Пекинез
Публикувано: 12 August 2005 - 11:46 AM
Питам се обаче защо бе написано на руско-български ? Нали целта е български клуб.
Ще продължавам да чета тук, но няма да се включвам в разговорите.
Благодаря за това, че всеки може да членува в бъдещия клуб. УСПЕХ ! b)
Публикувано: 12 August 2005 - 12:01 PM
Елпида-пи6и,не им обра6таи внимание---нали затова е тази странитса-за хора,kоито имат или просто оби4ат и харесват пекинезите,какво като твоиат не отговариа на стандарта,това не е при4ина да не си оби4а6 ку4ето!Аз презирам и сажалиавам такива хора,които оби4ат само документите на животните си и избиват комплекси с това!

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)
Публикувано: 12 August 2005 - 12:20 PM
Елпида не им обръщай внимание и продължавай да четеш и пишеш. Тъкмо започнахме да се увеличаваме любителите на пекитата не му е сега момента да се отказваш. r)
Публикувано: 12 August 2005 - 02:08 PM
Цитат
Елпида,сигурна ли си,4е е Апсо?!...За6тото,ако е тиа--направо не знам как да го виарвам!Та тиа е радетелка и е "за" клуба и на пекинез,и изоб6то-за азиатските породи!
Единствено приемам,4е е правилно да те коригира,4е на странитсата "Перли на Изтока" е добре да не си водим об6ти разговори за пекинезите,за6тото тселта на тази странитса е друgа-сравнение между азиатските породи!!!

Публикувано: 12 August 2005 - 02:32 PM
Лиубимииат ми сезон-лиатото!Оби4ам да ставам рано сутрин,когато слантсето от6те е санено и дениат о6те не се е пробудил напално!Оби4ам да сиадам на пеиката в двора с конска доза ароматно кафе и наи-важното от тсиалата тази идилииа-ку4етата ми да 6такат около мен!Да ги наблиудавам как дивеиат:
парво запо4ват с игра на гоненитса-кои когото хване!После идва ред на наи-големите пакости-разравиане на градината,на луковитсите на тсветиата!... l)
Оби4ам да се смеиа на дивотиите им-стават тселите в праст и кал,и понеже пекитата са с 4ипи мутсуни-хварлаит си кал даже и на веждите,и зад у6ите!По ниакое време една след друга 6те доидат и да ми се похвалиат каква "хубава" работа са иа свар6или--и аз vолиу-неволиу,ставам сау4астник в белите им,за6тото хуквам барзо да заравиам обратно луковитсите,докато не се е поиавило "родителското тиало"с голиамата метла по двора!... l)
И,знае6 ли,в такива мигове-когато ги наблиудавам и им се радвам,осазнавам колко ги ОБИ4АМ!И в то4но тези мигове не мислиа за техните родословииа,дори забравиам,4е ги имат!!!Дори и да ги ниамаха-пак 6тиах да ги оби4ам не по-малко!...Затова в оби4та си ги нари4ам "разбоини4ки","диванета","тсиган4ета"-или просто Буба,Bety1,Бетy2 и Деизи!И,ако триабва да напи6а на "прима виста"палните имена от родословиаита-може и да направиа правописна гре6ка(да добавиа или да изпусна ниакоиа буква)! l) И-какво от това-тези документи не са гарантсииа за оби4та ми,а пак за самите ку4ета-ниамат никакво зна4ение,те дори изоб6то не знаиат за тиахното са6тествуване,един ден,когато ги нау4а да 4етат-6те им ги покажа! l)

Публикувано: 13 August 2005 - 12:25 AM
Цитат
Еи...наи-сетне го намерих!!!Да Ви се похвалиа!!!То се оказа,4е на6ата работа стана малко като "развален телефон"-4ул-недо4ул,про4ел неправилно и-ако си ниама6 друга работа-тарси не6то,което не е то4но така,както на6ата скапа прииателка ми го издиктува по телефона...Оба4е-успиах и новината е по-хубава,отколкото о4аквах! r)

Публикувано: 13 August 2005 - 11:58 AM
Цитат
Питам се обаче защо бе написано на руско-български ? Нали целта е български клуб.
Това е вопросното письмо:
"ЗДР! много се радвам че ти дошла във форума! Добре дошла! Само моля теб внимавай в какви клончета какво пишеш за този форум за пекинези и всичко за тях, лични истории ,как се грижи..., а тозиза создаване на клуба "перли на Изтока"и цельта да хора на едни место могат да разгледат всички малки азиатски породи на куп. И да създадат клуб за тях. Искам да на този линк неща е поконкретни и по профессиональни, истории за лични кучета са е добри дошли, ако в тях може да научи някой с какво е замечателни и отлични от други. искам да напрявя нещо конкретно и удобно , а не бла-бла-бла.
мерси за разбиране w)
И 2. Развеждане е отговорен вопрос и родословие е задолжително! ако взимаш куче без родословие, взимаш само домашен любимец, и по добре да е стерилен. За мъжски кучета не е проблем да живееят без секс и деца, в природа само 1 от 10 има деца. "Родословие-как да получа удостоверение" разгледай този линк с внимание. до виждане "
Имам мольба към мои приятели, да напишат на моет мейл, где и какви грешки аз допуснала в Български язък, за да мен разбират по ТОЗИ начин.
И имам молба към модератори, след това, как истина излезе на яве, моля да махнете от този форум всички "бла-бла" които не са отнасят до тема "пекинез".

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 13 August 2005 - 12:00 PM
Цитат
можеш да направиш и сама тази тема! d) и някаква друга и каква то поискаш.

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 13 August 2005 - 12:03 PM
Цитат
какво искаш да кажеш? с тези думи-"Питам се обаче защо бе написано на руско-български ? Нали целта е български клуб. "?

училище
Публикувано: 13 August 2005 - 06:07 PM
Апсо-не се иадосваи,има много хора,които погре6но разбират думите ни-или за6тото не могат,или за6тото не искат! Аз са6то допускам гре6ки,когато пи6а на руски език,но не мислиа,4е това е при4ина за ниакои да не те разбере,ако иска!Та то на балгарсkи ниакои хора не искат да ме разберат,та какво остава на друг език... l) l) l)
Елпида-сагласи се,4е не бива да се опоро4ава труда на ниакого,които толкова се старае?!И имаики предвид последното ти писмо до мен-мислиа,4е все не6то полезно си нау4ила от тази странитса за пекинезите!Но-твоиа волиа-ако иска6 остани,ако иска6-не...аз ли4но искам тези хора,които оби4ат породата и са готови да направиат не6то за неиа-да са пове4е!Ти би ли 4ленувала в клуб на пекинеза?

Публикувано: 13 August 2005 - 07:01 PM

училище
Публикувано: 13 August 2005 - 07:25 PM
Дали е слу4аино,как мислите?!
Между другото,Апсо, на тази снимка е показан представител на породата,които като тсветова окраска наи-много се тсени сред развад4итсите-светло отсветиаване на тиалото с 4ерна маска!

Публикувано: 13 August 2005 - 08:39 PM
Цитат
Дали е слу4аино,как мислите?!
Не мисля че е случайно, но ако би на борда имало поне 1 апсо оцелел би и кораб Титаник b)

училище
Публикувано: 13 August 2005 - 08:46 PM

ЛУЧШИЙ ЮНИОР ВЫСТАВКИ Выставка 14 мая 2005 года.
Клуб любителей собак АНТЕЙ. Москва
BEST JUNIOR
ПЕКИНЕС
АЛЬФОНС ОТ БЕЛЬ ФИЕТ
вл.МИХАЙЛОВА
tsveti Ако искаш мога да попитам за него w)

училище
Публикувано: 13 August 2005 - 08:47 PM
Цитат
Абсолютно си права Цвети cl) аз за моето куче си стестявах от джобните b) нашите бяха категорично и твърдо против и аз се лиших от няколко дискотеки и излизания, а и брат ми ме спонсорира b) но в крайна сметка не получих ни6то от това за което платих, освен цвета на козинката b) а се поохарчих повече от спомената сума s)