Пекинез
Публикувано: 09 February 2008 - 04:07 PM
Публикувано: 09 February 2008 - 04:50 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 09 February 2008 - 05:02 PM
Публикувано: 09 February 2008 - 05:10 PM
Цитат
Явно си прочела темата, там се казва всяко куче без родословие да бъде моментално изртивано от къщи (преди това не забравяйте да му дръпнете един хубав бой)...
Жалко, че има толкова полезни теми, но никой не желае да ги чете, а кучетата от
Цитат
Някои не успяват да порастнат обаче ...

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 09 February 2008 - 05:19 PM
повечето от кучетата в България са без родословия но хората си ги гледат и им се радват ,един документ за мен не променя нищо.на мен ми стига да е живо и здраво и да е с мен дълги години.
Публикувано: 09 February 2008 - 07:59 PM
П.П.elifromdg преди да ми скочиш на бой да ти поясня,че точно Люсито щях да посоча като куче,което ако видя на улицата ще кажа:Ето един пекинез(поне по това което се вижда от снимката).Същото мисля и за Делхи и за други но просто не помня имената на всички.Спестих го,защото другите ще се разсърдят.Но куче тежащо 8 кг с муцуна дълга 5санта да ми казват че е пекинез :o
И дано всички прочетата внимателно темата дадена от Бушката!

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)

Публикувано: 09 February 2008 - 08:15 PM
Публикувано: 09 February 2008 - 08:36 PM
elifrombg добре дошли на теб и сладураната ти тя е наистина много красива.
Лори честито за кученцето ти дано да се оправи, лично аз си мисля че му няма нищо и ще му мине защото често има подобни проблеми при малки кученца. Лъки е много красив и по снимките които качи си мисля че ще стане още по-красив като порасне щом от малък е толкова рунтав.
И защо неможете да разберете какво казва яничка, какво общо има дали ги обичате или не, тя казва че почти всички кучето от форума не са чистокръвни пекинези и това е абсолютен факт и моя не е чистокръвен то се вижда с просто око, защо веднага скочихте да се защитавате че ги обичате и че са пекинези, това никой не го оспорва всеки си обича кучето ама това че е чист пекинез.....sorry
Публикувано: 10 February 2008 - 01:10 AM
"Ако те питат на улицата каква порода е кучето ти,не му казвай коя порода е,кажи че е минало покрай нея" след като няма родословие...
е много гадно...аз се обидих защото моята беба трябваше да е кокер,дадох пари за кокер,а не прилича на кокер,аз я обичам защото си я купих сама,събирах паричките пак сама...сега си я гледам ПАК САМА...и е супер гадно да ми кажат нещо подобно...да съм се замислела какво куче гледам в къщата си....може да не е ставало на въпрос за мен,но за когото и да било е обидно и понякога хората трябва малко да си мерят приказките и преди да кажат нещо обидно да го обмислят няколко пъти!!
Кучетата ни са нечистокръвни...да,защото българите немогат току така да извадят 2000лв за чистокръвно куче от полу-празния си джоб,от който пестят всяка стотинка!!
Изках да си взимам померан,но не се бях замисляла че първо ще ми излезе толкова солено...да си го купя и за скъпите предмети за поддръжка на козината и какво ли още не...
Защото цените на едно родословно куче са главоломни,с нетърпение чакам момента в който родословието ще е задължително и кучетата ще са на невероятно ниска цена...за жалост няма да има такъв момент,затова ще продължават да се развъждат нечистопородни,евтини кучета за бедни българи,ще продължат да се дават на невероятно ниска цена и ще се лъжат хората че всимат нещо качествено,а се оказва ''хвърлени пари на вятъра''!
Вместо да даваме пари за нещо,което "е минало покрай породата" защо не се наемем да си купим някое куче за 1000лв дето ще бъдем гладни месеци наред за да е добре на кучето или направо да осиновим едно гладно,тъжно и бездомно кученце от улицата или от приют!
Възмущаваш се Яничка,знам,и аз се възмущавам...но е изгодно за нас българите,затова според някой е хубаво,според други не!
Ще зависи до само чистокръвните кучета...ако нямаше такива нечистокръвни,може би никога нямаше да имам сега Беба,а и котките ми можеше да не са сега тук...и папагала ми ще се окаже нечистокръвен...какво ще правя тогава???
Съжалявам за дългия пост...това е всичко по темата която се води тук!
Лъки,бързо се опрвяй!Моята Беба получи разтройство,повръща...днес бяхме на ветеринаря и той каза че мисли че е хранена със домашна манджичка...аз незнаех че майка ми и е киснала хляб във бульон някакъв и явно не и се отразява добре...дано се оправят сладурите ни бързичко!!
ЦЕЛУВКИ НА ВСИЧКИ ПОРОДИСТИ И НЕ ПОРОДИСТИ,РОДОСЛОВНИ И НЕ РОДОСЛОВНИ КУЧОВЦИ И НА ГРИЖОВНИТЕ ИМ СТОПАНИ :wub: :wub:
Публикувано: 10 February 2008 - 01:50 AM
Цитат
"Ако те питат на улицата каква порода е кучето ти,не му казвай коя порода е,кажи че е минало покрай нея" след като няма родословие...
е много гадно...аз се обидих защото моята беба трябваше да е кокер,дадох пари за кокер,а не прилича на кокер,аз я обичам защото си я купих сама,събирах паричките пак сама...сега си я гледам ПАК САМА...и е супер гадно да ми кажат нещо подобно...
А това, че те обижда, че не наричат кучето ти кокер си е комплекс - неосъществено желание за кокер (или просто за породисто куче).
А както сама казваш - обичаш я такава, каквато е. Какъв ти е проблема тогава дали ще прилича на някоя порода или не?
Защо в надписчето под аватара ти трябва да пише "кокер", пиши "Беба" и всичко ще е ок.
Смешно е да изнасяш лекции за това как се обича куче, независимо дали е родословно или не (не виждам някой да казва противното), в същото време да се сдобиеш с куче от къде да е, то да не прилича на кокер и ти да се обиждаш. Защо?

Публикувано: 10 February 2008 - 11:13 AM