Dog.bg Форуми : Пекинез

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (218 Страници) +
  • « Първа
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пекинез

#2081 Потребителят е офлайн   septemberem Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 March 2008 - 07:14 AM

да те доста бързо растат но си остават същите сладури ;)

#2082 Потребителят е офлайн   galinagaga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2008 - 12:40 PM

Много обича да я галим по коремчето.
User's Signature

Качена снимка

#2083 Потребителят е офлайн   septemberem Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2008 - 02:56 PM

и Рики просто обожава да го галят по коремчето

#2084 Потребителят е офлайн   tan345 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2008 - 03:12 PM

и Делхи така явно им е харектерна черта на пекитата те са като котки  ;D много са гальовни
User's Signature

Качена снимка

#2085 Потребителят е офлайн   septemberem Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2008 - 05:21 PM

да аз даже по някой път се шегувам че Рики е  котка защото по някой път има навика да се гали в краката ми  :P

#2086 Потребителят е офлайн   tan345 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2008 - 06:13 PM

ние преди малко си намерихме гадже ама мадамата не беше разгонена :'( иначе е много сладка и жената каза че като се разгони пак ще ни звъннат,много  съм
щастлива,че вече си имаме приятелка :yahoo: дано скоро да имаме малки пекита и делхи да стане татко,някой знае ли на колко време се разгонват женските пекинезчета?
User's Signature

Качена снимка

#2087 Потребителят е офлайн   galinagaga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2008 - 08:24 PM

Аз доколкото знам на около 6 месеца, но може и да греша.
А вие можете ли да ми отговорите какво да правя. Знам че нашите любимци трябва да ядът кучешка храна, но нашата "циганка", като види че някой яде и започва да джавка докато не й дадем. Може ли да й се дава от нашата храна и може ли да й навреди. Много обича пържени картофи, а мен ме е страх да й давам. Какво ще кажете вие от вашия опит.
User's Signature

Качена снимка

#2088 Потребителят е офлайн   tan345 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2008 - 08:38 PM

ами делхи пък се изправя на два крака докато не му се даде не винаги го огрява ама майка ми е със слабо сърце както и аз някой път и му даваме хляб или нещо малко само да спре да скача ;D
User's Signature

Качена снимка

#2089 Потребителят е офлайн   casademonta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2008 - 09:15 PM

Аз пък да споделя за храненето,като ми я донесе мъжа ми,беше на 2 месеца и беше свикнала на гранули,обаче и двамата сме със слаби сърца и малко по малко се научи да яде само пилешко месце и свински сърца,и това продължи доста време.Обаче взех да забелязвам че акото й не е както трябва.И така от миналата седмица се учим да ядем гранули,трудно е,изисква се много търпение,но мисля,че се справяме за сега.Така че моят съвет е,купувайте качествени гранули и не се изкушавайте да давате от човешката храна.А за картофите,фъстъците и чипса,нашият вет. категорично ги забрани. Женските кученца се разгонват през 6 месеца
User's Signature

Качена снимка

#2090 Потребителят е офлайн   septemberem Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2008 - 09:25 PM

аз доста често се икушавам да му дам храна от масата а и той  гледа едно жално но разбира се като му се даде храна жалната физиономия изчезва ;D

#2091 Потребителят е офлайн   tan345 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2008 - 09:37 PM

оле и ние имаме една голяяяяма жална физиономия на която повечето хора вкъщи не издържат.аз много искам да го науча на гранули ама не иска да ги яде даже опитахме и със котешка храна пак не иска.той по принцип майка ми му прави ядене всяка седмица и само се притопля и се слага хляб.то се състой в полешки или крилца или бутчета сварени и месото се маха от костите и се слага чорбичката и на Делхи много му харесва.
User's Signature

Качена снимка

#2092 Потребителят е офлайн   IcAkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2008 - 10:09 PM

galinagaga от масата е много лош навик да се дава на куче по-добре избягвай, но като му даваш от вашата храна в никакъв случай не му давай някакви работи с много подправки, например луканки и подобни салами, или нещо пържено като картофите много е вредно. Ако му даваш гледай да е възможно най изчистено и натурално като сиренце или кашкавал или зеленчук , но по малко колкото да мине номера.

#2093 Потребителят е офлайн   galinagaga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2008 - 11:19 PM

Благодаря на всички за съветите. То и аз си знам че не бива.
User's Signature

Качена снимка

#2094 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2008 - 11:29 PM

Не давайте картофи-  всякакви, ядки- много ги обичат, но не бива, лук, чесън, сладко -всякакво, има специални сладкишчета за кучето, но не и от нашите.
Ако толкова ви се подмазват  ;Dможе  извара - по-добре от сирене, жълтък, плодове, някой зеленчуци, но в малки количества, месо - по-добре чисто без мазнинки. Не давайте на кучетата нищо пържено. Избягвайте и дробчета, сърчица и от сорта
Най-добрата храна си е гранулата и то качествената, това си личи по всичко! Трябва всеки сам да се обеди. B)
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#2095 Потребителят е офлайн   nelina70 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 March 2008 - 01:45 PM

Пълни измислици на фирми произвеждащи кучешки храни и ветове взимащи комисионни .А в природата кучетата гранули ли ядат.Разбира се че има храни които не трябва да ядат,но това не значи че трябва само гранули.Може месо ,булъон ,ориз ,зеленчуци,но от чиниика не от масата.Сара я научихме от чинийка като се моли на масата даваме и да подуши месцето и и го занасяме в чинията.Така спря да ни тормози повреме на хранене.

#2096 Потребителят е офлайн   nelina70 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 March 2008 - 01:56 PM

Сега ще се намери някой ,който да ме върне назад във форума за да чета.Не се притеснявайте чела съм го от началото.Замислете се само-в тази държава за хората внасят 100 годишно месо и мухлясали фъстъци,а какво остава за кучешките храни.Иначе съм съгласна ,че е по лесно,бързо и чисто,стига кучето да я яде.Моето ползва гранулата за десерт по 10-15 зрънца.

#2097 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2008 - 02:52 PM

Тези храни се внасят готови. Така че не се произвеждат специално за България. Както знаем българския етикет е лепенка, сложина допълнително.
nelina70, бих искала да те попитам: В природата готвено месце ли ядат?
Задавам ти този въпрос по повод думите ти от предния пост, защото предполагам такова й давате от масата.
Всеки да си храни с каквото иска. Аз лично виждам как влияе готвеното и как гранулата. И както казах в предния ми пост Трябва всеки сам да прецени, но нека опита и по двата начина. Разликата се забелязва след няколко седмици.
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#2098 Потребителят е офлайн   IcAkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2008 - 03:08 PM

nelina70, те хубо ядат всичко кучетата от "природата", но айде сравни едно куче от природата, което яде кото има и едно куче, което се храни с наистина качествена гранула и тогава убеждавай че не е добре с гранули

#2099 Потребителят е офлайн   IcAkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2008 - 03:11 PM

И още нещо някой хора разбират под качествена гранула тези от 3-4-5-6 лева за 1кг., аз нямам предвид тези говоря за гранули например от 11лв 1 кг или има 0.5 кг - 8 лева с такива гранули се храни куче и те нямат нищо общо с готвено класи над него са

#2100 Потребителят е офлайн   casademonta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2008 - 04:20 PM

:blink: И ние давахме на нашата от масата,готвех й специално за нея пилешко месо с ориз и моркови,фъстъци,картофи.....неща които тя обожава.Като ни питаше вета какво ядем......казвам гранули (как да кажа че не вкусва гранула :()Но както казах и преди това,акото й стана сухо,бяло.....решихме край с безразборното ядене,минаваме на гранула......мале ужас беше....не ще да яде,стои гладна,като седнем да вечеряме почва да плачи и да се моли,как устискахме незнам.Малко по малко,от ръка,почна да се храни....сега вече сама си търси купичката.Отделно й давам моркови,зеле,ябълка в суров вид.В момента всичко е доста по добре,да не кажа отлично.Яд ме е,че беше научена на гранула,а ние й позволихме да яде неща вкусни,но вредни за нея.А искам да попитам разбиращите от гранулите-като отидох да й избирам,много ми препоръчаха марката ADVANCE,нищо не ми говореше но взех от нея,доволна съм......днес съм обиколила доста магазини,никъде не я намерих,само там от където я купих,далечко ми е,но няма начин.Та въпроса ми беше,някой знае ли дали наистина е качествена гранула?
User's Signature

Качена снимка

• (218 Страници) +
  • « Първа
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема