Dog.bg Форуми : Пекинез

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (218 Страници) +
  • « Първа
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пекинез

#2801 Потребителят е офлайн   riko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 July 2008 - 10:27 AM

:'( незнам , но аз лично не бих подложила кучето си на кастрация  :- , по-добре да го държа вързан и да го извеждам рано сутрин и късно вечер на разходна само с кайшка отколкото да го лишавам от нещо което природата му е дала

#2802 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2008 - 01:20 PM

Няма смисъл да си създаваш такива грижи ако нямаш намерение да го ползваш за разплод, което също няма смисъл. На приятелката ми кучето е кастрирано и повярвай ми, нищо не и липсва, нито с нещо е по - различна от останалите кучета.
User's Signature

Качена снимка

#2803 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2008 - 04:28 PM

riko,аз разхождам кучето си на каишка,но има и моменти когато го пускам.Според мен неможе другите кучета в градината да вилнеят,пък моя да стой вързан до мен.Тъкмо сега се прибираме с него от близо 2 часова разходка,нямаше нито едно женско куче и моя се скъса да играе с още 3 кучета.Просто бях страшно щастлива да наблюдавам играта. :blink:

lonesome,то е ясно че няма да използвам кучето си за разплод,ще изчакам да навърши годинка и ако дотогава не улегне или поне се надявам да започне да разпознава разгонените женски от неразгонените,то няма да имам друг избор освен да прибягна до кастрация като единствено решение за справяне с проблема. :blink:

#2804 Потребителят е офлайн   elincetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2008 - 07:25 PM

Благодаря ти,pakito,но кои са развадниците за померани?

#2805 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2008 - 07:34 PM

Цитат

Благодаря ти,pakito,но кои са развадниците за померани?

Тук говорим за пекинези!

pakito, това си е ваше решение. Идеята ми беше, че на куч нищо няма да му е по - лошо ако е кастриран. (което по - скоро беше насочено към riko, защото съм убедена, че ти това го знаеш)  ;)
User's Signature

Качена снимка

#2806 Потребителят е офлайн   elincetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2008 - 12:36 PM

Извинете  ;D Исках да кажа кои развадници знаете за пекинези? Извинете за грешката...

#2807 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2008 - 02:03 PM

Цитат

Извинете  ;D Исках да кажа кои развадници знаете за пекинези? Извинете за грешката...

Разгледай пекинезите от този сайт: http://www.albusdogs.hit.bg/ ,това е български развъдник който се намира в София или Казанлък,не съм сигурна.Доколкото знам има и развъдник в Пловдив,но там сайта не го знам. :blink:

#2808 Потребителят е офлайн   tan345 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2008 - 08:24 PM

ей сладури как сте?от дълго време никои не пише. аз да питам  на делхи са му засъхнали гурличките как да ги махна ?
User's Signature

Качена снимка

#2809 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2008 - 08:59 PM

Ъм... аз винаги махам гурличките с пръст. Ние си имаме други проблеми сега. Изпитва някакъв ловен инстинкт или нещо такова. По цял ден преследва мишки, а ако докопа някоя си я изяжда, даже гранулите ми вече не ги иска. А междувременно се въргаля навсякъде и всяка вечер си я прибирам прашна, кална и с уста, пълна с пръст. Почти всяка вечер ми се налага да я къпя, а след всяко къпане, независимо дали с шампоан или без, започва да ми кашля и ми вади една бяла пяна. Т'ва псе колкото одъртява по - щуро става.  :huh: ;D
User's Signature

Качена снимка

#2810 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2008 - 11:02 AM

Тан,засъхналите гурлички пробвай да ги махнеш с напоено памуче или марличка с топла вода.На Пако доста му сълзят очите и затова го наблюдавам че като видя гурлички веднага да ги махна,не го оставям да му засъхнат гурлите.А аз да се похваля,от няколко дни има котенце вкъщи,разбират се донякъде с Пако,само ми е кофти това че той все още не може да свикне с котката,пък и проявява теритириална агресия.Как се разбират вашите пекинези с други домашни любимци около тях и по-конкретно на тяхна територия ? :blink:

#2811 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2008 - 12:39 PM

Ами при нас е важен подхода. Ако занесем новичкото животинче на ръце до нея показва интерес, маха с опашле, опъва се да го подуши, но не си отстъпва лидерството и много ревниво ни пази, да не би гостът да реши да се надупи и да легне до някой от нас - тогава започва "да се кара" и да раздава правосъдие. Много ми стана, че миналата седмица като бяхме на язовира видя едно малко котенце и много дълго време се опитваше да се отскубне за да го подуши. Опитах се да ги приближа за да се запознаят, но котето започна да хъска и стана невъзможно да ги съберем. За нея най - важно е да показва превъзходство и да не я лишаваме от внимание, иначе и 8 кучета да имаме мисля, че пак ще е доволна.
User's Signature

Качена снимка

#2812 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 08:51 PM

lonesone,туй за превъзходството и подхода си права.Проблема на Пако е че той не може да покаже на котето че той е шефа,отива при котето,опитва се да го подуши,обаче то му съска,веднъж дори се опита да му се качи,по този начин се опита да покаже превъзходство,добре че в тази ситуация се размина само с малко одраскване.А за подхода винаги първо се радвам на Пако или играя с него и чак след това обръщам внимание на котето.Абе въобще страшен филм са двамата,понякога като се прибирам след кофти ден така ме разсмиват с изпълненията си че просто нямам думи,само като отключа входната врата и започва напреварата кой пръв ще ме докопа че да започна да го мачкам. :blink: ;D

#2813 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 11:25 PM

Ами аз мисля, че е редно сами да си изясняват йерархичните положения, ама винаги ме хваща страх да не повреди другата животинка. Знам, че от едно захапване няма да има умрели, ама то е достатъчно да сплаши някоя страхлива "мишка" и да стане още по - страхлива животинката. Затова не я оставям на саме с никаква животинка. На мен сега проблема ми е друг. След няколко часа пътувам за морето, а тя няма да е с мен. Чудя се как ли ще изкарам 7 дни без нея...
User's Signature

Качена снимка

#2814 Потребителят е офлайн   tan345 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 01:18 PM

като се върнеш ще е много щастлива и няма да може да ти се нарадва  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#2815 Потребителят е офлайн   tan345 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2008 - 07:07 PM

сега гледах един филм и вътре участваше пекинез .той беше много сладък и правеше физиономийки присъщи за тези сладури.ако някой иска да гледа филма ето линк- http://zamunda.net/d....php?id=134852 You Don't Mess with the Zohan / Стилист от запаса се казва филчето.не е лошо забавен е  :yahoo: само заради този кадър с пекинез превъртях 5-6 пъти.  ;)
User's Signature

Качена снимка

#2816 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2008 - 05:07 PM

Цитат

като се върнеш ще е много щастлива и няма да може да ти се нарадва  :yahoo:

И аз така си мислех, ама не стана така. Прибрах се, порадва се. Вече не се интересува от мен, не ме слуша и не се гали като преди.  :'(
User's Signature

Качена снимка

#2817 Потребителят е офлайн   tan345 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2008 - 09:11 AM

може да е моментно състояние сега пак ли не иска да го гушкаш?
User's Signature

Качена снимка

#2818 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2008 - 11:43 AM

Да. Оказа се, че не само интересът и към мен е спаднал. Тя изобщо никой не признава вече. Не пази територия, не лае по хората, които влизат вкъщи... нищо! Намерила си е едно скътано ъгълче в едни треви до навеса, където ни стоят фуражите. Там има плочки, железарии, минават мишлета и тя по цял ден стои там като залепена и следи да не мине някое мишле или се мъчи да си улови. Като я викаш не идва, като отидеш до нея - бяга, да не би случайно да я прибереш и да и прекъснеш дебненето. По цяаааал ден виси там. Нито яде, нито пие, нито нищо. Вечер с мама трябва да я гоним из храстите, че да си я приберем.
User's Signature

Качена снимка

#2819 Потребителят е офлайн   tan345 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2008 - 03:40 PM

да не е нещо болна или нещо друго свързано с настроението и?
User's Signature

Качена снимка

#2820 Потребителят е офлайн   tan345 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2008 - 08:53 AM

здравейте  :blink: гледам че нещо позамря форумчето сигурно е заради летните почивки.днеска след разходка такъв бодил се беше заплел в козината на делхи до ушето че трябваше да клъцна доста от космите на ухото сега е малко смешен ама те ще порастнат.как са сладурите в летните жеги?
User's Signature

Качена снимка

• (218 Страници) +
  • « Първа
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема