това аз смятам, че са вредни.

#988 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2013 - 07:44 AM

Показване на мнениетоpeternm, в 31 October 2013 - 11:04 PM, написа:

Ама ти май не четеш, какво пиша?! Идеята на родословието е да докаже произход, не коментирам цената на кучетата. А ЗАЩО трябва да плати българина скъпо, защото само тогава ако му бръкнат в джоба носи отговорност и мисли, а не е безотговорен олигофрен, какъвто напоследък е масово явление.

Не, не чете. Това е мисия за трола. Не го хранете.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#989 Потребителят е офлайн   sergeevrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2013 - 10:35 AM

Показване на мнениетоnavar, в 31 October 2013 - 08:29 AM, написа:

тц,българина за да оцени нещо,трябва да порастне..това оправдание ,че клубните кучета трябва да са скъпи,за да може развъдчиците да вадят сериозен доход,като се разказват приказки за лека нощ ,колко скъпо видиш ли било да отглеждаш клубно куче( аз не намирам разлика ,въпреки че имам клубни,неклубни,и откровени мелези) накараха хората да търсят по борси,или в развъдници из Европата..нали се сещате че в епохата на интернет не е трудно да се направи лека справка,къде кое колко струва,и да се зададе въпроса "защо" защо да речем кучето в Бг и в Германия струва еднакво,а разликата в дохода и стандарта е очевадна,и защо в сърбия,македония или черна гора да речем цената на клубно куче е доста по ниска-там какво,нямат разходи ли ?? или техните клубни кучета са по малко клубни от нашите..?защо от официален клубен развъдник на шарпланинец в македония ми искат между 350 и 500 евро за куче,а в БГ за същата порода ми искат 1200 евро?? приказките от шипковия храст,може да си ги разказвате някъде,където хората нямат достъп до информация,за съжаление в БГ не е така,и затова се получава отлив от клубните кучета..как човек да си вземе куче от развъдник,като чете навсякъде за купени титли,оизложби,далаверки ,за развъждане на кучета с пороци и всичко това не е в името на любовта към кучетата,а в името на печалбата ..

Навар да те попитам теб специално,колко кучета си снимал за дисплазия,колко си прекарал през изпит,колко си пътувал по изложби и с колко кучки си пътувал 4000км за заплод който също е доста солен като цена(да не говорим че ако не хване си пак 4000км на път)?Като чета и как храниш разходите са ти сведени почти до нула,та да те питам колко би трябвало да струва едно клубно куче?
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#990 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2013 - 11:08 AM

Tочно в това е проблема, големия. Не е само в кучкарството. Във всичко , но донякъде хората не са виновни, тъй като са бедни, гладни и мизерни. 95% от населението гладува, мизерува. Да не говорим, че хората не са научени да мислят , да разсъждават. То по преобладаващото население пазарува продукти 7мо качество в най-добрия вариант и си мисли, че със всичко е тъй, защото той това може да си позволи максимум. Хората в цивилизованите страни не са малоумници, да произвеждат продукция и продават на цени, различни от масовия боклук. А особено западния човек, е свикнал да си прави сметка на парите добре, да преценя и калкулира плюсове и минуси. Ние не сме научени, като спестим 20ст. си мислим, че сме икономисали.
Само атаксия, дисплазия си с 500 назад. Сложи храната на кучето/майка, сложи, ваксини, паспорт, чип, хранене на малките после, като са отбити от майката. Я намериш клиент, я не в България, ще разчиташ на чужбински, ама то там не е като тук. Не си единствен или да сте конкуренция 3 развъдника. Па дойде бай Ганьо и каже: " еее а за МЕН ква е цената" сякаш идва и купува 20кученца от теб, или сякаш ти е направил дарение в размер на 10,000лв. и като му кажеш : 600евро отговора е: " аааа ама в продавалник един ми продава същото за 50лв. много искаш"
е..... какво можеш да кажеш на такъв имбецил. аз не знам някога да съм купил нещо без документ за удостоверяване на качество/произход, гаранция.
Да не говорим че един развъдчик ще заплоди 2-3 пъти максимум на година или 2-3.

Точно тия пишман кучкари, дето дават по 50-100лв. за куче не ценят труда, усилията и стимулират развъждането на мастии, безотговорното отношение към породи и т.н. Местния селянин в квартала завъжда кучето си всяка година, храни го с мърша и бълвоч, и продава по 7 парчета по 100лв. и доволен, ДАЛАВЕР ИМПЕКС върви. Същото е и с борсите. Който не е ходил в борса да види за какво става дума, той не е наясно. Или зоо магазин... Не се ли замисляте, че щом струва тия дребни суми, че само един хубав аксесоар за куче или клетка е в ПЪТИ по скъпо от кучето, че данъка му е толкова на година.
Евтино хубаво няма! :tb_195: :ea_103:

#991 Guest_navar_*

Публикувано: 03 November 2013 - 09:58 PM

да почна подред да отговарям,че докато отсъствах бая народ ме е налазилл..
първо-най големия трол,който е много велик само в собствените си очи да се въздържа от коментар-това не е подфорум в който може да трие неудобните му мнения,без да има реално защо..
към сергееврот-да съм снимал,да съм снимал,колко да съм снимал? снимките за дисплазия станаха задължителни,след като "развъдчици" осраха породите,пшосредством инбридинг,нарушаване на правила и к'вот се сетиш само и само с една цел-печалба,на титли,на кинти-все тая..сега,пак не снимам ама няма случай на дисплазия при мен..
следващия въпрос-да съм пътувал,за да заплождам-колко да съм пътувал,последно се разходих до майната си и обратно заради НОК,в началото на лятото,да обяснено простичко-по няколко пъти в годината ходя някъде на майната си ,заради някоя кучка-къде моя,къде чужда..
колко трябва да струва куче?хмм,аз дадох пример с ЛЕГИТИМНИ развъдници ,в съседни държави,с ЛЕГИТИМНИ експортни РЕДИГРИ-та..
спрете да ми се пънете като глист на буца,колко струвало заплождането в Германия,ами заплождайте в Сърбия,в румъния,в македония..ама нали германските кучета са по по най-да,ама кучката ти като е катерица( с купени титлички,купен тест за характер,и шуробадженашки хави разни) ако ще и на космически кораб я заплоди,пак няма да роди шампиони на зигершау,ама ти ги продаваш като такива..а защо не сравните цените простичко-цена на куче в германия-цена на куче в българия,средна заплата в германия-средна заплата в германия.стандарт в германия -стандарт в българия..простичко,германеца продава куче за 2000 евро,но клиента получава 3000 евро заплата,германеца продава куче за 2000 евро,но храни с гранула за 20 евро кг(същата в БГ струва 12 лв/кг,тоест 6 евро,ваксината му е 50 евро и т.н.) значи кво се получава,влагаме пъти по малко пари от германския развъдчик,но продаваме на цената на която продава той..и се сърдим на сърбите,че продават на техни си цени без да се опитват да са като немските батковци...айде помислете над тази теза,птреди да ми развивате теории,които развивате на "клиентите" си..нали не забравяте ,че някога и аз бях луд фен на кинологията в България,преди да почна да я наричам "кинология"

#992 Guest_navar_*

Публикувано: 03 November 2013 - 10:05 PM

прост пример-биг мак в БГ струва 2.99лв,или около 2 $ ,в Китай 1.20 долара,а в Швейцария 4.52 $,в дания 3.99 $ сигурно от Макдоналдс са много прости,в сравнение с БГ развъдчиците,ако схващате идеята

#993 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 November 2013 - 04:21 PM

Показване на мнениетоnavar, в 03 November 2013 - 08:05 PM, написа:

прост пример-биг мак в БГ струва 2.99лв,или около 2 $ ,в Китай 1.20 долара,а в Швейцария 4.52 $,в дания 3.99 $ сигурно от Макдоналдс са много прости,в сравнение с БГ развъдчиците,ако схващате идеята

...и за това хората които се хранят редовно с биг-мак имат проблеми със затлъстяването и здравето. Честито. Вие знаете ли че вътре няма месо и хляб, а само цялата менделеева таблица? С оцветители, овкусители, стимулатори за вкус и обоняние и добавки? Гугъл да ви е на помощ колко в един сандвич в Макдоналдс има калории - над 500 калории в БигТейсти, като съотношение на въглехидрати и мазнини са супер-високи, което води до стремително покачване на инсулина в кръвта но не носи никаква полезна хранителна стойност. 500 калории, ако не и 600, при условие че за нетренираща жена дневната дажба на калории трябва да е към 1600 и то за сметка на чистото месо. Без хляб и други бързи въглехидрати като газирано например.
Макдоналдс след няколко съдебни дела от пострадали бе принуден да публикува таблицата за калорийност на обратната страна на подложката на таблата. Четете и се образовайте.
Предпочитам бифтек или ростбиф току що приготвен в заведението, който не пада под 20 лева, отколкото този траш-фуд.

И децата ми не храня с боклуци в макдоналдс с кока-кола. Позволява им се най-много веднъж на два три месеца, ей така, да си начешат крастата.
Отдавна е известно че фаст-хфуда, храната на бедните, води до сериозни здравословни проблеми. Нормална домашно готвена храна или току що приготвена по заведенията от пресни продукти излиза в пъти по-скъпо.
Така че не го рекламирайте фаст-фуда, който се хране с тези боклуци редовно жестоко плаща за това със здравето си.

Същото е и с кучета - ама по-евтинко, ама ако може да е като родословното на съседа. Няма как да ловим маймуни с трици, сори. В нашата порода родословни кучета от СЕРИОЗЕН развъдник под 1000 долара не падат, а кучила от скачка в чужбина са в пъти по-скъпи. И СЕРИОЗЕН развъдчик не запложда с това, което му географско най-близо, с родословен мъжкар на съседа например или в Македония или Сърбия, щото не е далеч. Аре моля ви се. Селекция не означава даване на приплод. Ако на СЕРИОЗЕН развъдчик му е хванал окото мъжкар от търсен от него тип на майна си райна - той държи да има кръв от този тип, а не от съседа в Македония, понеже му е под ръка.
Разбирате ли къде е разликата?
Който иска - да рупа треш-фуд, който не иска да си съсипва здравето и тепърва да налива парите в лекарите - избира здравословни неща.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#994 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2013 - 04:56 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 November 2013 - 02:21 PM, написа:

Показване на мнениетоnavar, в 03 November 2013 - 08:05 PM, написа:

...и за това хората които се хранят редовно с биг-мак имат проблеми със затлъстяването и здравето. Честито. Вие знаете ли че вътре няма месо и хляб, а само цялата менделеева таблица? С оцветители, овкусители, стимулатори за вкус и обоняние и добавки? Гугъл да ви е на помощ колко в един сандвич в Макдоналдс има калории - над 500 калории в БигТейсти, като съотношение на въглехидрати и мазнини са супер-високи, което води до стремително покачване на инсулина в кръвта но не носи никаква полезна хранителна стойност. 500 калории, ако не и 600, при условие че за нетренираща жена дневната дажба на калории трябва да е към 1600 и то за сметка на чистото месо. Без хляб и други бързи въглехидрати като газирано например.
Макдоналдс след няколко съдебни дела от пострадали бе принуден да публикува таблицата за калорийност на обратната страна на подложката на таблата. Четете и се образовайте.
Предпочитам бифтек или ростбиф току що приготвен в заведението, който не пада под 20 лева, отколкото този траш-фуд.

И децата ми не храня с боклуци в макдоналдс с кока-кола. Позволява им се най-много веднъж на два три месеца, ей така, да си начешат крастата.
Отдавна е известно че фаст-хфуда, храната на бедните, води до сериозни здравословни проблеми. Нормална домашно готвена храна или току що приготвена по заведенията от пресни продукти излиза в пъти по-скъпо.
Така че не го рекламирайте фаст-фуда, който се хране с тези боклуци редовно жестоко плаща за това със здравето си.

Същото е и с кучета - ама по-евтинко, ама ако може да е като родословното на съседа. Няма как да ловим маймуни с трици, сори. В нашата порода родословни кучета от СЕРИОЗЕН развъдник под 1000 долара не падат, а кучила от скачка в чужбина са в пъти по-скъпи.
Който иска - да рупа треш-фуд, който не иска да си съсипва здравето и тепърва да налива парите в лекарите - избира здравословни неща.

1000$ , ама да вмъкнем, че това е стартова цена за куче. Сложи транспорт (специална клетка, самолет, такси, ако плащаш банков превод с таксите, които са убийствени на бг банки, пейпал, който също има такси) мита и т.н. :) Разправии с митниците ни и прочее. Колега, не ми обяснявай в Дания как е, аз съм живял там, учил и т.н. Един сандвич в Копенхаген, Орхус, Осло, Ставангя, или Гьотеборг ако щеш под 8евро няма!! И куче там под 1000ЕВРО НЯМА! Тва твоето ми звучи малко като виц, нямаш атаксия или дисплазия, за това не изследваш. Хъ хъ хъ. Ти знаеш ли, че уважаван развъдник от Западна Европа може и да не те удостои да ти продаде куче. Само ако чуя условията за сделката от развтдчика да ми предложи начин плащане : WU и ме напушва на смях. :) Един в Холандия даже не щя да свали под 2500Е за куче, и ми каза идваш, преценяваш, аз решавам накрая. Да прав си за стандарта, но мерцедеса е мерцедес по цял свят, и хайвера струва еднакво навсякъде.
А примера с Макдоналдс и тия неща не е удачен, примерно в Скандинавските страни имат стриктни закони и почти не се употребява такава храна. :) :tb_195: :rc_036:
Аз досега не съм купувал гранули за 20е/пакет. Да случвало се е почивен ден, и да вземем да сварим ориз с черен дроб или един пакет от магазина, каквато има, защото сме забравили, ама това е за 1-2дни докато си вземем качествената храна. На всеки се е случвало.
Докато броим стотинките и правим дребните сметчици, ще сме на този хал. Трябва да се научим, да ценим труда, образованието, знанията на хората. И че сиренето струва пари. И че евтин хубав продукт НЯМА! Аз не съм видял чистопородно куче на улицата или умряло от глад. Иначе, ми е омръзнало да чета , колко си обичаме животните, как кинологията и "марковите кучета и кучкари" с насмешки и подигравки, а после си метне кучето през балкона, че му омръзнало или "олеееееелеее той колко обича да яде помията, кокалите и остатъците от масата" хахахахаха. Аз ако някой ми твърди нещо, ще искам документ писмено доказателство, иначе всеки може да ми каже, това и онова е тъй и иначе. :zz_020:

#995 Потребителят е офлайн   sergeevrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2013 - 06:40 PM

Случай на дисплазия нямаш защото не снимаш ,освен ако не си с рентгенови очи.Незнам кой е згомнил породата явно ти си по в час с историята,за заплодите ами аз заплождам и в Сърбия ама с много на ум, там всички кучета са с тазобедрена А и лакетна 0 явно там колегите са разкрили тайната на генетиката.Това за купените титли и шуробадженащината мен ли визираш или си говориш по хавата по принцип,а за характера заповядай когато ти е удобно ако нямаш ръкав ще ти бъде предоставен служебно.Незнам къде си ги чувал тези цени от 2000евро при мен кучетата струват от 300 до 500 евро,лично аз не само не забравям но и никога не съм знаел че си фен на кинологията поради простата причина че не съм те виждал на нито една изложба в страната ,да не говорим за чужбина
User's Signature

#996 Потребителят е офлайн   sergeevrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2013 - 06:52 PM

Ще чакам с нетърпение да ни покажеш някое твое куче с добър екстериор и характер,все пак едно е да седиш пред компютъра и да си пишеш, друго е да дойдеш на някоя подчертавам КЛУБНА изложба и да ни вземеш акъла с твоето развъждане,може и тест за характер да направим.А за нагласяне не се притеснявай,и последен да станеш то хубавото си е хубаво ,вижда се от далече .
User's Signature

#997 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2013 - 09:52 PM

Показване на мнениетоsergeevrott, в 04 November 2013 - 04:40 PM, написа:

Случай на дисплазия нямаш защото не снимаш ,освен ако не си с рентгенови очи.Незнам кой е згомнил породата явно ти си по в час с историята,за заплодите ами аз заплождам и в Сърбия ама с много на ум, там всички кучета са с тазобедрена А и лакетна 0 явно там колегите са разкрили тайната на генетиката.Това за купените титли и шуробадженащината мен ли визираш или си говориш по хавата по принцип,а за характера заповядай когато ти е удобно ако нямаш ръкав ще ти бъде предоставен служебно.Незнам къде си ги чувал тези цени от 2000евро при мен кучетата струват от 300 до 500 евро,лично аз не само не забравям но и никога не съм знаел че си фен на кинологията поради простата причина че не съм те виждал на нито една изложба в страната ,да не говорим за чужбина

:ab_041:

#998 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2013 - 07:18 AM

Не хранете трола.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#999 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2013 - 12:43 PM

Мечтая за деня , в който хората ще се събудят, ще разсъждават, а не да ги лъжат монополизират и правят за смях. Но ще си остана с мечтите.

То е проста сметка :

Зъбна картина, Дисплазия, Атаксия, чип, паспорт и регистрация си с 600 стоянки на минус.
Сложи храната на малкото зверче, гранулка, нещо джиджанко, че бебок, сложи времето докато намериш клиенти разходите за ваксини

Къде излиза сметката да е по 400лв и че по-евтино???!

Колегата много правилно е написал, че у Сръбия е пълно с развъдчици и всите са all the best . Няма как да стане. :dh_188:

#1000 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 07 November 2013 - 12:58 PM

НЯМА да се събудят. Все така ще купуват евтинко от на кучилото на съседа и горките кучета после. Би било добре породисти или породоподобни кучета да не са толкова достъпни, който иска куче - да осинови от улицата, ей ги в Богров е препълнено. Който иска някое подобие на порода - да събира парички и да купува от развъдник. Не че има 100% гаранция да получиш здраво куче, нопоне знаеш за какво иде реч. А сега това което става в днешното ни консуматорско общество - ужас и безумие. Кучето САО зад нас от верига в клетка, струвало 800 лева, "стопанина" дори не можа да каже имената на родители и да назове развъдника, ако изобщо имаше такъв. На бас че ще я пусне кучицата за разплод? Просто защото "всички правят така" или "да роди веднъж за здраве". Гадост.

Безотговорно отношение, тотално безхаберие, егоизъм и неграмотност спрямо животните - това е в 99% процента случаи в днешно време. За това процъфтяват борсите и животинските пазари и междусъседското заплождане, бълващо все нови и никому ненужни породоподобни.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема