Dog.bg Форуми : Бисери относно ротвайлери

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (18 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бисери относно ротвайлери

#141 Потребителят е офлайн   Francesca Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 August 2009 - 08:29 AM

Мда, манталитет .... Изобщо не мога да разбера смисъла на вързано куче. Нито може да пази, ако за това е взето, нито пък ми се връзва с нормално отношение към дом.любимец. Неро не е бил връзван никога. Дори когато сменяхме дворната порта, предпочетох да отидем на дълга разходка на плажа, отколкото да стои на синджир няколко часа. На гости каня само хора с положително отношение към животните, други не могат да са ми приятели.
Ето ви и един голям плюс на свободно движещо се из двора куче - така се оттървах от задължителния летен парад на роднини-отпускари тази година ab_041.gif

#142 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 21 August 2009 - 10:50 AM

Прав трудно бих могла да бъда, но права определено съм.
Заключението ми е извадено на база глупостите на много като теб...не си различен, не си специален, но можеш да го приемеш лично - ти си един от многото, които са си вързали кучето със синджир.
User's Signature

Качена снимка

#143 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 24 August 2009 - 02:40 PM

Цитат(ZviariK @ Aug 21 2009, 09:16 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Щото манталитет, dmm ... нали знаеш - кучето на двора, със синджир и да яде кокали и хляб ...

То верно манталитет, ама аз ли много искам или хората не могат да се научат???
gazdata, не знам защо не ми отговори на един простичък въпрос, който ти зададох?!? tb_195.gif
Виждам, искаш да дадеш най-доброто на кучето си доколкото това е възможно според твоите разбирания. Но е и редно, като търсиш съдействие и търсиш помощ да се вслушваш в критики и съвети.
Колкото и да не ми е приятно, все още по селата и градовете се гледат кучета на синджир както ти, според твоите разбирания гледаш твоето.
Незнам ти къде се подвизаваш, но виждам, че ползваш интернет. Бит и реалност = двете неща са двете крайности=> минало и настояще.
За миналото си говорим като история. ТУК сме в настоящето и гледаме напред. И съвсем основателно е да се възмущаваме на такива като теб, които в 21век ни връщат в балканската война.
Затова или ти трябва да промениш своя мироглед как се гледа куче и мноооого да четеш целия мат'рял изписан тук и да се съобразиш с времената, в които живеем, и защо не съм съгласна с теб, и не само аз, ... или просто не си за тук.
От теб зависи по кой път ще тръгнеш.

Между другото, защо си мислиш, че като имаш къща с двор и куче, то обезателно последното трябва да е на синджир?
Просто ми отговори, поне този път. dry.gif
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#144 Потребителят е офлайн   gazdata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 August 2009 - 03:34 PM

Здравейте.DMM-Да умея да слушам и да се вслушвам съвети,а не сам отговарял-защото някой избърза с заклученията,за това с какво храня кучето си и за манталитет.Сега ти ме питаш,имам време и ще опитам да отговоря:Кучето не е вързано постоянно-през деня си е пуснато в двора.Само нощем е вързано(5м повод).А сега даже правя специално място за него.В смисал(5м/2м/2м)двор4е за него кадето да е нощем.Може това да не е най добрия начин-но мисля 4е е по добре от някоя 2стайна панелка(на които от няколко години превращат даже терасата в малка санирана кухничка без грам слънчице).А и има едно саседско куче,не много социализирано(досущ като стопанина му)ку4е което ни посещава нощем-стопанина му сам се опитвал да социализирам преди но.....:) Ето го в момента-изв.за снимката(от тел)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#145 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 24 August 2009 - 04:00 PM

Цитат(gazdata @ Aug 20 2009, 11:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
И моето е на двора в колибка,и е варзано(5м повод)но никога не е лаело(освен котки и неканени гости smile.gif ).А преди да го взема си е живуркало в апартамент-на чисто и топло.Даже парвата нощ наван не плака(което бих приел за нормално).

Тук навяваш други мисли...
User's Signature

Качена снимка

#146 Потребителят е офлайн   gazdata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2009 - 04:19 PM

Това беше по повод темата-за лаенето и не смятах за необходимо да описвам как живурка кучето ми.

#147 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 24 August 2009 - 08:17 PM

Цитат(gazdata @ Aug 24 2009, 04:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте.DMM-Да умея да слушам и да се вслушвам съвети,а не сам отговарял-защото някой избърза с заклученията,за това с какво храня кучето си и за манталитет.Сега ти ме питаш,имам време и ще опитам да отговоря:Кучето не е вързано постоянно-през деня си е пуснато в двора.Само нощем е вързано(5м повод).А сега даже правя специално място за него.В смисал(5м/2м/2м)двор4е за него кадето да е нощем...

Това вече е друга приказка. md_064.gif

User's Signature

#148 Потребителят е офлайн   Yancho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2009 - 04:29 PM

Незнам защо, но всички баби и лели си мислят, че моята ротвайлерка е ПИТБУЛ!!! eg_033.gif

#149 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2009 - 07:25 AM

Цитат(Yancho @ Sep 10 2009, 05:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Незнам защо, но всички баби и лели си мислят, че моята ротвайлерка е ПИТБУЛ!!! eg_033.gif

Това се трае все пак....Веднъж за предишния ми ротвайлер казаха..."Тез кучета са порода БУЛДОЗЕР"... ab_041.gif

#150 Потребителят е офлайн   Tara.. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2009 - 11:28 AM

Цитат(Yancho @ Sep 10 2009, 05:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Което ме подсети, че веднъж две момичета спореха за нашата Тара. Едната казваше "това е питбул" а другата "това е ротвайлер, ама не са му срязали ушите още, защото е малко" ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#151 Потребителят е офлайн   AlStyle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2009 - 02:01 PM

Цитат(Tara.. @ Sep 11 2009, 12:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...това е ротвайлер, ама не са му срязали ушите още, защото е малко" ab_041.gif ab_041.gif

Да ве... Незнам защо но и мен постоянно ме питат защо не съм отрязъл ушите на кучето ми,аз им обяснявам че това е ротвайлер и ушите не се режат/купират, а те пак си говорят своето.Много ми е чудно от куде е дошло, това че на ротвайлера се режат/купират ушите.

#152 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2009 - 09:45 AM

ето поредното запиване до мен...мисля, че може да заеме достойното си място в тази тема:

От: ivan Email: m................@abv.bg Дата: 2009-12-01

Imam malko rodvailer4e na 2meseca no nqma kafqvo po gornata 4ast na mucunata.Za6to?

След много размисъл не можах да отговоря нищо по-смислено от това: " Е кой знае защо...сигурно е някакъв феномен..."

Едно мерси не получих даже в отговор. E ZA6TO?

________________________________________________________________________________

Ето един пореден бисер:

"От: vasil Email: v.........@abv.bg Дата: 2009-12-15

Стандарта за породата ми е ясен но искам да разбера мойто куче в стандарта ли е то е на 9 месеца йенско е и е 36 кг и 50 / 53 см високо молч дами отговорите в пощата !!!!"

Е, не посмях да му отговоря на такъв дето хем му ясен стандарта, хем се чуди дал муй в стандартъ кучето...надявам се поне дамите молч да му пишат ...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#153 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 13 December 2009 - 03:06 PM

Още един умник:

Цитат
От тея сичките породи дето ги изреди, само ротвайлера не ми вдъхва доверие. Аз съм свикнал в къщи само аз да съм най-строгия, пък на тоз дзвер ако му скимне нещо лошо, и требе мирно да му седя и да козирувам докат му мине. Не че са лоша порода, ама малко са чалнати в характера. Баща ми на село имаше ротвайлер, и 6 месеца му ходех по гъза да му се подмазвам, но една вечер щеше да ме наръпа жестоко. Баща ми вика да не посягам рязко да го галя, ама аз викам че с него вече сме приятели, добре че рязко се дръпнах и ръце и крака ги дигнах нависоко, ужас, егати изрода. Ама с него водехме война, копаше дупки в двора и аз търчах да ги заривам след него, па и играта му беше малко особена, уж търчи да ме гони весело ама се настървяваше и кат отвореше големата уста, се спасявах на един орех. Другите кучета поне лаят та да си в час че зад оградата има куче, пък тва некой път като забравя и в тъмното посегна към портата, търчи тихомълком и се метка с гърди на вратата, и сърцето ми отиваше в петите. В двора имаме и зеленчукова градина, кат мине некоя случайна котка, и тва префучи като цунами след нея, после с кеф отивах да съобщя за щетите, ама мен ме караха да възстановявам сичко накрая. Накрая поставих въпроса пред баща ми ребром:- "Избирай, или кучето, или аз?", и обикновено всяко лято избира кучето, пък аз си идвам безславно в Софето да си гледам мойте си работи!

Добре е постъпил бащата. ns22.gif

Цитатът е взет от друг форум.
User's Signature

#154 Потребителят е офлайн   Muni Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 09:58 PM

Еми пред син идиот кой не би избрал истинското , умното куче :)

#155 Потребителят е офлайн   azi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 December 2009 - 09:08 PM

Ей със сълзи се смях докато ви четях. Една историйка и с мойта дебеланка.Точно се бяхме преместили.Приятеля ми отваря входната врата ,но се заплесва да ми обяснява нещо и нашата изхвърчала навън.Вследващия момент се чува адски писък от коридора.Илзизайки виждаме следната картинка вратата на съседите срещу нас отворена широко ,комшийката качена на шкафа ,а Лара се оглежда панирано незнаейки какво става.Еми от тогава съседите се научиха ,че колкото и да е горещо не трябва да оставят отворено навсякъде(вкючително входната врата),а нашата красавица се научи да не бърза толкова много като види входната врата отворена

#156 Потребителят е офлайн   Xrisi.dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Много .. но не чак толкова ... хD
Публикувано: 30 December 2009 - 09:32 PM

Застанали сме с Тара на светофара и чакаме да светне зелено (седнала и замислена) ... От едната страна хора, от другата още повече. Отсреща баща говори на малкото си момиченце: "Това куче е ротвайлер - не го закачай защото е много опасно и злобно!" ... Това беше най-доброто държание на пешеходна пътека, а какво стана ab_041.gif ab_041.gif А после "защо детето ми има страх от кучета?!" dry.gif

#157 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2010 - 04:30 PM

От: i......n Email: mr........@abv.bg Дата: 2010-01-05

--------------------------------------------------------------------------------

imam rod vailer na 3 meseca za6to ima tolkova malak stop

Някой може ли да ми даде насока за това как да отговоря человеку?
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#158 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2010 - 09:39 AM

ето още от тази сутрин:

Цитат
----Original Message-----
From: I... K...V [mailto:s.....n@abv.bg]
Sent: Wednesday, January 06, 2010 8:01 AM
To: Орлин Миланов
Subject: zdr

Za mnogo godini mn shtastie i uspehi....:))) Iskam da te pitam ne6to poneje edin policai mi podari rotvailer4e i mi kazaha 4e e hubavo da se sreji opa6kata dali sam zburkal kato sam mu q mahnal?? za tazi poroda ni6to neznam az znam 4e ti si nai dobur :)) wub.gif wub.gif wub.gif ako moje6 pi6i mi za da mi obqsni6 nqkoi ne6ta otnosno obu4enie ne6to za tezi porodi ni6to neznam za tqh az sam se zanimaval s nemski ov4arki i sega po4nah i rotvailer....

Ето това съчиних в отговор:
ZDR>
Ne e triabwalo da rejesh opashkata. Opropastil si jivotnoto, sega shte zapochne da se ozlobiuava I da mu raste onazi kost v glavata deto sled sedmata godina ot neia moje da te napadne...pazi se mnogo sled sedmata godina!

сагата продължава:

Цитат
-----Original Message-----
From: I...K....V [mailto:s.....n@abv.bg]
Sent:Friday; January 08, 2010 8:53 PM
To: Орлин Миланов
Subject: mersi

sas sigurnost li sled sedmata 6te napada nikakvi li 6ansove nqma da ne se ozlobqva i tazi kost?? Razbira4i razni me nakaraha da q mahna i sega se qdosvam ako nee proble dai da si razmenim nomerata na gsm te?

този път просто не знам какво да отговоря на човека ... ще ми се да му напиша, че няма шанс "и тази кост да не се озлобява" ... страх ме е за клетото кученце ...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#159 Потребителят е офлайн   Xrisi.dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Много .. но не чак толкова ... хD
Публикувано: 06 January 2010 - 09:50 AM

Ейй човека ще си умори сега животното ab_041.gif

#160 Потребителят е офлайн   piletoxx Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 January 2010 - 12:28 PM

Цитат
Кучетата са различни, селекционирани са да са различни, да имат определени характеристики, не само в анатомията, но и в поведението си.Не е тайна за никой че ротваилер напада деца.Това му е инстинктивно, вродено и колкото и да го обучаваш.....ротваилера е "кръвоследник", с много силни ловни инстинкти, винаги като види дете или нисък човек инстинкта му на ловец се обажда.Така както не можеш да направиш кавказка овчарка дружелна към гостите, или булдог игрив не можеш да очакваш и от ротваилер да не напада дец

af_089.gif eg_033.gif яко, а!

• (18 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема