Пекинез
Публикувано: 14 May 2008 - 10:07 PM
Цитат
спокойно вече изпратих писмото.писах на хората всеки ден когато те ми пишеха на лични ама не знам да не би да не са получили писмата ми,не знам.всеки случай вече е преведено писмото и изпратено.
Браво на теб и аз преди години знаех немски а сега са ми останали някакви спомени,колкото да се оправям по разни немски сайтове. :blink:
Публикувано: 16 May 2008 - 08:36 PM
еми ние днес разрахме че е починала една болонка от блока ни :'( и то защото се е отровила от вън около локо и сега се наллага да сменим мястото на разхотките защото много ме е страх да не стане нещо с Рики а и освен това днес яхме на ветеринарен защото на Рики тряваше да му се стиска гнойта от жлезите мисля че беше така или поне аз така разбрах защото не можеше да мърда еше като парализизран но славо бога вече е добре :blink:
Публикувано: 16 May 2008 - 10:17 PM
Моят Бинго е много добре.само че ми е малко странно че като го изкарвам на разходка пред блока както обикновено,от вчера той тича обратно в блока и не иска навън :o не знам какво да го правя.днес съм го носила по далече от входа уж и той пак изтича след като се изпишка 2 пъти и се отиде даже до асансиора и ако не бях изтичала навреме вътре щеше да си тръгне с жената която чакаше пред асансиора и щях да го търся по етажите ;D някой може ли да ми обясни защо го прави.а на пук като че ли 1-2 мин след като се приберем се изпишква и изаква в стаята.
Публикувано: 17 May 2008 - 10:18 AM
love_animals,аз ще се опитам да ти обясня.Бинго не е малко куче,той е средно на 6 години и е свикнал да се разхожда на старата си територия,там той си познава средата и другите кучета.Сега изведнъж,в смисъл съвсем наскоро е сменил и стопаните си и средата си,представи си колко е стресиран.Ще отнеме време докато се отпусне напълно,той тепърва трябва да опознава и новите си стопани и новата си територия.Бъди търпелива,малко по малко ще започне да се отпуска и да свиква с новата си среда и новите кучета около блока.Надявам се това да е обяснението и не след дълго нещата да се наредят. :blink:
Публикувано: 17 May 2008 - 12:49 PM
еми мисля, че имат анални жлези, щом пинчерката на приятелката ми има, значи би трябвало и пекинезите да имат. Обаче не съм сигурна. И... да ви се оплача... намерих си 2 кърлежа в леглото. Единият беше се гътнал, а другият си щъкаше и хич не му пука. Вече сме с Фронтлайн и незнам какво друго да и сложа. Обмислям да я подстрижа късичко - така че всичко по нея да се вижда и да мога да си я преглеждам преди да се прибере. И между другото дали ще и стане ако напръскам къщата с някакъв препарат против гадините?

Публикувано: 17 May 2008 - 03:59 PM
Разбира се, че има Анални жлези. Няма никаква разлика между едрите и дребните породи, между породистите и непородистите. Всички са кучета и имат едно и също. Не разбирам как въобще можете да се зачудите по този въпрос. Продават се не много книжки с киноложка/ ветеринарна литература. Хубаво е човек да се образова поне малко, след като вече си има животинче, пък и не само. Това си е обща култура и не бива да се излагаме, нали ? B)
Публикувано: 17 May 2008 - 05:01 PM
да съгласна съм трябва да се пообразовам но аз го правя все пак от 1 година и полоивина имам куче и все още продължавам да се уча,все пак човек се учи докато е жив. :blink: вчера къпахме делхи и той стана мнооого пухкав :yahoo: днеска много горещо и с делхи като се разкарвахме той след разходката беше като парцал гледаше къде да си легне много беше уморен.
Публикувано: 17 May 2008 - 08:10 PM
Аз пък преди малко къпах Мишелка. Току - що приключи с тръскането и въргалянето по леглата и заспа. Днес цял следобед тичаше, а привечер се гонихме около половин час без да спрем. Сега е капнала и заспява навсякъде, където може да се заспи. ;D ;D ;D
п.п. специални благодарности на tan345 за снимката на подстригания пекинез преди няколко страници. :wub: Подстригвахме Мишелка по този модел.
п.п. специални благодарности на tan345 за снимката на подстригания пекинез преди няколко страници. :wub: Подстригвахме Мишелка по този модел.

Публикувано: 17 May 2008 - 10:48 PM
не намерихме гребенчето на машинката и затова с ножицата. Малко беше странно, защото в черната козина не се виждаше много - много къде свършва косъма и къде почва кожата, та постоянно бяхме на нокти с мама да не и отрежем нещо, което и е нужно. ;D Аз от мерак чак си срязах дланта с ножицата. :huh: ;D ;D ;D Хубавото е, че си беше легнала и даваше да я обръщаме навсякъде и всичко да режем, даже не мръдна и на няколко пъти заспа. ;D Само когато подстригвахме ушенцата малко премигваше иначе всичко беше 6+. За кърлежите... утре или в понеделник ще пръскам къщата с циперментинов разтвор, че много ги разнася миличка. Дано сега понамалеят.

Вход

Горе
Цитиране +