Пекинез
Публикувано: 17 May 2008 - 03:59 PM
Разбира се, че има Анални жлези. Няма никаква разлика между едрите и дребните породи, между породистите и непородистите. Всички са кучета и имат едно и също. Не разбирам как въобще можете да се зачудите по този въпрос. Продават се не много книжки с киноложка/ ветеринарна литература. Хубаво е човек да се образова поне малко, след като вече си има животинче, пък и не само. Това си е обща култура и не бива да се излагаме, нали ? B)
Публикувано: 17 May 2008 - 05:01 PM
да съгласна съм трябва да се пообразовам но аз го правя все пак от 1 година и полоивина имам куче и все още продължавам да се уча,все пак човек се учи докато е жив. :blink: вчера къпахме делхи и той стана мнооого пухкав :yahoo: днеска много горещо и с делхи като се разкарвахме той след разходката беше като парцал гледаше къде да си легне много беше уморен.
Публикувано: 17 May 2008 - 08:10 PM
Аз пък преди малко къпах Мишелка. Току - що приключи с тръскането и въргалянето по леглата и заспа. Днес цял следобед тичаше, а привечер се гонихме около половин час без да спрем. Сега е капнала и заспява навсякъде, където може да се заспи. ;D ;D ;D
п.п. специални благодарности на tan345 за снимката на подстригания пекинез преди няколко страници. :wub: Подстригвахме Мишелка по този модел.
п.п. специални благодарности на tan345 за снимката на подстригания пекинез преди няколко страници. :wub: Подстригвахме Мишелка по този модел.

Публикувано: 17 May 2008 - 10:48 PM
не намерихме гребенчето на машинката и затова с ножицата. Малко беше странно, защото в черната козина не се виждаше много - много къде свършва косъма и къде почва кожата, та постоянно бяхме на нокти с мама да не и отрежем нещо, което и е нужно. ;D Аз от мерак чак си срязах дланта с ножицата. :huh: ;D ;D ;D Хубавото е, че си беше легнала и даваше да я обръщаме навсякъде и всичко да режем, даже не мръдна и на няколко пъти заспа. ;D Само когато подстригвахме ушенцата малко премигваше иначе всичко беше 6+. За кърлежите... утре или в понеделник ще пръскам къщата с циперментинов разтвор, че много ги разнася миличка. Дано сега понамалеят.

Публикувано: 18 May 2008 - 09:21 AM
septemberem, имаш супер сладко кученце! :wub: А ние пак сме недоволни. Точно след подстрижката Мишел започна да се скубе. Сега навсякъде е пълно с мъниатюрни черни косъмчета, от които няма оттърване. На всичко отгоре падат и цели кичури. Мама иска да я стриже 1ви номер. ;D ;D ;D ;D

Публикувано: 18 May 2008 - 03:21 PM
Цитат
сега е повече от ужасно, защото преди дългите косми се забелязваха, сега са малки, набиват се навсякъде, ям си ги даже. :huh:
аз като се замисля кой знае колко много съм изяла ;D и на делхи козината много пада ама сигурно скоро ще спре,дано ;)
Публикувано: 18 May 2008 - 03:29 PM
И аз се бях отчаяла с тия косми,навсякъде е пълно,колкото и да чистя,отърване няма.Купихме едно гребло за ресане,на ден по 3 пъти се решем,падат цели топки с косми;гледам май че тия дни са понамалели малко, дано да свършват вече,че направо ужас.А и с тия кърлежи,с фронтлайн сме, с пудра.....вчерашната разходка,днес не сме излизали,махнали сме 22 досега,кошмар направо,ама като чета тук,че не сме само ние така,малко се успокоявам.