Пекинез
Публикувано: 23 November 2006 - 09:45 PM
При мен това е един голям проблем, който едва ли ще разреша някога. Липсата на постоанен апетит и глезотията са в една ужасяваща комбивация.
Иначе сме в добро здраве, но е толкова капризен, че няма накъде. Като мен w) Е, нали кучето приличало на стопанина си
Публикувано: 23 November 2006 - 10:28 PM

Публикувано: 24 November 2006 - 04:35 PM
Публикувано: 24 November 2006 - 05:24 PM
Публикувано: 24 November 2006 - 06:00 PM
Публикувано: 24 November 2006 - 06:01 PM
Прикачени файлове
-
bella_1.jpg (33.73K)
Брой сваляния: 206
Публикувано: 24 November 2006 - 06:01 PM
Прикачени файлове
-
bella_3.jpg (33.96K)
Брой сваляния: 195
Публикувано: 24 November 2006 - 06:02 PM
Прикачени файлове
-
bella_3.jpg (33.96K)
Брой сваляния: 355
Публикувано: 24 November 2006 - 06:09 PM
Пекинезът е много капризно куче по отношение на храненето! Стомахчето му е силно чуствително на подправки,кокали,картофи,шоколад,прясно мляко и домашна храна приготвена за наша консумация. Препоръчва се да се храни предимно със суха храна за капризни кучета,но често и на нея се мръщи. Лично аз давам на мойте от реномираните марки за да съм сигурна че е качествено храненето им,като комбинирам с домашна специално приготвена за тях. Сутринта примерно готвено,вечерта на суха като естествено се спазва режим на хранене и те знаят кога трябва да ядат. Хубаво е кучето да яде месо нетлъсто -свинско ,агнешко,черен дроб,шкембе,бъбреци но варени или печени. Риба всякаква но обезателно обезкостена. Едно сурово яйце на седмица също е добре да се дава ,внимавай с мазнините по принцип е достатъчна около една малка лъжичка на ден за хубава и бляскава козина. Давайте всякакви плодове и зеленчуци в суров вид които им харесват без естествено костилки и сурови картофи. Не хранете поне 2 часа преди и 2 след разходка-докарва до превъртане на стомахчето или в най-добрият случай,лошо храносмилане. Не давайте прекалено студена или топла храна! Не прехранвайте кучето,има разграфени чашки на които е написано по колко се дава!
Публикувано: 24 November 2006 - 06:36 PM
Публикувано: 24 November 2006 - 06:52 PM
Публикувано: 24 November 2006 - 07:09 PM
Цитат
Не си права миличка! Кучето си има режим и той трябва да се спазва не защото някой така си го е измислил,а защото се натоварва коремчето му и това не е добре за него. Ти си нещо като майка му и ти трябва да преценяваш кое е добро за него. Също по този начин се получава доминантно поведение и почва да ти се качва на главата! Не че аз се справям идеално ,но поне това с жалното погледче го преодоляхме. Сега си знаят часа за папане и останалото време не ме притесняват-е честно супер се чуствам без да ме гледат в устата 1super Другото което е опасно за тях са кокалите та било от и от шийки! Получава се нещо като тапа на ануса им,много е болезнено и лечението е чрез операция доколкото разбрах. Изключено е за такава малка порода да се дават кокали каквито и да са те!!! Колкото до шоколада,пробвай с кучешкият му аналог . Знам че много го обичат но всички са на едно мнение,че адски им вреди-послушай ги! r)
Публикувано: 24 November 2006 - 10:12 PM
Относно храната мойта е мноого капризна!От начало ядеше абсолютно всичко даже и лук!А сега е такава глезла станала!!!Само иска да и даваш в устата и кат види, че никой няма да и даде може да почне да яде!Баба и купува доста често храите дето са само за едно ядене на Pedigre обаче понякога така ства, че цялата и храна и стои а тя проси!Колкото и да е яла каквото надуши че ядем и веднага идва!И вече само иска месо-луканка, кебапчета и такива!Направо такава е глезотия!
Публикувано: 24 November 2006 - 10:28 PM
Публикувано: 24 November 2006 - 11:46 PM