Dog.bg Форуми : Пекинез

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (218 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пекинез

#651 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 November 2006 - 10:57 PM

Абсолютно никакъв проблем не е къпанеот при нас - с много търпение ме изчаква да му извия добре лапичките и дупето b) , после го изтривам с кърпа и го пускам да лудее.Търка си ушите по пода, пръхти и се стрелка навсякъде. Факт е, че не обича да е мокър, но стой мирно докато се къпем.
july, смятам, че доста грубо се изказа за животинчето от снимката !!!! и не си права. Хубаво е, че имаш родословни кучета, но не за всички това е важно.
Спазваите някакъв етикет, бе хора! Да не сте храпета, че се държите така! Недоумявам... Не превръщайте хубавия форум в бойно поле!!!
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#652 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пекинези
Публикувано: 25 November 2006 - 11:43 PM

Цитат

Абсолютно никакъв проблем не е къпанеот при нас - с много търпение ме изчаква да му извия добре лапичките и дупето b) , после го изтривам с кърпа и го пускам да лудее.Търка си ушите по пода, пръхти и се стрелка навсякъде. Факт е, че не обича да е мокър, но стой мирно докато се къпем.
july, смятам, че доста грубо се изказа за животинчето от снимката !!!! и не си права. Хубаво е, че имаш родословни кучета, но не за всички това е важно.
Спазваите някакъв етикет, бе хора! Да не сте храпета, че се държите така! Недоумявам... Не превръщайте хубавия форум в бойно поле!!!

Права си sanita ,грубичко беше и го махнах! Колкото дали е родословен или не,няма значение почти за никой,само ако искаш като мен да ходиш по състезания или държиш да се запази красотата на породата,а тя наистина много ми допада гледаш родословието w) това че мойте са чистокръвни пак не е гаранция за красива външност за съжаление s) Много труд,пари и селекция се изисква за да бъдат на световно ниво,но все-пак се опитвам да направя нещо и се гордея с постигнатото колкото и малко да е то 1super Всяко куче е най-прекрасното за стопанина си,това е неуспорим факт и хич и не споря ,но ако някой каже че е расово,пък то не е,просто е смешно!
Повече ще е безсмислено да коментирам темата,човекът не си заслужава,а и има лична неприязън явно към мен!
User's Signature

Качена снимка]My Webpage[/URL]

#653 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2006 - 08:47 AM

аз продължавам да не искам да пиша тук, и снимката си свалих. исках само да видя твоята реакция на нея и тя напълно оправда очакванията ми и доказа колко си лицемерна. надявам се за всички да е станало ясно че зад обръщения като "миличка" и "голям сладур" се крие "къв е тоя космат помияр" и "това не е пекинез, само моите са пекинези".

ПС: опитах се да ти обясня някои основни положение от българския език, които да олеснят комуникацията с околните, явно неуспешно. също така неуспешно като писането ти е и четенето. и пояснявам "яде всичко"="яде каквото му се даде", а това дали ще му дам гранула, специално приготвена за него храна или дори лакомство от моята чиния е отделен въпрос. в този смисъл го ХРАНЯ само с подходяща за него храна, а от време на време получава награда и от нещо "вредно".

ППС: лична неприязън имам към всеки изразяващ такава към мой домашен любимец. ясно ми е че ти го правиш от злоба и завист, но това не променя колко грозно изглежда това от страни.

Санита, мерси за защитата, но не е необходима. преди всеки мой пост в тази тема съм приел че ще трябва след това да понасям злобата на Джули, която я е окупирала и се изживява като единствено достойна. така пропъди не един и двама достойни собственици на прекрани кучета от тази порода. двуличието трябва да се изобличава от време на време обаче, за да не се замозабравя.

#654 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2006 - 11:20 AM

Предлагам спора ви да продължи на ЛС - така ще е по-добре добре за темата за пекинезчетата.Все пак отделните теми за породите са създадени да се образоват хората, които са си взели куче от породата. Нали така ? 1super
За мен родословието не е важно, защото не бих водила кучо по изложби - това е време и допълнителни разходи, а с тези средства предпочитам да му купувам глезотиики w) Радвам се на всички, които го правят, но не е за мен, поне на този етап. След време бих си взела родословно куче, но едва ли ще бъде пекинез s)
И като заговорихме за къпането, каква козметика е подходяща и хубава? За съжаление не съм от София и ми е малко трудно с намирането. Предимно се предлагат български шампоани, но не знам дали са добри. За да не се получи като реклама на определени марки може да ми пишете на ЛС. А какво е мнението ви за сухите шампоани? Не съм ползвала, но ни ми се струват много подходящи, имайки впредвид, че се къпем 1 път в месеца, че и по-рядко b)
User's Signature

from Марли&me

#655 Потребителят е офлайн   Sladko{meche} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2006 - 12:54 PM

Аз къпя моето куче с един шампоан препоръча ми го ветеринара на кучето ми и съм много доволна от него.Незнам аз лично съм против сухите шампоани по добре си е с другите видове шампоани според мен влият по добре на кривообращение при къпане.

#656 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 November 2006 - 01:54 PM

Завиждам ви че успявате да останете чисти след разходка! Ние на нищо не приличаме-целите сме в кал от играта (особенно сега) и бялото им е станало на сиво. Мият се крачета,дупета и коремче само с вода,но тя отмива само едрото. s)
Иначе за къпане в наши условия шампоана на Дав върши чудасна работа ,
трябва и балсам пак в наши условия бих препоръчала балсама без отмиване на Шварцкоф - Глискур той придава блясък и с него се разресва много лесно без да се къса косъма.

Иначе си има професионална козметика за кучета .... много минимална част от нея се предлага на българския пазар това е например Биогруум има я в магазина на Солунска....за другото поръчки от интернет. Задържително се суши със сешуар ...желателно с хладка струя Не на мокро - няма смисъл, и в никакъв случай на сухо - косъмът се къса и губите дължината на козината.
Ресането трябва да става само върху добре подсушена, но още влажна козина, която преди това е била подготвена с подходящия балсам. Балсамът (conditioner) за след бяна също е добре да бъде с ланолин.
User's Signature

#657 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2006 - 02:06 PM

july, ти си цяла енциклопедия. w)
Чувала съм, че козметиката за хора не е подходяща за кучешката козина. Сега ползваме шампоана на friskies, и не го препоръчвам, лично на мен не ми харесва, мисля, че не е много добър. В моя град се предлагат предимно български шампоани, които в някои случаи са по-добри от по-ниския клас вносни. От много места съм чувала добри отзиви за biogroom, но за сега ми е невъзможно да се сдобия с него. Julw
User's Signature

from Марли&me

#658 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2006 - 02:11 PM

Без да искам си изпратих поста недовършен b)
July, имаш ли наблюдения върху козметиката на biozoo, защото е единствената скъпа в града r) и евентуално цената й би отговаряла на някакво по-добро качество.? Колкото до балсама слагам малко бадемово масло, но щом glis kur стават и за кучо, ще му слагам от моя - Красота от Азия и за китайското ми императорче b) b) b) w)
User's Signature

from Марли&me

#659 Потребителят е офлайн   Sladko{meche} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2006 - 05:35 PM

Балсамът на коя марка е защото аз използвам за моя пекинез козмети препоръчана ми от ветерината и то германска предимно.А за ресането моето не дава много аз да го реша а като оставя четка тя ляга на нея и сама се реши по неин си начин.

July и ние не сме мн чисти сега в това време за зор я измивам и то с много мъки щото както каза ти лудее навън и става на нищо от калта.Моя съвет кът теб е да не къпеш твоя любимец с кучески шампоани а не с козмети за хора(дано не се обидиш че ти давам съвет)

#660 Потребителят е офлайн   moonriver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2006 - 06:27 PM

Kучето което най ми допадна на ринга на пекинезите в Познан-внос от Англия,живее в Русия.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  1.jpg (139.13K)
    Брой сваляния: 213

#661 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 November 2006 - 06:55 PM

Не съм се обидила,няма за какво. Винаги когато нещо не знаех за отглеждането им съм питала как да постъпя и това са били съветите на хора с голяма практика и опит. За мен е важно да е с блясък косъма,да не пада и да е здрава. Добавям в яденето им витамини като Биовитал,Виакотан и Ca-37 и съм много доволна от резултата.
User's Signature

#662 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 November 2006 - 07:04 PM

Цитат

Kучето което най ми допадна на ринга на пекинезите в Познан-внос от Англия,живее в Русия.

moonriver-страхотен пекинез!!! 1super (love) Имаш ли престава дали е спечелил нещо? На мен ми изпратиха снимки от там с всички участвали пекинези (eй богу невероятни са и мой приятели участваха w) ,но това като му гледам пропорцийте и козината майко мила oleeee бие по всички показатели 1super bravoS super best
User's Signature

#663 Потребителят е офлайн   Sladko{meche} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2006 - 07:21 PM

july да към храната трябва да се добавят витамини лично аз давам на моето 3 пъти седмично витамини но не в храната а така.Има случаи на превитамизиране на кучетата трябва да се внимава с витамите.ПО добре е да се дават повече плодчета отколкото хапчета

#664 Потребителят е офлайн   tzvetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2006 - 07:23 PM

А някой може ли да ми каже дали моето пекинзче е чистокръвно или поне да има нещо общо с чистокръвните?

Прикачени файлове

• Прикачен файл  15.JPG (49.57K)
    Брой сваляния: 204

#665 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 November 2006 - 09:05 PM

Цитат

А някой може ли да ми каже дали моето пекинзче е чистокръвно или поне да има нещо общо с чистокръвните?

Естествено че има общо! r) Загледай се в снимките на расовите пекинези и сама се убеди! Виж очичките,поставянето на ушите,гордата стойка,големината на лапичките,сплесканата отгоре главичка,това си е чисто пекинезки черти,просто според мен ( не твърдя че съм права) има смес с хинче,защото е с по-къс косъм,по-издадена муцунка и е по-високо 1super Ето и няколко снимки от форума на хинчета за да видиш колко много прилича на тях cheers
User's Signature

#666 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 November 2006 - 09:12 PM

Прекрасно е нали w)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  hin4e.jpg (24.98K)
    Брой сваляния: 216

User's Signature

#667 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 November 2006 - 09:13 PM

И още едно на една прекрасна дама от форума w)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  hin.jpg (138.23K)
    Брой сваляния: 208

User's Signature

#668 Потребителят е офлайн   IcAkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2006 - 10:01 PM

tzvetka, и моя е такъв това му викам магазинерски пекинез :) за мен си е същия само че с къс косъм.Иначе тези вносните с родословия те вече са си акана пекинези.

#669 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 November 2006 - 10:29 PM

Цитат

july да към храната трябва да се добавят витамини лично аз давам на моето 3 пъти седмично витамини но не в храната а така.Има случаи на превитамизиране на кучетата трябва да се внимава с витамите.ПО добре е да се дават повече плодчета отколкото хапчета

Абсолютно съм съгласна с теб! Аз лично им давам когато се сменява козината им за да израстне още по-хубава. Когато има проблем или пада повече- месец давам хапчета,после задължително почивка в зависимост колко са силни лекарствата и естествено с намесата на лекар! Иначе каквито плодове хапваме в къщи ги папат и те.
User's Signature

#670 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2006 - 10:47 PM

july, Биовитала и Виакотана на таблетки ли са или са прахчета ? Дано да са на таблетки, че да можем и ние да ги вземаме, след като се консултираме с вета де b) l)
Някой може ли да ми каже как да увелича апетита на кучо? не е болен, правиш му всякакви изследвания и всички са добри, просто няма апетит и мъчно се храни.....напрова на сила. Не мога да му обесня, че само от ласки не се живее l) l)
User's Signature

from Марли&me

• (218 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема