Пекинез
Публикувано: 18 May 2006 - 09:37 PM
Публикувано: 19 May 2006 - 09:39 AM
Цитат
Цитат
Аз съм горда "мама" на прекрасен пекинез на име Бени. Той е на 6 месеца. Не знам, дали е разрешено да се пращат адреси, където може да видите и моят бебо. Не знам много за тези породи, това което прочетох тук във форума е ново и интересно за мен. Прочетох много за стандартите за тези породи, но казано честно това за мен не е важно. Аз си обичам моя Бени и не го заменям за ничо на света!!! Като гледам другите кучета от тази порода, са доста различни от моето пекинезче. Той е с къс косъм и много по-дребничък от останалите пекинези. Ако искате да го видите, за да ми кажете какъв точно пекинез е и често ли се срещат такива, като него, ми пишете, за да ви дам адреса където има негови снимки. Благодаря ви предварително и ви желая на вас и вашите приятели много весели емоций!!! 1super
Здравей и от мен bravoS Няма значение,че не прилича на породистите пекинези твоето мъниче! Питай каквото те интересува и винаги съм насреща с каквото мога да помогна 1super Важно е че това е ТВОЕТО пекинезче и си го обичаш r)
Благодаря ти много!!!!
Имам един въпрос и не знам, дали тук е мястото да го задам или в друга тема. Моят Бени е на 7 месеца. Интересува ме, дали е нормално в тази възраст да е така да се каже разгонен? Почти всеки ден го събирам да си играе с пекинеза на моя приятелка, той също е мъжки, но на Бени не му пречи това, да се качва постоянно отгоре му. Естествено, че не прави нищо, само където прави движенията и то почти постоянно. Дори и като се дръпне от него, той си се клати сам за още 5-6 секунди. Мога ли да му давам някъкви хапчета за това или си е нещо нормално за тази възраст. Притеснена съм, че го прави постоянно с това куче. Водим ги заедно в Морската градина на разходка, а моят мъник се качва отгоре му и така ходи на задните лапички. В началото ми беше смешно, ама взех да се тревожа за него, за това постоянно желание у него.
Благодаря!!!
Публикувано: 20 May 2006 - 12:37 PM
Разкажи ми как се грижиш за него,каква храна ползвате и подлежи ли поне малко на дресура или е като мойте дивачета ?! Утре сме на изложба,а женската ми налита на всичко живо и ще става голяма патаклама dribble Дано не ни дисквалифицират ,че е много бойно и зло мъниче,но поне ще е весело bravoS
Публикувано: 20 May 2006 - 10:46 PM
*Положителни качества
-Красива външност
-Спокоен и добронравен
-Смело куче-пазач
-Добро здраве
*Особености
-Саможива, независима натура (не се привързва)
-Склонен към очни заболявания
-Нуждае се от ежедневно разресване
-Подходящ за възрастни хора
-Трябва да се предпазва от преумора и в топло време - от прегряване
Тези "Императорски китайски кучета" са били считани за свещени,поради което са търпеливо отглеждани и внимателно пазени в императорския дворец,като само хора от императорския приближен кръг са можели да ги притежават-кражбата на пекинез се е наказвала със смърт.
Пекинезът съчетава забележително достойнство и понякога дразнеща упоритост и инат. Той е куче със собствено мнение, високомерно и надуто,подчертано независимо,но снизходително към заобикалящия го свят. Демонстрира привързаност,благодарност и уважение към собственика си, към когото в много случаи изпада в особена зависимост. Подозрителен към непознати,той уважава територията си и цени нейната неприкосновеност,поради което е ефективен пазач.
Пекинезът има сърце на лъв,което в комбинация с неговата странност на моменти и изключителна индивидуалност го отличава от другите кучета. Удоволствие е да бъде отглеждан и е идеален домашен любимец,получаващ удоволствие от общуването си с хората.
Козината му изисква редовна грижа и поддръжка. Изразителните му очи са податливи на възпаления и заедно с ушите и сплескания нос изискват особени грижи и чести прегледи и почистване от специалист. Той не обича горещината и трябва да се внимава по време на летния сезон,поради възможна дихателна недостатъчност.
Средна височина 20 cm. ,а средно тегло от 4.5 Kg за женските и 4.6 Kg за мъжките.
Прикачени файлове
-
pek1.jpg (6.91K)
Брой сваляния: 167
Публикувано: 21 May 2006 - 12:17 AM
Много грижи изискват и внимание! Ресането е задължителен ритуал,иначе жална ми майка какви плетеници трябва да разплитам s) Очичките всеки ден се мият с преварена вода,влизат много косми в тях ,сълзят и се възпаляват. Едното е привързано до болка към мен,а другото се глези на всеки който му обърне внимание и прави всякакви номера за да се хареса ;)
Инатът му е пословичен и най обича като не му се прибира от разходка да легне по средата на улицата и да не мърда или просто си тръгва на някъде и хич не му пука че го викам oleeee Другото е малка сладка и грациозна принцеса,която много ме слуша,но види ли дете или друго куче почва да лае като бясна и дори налита на бой пиклата (love) Като общо са много игриви и забавни ,можеш да се смееш до припадък с тях,не късат нищо в къщи а просто си играят с играчките който им давам angelpik
Публикувано: 21 May 2006 - 07:15 AM
Публикувано: 21 May 2006 - 09:35 PM
Публикувано: 22 May 2006 - 01:07 AM
http://i54.photobuck...tte/banner1.gif
Публикувано: 22 May 2006 - 01:25 PM
Цитат
Оооо,здравейте r) Нямам за съжаление снимки от изложбата,ако някой случайно ни е снимал да казва 1super Какво става с вас,имате ли нови попълнения и има ли мъжки за наща сладурана че ми се гледат бебета w) Бе изобщо къде се губите толкова време-разказвайте!!! r)
Публикувано: 22 May 2006 - 02:34 PM
Цитат
Честито и от нас черните муцуни!
Много сте красиви и куражлии!
И ние пострадахме от капризния нрав на принцесата! w)
Публикувано: 22 May 2006 - 02:44 PM
Цитат
Цитат
Честито и от нас черните муцуни!
Много сте красиви и куражлии!
И ние пострадахме от капризния нрав на принцесата! w)
Благодаря мила и извинете всички моята лудетина oleeee Сега търся начин да я превъзпитам малко,но то пекинез възпитава ли се изобщо?! Ако някой знае къде да я заведа да я повъзпитат малко ще съм много благодарна (love)
Публикувано: 22 May 2006 - 03:03 PM
Цитат
Едва ли може да се превъзпита, то е въпрос на характер според мен.
Да е жива и здрава и да ви радва! w)
Благодаря и съм много щастлива че вече познавам от близо ваща прекрасна порода w) Бяха много сладки мойте пухчовци до ваще ,някой трябваше да снима какъв тандем са и Лиса как безтрашно налиташа на бой oleeee Няма спиране тая фурия w)
Публикувано: 22 May 2006 - 05:19 PM
Цитат
Цитат
Оооо,здравейте r) Нямам за съжаление снимки от изложбата,ако някой случайно ни е снимал да казва 1super Какво става с вас,имате ли нови попълнения и има ли мъжки за наща сладурана че ми се гледат бебета w) Бе изобщо къде се губите толкова време-разказвайте!!! r)
Zdravo, ti li si Julija ili gresam, ako si pitas jas sam tuka samo ne sam bev vo Bugarsaka, no bev vo drugite zemlji, no ti mi se ne javi kad rece, pa jas misluvah da ne si zainteresirana ot moiti pekinezi, jer trebase da me vikas a ne da si cutis. Ti li bese na moj web sajt da si gledas moiti psi, jas ke imam novoto leglo, i to mnogo dobri pedigre al cena ce bude poveca. Ako te interesira moiti psi odi si na moiti web sait i pitaj sto ti treba jas ce ti odgovorim.
Puno pozdravi za site kinolozi ot Bugarsku.
http://pekingese.atspace.com
Публикувано: 23 May 2006 - 09:27 AM
Цитат
Puno pozdravi za site kinolozi ot Bugarsku.
Поздрави 1super
Публикувано: 23 May 2006 - 10:40 AM
Цитат
Поздрави ns22.gif
Drago mi je da si to ti Julija, i bas se pitam gde si ti. Ja imam muski kuceta za rasplod, i to dva INT.CH a evo i slike:

INT.CH ASS BLACK SILHOUETTE

INT.CH LEO BLACK SILHOUETTE

INT.CH LEO BLACK SILHOUETTE
To je onaj sto je bio vo Sofia.
Ali odi si na moj web sajt i ce da vidis i drugite psi.
Pozdrav Goran
http://pekingese.atspace.com/home.htm
http://www.pekingese.angelcities.com
klikni na ENTER i ce odas na drugite stranici
Публикувано: 23 May 2006 - 06:00 PM
Jas ti savetujem da mi posaljes e-mail da kontaktiramo na e-mail ne ovako preko forum smetamo drugima, moiti e mail: pekingeseblacksilhouette@gmail.com
Pozdrav ot Goran
Публикувано: 24 May 2006 - 12:15 PM
Прикачени файлове
-
lisa.2jpg.jpg (18.06K)
Брой сваляния: 196