Dog.bg Форуми : Пекинез

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (218 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пекинез

#641 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 November 2006 - 08:03 PM

явно за разлика от всички истински пекинези (по думите на Джули което куче не отговаря на тези критерии не истински пекинез) тук, този от снимката по-долу обожава да се къпе, обожава всякаква храна и винаги яде с огромен апетит, яде кокали с удоволствие без да прави каквито и да е запушалки, извежда се винаги точно след като се е нахранил. е вече не яде кокали и не излиза много навън, но е по здравословни проблеми свързани с възрастта му. скоро ще направи 14 годинки w) мисля че всичките ви проблеми идват от грешно възпитание и е време да го установите и приемете, а не да си измивате ръцете с породата... гледайте си добре кучетата, отнасяйте се с тях като с равни (подчертано е за да не каже някой "аз го гледам като мое дете", а да е ясно какво искам да кажа) и ще видите колко от проблемите ви ще изчезнат.
Качена снимка

#642 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пекинези
Публикувано: 25 November 2006 - 09:08 PM

Когато някой не иска да чете за правилното хранене на кучето и обърква хората който се интересуват как най-добре да се грижат за любимците си,трябва да се убеждава с написани от ветеринари ( Уточнявам не от мен ) мнения за здравословното им хранене!!!!
Хайде да ви каже докторът Кучето е всеядно животно /в природата/. Т.е то може да усвоява чудесно животинска храна и отчасти растителна. Когато обаче, живее сред хора, ние сме длъжни да го храним правилно, то самото няма избор. Какво става в природата - глутницата вълци убива животно /не се смейте и не си представяйте глутница чи-хуа-хуа-та разкъсващи елен!/ и изяждат първо вътрешните органи, след това месото и отчасти кожата. От което какво следва - че около 1/3-та до максимум 1/2-ра от храната на кучето трябва да е растителна - и също така, че никой не яде кости /иначе нямаше да намираме скелети на животни от преди милиони години.../ Готовите храни за кучета са създадени с едничката цел да му е удобно на стопанина - вади кофичката, сипва и не се занимава - производителите на качествените сухи храни са се погрижили в храната да има всичко необходимо за съответната възраст, килограми и физическо състояние. Ако обаче човек е решил да дава "естествена" храна на кучето си изведнъж ще се окаже, че го чака доста пресмятане на хранителна стойност, съдържание на основни хранителни вещества, витамини, макро- и микроелементи... не че при добро желание не е възможно..., а остава и ежедневното готвене...
70% от моите пациенти се хранят с пилешки фенери, хляб и остатъци от домашната храна - да, не вадя всеки ден кокали от запушени кучета, но не са и малко, не всички имат хранителни алергии, но не са и малко, не всички имат гастрит, но хич не е рядко, почти всички имат козина без блясък, неправилна смяна на козината, мазна или прекалено суха кожа, много са слаби или много дебели, имат сърдечни, чернодробни или бъбречни заболявания... с две думи живеят - но болнаво. Лошо няма - лекарите с това си изкарват хляба. Вижда се обаче, че животните хранени с качествена суха храна или тези, чиито собственици са си научили урока "как да сготвим на едно куче" имат много по-здрави животни, които аз виждам само за ваксини и обезпаразитяване. Живеят по-дълго, здрави са, размножават се безпроблемно - изобщо и те и стопаните им са щастливи.
Никой не казва, че кучето не може да живее на хляб и вода - и хората могат, но това с времето ще им се отрази лошо..
Колкото до уличните кучета - ние виждаме само продукта на естественият подбор - само най-силните и здрави животни - другите кротко си измират без някой да разбере за това..
User's Signature

Качена снимка]My Webpage[/URL]

#643 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 November 2006 - 09:18 PM

manus, намерих тема в която си писал за храненето и където споменаваш че само специално подбрана храна препоръчваш,което и според мен е правилно нонещо май си противоречиш тук-убеди се сам wink
човешка храна в никакъв случай не давай на куче. по вредно нещо за тях просто няма... но виж може да й готвиш отделно, балансирано за нея. заряваш се в интернет и четеш какво трябва да съдържа балансираната кучешка диета като процентно съдържание на мазнини, въглехидрати и белтъчини. после четеш в кои храни по колко се съдържа и започваш да ги комбинираш до получаване на желаното съотношение. трябва да знаеш и абсолютните стойности на дневните нужди и да й ги осигуряваш в дългосрочен план (тоест винаги може един ден да яде повече белтъчини, но на другия това трябва да се компенсира с повече мазнини примерно). след това трябва да четеш за нужддите от витамини и микроелементи на същия принцип - отношение между тях и абсолютни нужди. обикновено са описани и добавките които ще ти се налага да добавяш към храната, която е термично обработена поради разрушаването на част от хранителните вещества. много е писано за това в интернет и намери един голям сайт и се води по него. в момента на запад е на голяма почит суровата диета за кучета и котки, като най природосъобразен начин на живот. но това крие и рискове с които трябва да си азпозната преди да преминеш на подобно хранене. ако имаш много време за четене и самообразоване по темата и време за готвене ежедневно... това е най-доброто което можеш да направиш. успех ти желая
User's Signature

#644 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2006 - 09:42 PM

защо не слагаш поне кавички при цитати като не умееш да ползваш вградената за това функция на форума?
иначе аз много добре знам какво съм писал и не си противореча wink ако ми изкараш цитат къде точно си противореча ще се самобичувам публично l)
не ми каза нищо за "истинските пекинези" и апетита n)

#645 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 November 2006 - 09:58 PM

Цитат

защо не слагаш поне кавички при цитати като не умееш да ползваш вградената за това функция на форума?
иначе аз много добре знам какво съм писал и не си противореча wink ако ми изкараш цитат къде точно си противореча ще се самобичувам публично l)
не ми каза нищо за "истинските пекинези" и апетита n)

Ще отмина с усмивка поредното ти заяждане!! b)
Каза че кучето ти се хранело със всякаква храна а излиза че изобщо не е така! От други твой постове пък научавам че предимно храниш със Роял Канин която аз горещо препоръчвам и от собственият си опит. Това за пекинезите според мен не те засяга лично по простата причина че нямаш такъв и само си търсиш конфликт,пък на мен не ми се влиза в поредният безсмислен и злобен спор с теб !!!!!
User's Signature

#646 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2006 - 10:12 PM

l) l)
хихих. май само ти трябва да останеш да си пишеш тук за чистопородните пекинези.
и единствения тук човек с каквото и да е злоба си ти. толкова че си заслепена и забравяш да мислиш. цитатите, които (забележи че когато се отнася за съществителни имена в множествено число се пише с "и", а не с "й") вадиш са от котешките форуми 1super кучето си храня предимно със специално приготвена за него храна (както съм написал и в цитата по-горе), а като допълнение хапва и гранули.

#647 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 November 2006 - 10:13 PM

Най-после разбрах какви награди е спечелил красавеца от Созопол w) Роден на 31.12.2005г. идва от Росия състезавал се е на 28.10 06 г. Отличен BOB best JUNIOR на 29.10 отличен BOB BEST JUNIOR 1super Страхотен успех за мъника bravoS Говорих със стопанката му и живот и здраве март месец ще правиме бебчета drink
User's Signature

#648 Потребителят е офлайн   IcAkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2006 - 10:18 PM

Моето куче всеки път след разходка го мия. Вобще не се дъпа и не ръмжи, седи си кротко и чака.

july, тази събота даваха ли ва по Нова ТВ, защото забравих да гледам ?

#649 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 November 2006 - 10:23 PM

Цитат

l)  l)
хихих. май само ти трябва да останеш да си пишеш тук за чистопородните пекинези.
и единствения тук човек с каквото и да е злоба си ти. толкова че си заслепена и забравяш да мислиш. цитатите, които (забележи че когато се отнася за съществителни имена в множествено число се пише с "и", а не с "й") вадиш са от котешките форуми 1super кучето си храня предимно със специално приготвена за него храна (както съм написал и в цитата по-горе), а като допълнение хапва и гранули.

До колкото си спомням не желаеше да пишеш тук,нещо май взе да ти харесва l) Лелеее, намери кой да ме учи как се пише l) Нали твърдеше че храниш със всичко, пък сега стана специална храна bl) А, и да се разберем,това на снимката за родословен пекинез ли се води?
User's Signature

#650 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 November 2006 - 10:48 PM

Цитат

Моето куче всеки път след разходка го мия. Вобще не се дъпа и не ръмжи, седи си кротко и чака.

july, тази събота даваха ли ва по Нова ТВ, защото забравих да гледам ?

Тази събота повтаряха предишното предаване. Обадих се специално на водещата и тя каза,че последно ще е на 02.11 пак от 9.00,като ще се повтори и следващата събота. Дано поне са заснели смешните моменти та да се забавляваме b) Такова тичане му дръпнах тогава в жегата,че ще се пукнете от смях на какво приличах от тея бандити b) b)
Колкото до банята,ритуала се повтаря ежедневно b) Влизаме в къщи и само да са им свалени кайшките се мушват под леглото или най-близкото труднодостъпно място за мен и се почва борбата (love) Кагота със сетни сили се кандардисаме да влезем се почва едно бягане от водата чак да ти дожалее (love) и само да видят че е отворена вратата изчезват още мокри и отново се покриват-бе половин час някъде отива да се приведем в приличен вид w) Важното е че и те и аз се забавляваме накрая и си играем като се гоним из къщата l)
User's Signature

#651 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2006 - 10:57 PM

Абсолютно никакъв проблем не е къпанеот при нас - с много търпение ме изчаква да му извия добре лапичките и дупето b) , после го изтривам с кърпа и го пускам да лудее.Търка си ушите по пода, пръхти и се стрелка навсякъде. Факт е, че не обича да е мокър, но стой мирно докато се къпем.
july, смятам, че доста грубо се изказа за животинчето от снимката !!!! и не си права. Хубаво е, че имаш родословни кучета, но не за всички това е важно.
Спазваите някакъв етикет, бе хора! Да не сте храпета, че се държите така! Недоумявам... Не превръщайте хубавия форум в бойно поле!!!
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#652 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 November 2006 - 11:43 PM

Цитат

Абсолютно никакъв проблем не е къпанеот при нас - с много търпение ме изчаква да му извия добре лапичките и дупето b) , после го изтривам с кърпа и го пускам да лудее.Търка си ушите по пода, пръхти и се стрелка навсякъде. Факт е, че не обича да е мокър, но стой мирно докато се къпем.
july, смятам, че доста грубо се изказа за животинчето от снимката !!!! и не си права. Хубаво е, че имаш родословни кучета, но не за всички това е важно.
Спазваите някакъв етикет, бе хора! Да не сте храпета, че се държите така! Недоумявам... Не превръщайте хубавия форум в бойно поле!!!

Права си sanita ,грубичко беше и го махнах! Колкото дали е родословен или не,няма значение почти за никой,само ако искаш като мен да ходиш по състезания или държиш да се запази красотата на породата,а тя наистина много ми допада гледаш родословието w) това че мойте са чистокръвни пак не е гаранция за красива външност за съжаление s) Много труд,пари и селекция се изисква за да бъдат на световно ниво,но все-пак се опитвам да направя нещо и се гордея с постигнатото колкото и малко да е то 1super Всяко куче е най-прекрасното за стопанина си,това е неуспорим факт и хич и не споря ,но ако някой каже че е расово,пък то не е,просто е смешно!
Повече ще е безсмислено да коментирам темата,човекът не си заслужава,а и има лична неприязън явно към мен!
User's Signature

#653 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2006 - 08:47 AM

аз продължавам да не искам да пиша тук, и снимката си свалих. исках само да видя твоята реакция на нея и тя напълно оправда очакванията ми и доказа колко си лицемерна. надявам се за всички да е станало ясно че зад обръщения като "миличка" и "голям сладур" се крие "къв е тоя космат помияр" и "това не е пекинез, само моите са пекинези".

ПС: опитах се да ти обясня някои основни положение от българския език, които да олеснят комуникацията с околните, явно неуспешно. също така неуспешно като писането ти е и четенето. и пояснявам "яде всичко"="яде каквото му се даде", а това дали ще му дам гранула, специално приготвена за него храна или дори лакомство от моята чиния е отделен въпрос. в този смисъл го ХРАНЯ само с подходяща за него храна, а от време на време получава награда и от нещо "вредно".

ППС: лична неприязън имам към всеки изразяващ такава към мой домашен любимец. ясно ми е че ти го правиш от злоба и завист, но това не променя колко грозно изглежда това от страни.

Санита, мерси за защитата, но не е необходима. преди всеки мой пост в тази тема съм приел че ще трябва след това да понасям злобата на Джули, която я е окупирала и се изживява като единствено достойна. така пропъди не един и двама достойни собственици на прекрани кучета от тази порода. двуличието трябва да се изобличава от време на време обаче, за да не се замозабравя.

#654 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2006 - 11:20 AM

Предлагам спора ви да продължи на ЛС - така ще е по-добре добре за темата за пекинезчетата.Все пак отделните теми за породите са създадени да се образоват хората, които са си взели куче от породата. Нали така ? 1super
За мен родословието не е важно, защото не бих водила кучо по изложби - това е време и допълнителни разходи, а с тези средства предпочитам да му купувам глезотиики w) Радвам се на всички, които го правят, но не е за мен, поне на този етап. След време бих си взела родословно куче, но едва ли ще бъде пекинез s)
И като заговорихме за къпането, каква козметика е подходяща и хубава? За съжаление не съм от София и ми е малко трудно с намирането. Предимно се предлагат български шампоани, но не знам дали са добри. За да не се получи като реклама на определени марки може да ми пишете на ЛС. А какво е мнението ви за сухите шампоани? Не съм ползвала, но ни ми се струват много подходящи, имайки впредвид, че се къпем 1 път в месеца, че и по-рядко b)
User's Signature

from Марли&me

#655 Потребителят е офлайн   Sladko{meche} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2006 - 12:54 PM

Аз къпя моето куче с един шампоан препоръча ми го ветеринара на кучето ми и съм много доволна от него.Незнам аз лично съм против сухите шампоани по добре си е с другите видове шампоани според мен влият по добре на кривообращение при къпане.

#656 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 November 2006 - 01:54 PM

Завиждам ви че успявате да останете чисти след разходка! Ние на нищо не приличаме-целите сме в кал от играта (особенно сега) и бялото им е станало на сиво. Мият се крачета,дупета и коремче само с вода,но тя отмива само едрото. s)
Иначе за къпане в наши условия шампоана на Дав върши чудасна работа ,
трябва и балсам пак в наши условия бих препоръчала балсама без отмиване на Шварцкоф - Глискур той придава блясък и с него се разресва много лесно без да се къса косъма.

Иначе си има професионална козметика за кучета .... много минимална част от нея се предлага на българския пазар това е например Биогруум има я в магазина на Солунска....за другото поръчки от интернет. Задържително се суши със сешуар ...желателно с хладка струя Не на мокро - няма смисъл, и в никакъв случай на сухо - косъмът се къса и губите дължината на козината.
Ресането трябва да става само върху добре подсушена, но още влажна козина, която преди това е била подготвена с подходящия балсам. Балсамът (conditioner) за след бяна също е добре да бъде с ланолин.
User's Signature

#657 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2006 - 02:06 PM

july, ти си цяла енциклопедия. w)
Чувала съм, че козметиката за хора не е подходяща за кучешката козина. Сега ползваме шампоана на friskies, и не го препоръчвам, лично на мен не ми харесва, мисля, че не е много добър. В моя град се предлагат предимно български шампоани, които в някои случаи са по-добри от по-ниския клас вносни. От много места съм чувала добри отзиви за biogroom, но за сега ми е невъзможно да се сдобия с него. Julw
User's Signature

from Марли&me

#658 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2006 - 02:11 PM

Без да искам си изпратих поста недовършен b)
July, имаш ли наблюдения върху козметиката на biozoo, защото е единствената скъпа в града r) и евентуално цената й би отговаряла на някакво по-добро качество.? Колкото до балсама слагам малко бадемово масло, но щом glis kur стават и за кучо, ще му слагам от моя - Красота от Азия и за китайското ми императорче b) b) b) w)
User's Signature

from Марли&me

#659 Потребителят е офлайн   Sladko{meche} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2006 - 05:35 PM

Балсамът на коя марка е защото аз използвам за моя пекинез козмети препоръчана ми от ветерината и то германска предимно.А за ресането моето не дава много аз да го реша а като оставя четка тя ляга на нея и сама се реши по неин си начин.

July и ние не сме мн чисти сега в това време за зор я измивам и то с много мъки щото както каза ти лудее навън и става на нищо от калта.Моя съвет кът теб е да не къпеш твоя любимец с кучески шампоани а не с козмети за хора(дано не се обидиш че ти давам съвет)

#660 Потребителят е офлайн   moonriver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2006 - 06:27 PM

Kучето което най ми допадна на ринга на пекинезите в Познан-внос от Англия,живее в Русия.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  1.jpg (139.13K)
    Брой сваляния: 210

• (218 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема