Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#1061 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 November 2013 - 02:54 PM

Показване на мнениетоYerom, в 13 November 2013 - 01:39 PM, написа:

peternm много хубав пример си дал.Само да те попитам ти в качеството си на какъв даваш "експертни"оценки на кучетата.Сдия ли си експерт ли си или виден развъдчик произвел велики шампиони.Маи в България за това сме на тоя хал щото всички са големи" специалисти"по всичко.Качена снимка Качена снимка

Не съм експерт, но доколкото знам, питбула няма извита опашка като на хъски, нито козина като на немска овчарка, еле изправени уши, пак като на НОК. То поне да се доближава до породата по вид, все пак до там всеки може да прави разлика.

#1062 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 13 November 2013 - 04:35 PM

Показване на мнениетоYerom, в 13 November 2013 - 11:39 AM, написа:

peternm много хубав пример си дал.Само да те попитам ти в качеството си на какъв даваш "експертни"оценки на кучетата.Сдия ли си експерт ли си или виден развъдчик произвел велики шампиони.Маи в България за това сме на тоя хал щото всички са големи" специалисти"по всичко.Качена снимка Качена снимка

Звъннах на запознати с породата хора за да се уточни инфо, подтвърди се това, което си го знаех:
В България НЯМА нито един развъдник на питбули. Нито един регистриран такъв. Хеле пък който да произвежда кутрета от родители-шампиони. Най-много да са шампиони само в главата на продавача, пускал кучетата си в гаражните битки. Регистрация трябва да е към организация, която признава породата, а FCI не е от тях, значи някоя друга, IKU например. И пак кутре от такъв развъдник (който в БГ просто не съществува) няма да струва 500 лева.
За справка, ето сайт на развъдник ПитПрайт, които бяха на изложба в Бг в края на октомври с кучетата си: http://www.pitprait.com/news.php

Развъждат кучетата си от "Пурпурна линия", шоу и НЕбойни екземпляри.

Та кутре от бойни шампиони, даказали се в ямата, в БГ за 500 лв просто няма как да има. Най-вероятно става въпрос за поредно гаражно сбиване и наливане на будалите акъла че кутрета, за които плащат, са от измислени шампиони. Така че тук peternm е прав. Какъв е този шампион? по изяждане на шунката ли?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1063 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 04:53 PM

Наслушал съм се на уникални на моменти изказвания. Но аз си мълча и не коментирам, освен ако не ме попитат.

Примерно от любимите и фаворити, които съм запомнил , които са ме разсмивали дълго и силно са:

1. Кучето трябва да се заплоди поне веднъж, за здраве
2. Кучето е от биткаджийски родители, бойна кръв
3. Кучето е чистокръвно има си евро паспорт и чип
4. Ооо аз моето го храня само с месо
5. Еййй как си дал толкова пари за куе бе, ти не си нормален. Аз знаеш ли колко каси ракия ще изпия за тия пари
6. Гранули давам, когато е болно, да го лекувам
7. Ииии знаеш ли колко обича хляб и вода и да му забъркам остатъците
8. Куче се гледа само на двор, аз много обичам животните, но куче в апартамент, НИКОГАААААААА! Затормозяваш го и го измъчваш в апартамента
9. Ооо аз моето го насъсквам, че да има характер и да не стане помиар
10. Ходих да гледам едни биткаджийски питбули дето сърби и руснаци идват да купуват от тях, и им хвърлят улични кучета и гледат как ги изяждат
11. Аз давам на моет кокали, фенери, пилешки кости за костен мозък
12. Ние си обичаме кучетата, не сме "маркови" като вас, и породата няма значение. (това последвано от муцка някаква и фръцване) знаеш ли колко кучета улични сме нахранили, не като вас, със скъпите аксесоари и кучета за луди пари. Като има балами да плащат скъпо кучето ваша си воля.
13. Оооо много си обичам моя шаро, ама мнооооооооооого, и лед 2 месеца, търся му дом или стопани грижовни, защото съм болен/а, заминавамв чужбина, семейни проблеми, нямам възможност да го гледам
14. Знаеш ли, колко хубави гранули му давам на моето, Любимец и са скъпи най-добрите
15. Мажа му ушите и очите с мас и вазелин, да гони кърлежите.

И много други, но за тия се сещам така винаги с усмивка. :zz_223:

#1064 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 05:06 PM

аз на моето всяка седмица му давам един чорап да го изяде ,че като го повърне да си изчисти стомаха

#1065 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 05:10 PM

Furia проблема не е има ли шампиони няма ли.Проблем са махленските "експерти " Качена снимка Качена снимка

#1066 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 13 November 2013 - 05:16 PM

Показване на мнениетоYerom, в 13 November 2013 - 03:10 PM, написа:

Furia проблема не е има ли шампиони няма ли.Проблем са махленските "експерти " Качена снимка Качена снимка

Точно махленските експерти произвеждат никому ненужни нещастни и ги продават по 500-800 лева. На склада зад нас тъпото фукльо, купило бебе САО, ми разправеше, раздул перките, че кутрето е от родители шампиони и като аргумент посочваше цената:
- Аре дай 800 лева, аре де!
Тъпото копеле, купило първия си джип, няма никаква представа колко струва едно истински интересно куче, излъгаха го че кутрето от шампиони, но нито имената на родителите нито името на развъдника не можа да каже.
Между другото, това е същия келеш, който е изритал НОК-подобен от склада, за който писах по-нагоре.
User's Signature

#1067 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 November 2013 - 06:13 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 13 November 2013 - 10:17 AM, написа:

Невежество, в изтънчена форма. И теб не те е подминало, както всички нас ... объркани, завърнали се и чувстващи.

Затова, спести си поученията за кръжока, дето всъщност никой не го е еня за тези проблеми. Пътят не минава през даване на акъл, особено, когато никой не ти го иска. Още повече, че самовлюбено отражава единствено мъгливата ти собствена предства за черно и бяло ... не, че би си го признала.

Дано бъда извинен за арогантността си.

Имаш право на мнение, разбира се. Което не означава, че си прав. Всяко мнение, със своето съдържание или липса на такова, със своите аргументи или липса на такива, отразява единствено нивото на развитие на човек. Докъде е стигнал по пътя си.

Не твърдя, че и аз съм права. Това е моето мнение, моята позиция, моя мироглед. И моите действия (т.е. не си философствам просто, без да прилагам на практика онова, в което вярвам) са резултат от моя мироглед. В казуса "бездомните кучета като обществен проблем в Бг" аз постъпвам така, както смятам, че е правилно. Дори да не съм права, дори истината да е съвсем друга от онова, в което аз вярвам, моите действия са: кастрация, прибиране на кучета от улицата, търсене и намиране на дом. Осиновила съм 7 кучета, мога и повече, но съседите недоволстват (и държа да отбележа, че нито едно куче не е гледано на верига, независимо дали мои или подопечни). Не съм купила нито едно куче или котка, не съм позволила нито едно раждане на мое животно или животно под моя опека, като вземам всички възможни мерки и задомени от мен животни също да не раждат и да не бъдат изхвърляни или гледани на верига- доколкото е по силите ми, естествено, затова се отказах да търся дом в Бг и предпочитам в чужбина, където нямат претенции да си имат за домашни любимци безпородни и бивши бездомни. Нито едно от осиновените ми кучета не е породисто (тук съвсем честно признавам, че имах намерение да си купя хъски, но след като съпругът ми, който даже не е кучкар, попита каква е разликата между непородисто, бездомно, и хъски и защо искам хъски, започнах да мисля. Няколко месеца. И ... нямам хъски, колкото и да ми харесва това куче). Всички те са изхвърлени от домашни кучила, които съм намирала в дерета, в кашончета, по улиците. Само второто куче е взето директно от вторите му стопани, за да не се озове на улицата на стари години. Още преди да се запозная в детайли с проблема "бездомни". Ако някое от тези мои действия допринася и с едно единствено нещо, с нещо съвсем мъничко дори, дори само косвено, ЗА задълбочаване на проблема с бездомните по улиците и приютите и някой успее да ми го покаже и аз го ОСЪЗНАЯ и призная, че е прав, тутакси ще променя действията си. И мирогледа си.

Светът не е само материя, вече и науката го доказа - за онези, вярващи в научни доказателства.

Всеки си върви по своя път. Дали ще си върви с наочници, дали ще разширява познанията си, дали ще се опитва да поглежда на нещата от различни ъгли - негов избор. Дали ще действа "ЗА", дали ще действа "ПРОТИВ", дали ще си пасува, дали осъзнато ще действа "ЗА", а неосъзнато "ПРОТИВ" или обратното - пак си е негов избор, неговия път.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1068 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 06:35 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 13 November 2013 - 05:16 PM, написа:

Показване на мнениетоYerom, в 13 November 2013 - 03:10 PM, написа:

Точно махленските експерти произвеждат никому ненужни нещастни и ги продават по 500-800 лева. На склада зад нас тъпото фукльо, купило бебе САО, ми разправеше, раздул перките, че кутрето е от родители шампиони и като аргумент посочваше цената:
- Аре дай 800 лева, аре де!
Тъпото копеле, купило първия си джип, няма никаква представа колко струва едно истински интересно куче, излъгаха го че кутрето от шампиони, но нито имената на родителите нито името на развъдника не можа да каже.
Между другото, това е същия келеш, който е изритал НОК-подобен от склада, за който писах по-нагоре.

Furia ти къде би завела кучето си за експертна оценка .В градинката зад блока при кварталните гледачи на кучета или на екстериорна изложба при оторизиран съдия

#1069 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 06:54 PM

Yerom
За начало ПЪРВО щях да се поинтересувам от родословието и имената на родителите. Имам си един инвалид породопо-подобен, обожавам го, ще откъсна главата на всеки който посмее да посегне на този глупак. Но болни амбиции да го пускам за скачка и да лъжа народа че е бил от родословни родители нямам. Не си избивам някакви комплекси, лъжейки хората колко ми е расов добитъка. В крайна сметка не го обичам поради липсата/отсътствие на родословие.

В контекста на това в нашия национален клуб на породата съм гласувала ПРОТИВ бели родословия. Говоря за Национален клуб на Чау-Чау в България. по тази логика аз имам право да заведа 10-годишния си дядка само за експертна оценка, но тя не ми е нужна: достатъчно съм запозната с екстерьора на породата ни за да виждам че кучето ми не отговаря на стандарта. Е, и? Пак си го обичам, пак си го лекувам, пак си е мой, пак не го пускам за скачки. То не е нужно да си съдия да си честен спрямо себе си, че животнвото просто не отговаря на стандарта.
Всеки разумен и отговорен стопанин има очи да види че породоподобният му любимец не представлява интерес за породата. Преди 10 години можех да го заведа на някои изложби и да получа бяло родословие. Ама защо? При условие че нямам намерение да го пускам на скачка? Да плодя нови и нови инвалиди по здраве ли? И без моята намеса сме потънали в писъци "Помощ! Чау-Чау търси дом!". Включително от Богров са задомявани изоставени и никому ненужни кучета от нашата порода. А ако не искам да плодя - защо да го водя за експертна оценка? Да ми кажат че кучето е извън стандарта? И без съдия го знам.
User's Signature

#1070 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 07:26 PM

Значи по добре при махленските гледачи там всички са експерти кои по хранене кои по развъждане .И всичките са с наи красивите кучета.С такова мислене защо се възмущаваш че някои си купил куче пък не знаел дори родителите му .За него това не е важно нали е първи в кварталната градинка.Качена снимка

#1071 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 07:31 PM

Кой каза че при махленските е по- добре? Те за разлика от мен плодят. Наистина ли вярваш че по градинките е пълно с расови кучета? Оценката от съдия ти е нужна само и единствено за разплод, ако нямаш намерение да пускаш животното си за скачка и самият ти виждаш че то не отговаря на стандарта ( в някои породи е достатъчно да му преброиш зъбите и да видиш захапката) то защо да го водиш някъде, когато само по ушите и зъбите всичко е ясно?
За фукня?
Ще ме обясните ли защо НОК- подобие с обърната захапка и клепнали уши трябва да се води при съдия за експертна оценка?
User's Signature

#1072 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 08:29 PM

Според теб кои и защо организира изложбите.

#1073 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 09:16 PM

Показване на мнениетоYerom, в 13 November 2013 - 06:29 PM, написа:

Според теб кои и защо организира изложбите.

Това е политика. И там не ми се бърка. Лично мое мнение за изложбите е коренно различно от повечето присътстващите тук. Когато един ден имам изложбено куче, то ще гледам да го водя да го съди определен експерт-породник, инак трупане на титли в БГ става лесно. Дълга тема, и всеки стопанин на изложбено куче трябва да си опича акъла в зависимост от целите си. Например, мога да регнем ти, аз или всеки друг по правилата на ФЦИ развъдникова приставка, дори без да имаме куче. Така се навъдиха безумни "развъдници", собствениците на които дори не знаят стандарта. Да не го разнищваме точно тук, предлагам аз?)))
User's Signature

#1074 Потребителят е офлайн   sergeevrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 09:52 PM

Показване на мнениетоnavar, в 09 November 2013 - 08:49 PM, написа:

много "кинолози", много разбирачи много нещо..
сергеев,на изложби трудно ще ме видиш-ходя рядко,и не с ротвайлери,щото ме е срам от това ,в което се превърна породата в БГ..по времето когато аз ходех по изложби,нямам спомен да сът те виждал-но не го тръбя наляво и надясно..ако гледаш малко по далеч от носа си ще ме видиш,макар и не с ротвайлер-когато трябваше,ходех с ротове,и получавах каквото съм заслужил.тва първо,второ -къде съм ги видял тези цени по 2000 евро-ами чети бе човек,тук в темата се ,мъчеха да убедят хората е видиш ли ,не може едно клубно куче да струва 300-500 евро,а ти продаваш на тази цена..ай сега да уточним -може или не може,щото аз твърдях че това е реалната цена..трето -примера с макдоналдс беше произволен,като за един и същ продукт предлаган в различни страни,на различна цена,никой не е казвал че е здравословен или правилен-различен стандарт-различни цени,така е при повечето продукти,а в този случай кучето се явява пшродукт,щом има покупко-продажба...четвърто-не снимам за дисплазия,щото не съм развъдник,и нямам куче с такава диагноза около мен,поради същата причина не снимам за коксартроза,за дископатия,нито ги водя на психиатър за шизофрения,не кастрирам превантивно,и не правя титър за бяс..гранула кой каква купува-все ми е тая,моите гранула не ядат-ама нека не се правим на баровци,на всички е ясно че с премиум клас талаш хранят не повече от 15 % от собствениците,останалите хранят със среден,че и с Любимец даже..криворазбраната цивилизация в БГ IPHONE 5S с ваучер за 10 лв и в градския транспорт..
следваща точка за колегата живял в дания-след като там един сандвич е 8 долара,а едно куче е 2000 ,а в БГ един сандвич е 2 лева,колко трябва да струва кучето-задачка за 2 клас..сергеев теста за характер можем да го пробваме когато кажеш,но не по правилата на спортната дресура или тези на ВН а,а по тези които наистина биха показали характера на рота,в условия максимално близки до реалните,щот последния път когато хора като теб ме поканиха да тестваме характер ме обвиниха в садизъм,щото правилата били други..за мен нещата са прости-едно куче или има характер или не,псевдо теста с ръкавчето с фаст и аус,не ме топлят ако кучето пуска ръкава, подвива опашка и скимтейки изчезва при шут в ребрата или при пръскане с пепър спрей-схващаш ли ..въоще не говоря за тези,които пазят говедата на краваря както галено ме нарича вашия гуру от вълци,мечки и двукраки хищници...
така че,нека не ми обясняват колко струва отглеждането и развъждането на клубни кучета- в този филм играх доста години
та противоречия колкото искаш...
айде сега ,да уточним нещо-колко трябва да струва едно клубно куче и защо,,

Максимални до реалните казваш,аз така ги виждам нещата:ти влизаш в къщи без ръкав (максимално реално) риташ и пръскаш където искаш и като се оакаш на 5тата секунда аз излизам и те довършвам с правата лопата (максимално реално).Спирам да ти коментирам малоумните постове че и без това слезнах достатъчно ниско.
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#1075 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 09:58 PM

Furia според тебе организирането на изложби е политика лиКачена снимка Качена снимка и на изложба се ходи за трупане на титли лиКачена снимка щом хора като теб активно пишешти в форумаКачена снимка расъждават така Качена снимка Качена снимка как искаме да няма борси Качена снимка

#1076 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 10:35 PM

Показване на мнениетоYerom, в 13 November 2013 - 09:58 PM, написа:

Furia според тебе организирането на изложби е политика лиКачена снимка Качена снимка и на изложба се ходи за трупане на титли лиКачена снимка щом хора като теб активно пишешти в форумаКачена снимка расъждават така Качена снимка Качена снимка как искаме да няма борси Качена снимка

Борсите гиима в цял свят, не са от нас тръгнали. Кинологията е хоби, страст, като часовниците, фотографията и много други скъпи такива. Но друг е въпроса, че в България то е тъшак и то благодарение на вожда на БРФК :wf_039:

#1077 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 11:01 PM

Показване на мнениетоYerom, в 13 November 2013 - 07:58 PM, написа:

Политика е, друже. И ако не си угоден на определени хора- колкото и супер-кучета да имаш, все ше си аут. Ти не го ли знаеше? Ха, дубрутру, събуди се. В раздела относно "новини" цяла тема е посветена на това. Това не е само в бг, не се коси.
User's Signature

#1078 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2013 - 12:19 AM

В интерес на истината в България мисля, че има развъдници за питбули.
http://www.yacuza.net/home.html#

Този форум почти се конкурира с простотиите , които се пишат в бг-мама. :oc_191: :oc_171: :me_065: :ob_173:
Там си имат потребители с пагони, тук като чета също има такива попадения. :og_141:

#1079 Потребителят е офлайн   sandanski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2013 - 07:34 AM

Показване на мнениетоwind, в 13 November 2013 - 06:13 PM, написа:

Светът не е само материя, вече и науката го доказа - за онези, вярващи в научни доказателства.

Моля?

Η αμάθεια σου δεν έχει όρια.
User's Signature

Качена снимка

#1080 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 November 2013 - 09:51 AM

Предполагам, си чувал за енергия :), която е невидима, но съществува.
По същия начин съществуват множество неща, които не виждаме, но които направляват Живота, Вселената и Всичко останало :)(налага ми се да добавя, че използвам алюзия, в този ми пост към "Пътеводител на галактическия стопаджия" и продълженията му :)

Дали ще вярваме или не, не можем да повлияем на онова, което е, то си Е независимо от нас и нашите заблуди :)

А за науката имах предвид, че се появиха статии, че някакъв учен доказал съществуването на Бог :), в смисъл, че доказал, че животът на Земята не е могъл да възникне от само себе си.

ПП. А между другото, една от характерните черти на невежеството е тесногръдието и ограничеността :)

ППП. Понеже ме обхванаха съмнения, че алюзията ще бъде разбрана, затова директно поствам цитат от гореспоменатата книга :)

Цитат

Някъде далече в неотбелязания на картата затънтен и рядко посещаван край на западния спирален клон на Галактиката се намира едно дребно, с нищо незабележително жълто слънце.

Около това слънце, на разстояние приблизително деветдесет и два милиона мили, обикаля една съвсем незначителна, малка синьозелена планета, чиито обитатели — произлезли от маймуната форми на живот — са така изумително изостанали, че все още смятат електронните часовници за доста хитроумно изобретение.

Тази планета има — или по-точно имаше един проблем: почти всички хора, живеещи на нея, през по-голямата част от живота си се чувстваха нещастни. Много бяха предложенията за решаването на този проблем, но повечето се отнасяха до движението на едни малки зелени късчета хартия. И това е много странно, защото, общо взето, тези малки зелени късчета хартия съвсем не бяха нещастни.

И така, проблемът си оставаше нерешен — много хора се чувстваха зле, а повечето от тях — отвратително, включително и онези с електронните часовници.

Мнозина изказваха мнението, че поначало човечеството е допуснало голяма грешка, като е слязло от дърветата. А някои твърдяха, че дори и крачката към дърветата е била погрешна и че изобщо не е трябвало да напускат океаните.

Но ето че един ден — беше четвъртък — близо две хиляди години след като един човек бил прикован за някакво дърво заради това, че разправял колко хубаво би било, ако започнем ей тъй, за разнообразие, да бъдем добри един към друг — едно момиче, седнало само в малък ресторант в Рикмънзауърт, се сети каква е причината за всички досегашни нещастия на човечеството и прозря как светът може да стане по-добър и щастлив. Този път не можеше да има грешка, нещата непременно щяха да се оправят и повече никой за нищо нямаше да бъде приковаван.

За жалост обаче, преди момичето да успее да се добере до телефон, за да сподели с някого идеята си, се случи едно ужасно и глупаво нещастие и тя безвъзвратно пропадна.

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема