Пекинез
Публикувано: 21 December 2009 - 12:13 PM
Публикувано: 23 December 2009 - 03:47 AM
Днес кученцето ми пристига в новия си дом тя е само на 53 дни и много искам да ми дадете съвет.
Колко пъти на ден да я храня?
До колкото разбрах трябва да я храня с бебешки гранулки и може да ги накисвам в мляко или във вода ако е в мляко в какво мляко да е? Защото четох че не трябва да е краве.
А за гранулките моля ви препоръчайте ми какви точно да взема защото идея си нямам какви да бъдат те.
Пък се притеснявам да се доверя на продавачката в магазина да не ми пробута някой които просто трябва да продаде.
Може ли да я храня само с едни гранулки или трябва да взема различни видове за всяко едно хранене?
По колко да и давам на хранене?
Домашни храни мога ли да и давам например яйце пилешко месце и др. такива?
Витамини калци разни неща за костите трябва ли да и давам колко често и какви трябва да са те? Трябва ли да я заведа на ветеринар за профилактичен преглед? Хапчета за вътрешно обезпаразитяване трябва ли да и дам ако не са и давани до сега? Също така понеже е доста студено според мен не е много удачно да я извеждам на вън или греша?
Много Ви благодаря

Много скоро ще кача снимчици да я видите малката ми принцеса.

Публикувано: 23 December 2009 - 07:33 AM

Нормално е да имаш много въпроси, тук във форума има предостатъчно информация, отдели време и прочети.
Колкото до храната и ветеринаря - посетете го възможно най-скоро. Кученцето има ли ваксини до сега? Абсолютно задължителни са. Ветеринаря ще ти каже. Но побързай и идете, защото вече и е време, а болестите са много опасни.
Разходки - никакви, докато не приключите с всички ваксини. Дори е хубаво да няма достъп до мръсни обувки. Обезпаразитяването също е абсолютно задължително за здравето на кученцето.
Хранене - не помня вече колко често се даваше на малко кученце, но май беше 3 пъти дневно. Гранули, добре, но нека да са от хубавите и няма да е необходимо да се дават допълнително добавки. Хубавите марки са много и всеки има различни предпочитания, но от по-популярните може да се спреш на Royal Canin, Purina Pro Plan, Vobra...доста са, няма да мога да ги изброя. Задължително е храната да отговаря на момента на растеж на кученцето - тоест за бебета. Има отделна тема за храненето. Спри се на един вид. Освен, че не е необходимо да редуваш няколко вида, това ще доведе до хранителни проблеми на кученцето.
За накисването - може, но не в мляко, особено прясно

Надявам се да съм помогнала, ако нещо не разбираш от написаното, ще уточнявам

Чакаме и снимки......
Публикувано: 24 December 2009 - 01:29 PM
Публикувано: 24 December 2009 - 01:52 PM
Публикувано: 24 December 2009 - 02:28 PM
Публикувано: 24 December 2009 - 04:10 PM
Ето я и нея:

Публикувано: 25 December 2009 - 07:01 PM
Колкото до снимките на въпросния потребител... повече от ясно е защо са изтрити. Подкрепям МОД.
Форума не е само за породисти кученца, естествено, както не е и за ТЪРГОВИЯ.
За този форум работят доста хора, нека да оценим тяхните усилия и следваме идеята.
Форумът не подкрепя търговията и развъждането на непородисти кучета по ред причини. Казвам го за всички, които до сега не са разбрали.

Публикувано: 03 March 2010 - 09:58 PM

Искам и да попитам проблем ли е че малката не дъвче гранулките? Направо ги гълта...

Охх как прилича на мойто диване

Публикувано: 04 March 2010 - 07:13 PM
ЖЕНСКА е и е с женско име...

Публикувано: 04 March 2010 - 07:16 PM

Искам и да попитам проблем ли е че малката не дъвче гранулките? Направо ги гълта...

Да наистина си приличат

Публикувано: 06 March 2010 - 12:41 AM
ЖЕНСКА е и е с женско име...

Не съм искал да ви обидя съжалявам за грешката исках да помогна просто.

www.fashion.mops-bg.com
Публикувано: 06 March 2010 - 07:09 PM

Да наистина си приличат

Момиченце е,Чери.На година и пет месеца е.