Dog.bg Форуми : Пекинез

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (218 Страници) +
  • « Първа
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пекинез

#2481 Потребителят е офлайн   tan345 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 May 2008 - 08:13 PM

мерси joleto  :wub: и аз ще проверя за някакви лакомства за свеж дъх.lonesome цялото семейство сме на същото мнение като теб нашите любимци живот си живеят,даже съм си милела колко е хубаво да си домашно куче-хранят те,галят те,разхождат те ,нямаш грижи -какво повече може да иска човек ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#2482 Потребителят е офлайн   love_animals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2008 - 11:15 PM

лакомства за свеж дъх има много.работя в зоомагазин и знам че се предлагат какви ли не вече на пазара.само кучето не винаги ги харесва.а да ви питам с какво си къпете кучетата,с какъв шампоан.моя сладур го имам от кратко време но вече 2 пъти съм го къпала защото след къпането само 1-2 дена мирише добре,после вече  :Бляк!: това нормално ли е?заради дългата козина ли е?

#2483 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 12:23 AM

Внимавай! Лошата миризма може да е признак за липса на витамини или болест! Иначе аз досега съм къпала само с Мистър Бау, но за следващият път взех Фрискас. Нямала съм оплаквания...
User's Signature

Качена снимка

#2484 Потребителят е офлайн   love_animals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 07:55 AM

аз моя сега също го къпя с някакъв български който бил уж по-добър от "мистър бау" ама не знам.днес ще му взема някакви витамини пък ще видя как ще го накарам да ги вземе ;D 2рия ден когато беше при мене детето ме събуди с думите "како бинго пишка кръв".веднага се обадих на ветеринарката и тя ми каза какви хапчета да му дам.оправи се наистина от тях.обаче начина по който ги дадох направо ужас.не мога да го накарам 1/2 бусколизин да изпие а те и цели за страшно малки  :rolleyes:

#2485 Потребителят е офлайн   tan345 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 08:44 AM

аз го къпя на месец -месец и половина с хубав уж шампоан.като го изкъпем и изсушим мирише отначало на кокошка мокра,но след ден се измирисва и мирише доста добре ;)
User's Signature

Качена снимка

#2486 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 09:51 AM

Eвтиното излиза по-скъпо. Това важи за всичко. Внимавайте с какви шампоани къпете кучетата, защото кожата им е много чувствителна. А лечението на проблема ще ви излезе много скъпо, така че преценете дали си струва да причинявате това на кученцето си и .... на вас самите.
Фристис, Амиго, Бау и т.н не са хубави шампоани. Казвала съм го много пъти. Дано сега някой да ме чуе(прочете) ;D Във форума има теми за това, така че които се интересува да потърси и да прочете.
Помислете за кучетата!  :huh:
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#2487 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 May 2008 - 10:24 AM

Цитат

кучето го кара вече на кренвирши и засега ги яде ама вече му поомръзват а да му готвя всеки ден за съжаление нямам възможност.
Кренвиршите никак не са подходяща храна за куче, нищо няма в тях, да не говорим, че ако се прекалява може и да са вредни чак.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2488 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 11:05 AM

Мойто куче го къпя с Джонсън бейби,2-3 пъти съм го къпала с кучешки шампоан и останах страшно разочарована,тя козината му още на 3 ден започваше да мирише отвратително.Откакто ползвам бебешкия шампоан съм доволна,козинката му е една пухкава и рошава,направо да ти е кеф да го намачкаш,пък и вече мина 1 месец от последното къпане и все още не мирише.Прочетох мнение в форума че изложбените кучета се къпят веднъж месечно,а такива като нашите домашни любимци би трябвало да се къпят веднъж на 2 месеца.Докато ползвах кучешки шампоан и аз си къпах кучето всеки месец,той горкия миришеше отвратилно,но сега откакто съм с Джонсън просто нямам причина да го къпя всеки месец. :blink:

#2489 Потребителят е офлайн   love_animals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 02:06 PM

супер тогава и аз ще пробвам с бебешкия а ако пак няма ефект поне аз ще го ползвам  ;D . знам че кренвиршите не са подходящи за кучета :( ама като не ядеме всичко?просто не знам какво да го правя.може и да има ефект ако го оставя известно време само с консерва(кучешка) в паничката и ако иска да яде но сърце не ми дава да го правя.не искам да тормозя кучето.не го заслужава!нямам го от много време но вече много обичам.вчера се прибрах малко по-късно от обикновено защото се видях с един приятел.като се прибрах кучето половин час не можа да си намери място от радост.само квичкаше около мене и ми се радваше и ме ближеше.даже на леглото се метна защото бях там и се въргаляше.досега не го бях виждала такъв  :wub:

#2490 Потребителят е офлайн   tan345 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 02:58 PM

делхи винаги е много щастлив като се прибере някой,а когато излезе някой от семейството почва да квичи,да се хвърля по вратата.много е смешен дори да излезеш и влезеш през входната врата пак ти носи топката да си играем ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#2491 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 04:09 PM

love_animals, как така не яде всичко? И моята е ужасно капризна, обаче рано или късно като разбере, че няма кой толкова да и трепери и угажда си изяжда каквото и е сложено. Днес съм много заета и имам ужасно много за четене и забравих да и дам от мострата на новата и храна. Само 10 мин по - късно като огладня си изяде Пурината, която бях сложила в паницата. Ако още незнаеш какво харесва и вземе 4 - 5 вида храна по 100гр примерно и която хареса от нея и вземай. Аз така правя. Обаче аз имам друг проблем. Омръзва и една и съща храна всеки ден. Яде си тази, дето е харесала 10тина дни и после търси друго. Доколкото разбрах честата смяна на храната не е никак полезна, но нямам идеи как да го избегна. Приемам идеи...
User's Signature

Качена снимка

#2492 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 08:00 PM

lonesome, минавай постепено от един вид храна на друг вид. Примерно ако се храни с Роял Канин,сложи й да речем 10 гранули Роял Канин и 2-3 гранули от новата храна и така с всеки изминал ден увеличаваи количеството на новата храна,а количеството на старата храна намалявай докато накрая започне да се храни само с новата храна.Ти пишеш че на 10-я ден кучето ти започва да търси друга храна,ами пробвай на другия ден да дадеш от новата храна+старата и така постепено направи смяната.Аз на моето куче когато сменявам храната постъпвам по този начин в противен случай ако направя рязка смяна и последствията ми за кучето са повръщане и разтройство,като сменям постепено поне избягвам нежелателните последствия.Успех и на теб. :blink:

#2493 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 08:04 PM

Е, тя няма никакви проблеми с храносмилането и смяната на храната изобщо не и пречи. Кофтито е, че не винаги уцелвам точната храна, а сега ми се щеше и да и взема чувалче, защото през лятото джобните ми са оскъдни. Мисля да пробвам редуването на гранули с консерва или да мина само на консерва.
User's Signature

Качена снимка

#2494 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 May 2008 - 11:13 AM

Цитат

или да мина само на консерва.

Недей, консервата е най-лошия избор. Дори и "качествена" е добре да се дава само от време на време, не като основно.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2495 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 05:58 PM

Тогава ми остава само да "разреждам" гранулите от време на време с консерви. Да питам... консервите на Роял Канин само за болни ли са? В смисъл веднъж лекарят ни даде някаква за кучета със сърдечна недостатъчност, та идеята ми е има ли за не - болни кучета или са само специални?
User's Signature

Качена снимка

#2496 Потребителят е офлайн   love_animals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 10:14 PM

доколкото знам са само за болни и възстановяващи се кучета.обикновени консерви на роял канин няма май а в нашия магазин си има доста видове храна и роял канин до скоро ни беше главен доставчик докато не развалиха храната и вече не зареждаме.за съжаление много хора я търсят и малко хора разбраха че наистина се е влошило качеството на храната.а относно моето бебе-то не иска нито суха нито консерва.изобщо животинска храна не вкусва.днес го взех с мен в магазина и покрай едни кученца от магазина за които отворих пастет на анимонда-много хубава и качествена храна,малките се нахвърлиха като луди а моя лигльо седи все едно не му давам пастет ами да не казвам какво ;D а не беше ял близо 2 дена защото вече и кренвирши не иска.сега съм му оставила 1 кренвирш уж да хапне поне малко ама нашия реши да си легне гладен.обаче сега предполагам че може да е заради болките които има и затова да е намръщен.на моя сладур нещо му е станало със страничния нокът на предната лапичка и утре сутринта рано рано ще ходим на лекар. :'(

#2497 Потребителят е офлайн   tan345 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2008 - 01:12 PM

на делхи един ден докато си игра му се счупи нокътя явно е бил доста дългичък,но то си имаше нокът но просто беше вече по-къс.при нас нямаше кръв и не го болеше,но ако при вас има проблем най-правилното е да го заведете както ще направите.сега като гледам в нета едни снимки на една много известна актриса и на няколко снимки беше с два пекинеза-черен и кафяв толкова пухкави и сладки направо  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#2498 Потребителят е офлайн   tan345 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2008 - 01:14 PM

ето още 2 много са сладки :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2499 Потребителят е офлайн   san4eto1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2008 - 01:15 PM

олеееееееееееее колко са пухини  :P сладури
ЕХ такива да имаше в Б-я  :-
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#2500 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2008 - 09:48 PM

Цитат

олеееееееееееее колко са пухини  :P сладури
ЕХ такива да имаше в Б-я  :-

Има,обаче само в хубавите развъдници. :blink:

• (218 Страници) +
  • « Първа