Пекинез
Публикувано: 12 February 2008 - 01:31 PM
Публикувано: 12 February 2008 - 03:37 PM
Цитат
Аз искам второ куче и съм от Варна, но за жалост няма как наще да ми развешат второ куче вкъщи.
Публикувано: 12 February 2008 - 04:40 PM
Цитат
Има теми - прочети ги.
Идеята е да не се РАЗМНОЖАВАТ повече кучета, които носят гените на болестите, недостатъците.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 12 February 2008 - 07:33 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Нямам пекинез и се извинявам, че се намесвам в темата ви, но с това не съм съгласна. Аз много исках куче, но нямам възможността да отделя еди колко си (примерно 500 и нагоре лв) пари. Но това не променя факта, че искам куче... Нито пък този, че баща ми ще ме изхвърли с кучето ако му заведа някой "помияр" (то не, че моето не е, ама той още не е научил и не мисля да му казвам). Сега с майка ми много искаме куче от една определена порода, но семейството ми неможе да отдели толкова пари и затова сме се спряли на вариант кученце без родословие (ест със съдействието на познати или на развъдчици!). Причината е проста: не ме интересуват изложбени качества или нещо такова. Единственото ми условие е да знам, че кучето е здраво и не е някой убиец! та... отплеснах се... Цената не смятам, че е важна. То пък като е скъпо каква ли е гаранцията...?
Гаранцията е, че някой се е грижил да подбере физически здрави родители (поколения назад), за да не се пренасят наследствени болести, ПСИХИЧЕСКИ здрави родители - за да не е кучето с непредвидим характер (например агресивен голдън - има и такива) - това е смисъла и така би трябвало да бъде. Точно, когато си купуваш куче без родословие НЕ знаеш кои са родителите му,какви гени носи - като вид и характер можеш да очакваш ... всичко.
Баща ти ще го изхвърлили, щом толкова държи на породисто, купите такова от някъде си и се окаже че кучето само леееко прилича на исканата порода?
Е, то в общи линии така стана... Само дето пари не съм давала. От една страна аз нямам никакви претенции относно кучето което имам/ще имам. Аз просто искам да е здраво и неагресивно (поне към къщните да не е) без значение порода, размери или нещо друго. И съответно бих взела каквото и да е куче. Най - вероятно и баща ми не иска безпородно куче поради причините, изтъкнати от теб. Както и да е, оплетох се в собствените си мисли... Идеята беше, че заради непосилните за мен цени се оказва, че от сега събирам пари за куче, което ще взема след години (надявам се!) когато се наложи да се разделя с Мишито... А мисълта за това ме кара да се чуствам виновна, все едно я чакам да умре...

Публикувано: 12 February 2008 - 11:42 PM
Цитат
Аааа, глупости, не си вкарвай сама такива ненужни виновни чуства в главата. Едното няма общо с другото и не променя факта, че си я обичаш :blink:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 February 2008 - 04:02 PM
Публикувано: 13 February 2008 - 05:18 PM
А и само немога да разбера,мечтаеш си населението да забогатее или мечтаеш еднотипните,безпородни,безродословни кучета да измрат,щото на тебе да ти изнася :huh:
И какво от това,че нямам пекинез??Та нали САМАТА ТИ претендираш,че кучето ти не е пекинез...ти какво правиш тук следователно :huh:
Айде да не се опитваш да ме гониш искаш ли :angry:
Е*ати наглостта...ако не се лъжа това е форум,в който МОГАТ ДА ПИШАТ ВСИЧКИ,а не само изискани богаташки особи като твоя милост ОК??
Айде със здраве :huh:
Публикувано: 13 February 2008 - 09:18 PM
Всички кучета да измрат :oТи чуваш ли се.Аз обожавам кучетата,независимо от породата или липсата на такава.От две години работя във ветеринарна клиника и съм се нагледала на страдащи кучета,повечето от които заради немарливите си стопани.Ето такива кучета не искам да виждам.Да искам да забогатее населението,но най-много искам да виждам все повече хора,които да се грижат наистина за кучетата си с любов.Хора като теб,като bushkata,като tan345 и като всички други във този форум,които са готови да умрат за кучето си...
Хайде да спрем до тука.Обичай си малката Бебз,радвайте се на времето което ще прекарате заедно!Ако има още нещо пиши ми на ЛС,нека не занимаваме всички.
Много поздрави на всички от Бургас.Днеска беше един много хубав,слънчев ден тука.А сега отивам да си разходя и нахраня песа :blink:

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)

Публикувано: 13 February 2008 - 09:53 PM
Който иска нещо да ми каже или на лична или да ме потърси там където мога да си намесвам кучето!
Поздрави на всички!
Весело посрещане на Свети Валентин и честит имен ден със подранение на именниците :yahoo:
Публикувано: 14 February 2008 - 10:47 AM
Публикувано: 14 February 2008 - 03:22 PM
Публикувано: 14 February 2008 - 04:10 PM