Dog.bg Форуми : Пекинез

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (218 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пекинез

#671 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Пекинези
Публикувано: 26 November 2006 - 11:00 PM

Цитат

july, Биовитала и Виакотана на таблетки ли са или са прахчета ? Дано да са на таблетки, че да можем и ние да ги вземаме, след като се консултираме с вета де b) l)
Някой може ли да ми каже как да увелича апетита на кучо? не е болен, правиш му всякакви изследвания и всички са добри, просто няма апетит и мъчно се храни.....напрова на сила. Не мога да му обесня, че само от ласки не се живее l) l)

Да,всичко е на таблетки с изключение на СА-37,ама това с папането не ми харесва. Какво му даваш и по колко на ден? Пробва ли с друга храна? Консултира ли се с ветеринара?

Една лична молба към теб имам worthy Моля те пусни снимки на сладура,обожавам белички кучовци w) Мечтата ми е да имам чисто бял пекинез ама доста ще почакам май s)
User's Signature

Качена снимка]My Webpage[/URL]

#672 Потребителят е офлайн   Sladko{meche} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2006 - 09:53 AM

sanita много кофти е да няма лябимецати апетит моето беше болно и нищо неискаше и се чувствах зле поради този факт преставям си на теб какво ти е.За това бих те посъветвала да му дадеш храна различна от тази на гранули.Като например бяло пилечко месо с болион от свареното месо надребен с малко хляб.Също може да му дадеш жълтъкът на яйце ще му хареса.Има едни житамини за засилване на апетита пробала ли си с тях?

#673 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2006 - 05:54 PM

Sladko{meche}, можеш ли да дадеш малко повече инфо за тези витамини. Никога не го оставям гладен, опитвам се винаги да е хапнал нещо, но понякога отказва и месо,необяснимо за мен.......такова куче сигурно няма никаде другаде s) иначе го храня предимно с месо - пилешко, свинско, телешко, зеленчуци, хляб не близва,извара, кучешки наградки,такива неща - горе-долу знам кой са позволените храни и се придържам към това.
Снимки само тези са за сега, но до една седмица ще си взема камера и специално за july ще има цяла фотосесия b) w)
July, в най-скоро време ще потърся тези хапченца при ветеринаря, нали там трябва да ги търся? Иначе ветеринарната ни лекарка знае за апетита на кучо. Той преди време повръщаше стомашен сок, и диагнозата му беше хроничен гастрит, тогава му направиха кръвна картина и му изследваха урината, лекувахме го, и сега не повръща често, но като не яде повръща пак. Има едни гранули специално създадени за такъв проблем, но той не ги харесва. Защо е такъв? Вече се видях в чудо ..... s) s) Колко ми се иска той да се храни нормално, както другите кучета.......

Прикачени файлове

User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#674 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2006 - 05:56 PM

Пускам снимки на нашето бебе, с което се разделихме вече и на тати

Прикачени файлове

User's Signature

from Марли&me

#675 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2006 - 05:56 PM

w)

Прикачени файлове

User's Signature

from Марли&me

#676 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2006 - 05:57 PM

Надявам се да са ти харесали мойте кучовци

Прикачени файлове

User's Signature

from Марли&me

#677 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 November 2006 - 12:58 PM

Сладури са,но аз си харесвам таткото w) r) А сега за храната-когато не яде едно куче е нормално да повръща стомашен сок защото коремчето му продължава да мели,а като няма нищо вътре повръща (така каза моя доктор ,понеже и ние понякога сме така) Много е кофти да има гастрит милото, s) как ли го боли и не може да си каже! Трябва диета,а те са капризни не ядат всичко и се получава затворен кръг от който всички страдат. Сега ще искам съвети от приятели как да ти помогнем и пак ще пиша 1super
User's Signature

#678 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 November 2006 - 08:48 PM

Попитах и ми казаха че най-безобидно било да му се дава чайче за гастрит за бебета,продава се в аптеките и се дава със спринцовка в устата. Храната както и ти спомена е специалната за гастрит на Роял Канин. Дават се само гранули без никакво готвено и се оправял проблема. Стискам палци да се оправите бързо и да е здравичък кучо 1super
User's Signature

#679 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 09:53 PM

Благодаря ти, July. Но пак възниква един проблем - кучко не яде гранулки. Знам, че ти си имала същия проблем и си се справила с него, но твойте кучета са били здрави. Мисълта ми е, че при тоя гастрит може да се получи нещо много лошо, защото той няма да ги яде гранулите с апетит и желание и стомахчето пак ще е празно. Дали може да стане по-страшно? Иначе аз самата имам желание той да почне да се храни с гранулирана храна, но не знам в нашия случай периода на адаптация как ще се отрази. Ти на какво мнение си?
Днес съм обиколила целия град да търся Биовитал и Виакотин, но без успех. Никъде ги няма s) няма и да ги има най-вероятно. Като алтернатива взех Пентил (май така беше l) ). Отначало ги душихме, душихме пък после ги опитахме и май ни харесаха, но да не казвам голяма дума да не разваля магията. Казаха ми, че се дават 2 пъти дневно. Някой да има впечатления?
User's Signature

from Марли&me

#680 Потребителят е офлайн   Sladko{meche} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 10:12 PM

sanita ако повръща кученцето ти може да ти напиша на ЛС някой неща къде помагат за тези работи базирайки се на билки.А не се притеснявай за повръщането защото пекинезите по принцип повръщат от най-малкото защото са мн чувствителни дори от едно косъмче повръщат.Аз давам на моето куче едни витамини които моя ветеринар ми препоръча не ги помна името ,но хапчетата са в една голяма бяла кутия попитай в някоя ветеринарна аптека.ИСкам да те попитам давала ли си му кучески пури на "Педигрии" и кучески бонбонки те засилват апетита.

#681 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 10:33 PM

Sladko{meche}, пиши ми на лс какви са болковите хапченца - всичко е добре дошло в случая. Лакомства и бисквитки сме пробвали почти всички, който съм видяла- сега съм му купила едни страхотни, на Саmon - направо са чудесни, да ги заяде човек и кучо ги одобрява , отварят му апетита , но не за храна , за още бисквитки, но избягвам да му давам често, защото знам, че почти трябва да се избягват,само за наградка след командата Седни, единствената, която знае, но все пак е нещичко, нали ? b) r) b) l)
User's Signature

from Марли&me

#682 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 November 2006 - 07:03 PM

sanita-За да яде специалната храна за гастрит гранулите се намазват с паста която е любима на всички кучета,имат я всички ветеринари но забравих как се казва r) Трябва да ги яде ,те са специални и ще му помогнат! Захранването става като постепенно добавяш по малко от гранулите в храната ако искаш ги смеляй,ако искаш ги напой с бульонче или с храната която сега яде,но да ги папа за да се оправи. Пробвай чаят за бебета с гастрит, след като казват че помага нищо не ти пречи да опиташ.
User's Signature

#683 Потребителят е офлайн   tzvetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2006 - 07:05 PM

Мерси за разясненията по-напред!Тези хинчета бяха много сладки!Ох на мойто кученце му се случи инцидент!Значи баба си играеше с него и я пусна на леглото!Ама не че я е хвърлила или нещо а просто я остави на едно от леглата и тя незнам как си е стъпила на задните лапички и изведнъж изкимтя баба като я остави и почна да скимти и да си дига задното краче!!По прнцип даже като и реша ушичките и когато има заплетено не скимти нито нищо и си престваям щом чак е изкимтяла колко я е заболяло!Та аз веднага я взех и я гушнах и направо баба ми толкова я обича че цялата почервеня и я заболя и сърцето че е направила нещо на Лиса обаче като я пуснахме и нямаше нищо!И после мама като се прибра и почнахме да си играем и Лиса почна да скача на задни лапи и да се радва на мама и изведнъж спря и си подви опашката и си дигна крачето!И после пак я гушнах и пк като я пуснах и нямаше нищо!И това беше вечерта и нямаше как да я водим на лекар!А днес беше добре и само както си и играеше с една топка и скачаше и я гонеше и изведнъж изкимтя пак си сви опашката и си дигна същото задно краче!И направо като я гледах как си играеше с топката и беше толкова жизнена и изведнъж как изкимтя и ме погледна с тея големи хубави очи и направо щях да се разплача!Утре съм решила да я водя на ветеринар и много се притеснявам горкичката!Просто няма да забравя как скимтеше! s) s) s) s) s)

#684 Потребителят е офлайн   Sladko{meche} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2006 - 07:27 PM

sanita,july искам да ви кажа че някои път тия гранули не вършат работа.Много кучета мразят гранулите и дори с тази паста къде споменава july пак не я искат.Много е гадно това с здравобните проблеми на нашите потомници лично аз изпадам в такава паника дори малко да и е лошо на моита пекинезка.Сигурно ветеринара му е писнало при всяка нещо да го търса bl)

#685 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2006 - 08:53 PM

Sladko{meche}, и аз съм така. Само да забележа,че не е в кондиция и много се стряскам. Но и така трябва да бъде, защото при кучетата едно заболяване, примерно, протича с много по- бързи темпове отколкото при човека, и ако наистина нещо те притеснява трябва да реагираш веднага, за да не се окаже късно. Колкото до ветовете, и на мен понякога ми е неудобно, но като се замисля на тях това им е работата в крайна сметка, пък и си плащам. А вет услугите никак не са евтинки. Не ги безпокоя в извънработно време. Така че не би трябвало да има притеснение от страна на пациентите. Поне аз ако стана ветеринарна лекарка много ще се радвам, ако хората са отговорни и се тревожат за здравето на своите любимци. Sladko{meche}, не трябва да се притесняваш. Много е хубаво това, че си отговорна. 1super
ps, благодаря за информацията, която ми изпрати на лс.
За сега съм пробвала само с отвара от лайка, с това и му промивам очичките, че понякога се пълнят с косми и се замърсяват. Сега отивам да му изчистя ушите, че да не си докараме някой проблем r)
User's Signature

from Марли&me

#686 Потребителят е офлайн   Sladko{meche} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2006 - 09:31 PM

Така е sanita за кучета трябва да се полагат спец.грижи не само за пекинезчетата а за всички породи.
Искам да ви попитам вашия домапен любимец къде спи?Защото моя спинкаше само 1 мес в леглото си и после започна да спи при мен и то най-често лягана главата ми (на вазглавнита ) или като човек си слойи главата на възгланицата а тялото до моето и така спинкаме,но ми казаха че така не било правилно.Аз не мисля че е така все пак нали е моето куче не чуждо.

#687 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2006 - 09:53 PM

Не е правилно от гледна точка на възпитанието, т.е. на йерархията на вашата глутница b) . Моя Чочи спи в моята стая на дивана, който си е неговото легло, и неговото любимо място, но като му е топло спи на пода. Иначе не спи в леглото ми нощем, но сутрин като чие алармата, му е ясно, че трябва да ставам и се казва на леглото и почва да ходи по мен, да ляга отгоре ми и да се милка в ръцете ми. Ако стана излизаме, ако не - оставаме да поспим още малко . b) w)
User's Signature

from Марли&me

#688 Потребителят е офлайн   tzvetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2006 - 09:54 PM

Ами от начало спеше до мойто легло на земята и бях направила легло, но това беше само 1-2 седмици най-много и почна да се качва на леглото ми!След това почна да спи в леглото на мама и и спеше в краката!И после като стана на 6-7 месеца и се разгони мама не я пускаше да се качва по леглата, а тя самата не искаше да се качва!И после даже като и мина пак не искаше да се качва и си спеше на одеалце до леглото!А напоследък я хващам и да си ляга на фотьоила и като е легнала на него простоо никой не може дая мръдне като почне да ръмжи и да показва зъби!А като спи при мен спи с глава на възглавницата или си ляга като човек и понякога си слага лапичките над одеалото или пък си ляга цялата под завивките!И съм забелязала аз вечер си люягам с нея защото някак си ми помага да заспя!Понякога се въртя и докато заспя..., а когато съм си легнала с нея и съм я гушнала веднага заспивам!!!И ме изчаква да заспя и явно през ноща като види че съм заспала се измъква и отива да спи на фотьоила.А пък сутрин знае кога ставам за училище и когато ме усети че се будя веднага вима някаква играчка и идва до леглото ми и си слага лапичките до главата ми и ме гледа и си върти дупето и опашката и ми показва игрчката си!Но са ми казвали че не е много хубаво да спя с нея защото може нещо а я затисна а и не се знае как тя ще реагира и какво ще оправи!И така мога и аз на нея да и направя нещо или тя на мен!

#689 Потребителят е офлайн   Sladko{meche} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2006 - 09:27 AM

ДОбре значи сте ги научи ли ваще кучета моето още от малко като искаше да спи при мен аз му давах а мама ми се караше че не трябва така(но нали си е моята слабост няма как).Сега ако не спи до мен неможе да заспи вечер.А иначе през деня спи на различни места.Сутрин щом се сабуда веднага почва да ме целува.Майка ми не и дава да я целува ама аз така съм я научила които и се радва да му дава целувка.Незнам за вас разрешаватате ли всичко на ваще кучета ама аз лично на моето всичко давам (то и за тва се е откала на главата ми).Сърце не ми дава да и се карам :) при вас как е

П.С Скоро ще кача снимки на моито куче как спи да го видите кво е сладко :)

#690 Потребителят е офлайн   tzvetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2006 - 04:35 PM

На мене също ми се караха като спях с нея и все ми повтарят да не я целувам, нооо простооо не мога да се сдържа да си я цункам!Толкова ми е пухкава и слдинка!А и мама вече знае че кото и да ми каже просто не мога да сесдържа и направо каква глезла е станала Лиска не е истина!И знае кога се прибирам от училище и баба ми казва че полоин час преди да се прибера заставала на вратата и ме чакала и като се прибера и като почне да скача да ме целува и да ми се радва простооо...А и не дава никой нищо да ми прави!Имам предвид ние си измислихме жсе едно се бием и аз като удям все едно баба или мама и нищо не ми прави и даже ми ближе раката, а я гледай какво ства ако някой иска мен да ме удари... баба вече доста пъти си отнесе няколко сининки от лисините зъби!Просто много си ме обичка а и аз много я обичкам!!! Ето снимка на Лиса с новото и палто:
Качена снимка
Качена снимка
А ето и как спи!А и понякога ако има нещо на фотьойла и тя гледа да се завие в него!Ето една жилетка в която се беше завила!
Качена снимка
Ох много е сладка като спи просто не мога да и се нарадвам!
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

• (218 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »