Dog.bg Форуми : Пекинез

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (218 Страници) +
  • « Първа
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пекинез

#2561 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 21 May 2008 - 12:04 PM

Мен ако питаш куче при ветеринар не се подстригва. Те кълцат с машинката. Докато фризьора има идея и от фризури и винаги ще го докара по-добре. Отделно - много ветове предпочитат да упоят кучето, дори кучета, които не са такъв проблем, а с това не мога да се съглася.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2562 Потребителят е офлайн   love_animals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 May 2008 - 12:23 PM

bush попринцип съм съгласна с теб но в случая това няма да им е първото постригване.разбира се че няма ветеринарката да го постригва ;D тя има за задача да отреже други неща на куч  ;D ;D ;D .иначе кучето ще бъде най-вероятно упоено едно защото ако нещо не му харесва и започва да хапе и второ защото ще има и операция.

#2563 Потребителят е офлайн   tan345 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 01:15 PM

Цитат

я да питам аз... на море с кучето ходил ли е някой? аз незнам дали това лято ще ми излезе късметът за море с кучето, обаче мнооого ми се ще да разбера дали може да плува хайвана. А като гледам теми, засягащи плуването и ме гложди още повече. Та... някой ако си е пускал кучето в езеро или на морето или в басейн, някъде... как се държат? Може да ми се смеете де, ама колкото ме тресе любопитството дали може да плува толкова ме е шубе да не се удави или да не би да не се върне при мен.  :huh:

ние тая година сме с кучо на море и се надявам да го видя дали плува и да си плувкаме заедно ;D той уж го е страх от водата ама ще видим. :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#2564 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 01:20 PM

Не разбирам - Защо всички искате да си подсригвате кучетата?, Това да не е някаква мода? :o
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#2565 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 05:31 PM

sanita, аз като със първо куче много се притеснявам да не прегрее или въобще нещо да не му се случи. Но най - главната причина да подстрижа кучето е, че беше бъкано с кърлежи, които си влизаха и излизаха в козината и и после си щъкаха из къщи. Сметнах, че с по - малко козина ще ми е по - лесно да правя "ревизия". Пък и честно казано смятам, че така и е по - добре. Тя подстригана по цял ден плъхти (не знам как точно се казва, но имам в предвид, че цял ден е с изплезен език и точи лиги, което според мен е признак, че и е топло), а ако беше с дългата козина незнам какво щеше да и е (е, не съм убедена, че щеше да е по - различно и сега и е по - хладно но ми се ще да мисля, че е така, защото иначе ще се чувствам като садист).

love_animals, няколко страници по - назад има снимка на подстриган пекинез ако се поровиш ще си я намериш. Сега щом ще е упоена е хубаво, че ще можете да я подстрижете с машинка, но друг път гледай да я подстригваш с ножицата. Май не е много хубаво да се упоява за щяло и нещяло.
User's Signature

Качена снимка

#2566 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 05:37 PM

lonesome,  щом така си преценила ок, но според мен това е красотата на тази порода, пък и както съм казвала козината, според това, което съм чела, има предпазваща функция. Основното, дали ще е подстигано или не няма значение, е да осигуряваме на кучетата си прохладни места на сянка, където да си почиват, по-ранни и късни - вечер- разходки и никакво излагане на слънце през деня. Поне това практикувам аз.
Поздрави от мен и Чочи :wub:
User's Signature

from Марли&me

#2567 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 06:05 PM

Да, знам, че има предпазваща функция и точно по тази причина се възпротивих на ужасно садистичното желание на майка ми да я подстриже до кожа.  :huh: Иначе тя си има прохладно място. На долният етаж на къщата е много по - хладно отколкото на горния, там има и плътни завеси и пазят и да не се нагрява повече пък и сега като сме в ремонт на пода няма настилка и сме на цимент, така че кучето редовно си поляга на цимента на по - хладно. Едно обаче не разбирам. Защо в тази ужасна жега вечер продължава да си търси одеялото и кожата, на която спи. Ако не е завита през глава не заспива.  :huh: Това не го разбирам, но съм намислила да и сменя одеялото с чаршаф.
User's Signature

Качена снимка

#2568 Потребителят е офлайн   love_animals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 04:43 PM

lonesome мерси много.намерих снимките и вече мога даже да си го представя кучо.страх ме е от утре да не стане нещо и кучо да не се събуди от упойката  :'( има ли такава вероятност???

#2569 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 10:18 PM

Предлагам да прочетете това: http://dog.bg/forum/...pic,4513.0.html
User's Signature

from Марли&me

#2570 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 11:04 AM

Благодаря Санита,но това го прочетох,още с започването на жегите.Пък и вкъщи всички врати са отворени,така че кучето ми може да ходи и да се охлажда където си иска,т.е.вентилацията сме я осигорили,както и достъпа до теракота в банята или коридора.Влажна кърпа също използвам след разходка,но признавам че лед все още не съм използвала,предполагам че с настъпването на по-големите жеги ще започна и използването на лед.Полезна е тази информация особено сега с настъпването на лятото. :blink:

#2571 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 05:46 PM

Искам да ви се оплача! Купих на Мишел Роял Канин мини едълт и тя не ги иска!  :angry: Даже ме наплю с гранули. Малка лошотия! Сега няма да и ги сменя докато не си ги изяде. Решила съм, че ще и купувам хубава храна, ама тя явно не иска. Яде някакви изостанали гранули Нутриско или единични паднали на килима Любимец, а Роял Канин и Еукануба не иска да близне.  :huh: :huh: :huh:
User's Signature

Качена снимка

#2572 Потребителят е офлайн   love_animals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 06:34 PM

lonesome роял канин не е вече хубава храна.за съжаление са развалили храната и даже много наши клиенти се оплакват от това че кучето им вече не иска да я яде.за eukanuba знам че е много хубава обаче много кучета не я харесват.просто самото съдържание на тази храна е по-различна и затова кучетата се мръщят на нея.ако още не си пробвала дай на кучето про план.тя е качествена храна и кучетата я харесват но не се минавай да купиш със сьомга.нея изобщо не я харесват.малък процент са тези кучета които я ядат.на кучо днес му направиха операция.казаха че всичко мина добре.постригали са го.аз още не съм го видяла  :'( чакам с нетърпение да ми донесат малкия мъник.

#2573 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 07:12 PM

офффф, каква съм льохма... Аз за Про План мислех, пък Еукануба съм написала. Тя Про План не ядеше... Ама не разбрах с какво е, просто беше единствената "бабешка" храна в магазина.
User's Signature

Качена снимка

#2574 Потребителят е офлайн   love_animals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 08:30 PM

може да е било именно сьомга.ние предлагаме на клиентите мостри на храната и наистина са доволни.и нашите бебочета с това храниме.ако не си пробвала още eukanuba пробвай я.може твоя кучо да я хареса.

#2575 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 10:20 PM

За шест месеца сме пробвали бая храни. Еукануба брат ми вземаше за голямото куче в едни пакети... Едни големи светло - кафяви гранули. Мишел помня, че понякога ядеше от тях. Аз не съм срещала Еукануба за дребни породи, даже не съм сигурна дали има. Сега като се замисля, най - интересното е, че Мишел ако намери гранула на пода почти винаги я изяжда, но ако има в паницата - не ги яде. Днес 4 - 5 пъти ходи до паничката с Роял Канин. Отива, подушва, пийва вода и си остава гладна.  :huh:
User's Signature

Качена снимка

#2576 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 May 2008 - 01:16 AM

Цитат

Сега като се замисля, най - интересното е, че Мишел ако намери гранула на пода почти винаги я изяжда, но ако има в паницата - не ги яде.
На туй му се вика "глез"  ;D Остави я и след 2 дена ще си хапва с кеф (от паничката).
Другата ти алтернатива е цял ден да ръсиш по 2-3 гранулки по пода, но не начесто, че пак ще й писне. За 4 часа може би ще се нахрани. ;D
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2577 Потребителят е офлайн   love_animals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2008 - 10:11 AM

lonesome eukanuba има за малки породи.даже ние я предлагаме.потърси в някой зоомагазин около вас който да  е малко по-голям.сигурно ще имат.иначе и това което bush ти казва също става макар да е малко сложно  ;D смесваш ли и роял канин със старата храна която ядеше?знам че и това е начин да привикнат към новата.

#2578 Потребителят е офлайн   ramon4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2008 - 10:16 AM

Цитат

За шест месеца сме пробвали бая храни. Еукануба брат ми вземаше за голямото куче в едни пакети... Едни големи светло - кафяви гранули. Мишел помня, че понякога ядеше от тях. Аз не съм срещала Еукануба за дребни породи, даже не съм сигурна дали има. Сега като се замисля, най - интересното е, че Мишел ако намери гранула на пода почти винаги я изяжда, но ако има в паницата - не ги яде. Днес 4 - 5 пъти ходи до паничката с Роял Канин. Отива, подушва, пийва вода и си остава гладна.  :huh:

И моят е така напоследък!Не иска Роял Канин :o Купих му Hill's пак  не иска. :o Не му обръщай внимание, той известно време няма да я яде но ще огладнее ще си отиде при купичката и цялата ще я изяде ;D Гаранция! :P
User's Signature

Качена снимка
  http://park4pets.com/eson/es510x90.swf

#2579 Потребителят е офлайн   love_animals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2008 - 11:15 AM

а да питам,вредно ли е ако му давам на моя котешка храна?сега отидох в зоомагазина до нас защото блейката с блейка забравих вчера да му купа нещо за ядене а сега мъника показа че е гладен.там нямаха общо взето нещо интересно и се спрях на пастетите на whiskas дето са 85 или 100гр.за мое учудване хапна малко от тях-колкото да не е гладен.аз много пъти съм чувала че котешката храна е по-вскусна от кучешката.ако се окаже че яде такова,може ли да му давам или трябва да търся друго за ядене което да хареса?

#2580 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2008 - 12:39 PM

love_animals, не му давай кучешка храна. Преди време бях чула, че на пекинезите давали от една котешка храна, предназначена за персийки,било добре за козината. Но след щателно проучване и питане разбрах, че не била да се дава, то затова си има котешка храна и кучешка храна. Просто нуждите на котките и кучетата са различни, а нали главната ни цел е да отговаряме максимално на нуждите на нашия любимец, а не просто да го храним с нещо.
Така че единственото решение е кучешката храна. Намери тази, която му харесва и всичко ще е ОК.  :wub:
User's Signature

from Марли&me

• (218 Страници) +
  • « Първа
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема