Пекинез
Публикувано: 21 May 2009 - 03:25 PM

Публикувано: 21 May 2009 - 03:28 PM
Katt, в May 21 2009, 04:25 PM, написа:

Уппс забравих снимката
Прикачени снимки
Публикувано: 24 May 2009 - 02:25 PM

Той не ни е първия пекинез.Преди него имахме,но той умря-беше на 10 години.Много беше красив-типичната украса за породата.Казваше се Рес.Като стана на 4 години го "оженихме" за 2-ри път си взехме едно кутре,женско.Тя също като Макс беше мини,черна на цвят,но нея ни я откраднаха.
Е,това е от нас засега

Публикувано: 03 June 2009 - 07:44 AM

Здравейте!И ние вече сме щастливи собственици на малко бебе-пекинез

Публикувано: 03 June 2009 - 08:14 AM
tutti, в Jun 3 2009, 05:44 AM, написа:

Здравейте!И ние вече сме щастливи собственици на малко бебе-пекинез

Да ти е честит и жив и здрав Бари. Много е сладък. Когато взех Джеси, първата нощ скимтя и я взех при мен да спи. Беше гледана в клетка и трудно и беше да свикне с пространството и въобще с всичко около нея. Тогава се гушна при мен и до ден днешен си спи на спалнята и така свикна с това, че сега си спи само така нощем. Ако искаш да свикне отделно по- добре го остави да си мрънка една или две нощи и ще си свикне сам
Публикувано: 03 June 2009 - 08:22 AM
Публикувано: 03 June 2009 - 10:11 AM
boisann, в Jun 3 2009, 06:22 AM, написа:
Благодаря ти за бързия отговор

Публикувано: 03 June 2009 - 11:20 AM
tutti, в Jun 3 2009, 09:11 AM, написа:
boisann, в Jun 3 2009, 06:22 AM, написа:
Благодаря ти за бързия отговор

Моя опит е следния, не го натрапвам, Джеси пикаше първите дни навсякъде. Научих я за 3 дни да го прави само в банята. Сега на 11- ти правим седем месеца и едва от няколко дни пишка навън като излезем, но и си пишка в банята и нямам намерения да я мъча да пика само навън, защото ще съсипя бъбреците й. Научих я да пика и ака в банята най напред, като всеки път когато направи "беля" отивам с парцалчето натърквам го от пиканото и след това в банята показвам и какво е направила и след това къде трябва да го прави, като оставях парцалчето там. С акането по същия начин оставах една тоалетна хартия малко от аканото и право в банята. Следващите дни пак така и на втория ден показах и вестника и я потупвах с него, за да знае къде и е мястото за пикане. Следващите дни до една седмица се изпускаше само по някой път и край. Но всеки път едно и също парцала, показвам къде го е направила, после в банята и вестинка. А само навън започват да пикат след осмия месец. Това ми га казаха запознати. Не го остававяй на мира да пика навсякъде, защото ще свикне така и после горко ти. Качвването на леглото ни е по следния начин - всеки път трябва да я кача, мина близо 2 месеца докато слезе от спалнята сама, страх ги е да слизат и много се пазят. Незнам дали знаеш, но докато не сложите всички ваксини, това е след третия месец не трябва да го пускаш навън, много е мръсно и е опасно за него. Това поне знам аз и така съм правил и не съм имал проблем със здравето й.
Публикувано: 03 June 2009 - 03:43 PM
За излизането навън зная и ще го спазим,да.
Поздрави!
Публикувано: 03 June 2009 - 09:51 PM

Аз искам да ви се оплача-Макси от вчера нещо не е добре.Не искаше да яде цял ден и вечерта хапна малко от бебешките гранули на Педигри и сутринта повърна.Днес пак не е ял нищо,пийна малко вода......и пак повърна.Ходихме до доктора ни,той не можа да каже нищо конкретно би му инжекция и утре сутринта пак ще ходя да го боцкат

Някой имал ли е такъв проблем,посъветвайте ме нещо
Публикувано: 04 June 2009 - 08:44 AM
tutti, в Jun 3 2009, 01:43 PM, написа:
За излизането навън зная и ще го спазим,да.
Поздрави!
Здравей tutti, започнах да я уча още първия ден, не мисля че е малък, започни сега за да свикне така. Когато дойде у нас на 60 дни беше. Не съм я учил на вестик а там оставях парцалчето и й го показвах. Тя сама реши къде да пика там. Имам душ- кабина, но беше много малка и не можеше да се качва там, така че започна да пика най-напред пред тоалентата чиния. Може би защото ходеше постоянно след мен дори когато отивах да тоаленто или като се къпех