Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#381 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 16 June 2010 - 01:19 PM

Показване на мнениетоsempreviva, в 16 June 2010 - 11:59 AM, написа:

Мога ли да попитам от какво точно страда кучето Ви което сте купили от зоомагазин.Зоомагазинът ли е виновен за болестта на кучето Ви. Имам познат който е пътувал до Германия за да купи немска овчарка от един от най хубавите развъдници и кучето е с перфектно родословие но кучето на възраст 7-8 месеца се оказа че има дисплазия. Кой може да гарантира за здравето на едно живо същество. Никой- нито ферма нито развъдник. То за нас никой не може да гарантира нищо да не говорим за животно. То да се разболее домашния ни любимец е същото със нашето здраве. Все едно да седна и да търся причината на моето заболяване например от майка ми че не ме е гледала достатъчно добре.И да ви попитам вие развъждате кучета ли. Ако да вие каква гаранция давате за кученцата Ви и какви порода имате.И друго нещо вашето кученце което дълги години страда защо не сте го върнали в зоомагазина от който сте го купили. Вярвам по същите причини по които и за не бих го върнала само защото се оказа че е болно. Пораснало е с вас- свикнали сте с него и не можете да се разделите с него. Никой развъдник до сега не ми е дал гаранция че кученцето няма да се разболее- просто казват че АКО се разболее ще ви дадем друго. :ud_009: Какво е то - носна къпричка която може да изхвърля и да взема друга.

Можете. Питайте. От какво ли не е болен, само дисплазия няма.
Относно развъдниците - и аз пътувах до Москва та внесох тук бебе чау което се оказа с наследствена диагноза. Само че в този случай аз имам конкретен виновник - развъдчик. И имам право да подам сигнал в FCI където той си е регистрирал развъдника та да му бъдат наложени санкции - включително може развъдна дейност да му забранят. А в случая със зооборсите на кого да се оплачете? На тях самите? Те ще ви кажат най-цинично "Ще ви дадем друго кутре" и край. А това че предното е починало - голяма работа, нали?
Госпожата не пише и на мен - искала ми е телефон на лични, от тогава може просто да не е влизала и е заета. Обяснимо е - не на всички работата им е плътно свързана с интернет.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#382 Потребителят е офлайн   sempreviva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 01:30 PM

И какво е станало с развъдника в Москва.
Затвориха ли го.
Нали ви казвам че и мой познат е пътувал до Германия да вземе кученце немска овчарка уж от родители които са допуснати до развъдна дейност и имат родословия такива дето дори аз моето нямам такова. Кученцето наистина е перфектно външно.
Но има дисплазия а това е най харектерно за породата. Какво повече.Сега го гледа какво да го прави. Да го върне или да го приспи. Утре други ден ще се мъчи. И какво от това. Развъдника обаче е още там и продава кученцата си спокойно. Както сигурно и този в Москва. Нищо не може да се направи. Коя болест е по лоша. Тази която зависи от непоставена първа ваксина или тази която го осакатява за цял живот със първа ваксина.

#383 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 June 2010 - 01:33 PM

Рядко кучета без първа ваксина оцеляват - факт.

Много кучета с най-тежка форма на дизплазия, след проведено лечение живеят нормален живот, тук във форума има доста такива кучета. Най-показателен за мен е случаят на лабрадорката Багира, за която тук някъде има тема.
User's Signature

Качена снимка

#384 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 16 June 2010 - 01:39 PM

Показване на мнениетоsempreviva, в 16 June 2010 - 01:35 PM, написа:

И какво е станало с развъдника в Москва.
Затвориха ли го.
Нали ви казвам че и мой познат е пътувал до Германия да вземе кученце немска овчарка уж от родители които са допуснати до развъдна дейност и имат родословия такива дето дори аз моето нямам такова. Кученцето наистина е перфектно външно.
Но има дисплазия а това е най харектерно за породата. Какво повече.Сега го гледа какво да го прави. Да го върне или да го приспи. Утре други ден ще се мъчи. И какво от това. Развъдника обаче е още там и продава кученцата си спокойно. Както сигурно и този в Москва. Нищо не може да се направи. Коя болест е по лоша. Тази която зависи от непоставена първа ваксина или тази която го осакатява за цял живот със първа ваксина.

не, не го затвориха защото не повдигах скандал и не тръбях никъде за случая. Бях толкова шокирана от станалото и от факта че от развъдник с препоръки закупих демодекозно бебе, че не реагирах правилно тогава. Макар че ме съветваха патили-препатили развъдчици да направя точно това : да го върна кучето на развъдчика със скандал, а аз си затраех. Но поне като ме питат другите фенове на нашата порода знам къде да не ги насочвам. И сега, като търся женска за развъдна дейност като основа за бъдещ развъдник, аз гледам родословията назад на малките, като видя там заглавието на въпросния развъдник - директно затварям страницата.
От зооборсата или зоомагазин вие как можете да направите подобен анализ?
вижте нашия подфорум, този на Чау-Чау, там най-много приказки за това колко са ни болни кучетата.
User's Signature

#385 Потребителят е офлайн   sempreviva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 01:42 PM

Що се отнася до кученца без първа ваксина че нямат шанс да живеят не вярвам. Сега съм на 33 години и преди 20 години като бях малка имахме кученце. Мелез.Никога не му е правена нито първа нито втора ваксина нито трета. Нито обезпаразитяване не помня да сме му правили. Кучето умря от старост на 15 годишна възраст. Четох в американските сайтове че ако едно куче няма достатъчно имунитет от майката и ваксината може да го убие. Няма достатъчно имунитет и като му се сложи първата ваксина с вируса на паравироза е сигурна смърт за него. Та по добре да няма такава отколкото да има. Второ че пълен имунитет кученцето придобива две седмици след третата ваксина. Докато не направи всичките ваксини никога не е сигурно че няма да се разболее.

#386 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 June 2010 - 01:45 PM

Преди 20 години всичко беше различно.
Тогава и децата и ние не боледувахме както сега, живеехме в една по-чиста среда и т.н.
User's Signature

Качена снимка

#387 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 16 June 2010 - 01:56 PM

Драга sempreviva,

Като начало прочетете цялата тема в която пишете. Вярно е, че гаранция няма за нищо в живота - безспорен факт. Но ако родителите на едно куче са изследвани за наследствено предаваните заболявания, много по-малка е вероятността кученцето да развие някое от тези заболявания. Докато ако само се разчита на късмета, че ще ни се "падне" здраво кученце от борса, която има интерес само и единствено да печели от продадените кучета, без значение здрави ли са родителите... голям късмет трябва да имате! Е, сама ще се досетите кое е по-добрия вариант! Аз лично съм си решила проблема - взех си куче от скандинавска страна, където се правят десетки изследвания за допускане до разплод, като кучето ми дойде с всички ваксини, доста изследвания (глухота, кожни и т.н.), изградени навици, даже и с ринг дресура и обучавано за рабата по следа! Всичко това направено му още в развъдника! Ето така трябва да работи всеки занимаващ се с кинология, но единствения начин да се случи е като се работи по правилата на ФЦИ и с произвеждане на качествени родословни кучила!

ПС: Аз живея от както съм родена в кв. Слатина, в непосредствена близост до "развъдника" на спряганата госпожа от бл. 35, но не я познавам, не съм виждала дори и нейните кучета да бъдат разхождани в квартала. Ще разпитам и познати от този блок, но аз лично скоро разбрах за съществуването на тази дама и изявяването й като "развъдчик", но още от сега ми е ясна ситуацията... и при нея печалбата е водещ фактор!
User's Signature

Качена снимка

#388 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 01:59 PM

sempreviva

Преди 20 години изобщо не сте знаели дали кучето ви боледува, защото сте били на възрастта, където на човека съвсем други бръмбъри са му в главата. Вашите родители биха могли да дадат много повече инфо по въпроса отреди това как се е гледало куче преди 20 години.
На фона на днешните зарази, когато кученца по борсите мрат тази носталгия от рода на "преди двайсет години" не върши работа. Те и сега мрат с кашони нещастните безпородни ако нямат дом и нужните грижи. И ако майка им не ги изяде преди това.
Спрете с тази романтика, това е животинския свят.
User's Signature

#389 Потребителят е офлайн   sempreviva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 02:08 PM

Вие развъждате ли Дого аржентино
Поздравление за хубавото Ви куче
Ще я допуснете ли до развъждане
И защо???
Кой е водешия Ви фактор???
Печалба или слава на хубавото Ви куче???
Ако не печалба тогава моля да ми подарите едно кученце...

#390 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 02:14 PM

Показване на мнениетоsempreviva, в 16 June 2010 - 02:13 PM, написа:

И защо???

Аман от авантаджии. Безплатно сиренце има само в капан за мишки. Ако искате КУЧЕ, то масово се подаряват и изхвърлят включително породисти, от булонки до голдъни. Защо някой от развъдник трябва на вас да ви ПОДАРИ кученце, при условие че във форума е пълно с темите като тази:
http://forum.dog.bg/..._1&#entry831296
User's Signature

#391 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 June 2010 - 02:18 PM

И защо???

А вие как ще докажете, че сте подходяща да отглеждате такова куче? Само защото имате желание ли? Като гледам с каква упоритост избягвате да прочетете цялата тема, просто не бих ви поверила чехлите си, камо ли куче. Иначе, госпожо, аз съм подарявала кучета, не едно и две кучета, затова се издразних на navar, че умира да прави сметки с по 1000 евро. То на калкулатор парите излизат, наяве ги няма. Само, че личният ми опит ми е показал, че българинът няма манталитет да цени подарък (не само куче). Българинът е съгласен да даде 600 евро в зоомагазин, защото там някой си му е казал, че кучето е от Унгария или подобно, но когато му кажеш, че твоето породисто и здраво куче с три ваксинациии и необходимото възпитание струва 600 евро (например) те гледа подозрително и винаги обръща нещата на печалбарство. ПРОЧЕТЕТЕ ТЕМАТА ОТНАЧАЛО !!!!!! Така ще избегнем много недоразумения.

п.п. - А замисляли ли сте се, че след като купите онова "сладко и беззащитно болно същество" от аквариума на магазина провокирате развитието на фермите? Как не връзвате, че двете неща са етапи от една и съща верига, защото на негово място веднага ще се появи още едно болно и беззащитно!?!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#392 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 June 2010 - 02:19 PM

И защо???

За допускане до развъдна дейност на моето куче му предстоят да покрие още доста изисквания. Ако ги покрие ще бъде използвана за разплод веднъж или максимум 2 пъти, ако ли не - ще бъде кастрирана моментално. Кой е водещият ми фактор - добър въпрос! Аз харесвам вида породата, харесвам качествата на тези кучета и не на последно място уважавам труда на хората, трудили се да запазят общия вид и нрав на Дого Аржентино! Ето това е и моята цел - запазването на магията на породата и предаването й на бъдещите кученца. Печалбата в случая няма никакво значение за мен! Аз бих търсила най-добрите стопани, които да отговарят на моите очаквания, а ако не ги намеря бих запазила дори и цялато кучило за себе си, независимо от предлаганата цена от потенциални "купувачи"!
User's Signature

Качена снимка

#393 Потребителят е офлайн   sempreviva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 02:21 PM

Що се отнася до развъдника на Чауто сигурно едно куче да доживее до 15 години не е боледувало.
Второ развъдниците много добре прикриват техните проблеми
Навсякъде мисля че има такива неща и в развъдниците и в Puppy Mills
просто не всички казват истината
Много хора за техен интерес изкривяват истината
Плюят по другите -За да прикрият тяхния интерес.
Моля да ми кажете и вие с Чауто и вие с Догото колко кучета за ръзвъдна дейност имате. Между другото Вие с Догото къде точно се намирате да мина да видя кучетата ви че винаги имах мечта да имам хубаво Дого Аржентино. Може би сега ми излезе късмета да взема и хубаво и здраво за родословие няма да настоявам не го искам за разплод. За възхищение ще го имам.

#394 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 02:28 PM

Показване на мнениетоsempreviva, в 16 June 2010 - 02:26 PM, написа:

Що се отнася до развъдника на Чауто сигурно едно куче да доживее до 15 години не е боледувало.
Второ развъдниците много добре прикриват техните проблеми
Навсякъде мисля че има такива неща и в развъдниците и в Puppy Mills
просто не всички казват истината
Много хора за техен интерес изкривяват истината
Плюят по другите -За да прикрият тяхния интерес.
Моля да ми кажете и вие с Чауто и вие с Догото колко кучета за ръзвъдна дейност имате. Между другото Вие с Догото къде точно се намирате да мина да видя кучетата ви че винаги имах мечта да имам хубаво Дого Аржентино. Може би сега ми излезе късмета да взема и хубаво и здраво за родословие няма да настоявам не го искам за разплод. За възхищение ще го имам.

Аз нямам нито едно куче за развъдна дейност точно защото съм фен на породата. Моето куче, откупено от зоомагазин, никога не е било пускано за скачка, не е давало поколение и е кастрирано в момента.
User's Signature

#395 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 June 2010 - 02:30 PM

Висша форма на мъдростта !!! Нямам думи !

Цитат

Може би сега ми излезе късмета да взема и хубаво и здраво за родословие няма да настоявам не го искам за разплод. За възхищение ще го имам.

А това ... просто не знам как да го квалифицирам !!! Не знам по какъв начин да се обясни вече, за х-ти път, че родословието е ДОКУМЕНТ ЗА ПРОИЗХОД. То не ви служи за разплод. Явно и постовете не четете.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#396 Потребителят е офлайн   sempreviva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 02:31 PM

Що се отнася до развъдна дейност два пъти годишно не се допуска. Второто кучило не се допуска до регистриране- поне така е в Америка и по цивилизованите страни. Ако се допусне два пъти годишно тогава какво ни дели от Puppy Mills?? И там на всяко разгонване ги пускат.Защо да я заплождате два пъти??? Освен ако е за печалба. Защо да я уморявате два пъти след като и един път ще бъде достатъчно. И понеже и друг път съм се интересувала от Дого Аржентино знам много добре кучило в което и двамата родители са с родословие и са изследвани за всички аномалии но в кучилото е имало глухо куче и едно със сини очи :ud_009:
Това според казаното от вас е трябвало да бъде избегнато така както са направени всички необходими изследвания. Или всичко е игра на тото. Ако се случи ще го прикрием както направиха и с онези двете просто ги приспаха и това. Ни лук яли ни лук мирисали. На вас ако се родят такива ще кажете ли. А и не би трябвало - то родословието не предпазва от болести и аномалии.

#397 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 June 2010 - 02:33 PM

Показване на мнениетоsempreviva, в 16 June 2010 - 02:36 PM, написа:

Що се отнася до развъдна дейност два пъти годишно не се допуска. Второто кучило не се допуска до регистриране- поне така е в Америка и по цивилизованите страни. Ако се допусне два пъти годишно тогава какво ни дели от Puppy Mills?? И там на всяко разгонване ги пускат.Защо да я заплождате два пъти??? Освен ако е за печалба. Защо да я уморявате два пъти след като и един път ще бъде достатъчно. И понеже и друг път съм се интересувала от Дого Аржентино знам много добре кучило в което и двамата родители са с родословие и са изследвани за всички аномалии но в кучилото е имало глухо куче и едно със сини очи :ud_009:
Това според казаното от вас е трябвало да бъде избегнато така както са направени всички необходими изследвания. Или всичко е игра на тото. Ако се случи ще го прикрием както направиха и с онези двете просто ги приспаха и това. Ни лук яли ни лук мирисали. На вас ако се родят такива ще кажете ли. А и не би трябвало - то родословието не предпазва от болести и аномалии.

А да сте чували, че белият цвят е свързан по презумция с глухота и никой не може да разбие тази генетична аномалия?!?!! И дамата не ви е говорила изобщо, че ще пуска кучето два поредни пъти в една година или такива глупости. А за Америка явно нищо не знаете, а за останалия свят ... ептен, така, че по-добре ...цип.
И не знам дали знаете, но хората в клубовете си правят точно такава статистика на кучилата, където упоменават къде, колко и какви кучета са се родили.
User's Signature

#398 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 June 2010 - 02:35 PM

Аз тепърва "прохождам" в кинологията с първото си родословно куче, но имам добри учители в лицето на целия ни клуб! Вече споменах, че живея в Слатина, много близо до въпросната дама с борсата за кучета и нямам нищо напротив да се видим и да разговаряме.

И за да не спамя повече в темата за борсите, пускам нещо на английски, което показва какъв трябва да бъде истинския развъдчик:

Цитат

Responsible breeders care about their Breed & the quality & health of puppies they bring to the world. Real Breeders DON'T breed for money, glory or ego, or just to win at dog shows, but to produce the best quality companions that conform to the Breed Standard, can perform the work their breed was intended for, have sound temperament, and good health!

User's Signature

Качена снимка

#399 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 02:41 PM

Още една чела недочела...
Ох, охххх, пишеш-пишеш, говориш-говориш, и пак се почва...
Бе аз вярно фанелка с надпис ще си направя.

sempreviva,
Вие трол ли сте или пореден мързел?
Ако сте трол - ясна работа. Но ако сте мързел, защо не се пораздвижите малко из форума и не прочетете що е развъдник, развъдна дейност, екстериор, брак по психика, генетика и т.н.
Има гугъл, има търсачки, има преведени и написани статиии.
Как така преди години сме преобръщали чужестранна литература и сме пътували зад нанайсе граници? И доживяхме да го видим : идва поредна глезла и казва "Подарете ми, ама без пари, ама да е от развъдник".
Аз на тази кактус няма да й доверя, камо ли куче.
User's Signature

#400 Потребителят е офлайн   sempreviva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 02:41 PM

ок
ако е глехо и е позволено
ако е със сини очи е позволено
какъв трябва да му е повече кусура за да не бъде позволено
и да попитам ако имате в кучилото ви две или три такива кученца какво ще ги правите

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

7 потребители четат тази тема
0 потребители, 7 гости, 0 анонимни