Dog.bg Форуми : Може би цистит

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Може би цистит

#21 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 07 January 2008 - 07:50 AM

Не я карайте. Ако ще се изследва по-добре е да е на пълен мехур. Не е задължително да има песъчинки при цистит. Кръвта може да има различен произход. Ето няколко причини-песъчинки, големи камъни, които не излизат, но дразнят, кървящи туморни образувания, уретроспазъм и последващо прекомерно разтегляне на стената на пикочния мехур и разкъсване на лигавицата му и др. Не изключвам и възможността кръвта да има бъбречен произход.За уплътняване на кръвоносните съдове и последващо спиране на кръвотечението има далеч по-добри препарати. Вит С обикновено се използва при такива заболявания с цел подкиселяване и затова с колегите реагираме така.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#22 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 January 2008 - 10:22 AM

Благодаря д-р Коко. До 4ч. тази сутрин котката не беше пишкала. До там я проследих, защото седях  "дежурна" да я наблюдавам нея и кучето ми.

Надвечер отново тръгваме по доктори понеже нещастието никога не идва само. Сега и кучето ми хич не е добре, почвам да се чудя що за каръшки ден е бил вчерашния - 2 болни животни. :'(
За да не пускам отделна тема ще питам тук и за кучето - вчера сутринта повърна, после се почна едно пиене на вода и напиране за излизане. И така през половин час пие - пикае. Не иска да яде, отпаднала е, със зор я накарах да лапне малко гранулки. В 4,30 през нощта отново повърна.
Тия неразположения и на двете ми се струват както сходни, така и различни.
Да му се не види и късмета ми. Да имате идеи?

p.s.Кучето е женски ирландски сетер на 12 години, кастрирана.

#23 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 07 January 2008 - 10:57 AM

Инфекция с идентичен причинител или интоксикация с препарат. Между другото да сте почиствали преди да стане това с животните ви с някакъв почистващ препарат?
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#24 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 11:15 AM

Цитат

Инфекция с идентичен причинител

И аз си мислех за такава възможност, но каква е вероятността едно и също нещо да "нападне" и куче и котка?
Как да докажем или отхвърлим това съмнение?

Не съм почиствала с препарати скоро.

#25 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 January 2008 - 12:33 PM

Мисля ,че ако изследвате  седимент от  урина- ще се види за какви клетки става въпрос - дали бъбречни, дали от пикочен мехур и т.н.Освен ехограф ,който аз примерно щях да искам непременно и то може би да се направи и рентген с контраст .Не пишеш  каква е кръвната картина ,урея и креатинин.И каква е температурата на животното.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#26 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 10:10 AM

Май полека-лека взе да ми се изяснява картинката.
Имам си аз една теория, че тръгне ли грипна епидемия по хората го отнасят и животните. Мисля, че и сега случая е такъв.
След неразположението на кучката, поредния болнИк у дома е дъщеря ми с 39 градуса температура. Поредния, но не последния. Снощи чух най-малката ми котка да кашля.

От вчера кучката е по-добре, започна по малко да се храни. В първия ден имаше Т 39, вчера 38,5, но въпреки това ще си изкара курса на антибиотик. Нейната диагноза - болки в корема. Кръвната й картина е добра, бъбречни и чернодробни показатели - в норма, леко завишени левкоцити но това е обяснимо. Тя днес е и рожденничка - навършва цели 12 години.

Котката с цистита е с втори антибиотик от вчера + много витамин С. Видимо я намирам за по-добре, апетит си има, движенията й станаха по-нормални, а не сковани като преди, мяукането и неспокойствието е на по-редки интервали. Вчера и тая сутрин намерих едни странни петна по леглата, може би там е пишкала, но никой не я е виждал да го прави. Не миришат точно на котешка урина, може пък нейната да е с по-слаба миризма.

Та това е от мен засега.
Да видим кашлящата маймунка докъде ще го докара и дали няма и останалите котки да я последват.

#27 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2013 - 04:06 PM

Кучето ми е с изстинка и цистит. Всяка вечер се напикава неволно. На антибиотици е. Напикаването се явява лек проблем, защото спи до мен на леглото. Няколко вечери усещам приятното чувство да те напикае куче посред нощ. Пробвах да го карам да си спи на неговото легло, но той само заспива там и по някое време през нощта пак идва при мен(явно му е по-топло до мен). Въпросът ми е, ако го затварям в клетката, дали няма да му е студено? Тя стои на паркет в отоплявана стая, на дъното ѝ съм поставила парче дърво, ще я постеля с нещо по-дебело и ще му сложа някаква завивка. Дали няма да му попречи с нещо на лечението, това че спи почти на земята?
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 25 March 2013 - 08:43 PM

След като клетката е в отопляема стая,няма течение и вътре ще му сложите постелка ,няма да има проблем,освен ако пак не се изпусне и лежи на мокро. Пробвайте,докато е с цистит да го извеждате по често и непосредствено преди лягане също,неприятно е и за животината.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#29 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2013 - 05:35 PM

Симонка, постели му най-отгоре бебешка пелена, ако се изпусне поне да попие и да не му е мокро.

#30 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2013 - 09:04 PM

Постелила съм му две одяла и под горното съм сложила от бебешките найлони (не съм сигурна дали така се казват, слагат се под чаршафа на бебето, да попиват, когато се напикае). Вече се чудя дали това наистина е цистит. Минаха 4 дена, остават още 3 хапчета да му дам, а няма подобрение. Понеже урината му мирише на захар или по-скоро на нещо сладникаво, днес се разрових да почета някои работи за това незадържане на урина. Открих двете диагнози - захарен диабет и безвкусен диабет. Наистина се надявам да е просто цистит. Съмненията ми, че може да не е цистит, се появиха от това, че не са му правени изследвания, а просто беше прегледан.
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2013 - 10:23 PM

Симона, моето куче дойде с цистит - пишкаше често, по малко с кръв в урината. Докторът също само по преглед прецени, че е цистит. Удари някакъв антибиотик, предписа ни едни хапчета от хуманна аптека. Проблемът се реши за около седмица.
За диабет аз подпалих няколко месеца по-късно, леко подбутната в тази посока. Казвам ти от опит - не чети засега. Аз ходих неадекватна 1 месец по мъките, дебнех кога пие вода, кога се чеше, кога пика, преследвах го с едни чашки, топях едни лакмоси... Не се вкарвай сама във филми.
Изпийте си хапчетата, виж повлиява ли се, виж какво ще ти каже докторът. Ако се съмняваш, консултирай се с друг. Ако пък толкова не издържаш пусни профил- 3 взимания на кръв през няколко часа- да видиш има ли повод за притеснения.

#32 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2013 - 12:47 PM

Далеч съм от мисълта, че има диабет. Избягвам да мисля за това и да се вкарвам във филми. Просто реших да прочета повече за пишкането. За сега вярвам на ветеринарите си и ще правя, каквото кажат. Просто обичам да се допитвам до повече хора, за да съм напълно сигурна. А и не мога за най-малкото да тичам при ветеринарите постоянно, защото се е почесал или кихнал... В петък ще ходим на преглед и ще им разкажа как върви лечението. Ако кажат да го изследваме, ще го изследваме. Той пикае по много и на често.
User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2013 - 11:54 AM

Да се похваля, че започна да се оправя. Скоро не се е напикавал. Цистит е било и с антибиотици и по-често излизане се оправя.:ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2013 - 07:23 AM

Показване на мнениетоsimona623, в 29 March 2013 - 11:54 AM, написа:

Да се похваля, че започна да се оправя. Скоро не се е напикавал. Цистит е било и с антибиотици и по-често излизане се оправя.:ba_025:

Говори с твоя ветеринар по темата "ути-зум" - хранителна добавка на боровинкова основа. Антиоксидант, който прочиства уринарния тракт и профилактика, за да няма пак антибиотици.

#35 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2013 - 10:05 AM

Благодаря ти, ще говоря с него за тази добавка. Цистита се оправи, но сега хвана някакъв вирус, който е завзел града и много кучета са болни от него. Кашля, често иска да повръща, храчи се и понякога повръща. И за това му биха антибиотик, в момента е на други хапчета - антибиотици. Вечер, като легне до мен, ме е страх да не го бутна, защото ако го направя, веднага почва да кашля и да се мъчи да повръща. Ще се оправи и от това, надявам се по-скоро.
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   kataleia Икона

Публикувано: 02 April 2013 - 08:35 AM

Здравейте,имам куче амсатфф ,мъжки на 4 месеца.Переди няколко дни получи някаква алергична рекация,изприщи се целия.Заведохме го на ветеринар,биха му инжекция и се оправи.В неделя го водихме да му купират ушите и следователно е бил под пълна упойка.От вчера обаче започна да пишка и кръв..днес също забелязах червеникави капчици.Според вас от какво може да е това..Дали е цистит ? Или някакво бъбречно възпаление.Ще го заведа на лекар,но за мое огромно съжаление чак довечера след работа.Моля ,ако някой може да даде съвет или да изрази мнение преди ветеринаря,нека пише.Благодаря :)

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни