Dog.bg Форуми : Пекинез

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (218 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пекинез

#121 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 May 2005 - 08:13 PM

Качена снимка

Снимката е от изложба в Пловдив, намерих я в дог.бг (естествено! r) )

#122 Потребителят е офлайн   albus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2005 - 08:17 PM

А кой е на снимката, знаете ли?

#123 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2005 - 08:55 PM

Ами нищо не пишеше и за това я публикувах, мислех, че щом като е от изложбата в Пловдив сигурно е някои от пловдивският развъдник ама явно не е.

#124 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2005 - 09:20 PM

Цитат

Ами нищо не пишеше и за това я публикувах, мислех, че щом като е от изложбата в Пловдив сигурно е някои от пловдивският развъдник ама явно не е.

Tova nai-veroiatno e ruskiniata,koiato na tazi izlojba spe4eli...I,poviarvai mi---i Jana ,i neinite pekinezi ot PLOVDIV opredeleno izglejdat MNOGO po-dobre!!! r)
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#125 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2005 - 09:24 PM

Цитат

Ako sam prava i tova e pekinezat,spe4elil nai-visoki otli4iia...togava sas sigurnost moga da tvardia,4e v momenta,v koito se varna v BG---BG pekinezi 6te sa N:1(ne iskah da kazvam "moite",za da ne bada pogre6no razbrana...no opredeleno znam kakvo pritejavam i to e mnogo klasi nad tova mani4e)!
User's Signature

#126 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2005 - 09:28 PM

Цитат

Цитат

Ako sam prava i tova e pekinezat,spe4elil nai-visoki otli4iia...togava sas sigurnost moga da tvardia,4e v momenta,v koito se varna v BG---BG pekinezi 6te sa N:1(ne iskah da kazvam "moite",za da ne bada pogre6no razbrana...no opredeleno znam kakvo pritejavam i to e mnogo klasi nad tova mani4e)!

ЦВЕТИ В БГ ВСЯКО КУЧЕ КОЕТО ХОДИ НА ИЗЛОЖБИ Е КЛАСА !!! НЕ ЗАРАДИ КАЧЕСТВАТА СИ КОЙТО ПРИТЕЖАВА А ЗАРАДИ ТОВА ЧЕ СТОПАНИНА МУ ХОДИ ПО ТАКИВА МЕРОПРИЯТИЕ ....А ТУК ТАКИВА СТОПАНИ СА МАЛКО!!!
ПОЗДРАВИ !!!
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#127 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2005 - 09:50 PM

Цитат

poviarvai mi---i Jana ,i neinite pekinezi ot PLOVDIV opredeleno izglejdat MNOGO po-dobre!!! r)

Цвети, вяврам ти! b)

#128 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2005 - 09:58 PM

Цитат

ВСЯКО КУЧЕ КОЕТО ХОДИ НА ИЗЛОЖБИ Е КЛАСА !!! НЕ ЗАРАДИ КАЧЕСТВАТА СИ КОЙТО ПРИТЕЖАВА А ЗАРАДИ ТОВА ЧЕ СТОПАНИНА МУ ХОДИ ПО ТАКИВА МЕРОПРИЯТИЕ ....А ТУК ТАКИВА СТОПАНИ СА МАЛКО!!!

Познавам една такава стопанка! b)
Има си две Йоркита и померанче и е истина, че кучетата й са класни И от тази гледна точка! d)

#129 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2005 - 10:13 PM

Цитат

Цитат

Цитат

ЦВЕТИ В БГ ВСЯКО КУЧЕ КОЕТО ХОДИ НА ИЗЛОЖБИ Е КЛАСА !!! НЕ ЗАРАДИ КАЧЕСТВАТА СИ КОЙТО ПРИТЕЖАВА А ЗАРАДИ ТОВА ЧЕ СТОПАНИНА МУ ХОДИ ПО ТАКИВА МЕРОПРИЯТИЕ ....А ТУК ТАКИВА СТОПАНИ СА МАЛКО!!!
ПОЗДРАВИ !!!

Ne moga da shvana ZAMETKATA???!!!Bi li uto4nila---predpolagam,4e sam se izrazila to4no: pod "klas" imah predvid nai-dobroto ku4e imenno kato ka4estva na ku4eto-ne na stopanina!I tai kato tuk se opitvame da govorim za ka4estvata na pekitata,to opredeleno vijdam,4e pokazanoto ku4e ne bi moglo da sluji za primer!!!i ne sam saglasna,4e vsiako ku4e e show,best of the best,samo za6toto pose6tava izlojbi!
p.s. Kakvo stana s tvoeto obe6tanie kam men---ili prosto me zabravi?!
User's Signature

#130 Потребителят е офлайн   albus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2005 - 10:37 PM

Цвети, не съди за качествата на кучето само по козината. Това е само един от показателите по които се съди, а от снимката не може да се разбере много.

#131 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2005 - 11:23 PM

Цитат

Цвети, не съди за качествата на кучето само по козината. Това е само един от показателите по които се съди, а от снимката не може да се разбере много.

Ne sam kazvala ni6to za kozinata...ne razbiram za6to stigna do tozi izvod,ako na teb samiia sa6to ne ti e haresala---zna4i tuk sme na edno mnenie!No az imah predvid predimno glavata--obra6tam vnimanie na U6ITE:
Kakvo vijda6-moje li pekinez s tolkova kasi u6i da bade "otgovaria6t na standarta"?!
Posle se vgledah i v glavata kato tialo...misli6 li,4e niama i drugi "zabelejki"?!
Interesno 6te mi bade naistina da obsadim,makar i po malkoto,koeto se vijda,ka4estvata na tova ku4e!
User's Signature

#132 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2005 - 02:08 AM

Li4no moe mnenie---za da se razviva porodata e dobre da badem vziskatelni,pretsizni,ako ne-i kriti4ni...kam vsi4ki i kam svoeto sa6to!V protiven slu4ai riskuvame da tap4em na miasto i da ni zalivat s vaprosi:
Kakva krastoska e tova ku4e?(kogato stava duma za pekinez) i
Kakvo hubavo peki!(kogato stava duma za tibetski spaniel)... s)
User's Signature

#133 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2005 - 04:06 PM

не съм те забравила просто още не съм ходила до Начева да я питам по твоя въпрос....но сега преди европейското със сигурност ще трябва да ходя защото ще ми трябват сертификати и ще я питам...

по другия въпрос го казах от гледна точка на това че в бг много малко хора ходят на изложби ...ама супер малко и като си дойдеш ще видиш че сме като едно голямо семейство и всички се познаваме....и сме приятели !!!
Докато в чужбина когато съм била както си ти изложбите са грандиозни!!!
За качествата на пекинезите не се бъркам защото не разбирам....но ще се радвам истински все по хубави и качествени животни да се раждат внасят и излизат на изложби ....за това се боря и аз при йоркитата ....например с гордост мога да кажа че едно от хубавите йоркита на мадамата от Варна с пумеранчето е наше производство ....поздрави на сладката Мишелка!!!
и на теб Цвети w)
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#134 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2005 - 09:13 PM

Цитат

не съм те забравила просто още не съм ходила до Начева да я питам по твоя въпрос....но сега преди европейското със сигурност ще трябва да ходя защото ще ми трябват сертификати и ще я питам...

по другия въпрос го казах от гледна точка на това че в бг много малко хора ходят на изложби ...ама супер малко и като си дойдеш ще видиш че сме като едно голямо семейство и всички се познаваме....и сме приятели !!!
Докато  в чужбина когато съм била  както си ти  изложбите са грандиозни!!!
За качествата на пекинезите не се бъркам защото не разбирам....но ще се радвам истински все по хубави и качествени животни да се раждат внасят и излизат на изложби ....за това се боря и аз при йоркитата ....например с гордост мога да кажа че едно от хубавите йоркита на мадамата от Варна с пумеранчето е наше производство ....поздрави на сладката Мишелка!!!
и на теб Цвети w)

Priiatelstvoto e hubavo ne6to,dano hora s podobni 4uvstva da badat mnozinstvo!!! r)
Malko hora mogat da si pozvoliat da pritejavat ka4estven pekinez,no VSEKI,koito ima interes, moje da se nau4i da razli4ava dobriia i ka4estven ot ne-pekineza!I to4no na tova obra6tam vnimanie---ako pove4e hora se nau4at,po-malko" hliab"6te ima za zoo-borsite i pove4e ka4estveni jivotni 6te ima v BG!!!Na mene i tova mi e bolkata---4e vse 4ujdi pekinezi pe4eliat v BG...a tova e liubimata mi poroda!!!Ne prosto iskam da badem dobri---iskam da badem NAI-DOBRITE,pone v BG...ina4e kakav e smisalat?!?
A koeto si e pravo,pravo si e: Da vidiahme pone edna snimka na peki(niamam predvid ALBUS) ot poslednata izlojba??? s) Tazi poroda opredeleno si ostava prenebregnata...i mnogo voda triabva da izte4e,dokato ne6tata se promeniat!!!
POZDRAVI i ot men!!!
User's Signature

#135 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2005 - 09:34 PM

York-i,za da me razbere6 o6te po-dobre,6te ti dam edin mnogo prosti4ak primer...Eto ti,naprimer,se interesuva6 i ot drugite porodi ku4eta,makar da otglejda6 york-ita : kaji mi ZNAE6 li kak triabva da se pogalva pekineza,koi e pravilniiat na4in na galene???I,molia te,ne se dopitvai---otgovori mi naistina tova,koeto ti e izvestno....
Vaprosat mi ima obrazovatelna tsel i se opitvam da dokaja(dano ti si izkliu4enie),4e elementarni ne6ta ne sa izvestni za tazi poroda i neiasno za6to uj e tolkova haresvana,a tolkova malko se pi6e i govori za neia!!!
User's Signature

#136 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2005 - 06:56 AM

някой може ли да даде линк към снимките от изложбата?

#137 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2005 - 01:17 PM

линка към снимките от изложбата в Пловдив

#138 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2005 - 06:02 PM

мерси много r)

#139 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2005 - 08:23 PM

От доста време сресвам пекинезката по метод, за който разбрах от сайта на доказан развъдник. Преди това както и да я сресвахме, каквото и да правехме не можехме да постигнем задоволителни резултати, още повече, като се има в предвид климата във Варна и изключителната влага, заради която козинката много лесно се спластява. Не знам дали е най-добрия, но дава добри резултати.

Първо се разресва козинкта с гребен или четка за обиране на мъртвите косми , като се реше на зони в съответният ред-главичка, уши( под ушите задължително, като може да се поръси много леко с пудра),гръден кош, предни крака , тяло, опашка и задни крачета. Ресането трае дълго- при мене между 20 и 30 мин.

След това за придаване на неусоимия вид, характерен за пекинезите b) се започва отново разресване, но тови път козинката се разресва на пластове, отново по същите зони в същият ред. Всеки пласт се разресва, но този път само с мека четка, и то в посока от върхът към корена на косъма (само пояснявам, че не става дума за топиране, а съвсем леко и плавно движение, при което космите не се заплитат). С тази процедура може да се оформи прическата на кучето, като се сресват зоните в желаната посока.

#140 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2005 - 11:10 PM

E,ami to stava malko kato nepredizvikan otgovor,no i az 6te spodelia za resaneto:
-s tri vida grebeni-1.s mnogo edri ,metalni zabtsi-za otstraniavane na splitaniiata;2.s reduva6ti se zabtsi-kas i dalag-za dobro razresvane...zadaljitelno v kraia re6a v obratna posoka -ot garba kam glavata;3.tozi e samo za razbuhvane-predstavliava malka 4etka s obarnati zabtsi--s nego vav vsi4ki posoki i v kraia otnovo zavar6vam s resane v obratna posoka!
Pudra izbiagvam da izpolzvam (ili v kraini slu4ai)--imam si svoe nmenie za pudrite,koeto ne e polojitelno!!!
Resaneto trae okolo 1 4as...za vsiako ku4e!
User's Signature

• (218 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни