Пекинез
Публикувано: 13 June 2008 - 10:50 PM
Оффф... да не ви разправям тук, на село как сме. В тея тревии... Досега забити кърлежи не сме намирали освен онези, които бяха в ушетата, но след пудрата повече не е имала кърлежи там. Обаче от време на време намираме по някой и то все на муцунката и се качват. Одеве как ме стресна... Лежи си тя върху праните дрехи и една гадина лази на муцуната и. :rolleyes: Полудях! Като лудите съм чопкала дрешка по дрешка да видя дали няма някоя гад по прането и ги оставих пак да се перат. Няма оправия значи... Искам да питам нещо. Забелязвам, че всяка вечер като сложим Мишелка да си ляга на леглото и и тя започва да се взира в одеалцето си, все едно следи с поглед някаква гадина, а всъщност на самото одеало няма нищичко. Какво значи това? Знам ли... странно е!

Публикувано: 14 June 2008 - 10:25 AM
Цитат
може просто да си гледа да и е интересно ;) а да ви питам за ушенцата трябва ли да ги чистим и как ?
Здравейте,ами аз не намерих конкретна тема относно чистенето на ушите,но според мен е хубаво да се почистват от време на време.Аз почиствам на моето куче ушите с влажен памук през няколко дни като видя че започват да миришат и че се е насъбрала ушна кал.Внимавам да изцедя хубаво памучето в смисъл избягвам да попадне вода в ушите и се стремя да изчистя до там докъдето ми се струва безопасно,все пак ушите са хрущял и при невнимание или прекален натиск предполагам че мога да причиня някаква вреда.И все пак е хубаво ветеринар да извършва почистването на ушите. :blink:
Публикувано: 14 June 2008 - 11:34 AM
Аз съм голямо шубе! Така ме е страх от тези уши... ;D ;D ;D Хем доктора за да ме увери, че немога да и повредя ушетата ми показа колко е дълбок канала. Значи... като бръкнете в самото уше има около 2 сантиметрово каналче - там трябва да се бърше. След това самото каналче на ухото прави една чупка на 90 градуса и дефакто повече навътре неможе да се бръкне и съответно неможете да нараните тъпанчето на кучето, което си е доста успокояващо. Чисти се с марля, потопена във вода и МНОГО ДОБРЕ изцедена. Не е голяма философия де, ама аз още не съм се прежалила да бръкна ;D ;D ;D

Публикувано: 14 June 2008 - 03:32 PM
Днес ми се обадиха за едно кученце- мъжки пекинез на две години и половина. Стопанката му е заминала в чужбина и го подарява! Гледат го в някакъв рибарски магазин в момента, но не се знае до кога ще остане там. Кучето няма родословие, но прилича( като повечето в БГ) на породата. Ваксиниран, с вет. паспорт. Ако някой проявява интерес, моля да ми пише на " лични"
Публикувано: 14 June 2008 - 03:59 PM
София!
И да, трябва да пусна в "Без дом" обява.
И да, трябва да пусна в "Без дом" обява.
Публикувано: 14 June 2008 - 05:39 PM
Full съм, иначе... Баща ми вече като ме чуе да казвам "куче" и настръхва ;D ;D ;D Да ви се похваля... купих си първото кучешко книжле :yahoo: :yahoo: :yahoo: "Енциклопедия за кучето" на Веселин Денков. Някой ако може да препоръча и друго четиво - да казва веднага! А тази книга определено е много интересна!

Публикувано: 14 June 2008 - 06:26 PM
аз много пъти съм ги разглеждала тея книжки за кученца аз по принцип търся в тоя сайт и ако ми хареса някоя си я купувам http://www.book.stor...E...F7%E5&sin=1 само за кученца книжки(май доста дълъг линк стана) :blink:
Публикувано: 14 June 2008 - 08:40 PM
Все забравям да питам... Като се прибирам отнякъде и като вляза вкъщи ритуалът е следният: събувам се, преобличам се по най - бързият начин и скачам в леглото, където Мишел се качва върху мен и както обикновено се заема да ми оближе носа и въобще цялото лице, което и отнема 5 до 15 мин. Искам да попитам... Тинейджърка съм, "прохождам" в гримовете, като повечето момичета... а Мишел много старателно ме ближе. Притеснявам се... Тя със сигурност ми изблизва пудрата от носа, а днес и очите ми ближеше докато бях със спирала. Това може ли да и навреди някак?