Dog.bg Форуми : Пекинез

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (218 Страници) +
  • « Първа
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пекинез

#3101 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 21 May 2009 - 03:25 PM

здравеите :smile: аз съм нова тук.Имам черен пекинез на име Чери . На 8 месеца е. Въпросът ми е:като гледам картинки на пекинези в интернет,всички те имат сплескана муцунка пощи като на мопсовете,а на Чери е... не мога да обесня затова ето ви снимка.Искам да разбера дали и Чери е "нашенски" пеинез или нистина има нещо породисто в нея.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3102 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 May 2009 - 03:28 PM

Показване на мнениетоKatt, в May 21 2009, 04:25 PM, написа:

здравеите :smile: аз съм нова тук.Имам черен пекинез на име Чери . На 8 месеца е. Въпросът ми е:като гледам картинки на пекинези в интернет,всички те имат сплескана муцунка пощи като на мопсовете,а на Чери е... не мога да обесня затова ето ви снимка.Искам да разбера дали и Чери е "нашенски" пеинез или нистина има нещо породисто в нея.

Уппс забравих снимката

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3103 Потребителят е офлайн   rali4ka_1989 Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 22 May 2009 - 02:29 PM

Привет и от мен,аз също съм новичка :re_037: Моя сладур е мини пекинез,казва се Макс и е на почти 7 месеца

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3104 Потребителят е офлайн   tan345 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2009 - 11:24 PM

много са сладки и макс и чери :ab_041: :ab_041: :ab_041: разкажете малко повече за тях.при нас вече толото време започва да се усеща ,делхи бързо се уморява от разходката но е станал много пухкав ама скоро ще трябва да се постригва.
User's Signature

Качена снимка

#3105 Потребителят е офлайн   rali4ka_1989 Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 24 May 2009 - 02:25 PM

Привет tan :smile: И твоя пекинез е голям хубавец.А за Макс мога да кажа че стана голяяяяяям лигльо :ab_041: Като го взехме всички му се радваха и само го разнасяхме нагоре-надолу(не че сега е по-различно),ама какво да го правим.Много е щур иначе,само дивее и тича из нас.Скоро не сме ходили на голяма разходка,защото и на него му е топло и като излезне ляга по средата на улицата и не мърда :ab_041:
Той не ни е първия пекинез.Преди него имахме,но той умря-беше на 10 години.Много беше красив-типичната украса за породата.Казваше се Рес.Като стана на 4 години го "оженихме" за 2-ри път си взехме едно кутре,женско.Тя също като Макс беше мини,черна на цвят,но нея ни я откраднаха.
Е,това е от нас засега :smile:
User's Signature

Качена снимка

#3106 Потребителят е офлайн   rali4ka_1989 Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 24 May 2009 - 07:06 PM

Ето го Макс като бебе :smile:Сега не е кой знае колко по-голям :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3107 Потребителят е офлайн   rali4ka_1989 Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 24 May 2009 - 07:08 PM

Ето още една

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3108 Потребителят е офлайн   rali4ka_1989 Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 30 May 2009 - 03:05 PM

Ей хора,къде сте всички?Темичката ни много е опустяла,хайде идвайте на клюки :wc_055: :tongue:
User's Signature

Качена снимка

#3109 Потребителят е офлайн   tutti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2009 - 07:44 AM

Прикачена снимка
Здравейте!И ние вече сме щастливи собственици на малко бебе-пекинез :wub: .Ето го-казва се Бари и е на почти 50 дена.Много е игрив и палав, с пишкането криво ляво се справяме,но плача нощем не може още да преодолеем.Принуждаваме се да го пускаме в стаите при нас,за да спре да скимти :dry: Имате ли съвет-ще отмине ли с възрастта?

#3110 Потребителят е офлайн   boisann Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 03 June 2009 - 08:14 AM

Показване на мнениетоtutti, в Jun 3 2009, 05:44 AM, написа:

Прикачен файл IMG_4409.JPG
Здравейте!И ние вече сме щастливи собственици на малко бебе-пекинез :wub: .Ето го-казва се Бари и е на почти 50 дена.Много е игрив и палав, с пишкането криво ляво се справяме,но плача нощем не може още да преодолеем.Принуждаваме се да го пускаме в стаите при нас,за да спре да скимти :dry: Имате ли съвет-ще отмине ли с възрастта?

Да ти е честит и жив и здрав Бари. Много е сладък. Когато взех Джеси, първата нощ скимтя и я взех при мен да спи. Беше гледана в клетка и трудно и беше да свикне с пространството и въобще с всичко около нея. Тогава се гушна при мен и до ден днешен си спи на спалнята и така свикна с това, че сега си спи само така нощем. Ако искаш да свикне отделно по- добре го остави да си мрънка една или две нощи и ще си свикне сам
User's Signature

Качена снимка

#3111 Потребителят е офлайн   boisann Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 June 2009 - 08:22 AM

Забравих да кажа, че ми правеше впечатление в началото, че търси моя дреха когато ме няма и спи на нея. Пробвай да му оставиш носена от теб дреха там където спи и може и да се успокои и да свикне да спи там. Но предполагам, че се чувства сам и го е страх, затова прави така. Успех!
User's Signature

Качена снимка

#3112 Потребителят е офлайн   tutti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2009 - 10:11 AM

Показване на мнениетоboisann, в Jun 3 2009, 06:22 AM, написа:

Забравих да кажа, че ми правеше впечатление в началото, че търси моя дреха когато ме няма и спи на нея. Пробвай да му оставиш носена от теб дреха там където спи и може и да се успокои и да свикне да спи там. Но предполагам, че се чувства сам и го е страх, затова прави така. Успех!

Благодаря ти за бързия отговор :smile: Цяла седмица /и повече май/ се мъчихме..Той спи в кухнята в едно кашонче,върху стара моя рокля.Докато има човек в кухнята всичко е ок.Заспива си сладко и след два-три часа се започва със скимтенето и драскането по вратата до припадък...Две -три нощи си вземах завивка и отивах в кухнята на дивана-еееей,кротва се веднага!Снощи не издържах и го взех с кашончето в спалнята и така ни се реши проблема,но пък пишкането там ми е адски неприятно...Дано свикне самичък да стои,че незнам какво ще го правя тоз дивак:eg_033: А на легла не давам да се качва най-вече ,защото ме е страх да не тупне и се нарани :ab_041: А пишкането навън кога ще ни се случи?Приблизително до кой месец?

#3113 Потребителят е офлайн   boisann Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 03 June 2009 - 11:20 AM

Показване на мнениетоtutti, в Jun 3 2009, 09:11 AM, написа:

Показване на мнениетоboisann, в Jun 3 2009, 06:22 AM, написа:

Благодаря ти за бързия отговор :smile: Цяла седмица /и повече май/ се мъчихме..Той спи в кухнята в едно кашонче,върху стара моя рокля.Докато има човек в кухнята всичко е ок.Заспива си сладко и след два-три часа се започва със скимтенето и драскането по вратата до припадък...Две -три нощи си вземах завивка и отивах в кухнята на дивана-еееей,кротва се веднага!Снощи не издържах и го взех с кашончето в спалнята и така ни се реши проблема,но пък пишкането там ми е адски неприятно...Дано свикне самичък да стои,че незнам какво ще го правя тоз дивак:eg_033: А на легла не давам да се качва най-вече ,защото ме е страх да не тупне и се нарани :ab_041: А пишкането навън кога ще ни се случи?Приблизително до кой месец?

Моя опит е следния, не го натрапвам, Джеси пикаше първите дни навсякъде. Научих я за 3 дни да го прави само в банята. Сега на 11- ти правим седем месеца и едва от няколко дни пишка навън като излезем, но и си пишка в банята и нямам намерения да я мъча да пика само навън, защото ще съсипя бъбреците й. Научих я да пика и ака в банята най напред, като всеки път когато направи "беля" отивам с парцалчето натърквам го от пиканото и след това в банята показвам и какво е направила и след това къде трябва да го прави, като оставях парцалчето там. С акането по същия начин оставах една тоалетна хартия малко от аканото и право в банята. Следващите дни пак така и на втория ден показах и вестника и я потупвах с него, за да знае къде и е мястото за пикане. Следващите дни до една седмица се изпускаше само по някой път и край. Но всеки път едно и също парцала, показвам къде го е направила, после в банята и вестинка. А само навън започват да пикат след осмия месец. Това ми га казаха запознати. Не го остававяй на мира да пика навсякъде, защото ще свикне така и после горко ти. Качвването на леглото ни е по следния начин - всеки път трябва да я кача, мина близо 2 месеца докато слезе от спалнята сама, страх ги е да слизат и много се пазят. Незнам дали знаеш, но докато не сложите всички ваксини, това е след третия месец не трябва да го пускаш навън, много е мръсно и е опасно за него. Това поне знам аз и така съм правил и не съм имал проблем със здравето й.
User's Signature

Качена снимка

#3114 Потребителят е офлайн   tutti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2009 - 03:43 PM

boisann,в банята върху весник ли пишка или върху плочките?И на каква възраст започна да я обучаваш?Все си мисля ,че е твърде малко още за приучаване..Нооо като сме в кухнята си върши работата на вестника,а като тръгне из другите стаи-тук и там! Ще пробвам твоя метод пък да видим?!
За излизането навън зная и ще го спазим,да.
Поздрави!

#3115 Потребителят е офлайн   rali4ka_1989 Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 03 June 2009 - 09:51 PM

Здравейте и от мен.Много е сладък малкия Бари,а относно скимтенето аз не съм имала проблеми с Макс,защото още първия ден го сложих да си спи в креватчето,което купихме специално за него....и учудващо за мен нямаше проблеми.Обаче минаха 2-3 седмици и аз от голям мерак да го гушкам го научих да спи при мен и сега спиме дружно :ab_041: Обаче му става топло и хоп-слиза си на земята в леглото му.А за пишкането още не се е научил-ходим навън на разходка и с прибирането върши работа вкъщи...
Аз искам да ви се оплача-Макси от вчера нещо не е добре.Не искаше да яде цял ден и вечерта хапна малко от бебешките гранули на Педигри и сутринта повърна.Днес пак не е ял нищо,пийна малко вода......и пак повърна.Ходихме до доктора ни,той не можа да каже нищо конкретно би му инжекция и утре сутринта пак ще ходя да го боцкат :sad: :rf_011:
Някой имал ли е такъв проблем,посъветвайте ме нещо
User's Signature

Качена снимка

#3116 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 03 June 2009 - 10:26 PM

:ob_173: Здравейте, много са Ви сладки бебетата :wub: Да са Ви живи и здрави...Бих се радвала на още много снимки :oc_171:
User's Signature

Качена снимка

#3117 Потребителят е офлайн   boisann Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 June 2009 - 08:44 AM

Показване на мнениетоtutti, в Jun 3 2009, 01:43 PM, написа:

boisann,в банята върху весник ли пишка или върху плочките?И на каква възраст започна да я обучаваш?Все си мисля ,че е твърде малко още за приучаване..Нооо като сме в кухнята си върши работата на вестника,а като тръгне из другите стаи-тук и там! Ще пробвам твоя метод пък да видим?!
За излизането навън зная и ще го спазим,да.
Поздрави!

Здравей tutti, започнах да я уча още първия ден, не мисля че е малък, започни сега за да свикне така. Когато дойде у нас на 60 дни беше. Не съм я учил на вестик а там оставях парцалчето и й го показвах. Тя сама реши къде да пика там. Имам душ- кабина, но беше много малка и не можеше да се качва там, така че започна да пика най-напред пред тоалентата чиния. Може би защото ходеше постоянно след мен дори когато отивах да тоаленто или като се къпех :md_064: , както и сега, но вече не чак така. Но и всеки път като си свършеше работата там я похвалвах и я гушках и галех, за да разбере, че това е нещо хубаво. Ако го научиш на вестик ще ходи на него предполагам, но Джеси сама реши и сега пика само на плочките. Опитах на сифона, но явно има миризма и не й харесва :ab_041: и повече не я насилвах. Иначе като се изпика никога не повтаря на същото място, а винаги търси сухо. Имам си кофа с препарат и специален парцал за случая и го попивам с него. Всеки ден мия банята, защото сме големи претенции :ab_041: , но и стова се свиква. Вратата н банята е винаги леко отворена. Поздрави! Ако мога да помогна ще се радвам много!
User's Signature

Качена снимка

#3118 Потребителят е офлайн   boisann Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 June 2009 - 08:55 AM

Ето такава беше на 60 дни
User's Signature

Качена снимка

#3119 Потребителят е офлайн   tutti Икона

• Advanced Member