Dog.bg Форуми : Пекинез

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (218 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пекинез

#381 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Пекинези
Публикувано: 18 May 2006 - 09:37 PM

СА-37 е комбинация от много витамини и е на прах. Вътре има една малка лъжичка и се добавя веднъж на ден в храната. роял канина е скъпа храна,но поне знам че е качествена,а и мойте сладури ,пък и твойто не ядат много и си заслужава! Устната хигиена им я подържам със специалните кокали против зъбен камък и нямаме проблеми. Всеки ден си миеме очичките с преварена вода,че се събира секрет и мирише неприятно и най-важното -решиме се всеки ден! Опитвам се напоследък да въдворя ред с мойте красавци,но тея пекинези са едни безтрашни своенравници и си правят каквото си решат и я ме чуят,я не :) Разходката ни например е с дърпане на ухо или опашка ,женската се инати и мъжкият за да излезнем по-бързо най безцеремонно си я тегли-бе цирк сме от всякъде :)
User's Signature

Качена снимка]My Webpage[/URL]

#382 Потребителят е офлайн   beny Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 May 2006 - 09:39 AM

Цитат

Цитат

Здравейте и от мен,
Аз съм горда "мама" на прекрасен пекинез на име Бени. Той е на 6 месеца. Не знам, дали е разрешено да се пращат адреси, където може да видите и моят бебо. Не знам много за тези породи, това което прочетох тук във форума е ново и интересно за мен. Прочетох много за стандартите за тези породи, но казано честно това за мен не е важно. Аз си обичам моя Бени и не го заменям за ничо на света!!! Като гледам другите кучета от тази порода, са доста различни от моето пекинезче. Той е с къс косъм и много по-дребничък от останалите пекинези. Ако искате да го видите, за да ми кажете какъв точно пекинез е и често ли се срещат такива, като него, ми пишете, за да ви дам адреса където има негови снимки. Благодаря ви предварително и ви желая на вас и вашите приятели много весели емоций!!!  1super

Здравей и от мен bravoS Няма значение,че не прилича на породистите пекинези твоето мъниче! Питай каквото те интересува и винаги съм насреща с каквото мога да помогна 1super Важно е че това е ТВОЕТО пекинезче и си го обичаш r)

Благодаря ти много!!!!
Имам един въпрос и не знам, дали тук е мястото да го задам или в друга тема. Моят Бени е на 7 месеца. Интересува ме, дали е нормално в тази възраст да е така да се каже разгонен? Почти всеки ден го събирам да си играе с пекинеза на моя приятелка, той също е мъжки, но на Бени не му пречи това, да се качва постоянно отгоре му. Естествено, че не прави нищо, само където прави движенията и то почти постоянно. Дори и като се дръпне от него, той си се клати сам за още 5-6 секунди. Мога ли да му давам някъкви хапчета за това или си е нещо нормално за тази възраст. Притеснена съм, че го прави постоянно с това куче. Водим ги заедно в Морската градина на разходка, а моят мъник се качва отгоре му и така ходи на задните лапички. В началото ми беше смешно, ама взех да се тревожа за него, за това постоянно желание у него.
Благодаря!!!

#383 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 May 2006 - 12:37 PM

Спокойно,всичко е съвсем нормално и не се нуждаете от никакви лекарства r) Мъжкият ми го прави непрекъснато и не е спрял от мъничък 1super Сега си чакаме първите му бебчета w)
Разкажи ми как се грижиш за него,каква храна ползвате и подлежи ли поне малко на дресура или е като мойте дивачета ?! Утре сме на изложба,а женската ми налита на всичко живо и ще става голяма патаклама dribble Дано не ни дисквалифицират ,че е много бойно и зло мъниче,но поне ще е весело bravoS
User's Signature

#384 Потребителят е офлайн   Miss_sixty Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 May 2006 - 10:46 PM

Ми аз рових, рових и намерих това:

*Положителни качества

-Красива външност
-Спокоен и добронравен
-Смело куче-пазач
-Добро здраве

*Особености

-Саможива, независима натура (не се привързва)
-Склонен към очни заболявания
-Нуждае се от ежедневно разресване
-Подходящ за възрастни хора
-Трябва да се предпазва от преумора и в топло време - от прегряване

Тези "Императорски китайски кучета" са били считани за свещени,поради което са търпеливо отглеждани и внимателно пазени в императорския дворец,като само хора от императорския приближен кръг са можели да ги притежават-кражбата на пекинез се е наказвала със смърт.

Пекинезът съчетава забележително достойнство и понякога дразнеща упоритост и инат. Той е куче със собствено мнение, високомерно и надуто,подчертано независимо,но снизходително към заобикалящия го свят. Демонстрира привързаност,благодарност и уважение към собственика си, към когото в много случаи изпада в особена зависимост. Подозрителен към непознати,той уважава територията си и цени нейната неприкосновеност,поради което е ефективен пазач.

Пекинезът има сърце на лъв,което в комбинация с неговата странност на моменти и изключителна индивидуалност го отличава от другите кучета. Удоволствие е да бъде отглеждан и е идеален домашен любимец,получаващ удоволствие от общуването си с хората.

Козината му изисква редовна грижа и поддръжка. Изразителните му очи са податливи на възпаления и заедно с ушите и сплескания нос изискват особени грижи и чести прегледи и почистване от специалист. Той не обича горещината и трябва да се внимава по време на летния сезон,поради възможна дихателна недостатъчност.

Средна височина 20 cm. ,а средно тегло от 4.5 Kg за женските и 4.6 Kg за мъжките.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  pek1.jpg (6.91K)
    Брой сваляния: 167

#385 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 May 2006 - 12:17 AM

Има много истина в написаното bravoS Аз съм горда собственичка на 2 разкошни пекинеза,но толкова различни същества не съм виждала! Изглеждат еднакви и са майка и син,но са коренна противоположност един на друг! Обожавам ги тея сплескани муцунки w) невероятна грация има в походката им,гордата вдигната главичка,невероятната козина като на лъвчета и развятата като палмичка опашка ги прави изключителни.......
Много грижи изискват и внимание! Ресането е задължителен ритуал,иначе жална ми майка какви плетеници трябва да разплитам s) Очичките всеки ден се мият с преварена вода,влизат много косми в тях ,сълзят и се възпаляват. Едното е привързано до болка към мен,а другото се глези на всеки който му обърне внимание и прави всякакви номера за да се хареса ;)
Инатът му е пословичен и най обича като не му се прибира от разходка да легне по средата на улицата и да не мърда или просто си тръгва на някъде и хич не му пука че го викам oleeee Другото е малка сладка и грациозна принцеса,която много ме слуша,но види ли дете или друго куче почва да лае като бясна и дори налита на бой пиклата (love) Като общо са много игриви и забавни ,можеш да се смееш до припадък с тях,не късат нищо в къщи а просто си играят с играчките който им давам angelpik
User's Signature

#386 Потребителят е офлайн   beny Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 May 2006 - 07:15 AM

Моят малък Бени е толкова смешен и сладък l) Има си някъкви ритуали и нищо не го интерисува, когато е зает с тях. Единият от тях е всеки път след хранене си взема неговата любима играчка, едно малко слонче и държейки го в уста обикаля всички стаи за около 10 минути. Издава много смешни звуци през цялото време, и търси къде да скрие слончето. Завира го къде ли не, след секунда го изкарва и му търси ново място и така, докато си намери скривалище. След като си мисли, че е скрил слончето преминава към втората част....има си една дунапренена гъба и започва нея да крие. След няколко часа пак същата история b) Много е глезен и обича да му се обръща внимание и да го галят по коремчето. Когато някои дойде в нас, той веднага ляга по гръб, вдига лапички и чака да го галят и започва да се моли, като си търка муцунката с предни лапички. Старая се да се грижа за него, както подобава. Чета вашите съвети, консултирам се с вета постоянно. Храним се с разнообразна храна, решим се, макар че е късокосмест и няма проблеми със спластяването на козината, както при дългокосместите. Но е много своенравен, науми ли си нещо.......се прави, че не ме чува и си продължава с каквото се е захванал. За комадни какво да кажа.....единственото, което успях да го науча е като кажа"стой" да не мърда от място.Ама....според настроенията му е. Звери се на големи кучета, тръгва след всяка котка и е голям фитнес за мен, че бягам след него. 1super Когато се разхождаме, никога не сме на едно мнение за посоката и когато си науми, че отива натам , а аз насам ляга на земята и не мърда. Абе веселба голяма!!!!! На всички, на които им предстоят изложби УСПЕХ!!!!!!!!!! Аз чакам мъжът ми да се върне от път, моряк е. Ще е голяма веселба, защото не са се виждали с мъника още. Бени е все отгоре ми, ходи само след мен, търси ме постоянно и незнам как ще се оправят двамата.Абе, мъжът ми да се спасавя хахахаххахахаха bravoS

#387 Потребителят е офлайн   Miss_sixty Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 May 2006 - 01:20 PM

l)
Вие сега си имате кучета, а аз не!Ама и аз скоро ще си взимам пинчер.
Виждам, че и пекинезите са доста сладки и игриви животни, но изискват много грижа, съответно време.А аз нямам много такова! s)

#388 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 May 2006 - 09:35 PM

Бързам да се похваля с днешната изтощителна изложба! Спечелихме САС САСИБ и БОБ 1super Беше невероятна горещина и всички животните едвам дишаха , непрекъснато им давахме водичка и търсехме сянка! Организацията беше ужасна,терена не беше равен и непрекъснато пропадаш я в дупка,я се спънеш в някоя буца пръст ,но съдийството беше на ниво и всички бяха оценени справедливо (по мое мнение). Мойте сладури просто не издържат такива горещини и явно всички останали изложби ще пропуснем- страшно се притесних за мъжкият ,едвам дишаше и скимтеше много жално! Женската си показа магарийте,като се скара на половината участници с бесен лай и мятане та й се смяха на куража oleeee
User's Signature

#389 Потребителят е офлайн   blacksilhouette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 May 2006 - 01:07 AM

Pozdrav od odgajivacnice pekinezera Black Silhouette iz Srbije. july 1super . Da li bese jos pekinezi i da li imas sliki od izlozbi?
http://i54.photobuck...tte/banner1.gif

#390 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 May 2006 - 01:25 PM

Цитат

Pozdrav od odgajivacnice pekinezera Black Silhouette iz Srbije. july 1super . Da li bese jos pekinezi i da li imas sliki od izlozbi?

Оооо,здравейте r) Нямам за съжаление снимки от изложбата,ако някой случайно ни е снимал да казва 1super Какво става с вас,имате ли нови попълнения и има ли мъжки за наща сладурана че ми се гледат бебета w) Бе изобщо къде се губите толкова време-разказвайте!!! r)
User's Signature

#391 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2006 - 02:34 PM

Цитат

Бързам да се похваля с днешната изтощителна изложба! Спечелихме САС САСИБ и БОБ 1super Беше невероятна горещина и всички животните едвам дишаха , непрекъснато им давахме водичка и търсехме сянка! Организацията беше ужасна,терена не беше равен и непрекъснато пропадаш я в дупка,я се спънеш в някоя буца пръст ,но съдийството беше на ниво и всички бяха оценени справедливо (по мое мнение). Мойте сладури просто не издържат такива горещини и явно всички останали изложби ще пропуснем- страшно се притесних за мъжкият ,едвам дишаше и скимтеше много жално! Женската си показа магарийте,като се скара на половината участници с бесен лай и мятане та й се смяха на куража oleeee

Честито и от нас черните муцуни!
Много сте красиви и куражлии!
И ние пострадахме от капризния нрав на принцесата! w)
User's Signature

Качена снимка

#392 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 May 2006 - 02:44 PM

Цитат

Цитат

Бързам да се похваля с днешната изтощителна изложба! Спечелихме САС САСИБ и БОБ  1super Беше невероятна горещина и всички животните едвам дишаха , непрекъснато им давахме водичка и търсехме сянка! Организацията беше ужасна,терена не беше равен и непрекъснато пропадаш я в дупка,я се спънеш в някоя буца пръст ,но съдийството беше на ниво и всички бяха оценени справедливо (по мое мнение). Мойте сладури просто не издържат такива горещини и явно всички останали изложби ще пропуснем- страшно се притесних за мъжкият ,едвам дишаше и скимтеше много жално! Женската си показа магарийте,като се скара на половината участници с бесен лай и мятане та й се смяха на куража oleeee

Честито и от нас черните муцуни!
Много сте красиви и куражлии!
И ние пострадахме от капризния нрав на принцесата! w)

Благодаря мила и извинете всички моята лудетина oleeee Сега търся начин да я превъзпитам малко,но то пекинез възпитава ли се изобщо?! Ако някой знае къде да я заведа да я повъзпитат малко ще съм много благодарна (love)
User's Signature

#393 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2006 - 02:50 PM

Тя е толкова сладка, че всички ще и простят! w)
Едва ли може да се превъзпита, то е въпрос на характер според мен.
Да е жива и здрава и да ви радва! w)
User's Signature

Качена снимка

#394 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 May 2006 - 03:03 PM

Цитат

Тя е толкова сладка, че всички ще и простят! w)
Едва ли може да се превъзпита, то е въпрос на характер според мен.
Да е жива и здрава и да ви радва! w)

Благодаря и съм много щастлива че вече познавам от близо ваща прекрасна порода w) Бяха много сладки мойте пухчовци до ваще ,някой трябваше да снима какъв тандем са и Лиса как безтрашно налиташа на бой oleeee Няма спиране тая фурия w)
User's Signature

#395 Потребителят е офлайн   blacksilhouette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 May 2006 - 05:19 PM

Цитат

Цитат

Pozdrav od odgajivacnice pekinezera Black Silhouette iz Srbije. july  1super . Da li bese jos pekinezi i da li imas sliki od izlozbi?

Оооо,здравейте r) Нямам за съжаление снимки от изложбата,ако някой случайно ни е снимал да казва 1super Какво става с вас,имате ли нови попълнения и има ли мъжки за наща сладурана че ми се гледат бебета w) Бе изобщо къде се губите толкова време-разказвайте!!! r)

Zdravo, ti li si Julija ili gresam, ako si pitas jas sam tuka samo ne sam bev vo Bugarsaka, no bev vo drugite zemlji, no ti mi se ne javi kad rece, pa jas misluvah da ne si zainteresirana ot moiti pekinezi, jer trebase da me vikas a ne da si cutis. Ti li bese na moj web sajt da si gledas moiti psi, jas ke imam novoto leglo, i to mnogo dobri pedigre al cena ce bude poveca. Ako te interesira moiti psi odi si na moiti web sait i pitaj sto ti treba jas ce ti odgovorim.
Puno pozdravi za site kinolozi ot Bugarsku.

http://pekingese.atspace.com

#396 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 May 2006 - 09:27 AM

Цитат

Zdravo, ti li si Julija ili gresam, ako si pitas jas sam tuka samo ne sam bev vo Bugarsaka, no bev vo drugite zemlji, no ti mi se ne javi kad rece, pa jas misluvah da ne si zainteresirana ot moiti pekinezi, jer trebase da me vikas a ne da si cutis. Ti li bese na moj web sajt da si gledas moiti psi, jas ke imam novoto leglo, i to mnogo dobri pedigre al cena ce bude poveca. Ako te interesira moiti psi odi si na moiti web sait i pitaj sto ti treba jas ce ti odgovorim.
Puno pozdravi za site kinolozi ot Bugarsku.
Аз съм Юлиана, кучето е на Жана от Пловдив и се видяхме на една изложба в София! Не търся бебета ,а искам да попитам дали имаш подходящ мъжки за разплод? Твоята уеб страница не се отваря и не мога да видя кучетата,само първата страница се зарежда и до там!
Поздрави 1super
User's Signature

#397 Потребителят е офлайн   blacksilhouette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 May 2006 - 10:40 AM

Цитат

Аз съм Юлиана, кучето е на Жана от Пловдив и се видяхме на една изложба в София! Не търся бебета ,а искам да попитам дали имаш подходящ мъжки за разплод? Твоята уеб страница не се отваря и не мога да видя кучетата,само първата страница се зарежда и до там!
Поздрави ns22.gif

Drago mi je da si to ti Julija, i bas se pitam gde si ti. Ja imam muski kuceta za rasplod, i to dva INT.CH a evo i slike:
Качена снимка
INT.CH ASS BLACK SILHOUETTE
Качена снимка
INT.CH LEO BLACK SILHOUETTE
Качена снимка
INT.CH LEO BLACK SILHOUETTE
To je onaj sto je bio vo Sofia.
Ali odi si na moj web sajt i ce da vidis i drugite psi.
Pozdrav Goran

http://pekingese.atspace.com/home.htm

http://www.pekingese.angelcities.com
klikni na ENTER i ce odas na drugite stranici

#398 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 May 2006 - 05:44 PM

Горане,този на последната снимка го искам за татко на бебетата w)
Какво е печелил и на кого е дете-дай повече инфо за него и кажи как да се разберем като се разгони женската аз ли да дойда при вас или вие при мен?
User's Signature

#399 Потребителят е офлайн   blacksilhouette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 May 2006 - 06:00 PM

Zdravo, ako si sakas da paruvas so moiti kuceto, onda si moras da si dodes vo mene, a pedigre 'e nadjes na moiti sajt ako si odis. A evo t linki za ot pedigre http://pekingese.ats.../pedigreleo.htm
Jas ti savetujem da mi posaljes e-mail da kontaktiramo na e-mail ne ovako preko forum smetamo drugima, moiti e mail: pekingeseblacksilhouette@gmail.com

Pozdrav ot Goran

#400 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 May 2006 - 12:15 PM

Това е моята сладка скандалджийка w)

Прикачени файлове

User's Signature