Пекинез
Публикувано: 06 March 2008 - 10:00 PM
Козината е изолатор от топло през лятото и от студено през зимата. Така че ако обръснете вашето пекинезче рискувате да го загубите. Има литература на тази тема и във форума е писано не малко, така че разровете се и дано нашия форум-пекинез - стане някакси по-смислен
Публикувано: 07 March 2008 - 07:15 AM
Невярвам кученцето да умре защото е леко подстригано :o
Просто може би през лятото за "спасение" от топлото са нужни повече къпания...
А през зимата-запалена печка пред която да стои...аз мисля че няма подобен проблем да умре от студ или от горещина животинчето защото е със къса козина...моята Беба е полу гола,това да не би дас застрашава живота и :rolleyes: :huh:
Просто може би през лятото за "спасение" от топлото са нужни повече къпания...
А през зимата-запалена печка пред която да стои...аз мисля че няма подобен проблем да умре от студ или от горещина животинчето защото е със къса козина...моята Беба е полу гола,това да не би дас застрашава живота и :rolleyes: :huh:
Публикувано: 07 March 2008 - 11:43 AM
На мен ми се е случвало моята да ми прави такива изненади.Това може да се дължи на раздразнено коремче в следствие на изядено нещо.В тези случаи те си хапват тревичка.А моята е повръщала и заради лакомия.Като и сложа да яде и тя бърза да си изяде всичко за отрицателно време и след това повръща и съответно пак е гладна. :rolleyes:Кучешка му работа.Ако е еднократно повръщането не е притеснително,ако е повече веднага при доктора.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)

Публикувано: 07 March 2008 - 01:17 PM
joleto, образовай се малко и тогава пак ще горовим. Аз говоря за ОБРЪСВАНЕ! :- а твоята Бебка последно каква порода е ? За всяка порода е различно. Едни се подстригват, а други не. Не слагай всички кучета под общ знаменател - те са толкова различни.
yani4ka е права. Ако често се случва потърсете лекар. А за да избегнете бързото лакомо поглъщане на храната може да я сложите в по-голям съд, в тавичка примерно, или пък да я давате на по-малки порции, или пък незнам :blink:
yani4ka е права. Ако често се случва потърсете лекар. А за да избегнете бързото лакомо поглъщане на храната може да я сложите в по-голям съд, в тавичка примерно, или пък да я давате на по-малки порции, или пък незнам :blink:
Публикувано: 08 March 2008 - 11:57 AM
здравейте аз съм нова в форома ;) и искам да ви попитам дали е проблем когато Рики (пекинез ),като види друго куче почва да лае по - някой път не лае но това е в рядки случаи и искама да кажа на всички че имати големи сладури и сладу :blink:рани.
Публикувано: 08 March 2008 - 12:20 PM
и аз имам същия проблем Делхи не лае по малки кученца-мопсове,пекита и други ама по големи направо много го дразнят не знам защо.ако е проблем дръж го винаги на каишка или като видиш че идва голямо куче му слагай за да може да се избегнат проблеми.пусни някой снимки на рики да го видим ;)