Пекинез
Публикувано: 06 November 2008 - 06:57 PM
Какви хубави неща чета тука... Моята баба от ден на ден става все по - вяла и отпусната. :( Разбирам, че възрастта и напредва и неможе да е постоянно в движение, ама откакто захладня времето съвсем се е разпуснала. Мисля да я заведа на ветеринар за един по - щателен преглед, за да се уверя, че всичко е наред. Днес за пръв път си игра с бебето навън. Гониха се, душиха се, беше много весело!

Публикувано: 07 November 2008 - 02:22 PM
Здраейте, прочетох доста страници от вашата темичка, но явно сте го коментирали доста по-напред. Въпроса ми е, кои са развъдниците за пекинези в България, и тук в темата има ли родословни кученца. Не ме разбирайте погрешно, не мразя неродословните кучета просто искам да видя на какво ниво са пекинезите в БГ. :blink:
Публикувано: 07 November 2008 - 08:24 PM
По - назад в темата е коментирано това. Имаше и пуснат линк на някакъв български развъдник, чиято страница не е обновяване от около година и дори не знам дали функционира изобщо. До колкото знам в България има няколко (два или три) родословни пекинеза, внесени от някакъв престижен руски развъдник, за други не знам. А колкото до темата, не съм сигурна дали изобщо някога се е разписвал собственик на родословен пекинез.

Публикувано: 08 November 2008 - 03:20 PM
Форумът не поощрява търговията с нечистопородни кучета и в случай, че ти търсиш точно такова куче ще трябва сам/а да се разровиш в интернет и на свой риск да купиш такова куче. Това е сайтът на българският развъдник за пекинези. Можеш да пробваш да се свръжеш със собствениците и да видиш дали имат кученца. Успех!

Публикувано: 12 November 2008 - 05:46 PM
mi gore dolu gi znae ama kato qde i sled kat se naqde o6te iska a ako go zatvorq v druga staq po4va da skimti i lae i kato mu otvorq ve4e vytre e nasral vsi4ko :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Публикувано: 13 November 2008 - 12:33 AM
Сега, първо: се въздържай от емотиконите малко... Второ: ако кучето ти е лакомо (както повечето бебета са) никога няма да спре да иска още. Трето: ти за колко време го оставяш сам, че след това намираш "насрано"? На моето бебе му отнема час и половина - два след ядене за да му дойде време за нуждите... Технологията е следната: първо яде водачът, т.е. ти. След това му даваш да яде, правиш малка почивка, караш го да си легне или си полежавате заедно, а след това излизате навън и си играете докато му дойде зора (ама това само ако вече има необходимите ваксини за да излиза). В момента, в който си свърши голямата нужда даваш наградка, хвалиш/галиш/целуваш/и трите заедно и го прибираш веднага.

Публикувано: 15 November 2008 - 10:10 PM
Цитат
Здраейте, прочетох доста страници от вашата темичка, но явно сте го коментирали доста по-напред. Въпроса ми е, кои са развъдниците за пекинези в България, и тук в темата има ли родословни кученца. Не ме разбирайте погрешно, не мразя неродословните кучета просто искам да видя на какво ниво са пекинезите в БГ. :blink:
Здравей,аз съм с 2 родословни пекинеза (мъжки и женски) от развъдника в Пловдив но за съжаление ще ти съобщя ,че той вече не функционира :'( Има още един Анимо се казва ,но освен кучетата които знам там,нямам данни за нови. В момента единственото ново попълнение идва от руски развъдник и е в Созопол,има страхотно родословие и когато мойта женска се разгони смятам да ги заплодя. Това е тъжната картинка с породистите пекинези у нас,ако нещо те интересува повече питай
Публикувано: 17 November 2008 - 12:06 PM
[quote author=lonesome link=topic=1310.msg525747#msg525747 date=1226851873]
july, разкажи ни за любимците си.
Ами женската ми е на 6г. а мъжкото й е дете и е на 4г. Много капризна порода и трудно се гледат,ако искаш да са на изложбено ниво. Това да накараш пекинез да изпълнява команди и да слуша-просто забрави,прави си каквото иска и си има собствено мнение,а ако нещо не хареса човек,горкият отнася лудо лаене или похапване за глезена! Ресането е задължително всеки ден за да имат бляскава козина и да не стават фъндъци и борбата е голяма за да мируват. Капризите за храната също са големи и се мръщим на почти всичко! Отказват ми реномираните гранули и затова им готвя като добавям в храната СА37. Проблемите с очичките и дишането пък си ги имаме от малки и сме постоянно присъствие в Байвет,добре че там са кадърни лекари и веднага реагират. Така мога да си разказвам с дни,но истината е че си сбъднах мечтата да имам породисти пекита и съм страшно горда с тях,просто ги обожавам тея малки капризчета :wub: Като излезем на разходка няма човек дето да не им се възхити или да ги погали и е жалко че са толкова малко в Бг. Имам приятелка която е решила да създаде клуб на пекинеза и да се заеме сериозно с породата,но дали ще стане е божа работа. Когато си купуваше последният пекинез от Русия й излезе скромните 2000лв. ,направо се втрещих от цената,но толкова си искат хората ,но ако ги развъдим тук мисля че няма да е толкова скъпо и повече хора ще могат да си позволят този малък сладур
july, разкажи ни за любимците си.
Ами женската ми е на 6г. а мъжкото й е дете и е на 4г. Много капризна порода и трудно се гледат,ако искаш да са на изложбено ниво. Това да накараш пекинез да изпълнява команди и да слуша-просто забрави,прави си каквото иска и си има собствено мнение,а ако нещо не хареса човек,горкият отнася лудо лаене или похапване за глезена! Ресането е задължително всеки ден за да имат бляскава козина и да не стават фъндъци и борбата е голяма за да мируват. Капризите за храната също са големи и се мръщим на почти всичко! Отказват ми реномираните гранули и затова им готвя като добавям в храната СА37. Проблемите с очичките и дишането пък си ги имаме от малки и сме постоянно присъствие в Байвет,добре че там са кадърни лекари и веднага реагират. Така мога да си разказвам с дни,но истината е че си сбъднах мечтата да имам породисти пекита и съм страшно горда с тях,просто ги обожавам тея малки капризчета :wub: Като излезем на разходка няма човек дето да не им се възхити или да ги погали и е жалко че са толкова малко в Бг. Имам приятелка която е решила да създаде клуб на пекинеза и да се заеме сериозно с породата,но дали ще стане е божа работа. Когато си купуваше последният пекинез от Русия й излезе скромните 2000лв. ,направо се втрещих от цената,но толкова си искат хората ,но ако ги развъдим тук мисля че няма да е толкова скъпо и повече хора ще могат да си позволят този малък сладур
Публикувано: 17 November 2008 - 10:55 PM
Идеята за клуб на породата ми се струва много добра. Породата има нужда от силен тласък. Защото кучетата, оприличавани с пекинези все повече и повече се отдалечават от стандарта и повечето хора дори нямат представа как всъщност трябва да изглежда един пекинез.