Dog.bg Форуми : Пекинез

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (218 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пекинез

#141 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 May 2005 - 07:21 AM

tsveti, лош опит ли имаш с пудрите или шампоаните за сухо къпане?
Аз ползвам само за участъците под ушите, когато е необходимо и то съвсем леко.

А за рибеното масло си абсолютно права ( май както винаги b) )
Втори ден даваме по малко с храната и резултатът въху косъма е вече забележим, а взехме и нови гранули с рибено масло и биотин за хубава козинка.

И сълзенето намалява- не взех борова вода, просто почиствах очичките и сутрин и вечер с лайка и след това по една капка Visine във всяко око (не взех мехлемчето защтото имахме капки на разположение, а и четох във сайта на trankfilina, че ги ползват за персийките)

#142 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2005 - 08:32 AM

айде и аз да се обадя за ресането. внимавайте с рибеното масло-това е мастно разтворим витамин и при него е възможно предозиране сдоста лоши последствия. консултирайте се с ветеринар (или поне съответната литература) по този въпрос.
а за пудрата-не знам аз ли бъркам нещо с нея но няколкото пъти които съм я ползвал козината изглежда добре точно 1 ден след което се сплъстява така невъобразимо че настава малък ад. никога вече не бих сложил от нея. cl)

#143 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2005 - 09:12 AM

За пудрата, това което аз правя е да я поръсвам съвсем ама наистина съвсем леко, върху навлажнената козинка под ушите и да разреша много добре след това. d)

#144 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2005 - 09:13 AM

А когато се сложи повечко пудра върху суха козинка наистина на следващият ден имаме сплъстявания s)

#145 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2005 - 04:14 PM

Цитат

tsveti, лош опит ли имаш с пудрите или шампоаните за сухо къпане?
Аз ползвам само за участъците под ушите, когато е необходимо и то съвсем леко.

А за рибеното масло си абсолютно права ( май както винаги b) )
Втори ден даваме по малко с храната и резултатът въху косъма е вече забележим, а взехме и нови гранули с рибено масло и биотин за хубава козинка.

И сълзенето намалява- не взех борова вода, просто почиствах очичките и сутрин и вечер с лайка и след това по една капка Visine във всяко око (не взех мехлемчето защтото имахме капки на разположение, а и четох във сайта на trankfilina, че ги ползват за персийките)

Za ribenoto olio---dava se samo vednaj na den i za da si po-spokoen,napravi kato men: az go davam sas sprintsovka(1 razdelenie ot neia,stava vapros za nai-malkite razmeri).Sega polzvam takova,koeto si ima i dozator!!!Davai smelo-dostata4no si inteligenten i vnimatelen,za da ne sgre6i6!Davai 1 mesets i napravi goliama pauza,napr. ot o6te 1 mesets!
Sega za persiikite i mehlem4eto---nali ti kazah ve4e- persiikite sa kote6kiiat variant na peki...v goliama 4ast grijite i obslujvaneto i na dvata vida jivotni e analogi4no!!!
Sega sam mnogo zaeta...6te prodalja drug pat,o.k.???
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#146 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2005 - 04:31 PM

tsveti, разбирам те напълно

Ясно, значи рибеното олио трябва да се дава внимателно и през определен период от време.

#147 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2005 - 04:35 PM

Цитат

tsveti, разбирам те напълно

Ясно, значи рибеното олио трябва да се дава внимателно и през определен период от време.

Da,za6toto i Manus e prav...po-dobre e da posledva pauza!To taka e i s vitaminite---az edna sedmitsa davam,edna-po4ivka!...
bl) ot men-4ao,do vtornik!
User's Signature

#148 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2005 - 04:42 PM

Цитат

bl) ot men-4ao,do vtornik!

O.K. Успех!!!

#149 Потребителят е офлайн   ivon Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 May 2005 - 07:42 AM

Е дойде и моят ред да се включа! До колкото знам ще се опитам да отговоря на въпроса на Цвети относно галянето на пекитата. Дано не сгреша. Знам, че те трябва да се милват по главичката не от муцунката към тяло (в тази посока), а обратно. Това имаше нещо свързано с очичките им. Понеже нали са по изпъкнали. Е дано сте ме резбрали и дано съм отговорила правилно. b)

#150 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2005 - 01:53 AM

Цитат

Е дойде и моят ред да се включа! До колкото знам ще се опитам да отговоря на въпроса на Цвети относно галянето на пекитата. Дано не сгреша. Знам, че те трябва да се милват по главичката не от муцунката към тяло (в тази посока), а обратно. Това имаше нещо свързано с очичките им. Понеже нали са по изпъкнали. Е дано сте ме резбрали и дано съм отговорила правилно. b)

Mnogo pravilno otgovori,makar 4e vaprosat ne be6e kam teb...
Mnogo pati sam iztrapvala ot ujas,kogato niakoi se zasili huuubavi4kooo da mi pogali pekinezite po glavi4kata n) i dokato kaja:"NE!!!",niakoia me4e6ka lapa se e stovarila varhu glavite im!!!Sega ve4e,kogato me popita niakoi :"Moga li da gi pogalia?",otgovariam direktno:"Ako ne znae6 kak--NE!!!"
User's Signature

#151 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2005 - 05:15 AM

е чак пък толкова. и аз го знам това за галенето но никога не съм го прилагал на парктика. и за толкова години нямаме проблеми с изпаднали очички. c)

#152 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2005 - 06:58 PM

Цитат

е чак пък толкова. и аз го знам това за галенето но никога не съм го прилагал на парктика. и за толкова години нямаме проблеми с изпаднали очички. за сметка на това на Ръсти на едната сестричка й падна едното око още като млада на 2-3 годинки и то при други обстоятелства, но и до сега си е жива и си я гледат хората c)

O4ite ne "izpadat"...iztsakliat se kato na jaba!!!Az pak sam go vijdala kato efekt i gledkata be6e ujasna...
.No vednaga barzam da uto4nia:
stava vapros za istinskite pakinezi,na podobiiata---ni6to im niama i moje da se galiat koi kadeto i kakto si poiska! l) l)
User's Signature

#153 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2005 - 08:56 PM

изцъклят се очите при всяко вълнение, винаги. и след това е нормално да се приберат. но сизпадането също е факт-очите излизат от орбитата и висят само на нерва и мускулите. гледал съм дори по анимал планет как присадиха така обратно едно око на пекинез, а тук в България както ти казаха просто го отстраняват и кучето си живее така-еднооко bl)

#154 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2005 - 10:16 PM

Цитат

Ръсти не е подобие!!!-все пак е печелил изложба като млад. има си всички породни белези и нека не се изказваме така остро за животните си, че не знам за вас ама аз съм доста докачлив n) изцъклят се очите при всяко вълнение, винаги. и след това е нормално да се приберат. но сизпадането също е факт-очите излизат от орбитата и висят само на нерва и мускулите. гледал съм дори по анимал планет как присадиха така обратно едно око на пекинез, а тук в България както ти казаха просто го отстраняват и кучето си живее така-еднооко bl)

4akai malko--koi ti e kazal ne6to za Rasti???Korigirah te samo v edna opredelena ,neto4na(spored men) duma za konkretnata situatsiia???Kakvo ti stana???
Тo mai si naistina mnogo doka4liv---ot maitap ne razbira6?! r) Triabva6e li i az da se obijdam na tvoeto:"e,4ak pak tolkova..."?!Haide,stiga-edva li si tolkova doka4liv,o6te pove4e,4e ne sam ti obidila ku4eto-tvoiat primer dori be6e za drugo ku4e...a pak i dvete situatsii,koito dava6 za primer,sa razli4ni-estestveno i posledstviiata sa6to!!! r)
Uto4nenieto mi v kraia niama6e predvid teb i tvoeto ku4e---kakto zabeliazva6 tazi stranitsa se 4ete i ot mnogo drugi hora,niakoi ot tiah dori niamat ku4e ili,ako imat-to ne e pekinez!
Za6to da ne razkajem na interesuva6tite se kak mogat da se izbegnat niakoi negativni posleditsi!?
User's Signature

#155 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2005 - 05:28 AM

извинявам се ако не съм те разбрал правилно-вчера ми беше крив ден и май си го изкарах тука r) наистина сме тук за да си помагаме и смятам точно това да направим. дайте да обсъдим проблема с килограмите. не знам дали това е породно (по скоро не) но е станал огромен и много дебел-8 килограма. не яде много, но пък има страшен апетит (слава богу) и постоянно преследва всеки с ядене и се кара да му се даде (под кара имам пред вид че само където не скача на бой l) ). това му се отразява много зле и на сърцето, и на белите дробове, и на краката (има артрит и доста понакуцва вече). идеи как да се справим с това?
и още нещо се сетих като казах бели дробове-знам че имат наследствени проблеми с дишанвето поради сплеснатата муцуна. в какво се изразяват някой знае ли?

#156 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2005 - 07:57 PM

Цитат

извинявам се ако не съм те разбрал правилно-вчера ми беше крив ден и май си го изкарах тука r) наистина сме тук за да си помагаме и смятам точно това да направим. дайте да обсъдим проблема с килограмите. не знам дали това е породно (по скоро не) но Ръсти е станал огромен и много дебел-8 килограма. не яде много, но пък има страшен апетит (слава богу) и постоянно преследва всеки с ядене и се кара да му се даде (под кара имам пред вид че само където не скача на бой l) ). това му се отразява много зле и на сърцето, и на белите дробове, и на краката (има артрит и доста понакуцва вече). идеи как да се справим с това?
и още нещо се сетих като казах бели дробове-знам че имат наследствени проблеми с дишанвето поради сплеснатата муцуна. в какво се изразяват някой знае ли?

Vsi4ko e nared!!!Ina4e za kilogramite-i az tuk go imam sa6tiia problem s manika,no si go obiasniavam po drug na4in-lipsata na dostata4no dvijenie...Ku4etata mi v BG (osobeno ,kogato e hubavo vremeto) po tial den sa na dvora---igraiat,goniat se,ludeiat...Vlizat vatre samo na stolova l) ili ako iskat da spiat l)
1. Kolko se dviji tvoeto ku4e? Opredeleno zatlastiavaneto e bi4--i ne samo za ku4etata!Mislia,4e e malko "debeli4ak",imaiki predvid i vazrastta mu!
2.S kakvo go hrani6?Po kolko pati na den?Kakvo koli4estvo?
3.Na kolko godini e?
4.Tova za dihatelnite problemi-ne moga da ti go obiasnia profesionalno i s podhodia6tata terminologiia,kakto bi mogal edin VET,moga samo v ob6ti linii---s "dumi prosti"(kakto kazva Vaptsarov v edno svoe stihotvorenie!) r):
- ne e samo zaradi 4ipiia nos,te imat i "stesniavane"/"skasiavane" na dihatelnite pati6ta,s vazrastta se obostriat problemite...promianata v klimata-sa6to vliiae!
User's Signature

#157 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2005 - 08:13 PM

Днес по обяд, на път за университета видях един дядка който разхождаше пекинезът си (става дума за за подобие на пекинез), и горкото куче така се беше запъхтяло в тази жега. То май за всички породи важи правилото да не се разхождат по жегите ама за сплесканите космати муцунки r) най-вече!

#158 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2005 - 08:33 PM

O6te ne6to---pekinez i na6iinik-V NIKAKAV SLU4AI!!!!Samo s nagradnik!
A tova za jegata-absoliutno si prav...to horata ne izdarjat,ta pekinezite...Edno ot moite ku4eta(tova ot Jana) ima navika liatoto da leji dalgo-dalgo v tava s voda na dvora...Pliosva se kato jab4e-s izpanati lapi napred i nazad i taka...s 4asove!!! l) Imam si tuk videokaseta s tiah i kogato mi e mnogo gadno...prosto si ia puskam-gledam si gi sladurite i mi minava vsi4ko!!!A tova uprajnenie s tavata-to mi e nai-liubimiiat moment: leji si jab4eto i poharkva dovolno...Kak mi lipsvat,ako mojehte da znaete....
User's Signature

#159 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2005 - 08:53 PM

ммм да само мисълта за такова "жабче", сигурно може да те развесели и да ти направи деня по-лек и смислен w)
при нас също Али си ляга на тераската и се препича когато слънцето не е много силно, и внимаваме колко стои на слънце. А идеята за "басейнче" е чудесна!!!Само да я видите колко е важна като се препича и как се надува...!
И аз никога и по никакъв повод не слагам нашийник, само нагръдник!

#160 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2005 - 08:54 PM

движи се мноооооооого малко, да не кажа никак. причина за това са вече изтъкнатите проблеми с артрта, сърцето и дихателната система. получава се затворен кръг но нищо не може да се направи. при разходки, дори кратки се запъхтява много, разкуцва, и често получава пристъпи на задушаване. жал ми е да го гледам така и си седи вкъщи по цял ден s)

• (218 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни