Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#521 Потребителят е офлайн   Николай Стаматов Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 March 2011 - 04:45 PM

Показване на мнениетоarina, в 02 March 2011 - 03:33 PM, написа:

Тия "кучкари", дето Ви съветват да се "отървете" не са никакви кучкари, а сноби или нещо още по-лошо. Кученцето няма никаква вина за ситуацията, то ще Ви обича и ще Ви бъде вярно точно толкова, колкото и най-породистото куче. Ако наистина имате мечта за НОК, вземете му другарче от легитимно място, но ще видите, че ще ги обичате еднакво и няма да правите никаква разлика между тях.....

Е не че тия хора гледат кой знае колко едри кучета......най много кокер.....през всичкото това четене не съм чел за друго куче освен за мечтаното от мен...........и това пак е грешка......

#522 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 July 2011 - 11:11 PM

Да допълним - поредния наивен човек.
Хора, научете се да правите разликата! Не е сложно!
Щом пише "зоомаркет", щом внасят, щом продават милион породи кучета и котки - това е БОРСА.
В борсите животните идват от пъпимилове.
Лесно е, просто и ясно.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#523 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2011 - 12:44 AM

Вадя от онази тема два от постовете си:

Да, друга борса.
Трябва да се научат хората да правят разликите.
А тия чудни хорица, от които сте си взели бигъла - лъжат дори със снимките си, крадат ги, представяйки ги за свои. Туквтората снимка е крадена от тук. Убедена съм, че всички снимки, показващи това райско място са крадени.
И мога да позная - вие не сте ходили на място да видите от къде идва кучето, нали? Донесоха ви го, за да ви е "удобно"?
Чудя се с какви очи лъжат, баси наглеците. И какво обясняват ако все пак някой поиска да види всичките красоти от сайта им на живо?

p.p. Родилно? така добре описано? третата снимка е крадена от тук.
Развъдник? Първата и втората са крадени от тук.

Мухахах! Познайте кой си мечтае за тунингован Форд, ма си няма такъв... Същите сладури.
Крадат тази снимка и лепват отгоре (некадърно, тоя дето им го е правил да върне парите! :ab_041: ) своите координати и номер с регистрация Варна.
Демонстрираме много неща, а всъщност са поредните нагли лъжци!

Да видим колко време ще им е нужно да прочетат това и да сменят снимките. Или дори няма да си направят труда. Щом хората така упорито отказват да разберат и се оставят да бъдат мамени най-брутално.

п.п. Копирам тук данните от сайта, с надеждата, че ако някой се зарови в Гугъл - тези данни ще го доведат до тук и ще прочете. Дали ще разбере - зависи от четящия.

РАЗВЪДНИК и ЗОО-МАРКЕТ за дом.любимци

Антон Рибаров Стоянов… ЕГН-5960041183

animal.bg@abv.bg
Мобилен телефон: 0898 448222 и 0897 882588
http://www.animalbg.com

Продава и части за коли: http://www.lion-tuni...om/contacts.htm

Нета е пълен с обяви от тоя, придружени от крадени снимки на хубави кучета.

Тук е обсъждано...2008 година. Промяна няма.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#524 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 July 2011 - 10:10 AM

Явно е, че снимките се крадат от чужди сайтове.Ако се подшушне ,че им се крадът снимките няма ли да вземат законови мерки?Все пак на всеки сайт има All rights reserved.
Егати наглостта.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#525 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 07 July 2011 - 10:11 AM

Аз съм в шок от това,което предлагат като " сибирско хъски " .....наглоста няма край.

" в топ обявите Ви предлагаме кученца, които НЕ са внесени от Чужбина, а са родени в нашият развъдник и естествено цената им е по-ниска (народни цени). Кученцата са на възраст 2 (3) месеца с имунизации и здравен паспорт, без татуировки и без документи за родословие, с отличен екстериор точно по стандарта за породата. В нашият развъдник разполагаме с над 100бр. кучета-майки от различни породи. Кучетата които ползваме за развъдна дейност са подбрани и някои от тях са внесени от Чужбина. "

Ужас какви са тези 100бр. кучета - майки.....ебаси конвейра,как изобщо могат да гарантират кой с кой се запложда:ab_041::ab_041: евалата мейдин булгариа ама иначе болезненото родословие все го няма. Хем немогат да докажат като бели хора с документ каква порода продават хем са с отличен екстериор. Кошмар но може би си го заслужаваме.

User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#526 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2011 - 12:58 PM

Тея са уникално нагли.
Да показваш снимки на чужди развъдници и кучета от нета и да твърдиш че това ти е развъдника - няма такава наглост.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#527 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2011 - 01:24 PM

Показване на мнениетоvano, в 07 July 2011 - 10:58 AM, написа:

Тея са уникално нагли.
Да показваш снимки на чужди развъдници и кучета от нета и да твърдиш че това ти е развъдника - няма такава наглост.

Е какво се учудвате?! То това е дългогодишна практика на зооборсите и зоомагазините, даже вече и случайните размножители се отвориха на това. Е как ще Ви зарибят ако си снимат и публикуват горките създания дето не стига, че само бегло приличат на някоя порода, ами и не се знае с каква "торба с проблеми и болести" като "бонус" ше се сдобиете?!

Имаше време когато много се ядосвах, съчуствах, леех сълзи с поредния съсипан от болка стопанин по загубата на мечтата си, която се оказала болезнена илюзия. Това време отмина.

През годините толкова много изписахме, толкова информация публикувахме.

Как пък нас ни намират след като "им опрял ножа до кокала"?!

Еми всеки да си носи кръста на "невероятния тарикатски избор", който е направил.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#528 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 July 2011 - 02:13 PM

Аз също съм шокирана.
И едно от нещата, които не мога да подмина са невероятните глупости, които пише в описанията на породите!
User's Signature

Качена снимка

#529 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2011 - 02:22 PM

Показване на мнениетоlidiya, в 07 July 2011 - 01:24 PM, написа:

Тея са уникално нагли.

Е какво се учудвате?! То това е дългогодишна практика на зооборсите и зоомагазините, даже вече и случайните размножители се отвориха на това. Е как ще Ви зарибят ако си снимат и публикуват горките създания дето не стига, че само бегло приличат на някоя порода, ами и не се знае с каква "торба с проблеми и болести" като "бонус" ше се сдобиете?!

Имаше време когато много се ядосвах, съчуствах, леех сълзи с поредния съсипан от болка стопанин по загубата на мечтата си, която се оказала болезнена илюзия. Това време отмина.

Еми всеки да си носи кръста на "невероятния тарикатски избор", който е направил.

Абсолютно точно казано.

Но все пак другите показват основно снимки на кучета, а тея чак и снимки от развъдници взели и ги изтипосали. Затова казвам че са супер нагли. А за снимката с буса просто няма какво да се каже. Мошеници от класа.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#530 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2011 - 02:56 PM

Показване на мнениетоvano, в 07 July 2011 - 12:22 PM, написа:

Показване на мнениетоlidiya, в 07 July 2011 - 01:24 PM, написа:

Тея са уникално нагли.

Абсолютно точно казано.

Но все пак другите показват основно снимки на кучета, а тея чак и снимки от развъдници взели и ги изтипосали. Затова казвам че са супер нагли. А за снимката с буса просто няма какво да се каже. Мошеници от класа.

За другите проди не мога да преценя, но специално за "йоркширския териер" крадат снимки не само от чуждите развъдници, но и от нашите и то снимки даже от обяви, които ние сме публикували.

Но просто сме безсилни.

Оставяме вече всеки да "бръкне в контакта и да го удари ток"

Омръзна ни да слушаме, че ние сме били печелбари, пък зооборсите и зоомагазините едва ли не подарък им правели.

Всеки да се "гризе дървото, дето го е захапал и да му е вкусно"

За нас е важно, че нашите кучета са здрави, истински и сме им намерили качествени стопани, които отглеждат плода на нашия труд като принцове и принцеси.

Който му е кеф ментета да има, да прекарва безсънни нощи, да търчи нон-стоп при ветеринари и да дава пари за лечение и лекарства халал да му е далаверата.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#531 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2011 - 11:08 PM

Показване на мнениетоkarakasheva, в 23 July 2011 - 10:59 PM, написа:

Ние сме от Бургас и също си взехме Бигълче от същите хора (анималбг) във Варна на 16.07.2011. Абсолютно същите симптоми има като вашето куче. Тия са ИЗМАМНИЦИ, не стига че ни таксуваха храната и хапчетата по 5, ами и кучето не е имунизирано и е пълно с глисти. След 5 дни ходене на 3-ма ветеринари, днес (23.юли) се доказа с тест, че е болно от ПАРВАВИРОЗА. Сега кучето е на системи и има 50 процента шанс да оцелее. Накарайте и Вашия ветиринар да направи теста става за 5 минути, като се вземе материал от дупето. Моля се Харли (таха го кръстихме) да оживее. Ветиринарят каза че паспорта е скалъпен, няма никакъв чип в кучето, няма имунизация и не му е давано хапче за глисти и изобщо пълно разочарование. Не чакайте направете теста, болеста се лекува трудно - кучето умира от обезводняване и миокардит. Дано Вие да не сте с тая болест, но нашето също ядеше в началото по малко, после почна да дриска ( с малко кръв), спря да яде, прикашляше. И ние мислехме че е от храната, сменихме я, после му дадохме хапче за глисти, та така сменихме двама ветиринари и накрая попаднахме на точния човек който още като чу че има кръв в изпражненията и направи теста.

http://forum.dog.bg/...20&#entry967212
User's Signature

#532 Потребителят е офлайн   Gabbriella Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 July 2011 - 08:25 PM

Здравейте : )
Аз съм на 13 години,до сега не съм гледала куче,но винаги много съм искала.
По принцип родителите ми не ми позволяваха,но сега се съгласиха.Та казвам ви
това,понеже щом чух така желаното "ДА" на въпроса дали може да ми вземат куче
аз си взех лаптопа,отворих googlе chrome и започнах да чета всичко около
закупуването на кучета,развъдниците,борсите,отглеждането на животното и т.н.
Мисълта ми е,че аз съм на 13 и предварително съм помислила за рисковете от закупуване
на куче без родословие или от съмнителен търговец,а нима възрастни хора не се
сещат за това? Точно до къщата ми има зоо-гически магазин.Продават хъскита и всеки ден
когато мина някое малко момиченце се дрънка на майка му да му купи "Погледни колко
са сладкички,моля те мамо.." и в повечето ситуации родителя влиза дава сумата,взима
си кучето и това е..Без изобщо да се поинтересува за произход или каквото и да е др.
Същото така имам приятелка,която си купи Йоркшир от развъдник в Румъния,
не защото държеше да е чистокръвно и да няма заболявания,а за да се изфука колко
скъпо си го е взела.От момента в който си го купи до днес (вече 2 години) тя нито веднъж
не е отворила сайт за кучета или книга или каквото и да е.Когато му купува нещо важното
е не колко е качествено,а колко е скъпо..Изправя козината му с преса,дава му да пие бира,да яде шоколад.
Мислите ли,че човек запознат с отглеждането на кучета би се отнасял така с едно животно?
Просто смятам,че някои стопани не се интересуват от здравето и храненето на кучето,
а по скоро от външния му вид и много от тях нямат реална представа как се отглежда куче..
Лесно е да влезеш в интернет да напишеш в гугъл да кажем "йоркшир" и да прочетеш нещата,които
ще е необходимо да знаеш,ако си стопанин на такава порода куче.Но защо хората да отделят
от така "ценното" си време,като могат просто да отидат до най-близкия зоо-нагазин,да си
изберат куче,което им е симпатично и да си го купят? За това и се радвам,че попаднах на този форум и че
има хора,които наистина обичат животните и се грижат за тях както трябва..

#533 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 26 July 2011 - 05:57 AM

Показване на мнениетоGabbriella, в 25 July 2011 - 06:25 PM, написа:

Аз съм на 13 години,до сега не съм гледала куче,но винаги много съм искала.
По принцип родителите ми не ми позволяваха,но сега се съгласиха.Та казвам ви
това,понеже щом чух така желаното "ДА" на въпроса дали може да ми вземат куче
аз си взех лаптопа,отворих google chrome и започнах да чета всичко около
закупуването на кучета,развъдниците,борсите,отглеждането на животното и т.н.
Мисълта ми е,че аз съм на 13 и предварително съм помислила за рисковете от закупуване
на куче без родословие или от съмнителен търговец,а нима възрастни хора не се
сещат за това? Точно до къщата ми има зоо-гически магазин.Продават хъскита и всеки ден
когато мина някое малко момиченце се дрънка на майка му да му купи "Погледни колко
са сладкички,моля те мамо.." и в повечето ситуации родителя влиза дава сумата,взима
си кучето и това е..Без изобщо да се поинтересува за произход или каквото и да е др.
Същото така имам приятелка,която си купи Йоркшир от развъдник в Румъния,
не защото държеше да е чистокръвно и да няма заболявания,а за да се изфука колко
скъпо си го е взела.От момента в който си го купи до днес (вече 2 години) тя нито веднъж
не е отворила сайт за кучета или книга или каквото и да е.Когато му купува нещо важното
е не колко е качествено,а колко е скъпо..Изправя козината му с преса,дава му да пие бира,да яде шоколад.
Мислите ли,че човек запознат с отглеждането на кучета би се отнасял така с едно животно?
Просто смятам,че някои стопани не се интересуват от здравето и храненето на кучето,
а по скоро от външния му вид и много от тях нямат реална представа как се отглежда куче..
Лесно е да влезеш в интернет да напишеш в гугъл да кажем "йоркшир" и да прочетеш нещата,които
ще е необходимо да знаеш,ако си стопанин на такава порода куче.Но защо хората да отделят
от така "ценното" си време,като могат просто да отидат до най-близкия зоо-нагазин,да си
изберат куче,което им е симпатично и да си го купят? За това и се радвам,че попаднах на този форум и че
има хора,които наистина обичат животните и се грижат за тях както трябва..

На това му се казва светлина в тунела.Gabbriella:rc_036: :rc_036: :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#534 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2011 - 07:02 AM

Показване на мнениетоGaliadogs, в 26 July 2011 - 05:57 AM, написа:

Показване на мнениетоGabbriella, в 25 July 2011 - 06:25 PM, написа:

Аз съм на 13 години,до сега не съм гледала куче,но винаги много съм искала...

На това му се казва светлина в тунела.Gabbriella:rc_036: :rc_036: :rc_036:

Присъединявам се към Galiadogs! Gabbriella, много ми хареса това, което си написала (+ това, не много твои връстници пишат така грамотно :)).
Пожелавам ти да намериш най-прекрасното и здраво кученце и дълго да бъдете щастливи заедно!
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#535 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 12:25 PM

Показване на мнениетоNorth face, в 07 July 2011 - 08:11 AM, написа:

" в топ обявите Ви предлагаме кученца, които НЕ са внесени от Чужбина, а са родени в нашият развъдник и естествено цената им е по-ниска (народни цени). Кученцата са на възраст 2 (3) месеца с имунизации и здравен паспорт, без татуировки и без документи за родословие, с отличен екстериор точно по стандарта за породата. В нашият развъдник разполагаме с над 100бр. кучета-майки от различни породи. Кучетата които ползваме за развъдна дейност са подбрани и някои от тях са внесени от Чужбина. "

100 бр. майки. по веднъж в годината да родят и то само по 2 кученца, са 200 кученца за година. Цени народни какво ли ще рече? 200-300 ? по 200 да ги продават , това са 200x200 . 40000!. А сега реално: 100 майки, по 4 кученца ( поне) по 2 пъти в годината ( това са по 8 на майка в годината, което е по-реалистично, защото в puppy mills кучетата разйдат докато могат) 800. по 200 за уж народна цена - 160 000 лв. на година
Къде е НАП?
(е, вярно , те в такива условия всички не оцеляват, пък и има разходи по отглеждането. Но за отглеждането и грижите може много да се спори, когато се отглеждат 100 майки)
Докато има такава печалба, ще има и таква търгаши.
Да не говорим, че освен непалтени данъци, има и нарушения на един куп закони ( като този за защита на животмните )
Да не говорим за вредата , които нанасят на държавата/обществото
Ако се отървават от непродадените като ги убиват, нарушават едни закони.
Ако се отървават като ги изхвърлят, освен че нарушават законите, нанасят и обществена вреда, защото после общината трябва да отделя средства за намаляване на популацията.

Едно добро начало е сигнал до кметовете. Особено вече "ужилените"
http://www.bezdom.in...34-15&Itemid=26
И много писане и говорене по медиите. За да се насочи общественото недоволство от това , че има улични кучета към истинските виновници -махленски развъждачи и търгаши.

Има ли някои , който е запознат със законите и знае къде и как се подават жалби и сигнали за нередности?
В случая на кметовете и НАП няма да им пука дали кучецата са безпородни. Hие няма да се оплакваме от това. А ще подаваме сигнали, че се развъжда нерегламентирано ( което се пише лошо на кмета и на бюджета) и се правят доста големи печалби, които не се отчитат никъде и не се плащат данъци.
В смисъл, които попадне на такива обяви да ги изпраща на координатора , а той само "copy и paste" информацията в предварително написана форма, и препраща до подходищя кмет или местен офис на НАП

Може пък да има ефект и да се спре това развъждане?

ПС Не знам този пост за тази тема ли е, или за идеи, или за коментар. Поствам го тук , защото бях шокирана от 100-те майки

#536 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 01:22 PM

Прочетох някъде за НАП ... И се замислих ... Това не е никак лоша идея ... Чудя се само как може да бъде отворена проверка - дали тъжителят трябва да е някой, който е купил куче от такава зооборса или "развъдник" или всеки един може да пусне тъжба?
Освен това ... дали продажбата на куче за РОДОСЛОВНО, без да има съответния документ за родословие, т.е. кучето не е такова, за каквото се представя, не може да бъде разглеждано като престъпление - измама! Т.е., дали на някой от купувачите, сдобили се с една такава измъчена душичка би им се занимавало да пуска жалби до прокуратурата? Отварянето дори само на едно съдебно дело по този проблем би трябвало да има стопиращ ефект ... до някъде ...
User's Signature

Качена снимка

#537 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2011 - 11:14 AM

Оле, преди да взема Пипин минах и аз през тези хубавци. Заеха се за два дни да ми докарат Джак Ръсел само с монокъл :ud_009: :zz_020: Добре, че ми намириса та се отказах.
Исках снимки на майка, баща, акта на правене, документи...все нямаха, щяха да пращат по поща. Така и не пратиха, ама кученцето трябвало да тръгва за други хора, ако съм го искала да съм кажела веднага......Отсвирих ги.
Имам чувството, че са 2/3 на кръст и само мамят. А животните не е истина в какви условия си ги представям.
Би трябвало да може да се направи нещо по въпроса с тях. Ако в писма се уговори закупуване на родословно куче и се поиска договор и касова бележка....може пък да стане.

#538 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2011 - 11:28 AM

А от къде взехте вашият джак?
User's Signature

#539 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2011 - 03:28 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 04 August 2011 - 11:28 AM, написа:

А от къде взехте вашият джак?

От приятели. В смисъл не е взиман от борса или магазин. Нито е избиран или нещо такова.Съвсем случайно ми хвана погледа и остана в него. Видях го и просто си разбрах, че е моето куче. Т.е взех си приятелче. Моят подарък :ab_041:
Не, че има значение или е по темата де :ba_025:

Винаги съм смятала, че не е редно едно бебе, пък ако ще и кучешко да стой в клетка с месеци. Без пространство, светлина, адаптация. Поради тази причина никога не бих взела кученце от магазин. Въпросните изглеждаха добре в интернет и реших да се чуем. Заговориха за родословие, внос.......Документи, гаранции. Без дори да попитам за това. Брех. Все едно оръжие ще взимам. Но като стигнахме до съществената част, а именно, че искам да видя родители и в какви условия се гледа кучето започнаха да увъртат. Това ме наведе на мисълта, че има нещо нередно. Което пък след като видях поста за крадените снимки ме озадачава...Можеха да ми метнат някакви си снимки и да ми запушат устата.

На такива им трябва просто щурм. Никакво купуване на кученца от тях.

Не искам да ме разбирате грешно. Много е важно как е гледано едно кученце, как са гледани родителите му. Имат ли вродени заболявания, генетични....Хранени ли са правилно....Това в магазин или зоо - борса е мит. И трябва да е двигател на хората да не взимат от тях.
Спасяването, чрез покупка на кученце от борса, гарантира, че такива ще продължат да се създават.
Като се замисля, ми казаха, че ще ми внесат родословен ръсел .... ако има отношение де...Не трябва ли да са регистрирани някъде за подобен вид услуги?
Ако всичко е изрядно в смисъл касова бележка за животинчето, протокол ППП и документ за родословие....ако се окаже, че лъжат може да се търси и комисия за защита на потребителя.

#540 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2011 - 08:35 PM

Показване на мнениетоsesana, в 04 August 2011 - 04:28 PM, написа:

да се търси и комисия за защита на потребителя.

Всички изпищели от борси намират този форум чак след като се опарят. Преди това, неясно защо, не търсят информация. Оказва се лесна за намиране ... но след това.
Поплюнчат се тук и се покрият. Аз лично не знам някой да е опитал да си търси правата. Малко по-напористите се задоволяват с подмяна на стоката - получават ново кученце и са доволни.
И за това прекупвачите и търгашите с живот правят каквото си поискат.
User's Signature

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема